Автоимунен тиреоидит на Хашимото (5)

• 92 123
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Мечо Пуух,честито бебче!Да ви е жива и здрава малката Тия  bouquet

# 376
Браво, браво, браво:))))
Браво и честито, Мечо Пух, за голямото момиче:))

Да ви е живо и здраво  bouquet
Поздравления:)

# 377
  • Пловдив
erota, честит празник и от мен  nbirthday

Мечо Пуух, честито бебче, много хубави моменти заедно  newsm32

Аз да се похваля, днес си правих иследвания на TSH, MAT и Т4 и всичките  ми са в  норма  Grinning

# 378
Мечо Пух, честита дъщеричка  bouquet Много да ви радва!

Іcyangel, защо така? Много ти е скочило ТСХ newsm78

Буба64, присъединявай се Hug Старай се да не се вторачваш в заболяването, дай си почивка, отпусни се, поглези се, пий си редовно тироксина и страничните неприятни ефекти от болестта ще се тушират и постепенно отшумят Peace Много наскоро си започнала терапия, нужно е време, за да подейства.

# 379
Здравейте сладурани, от извстно време Ви чета постовете и вече имам малко повече надеждица...въпреки, че съм се смачкала яко  Sad Другата седмица тръгвам сериозно по лекари, ще правя нови иледвания на хормоните и ще търся по-компетентно мнение след това. Не е нормално с тези високи ТАТ и МАТ да си стоя без лечение, да не говорим и за симптомите, които взеха да ме спохождат напоседък, най-вече досадните болки по ставите и мускулите, нещо избушвам вече.  Между другото и този месец не е станало бременеето  EFN ама то как ще стане, като скапаните антитела са във въздуха, да не кажа в небето  box Искам да питам за ТСХ - за заберемяняване 3.16 висока стойност ли е?Антителата могат ли по принцип да се вкарат в норми? Не знам как да приема нещата, такива каквито са, просто не мога да се примиря още, от половин година знам,че имам Хашимото  box а от кога го имам само Господ знае.Аз съм много емоционална натура smile3514 и всичко е толкова логично. Вече спрях да с ядосвам за каквото и да било, но късно ЧАДО, както се казва, нали се подредих, така както пише по книгите ....еми Целувам Ви всички и ще ми бъде приятно да ми драснете някой друг ред   newsm53   

# 380
  • Бургас
Мечо Пух, честита дащеричка, да ти е жива и здрава и много да те радва!

Диди6, добре дошла! Искам само да ти кажа никога да не се отчайваш и да не губиш кураж. Поне от моя опит мога да кажа,че явно антителата не винаги оказват негативно влияние при опитите за забременяване. А ако се предадеш и отдадеш всичко на заболяването, то тогава всичко ще тръгне надолу. Казваш, че имаш болки в ставите и мускулите... на мен от внушение, че ми опадва косата, наистина започна много да капе, а лекарите ме уверяваха, че Хашимотото в този случай не е причината - при нормални стойности на ТСХ. После бях решила, че пак заради него пълнея и не мога да отслабна - е, отслабнах. След последния преглед при ендокринолог се бях отчаяла от живота, такива страхотии ми наговори, от които най-ме стресира това, че много трудно ще забременея. Да е глух дявола, но при мен стана още от първия опит и дано всичко мине нормално. Така че горе главата, мисли позитивно, а пък може и да се справим някак с това коварно заболяване.

# 381
Благодаря ти Весита....ще помисля по въпроса  newsm12 тия лекари са ми писнали вече,  заради тях съм на тоя хал, заради това, че през пролетта на 2007 година не можаха да решат какъв антибиотик и за колко време трябваше да пия, заради една елементарна настинка, която в последствие прерасна в 2 вида грип, прекарани един след друг и от тогава тръгнах надолу в здравословен аспект, сигурна съм че тогава съм провокирала Хашимотото, заради некъдърното им поведение, еми к во да се прави... newsm56

# 382
  • Пловдив
Дидиб ,повечето ни беди наистина идват от некадърността на лекарите.Сума ти време ходех на гинеколог и той всеки път ми казваше здрава си , няма начин да не забременееш.Да ама не , така и не забременях .Накрая реши , че имам недоразвита матка и ми предложи да пия поне една година противозачатъчни, а две години преди това не беше видяла нищо на видеозона.Ако я бях послушала щях да ги пия до декември 2008, а аз тогава родих #2gunfire #2gunfireКажете ми как да не я убия , а?
Повечето заключение на лекарите се основават на  техните знания ,ама не винаги са прави.Всеки организъм е различен  .Лошото на  нашите болести  е, че в повечето случаи се пият хапчета до живот  Sick SickНо пък благодарение на тях ще живеем като пълноценни хора , за жалост
Впрочем  и  мен доста ме болят костите, гледам да не забелязвам , но съм сигурна че не си внушавам .

Мечо Пух, честита радост   bouquet  bouquet, да Ви е жива и здрава!

# 383
Мечо Пух, честита ти дъщеричка !   http://tbn1.google.com/images?q=tbn:_7-t4_EGsiwQdM:http://i.data … 8/268061_orig.jpg  Да ти е жива и здраве, да те радва, да те слушка, да е умна, красива и добра!!!

Icyangel, странно е че ти се е покачил хормона. Колко ти е дозата на Л-тироксина?

Момичета , добре дошли при нас ! Аз не обръщам внимание на някои симптоми, които ту се появяват, ту изчезват. Гледам, да не се вторачвам много в себе си, защото и аз съм склонна към самовнушения  Laughing

За паник атака някой питаше. Миналото лято на морето, когато още не знаех, че имам Хашимото се чувствах много зле. Постоянно с лошо настроение и усещане за дебнеща опасност, абе направо някаква параноя си ме гонеше. Слава Богу, откакто пия хормона съм добре и не са се повторили тези състояния. Надявам се и при теб състоянието да се повлияе от лекарството  Peace

# 384
Буба64, напълно те разбирам за пристъпите на паника...
През 2007г., преди да ми назначат хормоналната терапия бях изпаднала в жестока депресия. Изпитвах страх от всичко, гонеха ме страшни и мрачни мисли, чувствах се безполезна на този свят и какво ли още не. Изобщо не виждах как ще живея оттук нататък и защо изобщо живея? Тогава не подозирах, че хормоните ми хич не са в норма, защото заболяването го имам от години, но хормоните винаги са били в норма. Месеци наред страдах от това състояние, имах чувството, че никога повече няма да се чувствам щастлива! Тогава случайно попаднах на инфо, че депресията може да е причинена от изменение на хормоналните нива на щитовидната и реших да се изследвам. Потвърдиха се отклоненията, а откакто си пия хормона влязох в релси по отношение на психичното си здраве. Все още изпитвам страх да не изпадна отново в същото състояние, но се надявам, че при контрол на хормоните това няма да се случи. Wink
Иначе, момичета, при мен най-изявеният симптом е подпухналостта - лицето ми постоянно е подпухнало, тялото също. Преди години си правих лимфен дренаж с масажи и LPG и много помага, но ефекта е временен. Другото, което ме мъчи особено много е сърцебиенето. На периоди ме хваща и не мога да се отърва, а пък кръвното ми е ниско.......

# 385
donika.t,поздравления за резултатите  Simple Smile
icyangel,мила  Confused Защо не повториш изследванията?
Намерих тази статия за бременност и кърмене при понижена функция на щит.жлеза
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=100583.0

Последна редакция: сб, 07 мар 2009, 15:55 от erota

# 386
Никой не ми е писал не могат ли скапаните антитела да се понижат, знете ли нещо по въпроса? Иначе депрсивните състояния ги имам вече от горе долу 2 месеца, но не са много силно изразени според мен се дължат повече на това, че ме мъчат мисли за болестта като цяло и защо се случва на мене точно, но сега като виждам колко момичета са така, направо нямам думи. Относно черните мисли - започнаха да ме спохождат миналото лято, ей така изведнъж /още не знаех за тъпото Хашимото/ , отминават и пак влизат  главата ми това е в общи линии. Ако не ми беше умората, която вече е целодневна, независимо колко часове съм спала, и косопада  smile3511 може би нямаше да мисля толкова. Преди като ми казаха че имам Хаши ми нямаше нищо още и аз направо се втрещих, правих изследвания в три лаборатории, с надеждата да е станала грешка, но уви - ТАТ - високо 1003, МАТ - 307; хормони в норма и от октомври 2008 г. си стоя без лечение общо взето. Пиех селен по едно време, от него ме боли главата и го спрях. Нямам апетит напоследък, а кръвната ми картина е ОК. Казват за Хашимотото, че ти се повишавал апетита, но при мен не е така, дори напротив. Другата седмица както Ви писах, тръгвам пак на хормонални изследвания и посещение пак при лекар, но друг, ще видим....
Ще Ви пиша какво е станало. Приятни и весели  почивни дни на всички.  newsm51

# 387
Диди6, за антителата моята ендокриноложка ми изписа Индометацин, който пих в продължение на 3 месеца. Обаче дразни стомаха и не се препоръчва при хора с проблемен стомах.

# 388
Диди6, за антителата пия Цефазел /Селен/, понижили са се мъничко, не кой знае колко. Melisita, какво лекарство  беше Индометацина, звучи ми познато, но не мога да се сетя. А за подпухналостта и при мен я има отскоро, особено сутрин като се събудя  ooooh!  Предимно лицето и торбичките под очите ми са най-зле, а аз мислех, че е от синузита. Едва ли е от него обаче, защото отдавна не  ми се е възпалявал, остава да е от Хашимотото. Правя си някакви маски за лицето, но засега не виждам резултати. Melisita, ако откриеш противодействащо средство , моля да го споделиш и с мен   bouquet

# 389
  • ВАРНА
и аз 3 месеца пих цефасел за високи антитела и резултатът беше... покачване на антителата Shocked . сега не пия нищо. боря се с антителата със спокойствие.

Общи условия

Активация на акаунт