Автоимунен тиреоидит на Хашимото (5)

• 92 109
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Явно на докторката ми и е отървало така да ми отговори. След като 3 месеца ги пих и резултат нямаше, тя просто си измисли това обяснение, за да замаже положението.
Благодаря ви, че ми разяснихте нещата. Извинявам се, ако съм внесла объркване.

# 406
  • Пловдив
Момичета , по време на бременността имах ФТ3 и ФТ 4 под долна граница и леко завишено ТСХ.ТАТ и МАТ бяха в норма .Сега близо три месеца  след раждане хормоните са в норма , само ТСХ леко завишено.Възможно ли е отклонението  да е  било причинено от бременността  и сега всичко да се е поправило? newsm78 newsm78 Имам проблем с хипофизата от години .

# 407
Защо не. Бременността и раждането са сериозен стрес за организма и май не се знае как и в каква посока действат.

# 408
Анели, възможно е ...

Моята хормонална сага в кратце

първо изследване...  тсх-50
второ изследане (след няколко дни) ... и малко нерви: реших в наблизо в една лаборатория да ида, оказа се несъществуваща вече, после отивам  в клон на първата лабораторията по-близо до нас...  взеха ми кръв и после раЗбирам, че всъщност ги носят в центъра, ок, преглъщам, после се оказва, че няма да станат днес, че май машината има проблем. проверявам в нета на следващия ден - няма резултати. звъня - никой не вдига. идва следващ ден-събота, няма реултати, звъня - уверяват ме че ще ги има... в понеделник се оказва че ги пратили в клона, а защо ги няма на сайта не е ясно... резултати тсх 69, ф4- 6. това на фона на л-тироксин от 50 мг и почнах няколко дена 75.

обадих се на лекарка от ендокринологията, тя реши и там да ги направя, днес ме прегледа, установи, че жлеата ми почти я няма и каза че ако има разминаване в стойностите, няма да е голямо, защото жлезата ми явно е много изконсумирана. резултатите от ендокринологията са тсх 34 и ф4 8... споменах, че съм пила тези няколко дни повече л-тироксин, тя каза, че е много кратко времето за да се повлияе толкова... та, след маса пари, малко нерви и притеснения от различен характер, щот си ходим пакет с велин... не е ясно кой крив, кой прав, но пак съм далече от заветните 4 примерно стойност за тсх. увеличи ми хормона, но аз в четвъртък съм при тодорова, ще ходя и ще чакам да чуя какво ще каже...
добре поне че засега се чувствам добре... това е от мен:)
много поздрави:))
 Hug  bouquet

# 409
Анели  Hug възможно е, позната след бременността имаше същия пробелм, няколко месеца след това всичко влезна в норми без никакви лекарства  Hug
PIPILOTE дано пак да си влезнеш и ти в стойсностите, много са ти скочили сега  Hug
И да ви питам сега, тъй като вече ми искат рецепта за л-тироксина, може ли да се взима от личната лекарка, ако някой има представа нека сподели, успях да се заредя за месец напред, но все пак да знам   bouquet

# 410
Фрезия   Аз вчера си купих без рецепта еутирокс.И за това ли вече ще искат рецепта.Че доста често ще трябва да ходя до докторката.

# 411
Отдавна не съм купувала Еутирокс и не знам как е сега, а точно днес гледах, че е на привършване newsm78 Утре ще изпитам съседската аптека.
И за докторите не разбрах какво стана. Някой ходил ли си е при ендото или вече наистина с личните ще си контактуваме newsm78

# 412
Ходил, но плащал...
И в аптеката си ги купувам, не са ми ги изписвали досега....
  bouquet

# 413
Теб те прочетох, че много си ходил Simple Smile
За съжаление, така се получава понякога - много изнервящо и гадно Hug Надявам се, че е нещо временно, някаква реакция след раждането, иначе е необяснимо да се чувстваш добре при тези стойности newsm78

# 414
Здравейте, момичета.Нямаше ме известно време,но виждам ,че са настъпили доста промени LaughingЧестито на Мечо Пуух,да ти е живо и здраво детенцето  bouquet.Честито и на бременните.  bouquetТази година явно започва с добри новини,макар ,че има доста нови членове в темичката Cry
PIPILOTE как ендото ти е казала,че жлезата ти почти я няма. Rolling EyesБорисова ми обясни,че на ехо не може да се види дали тя функционира или не. Вижда се само структурата и ,дали е хомогенна и дали има възли.Какво ще рече изконсумирана? newsm78 Дано скоро влезеш в норма.

# 415
didikeh,
виждат се размерите й... а моята е намаляла, каза, че все едно са я оперирали, толкова е намаляла... явно не функционира много, това значи изконсумирана...изтощила съм я.... newsm78

птица, много ми станаха необяснимите неща newsm78  bouquet

# 416
Pipilote, много съм изненадана от твоето ТСХ. Още повече твърдиш, че се  чувстваш добре?! Ако ти е намаляла функцията на жлезата или е изтощена, както казваш - не трябва ли ТСХ да пада? Ох, не знам и аз , вече се обърках  newsm78
Наистина има вероятност да се е объркало нещо след раждането, защото аз точно след раждането бях най-зле, но не знаех, че съм с хипофункция, просто ми беше зле.
Надявам се и ти пожелавам всичко да се нормализира постепенно и да нямаш неприятни усещания, целуни сладкия Велинчо от мен. Ще стискам палци  Hug

# 417
Mlyna,
ами всъщност нали ТСХ е хормон на хипофизата, а Т4 и Т3 на жлезата, Т4 е нисък, между другото е под нормата, а когато жлезата е притеснена и хипофизата не може да произвежда ТСХ и той се качва като стойност..., но всъщност това означава хипофункция... т.е. намалена фукция на жлезата... не знам дали го обясних, май се обърках и аз:))) Но е така:))) няма грешка...

http://www.doctorbg.com/page.php?id=12378

Ами да, раждането явно много е стресирало ситуацията...
Благодаря за пожеланията:)
  bouquet

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 22:44 от PIPILOTE

# 418
Ами да, нали зависимостта е обратно пропорционална, когато ТСХ се качва е хипо-функц.
 ooooh! Ще си лягам, явно като ми се спи не мога да мисля  Crazy Лека нощ  Hug

# 419
Анели,Pipilote,стискам палци скоро да се оправят хормоните и всичко да е наред  Flowers Four Leaf Clover  Hug
Не мога да помогна с друго,защото на мен въобще не ми е ясно какво става по време на бременност и след това.От вас научавам някои неща.

Общи условия

Активация на акаунт