Автоимунен тиреоидит на Хашимото (5)

• 92 108
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
иначе е необяснимо да се чувстваш добре при тези стойности newsm78
И на мен ми е интересно. Аз често се чувствах зле, а като се изследвам, ТСХ ми е все в норма. И на мен не могат да ми го обяснят докторите.
Моето JP ми каза да не ходя при ендото, че щял да ме върне, диспансеризирането вече не важало. Да съм идела при нея , тя да ми пусне изследвания и евентуално да ме прати на ендокринолог. Аз, обаче, не съм се засилила все още. Сега пия хомеопатични и чак след около 40 дни трябва да се изследвам, иначе нямало да бъде реално, според хомеопатичката. Но за Еутирокса в аптеката ми казаха, че вече ще искат рецепта. Дадоха ми, ама с уговорка другия път да си нося. Чух, че в други аптеки дори аспирин и аналгин не искали да дават без рецепти. Не ми се вярва да продължи дълго така. Ние както сме свикнали на самолечение...Може ли за всяко нещо да тичаш до джи пи-то. Да не би замисъла да е да плащаме по-често таксата за преглед?

# 421
Да ви кажа, че онзи ден си купувах л-тироксин, не са ми искали рецепта...
Ще стане интересно да висим пред личните лекари за рецепта за нещо, което всеки ден пием.

# 422
Здравейте момичета и от мен. Искам да ви питам - изпотявате ли се често, защото за аз съм се видяла в чуда. Пия по 1 таблетка от 50 еутирокс и аз 3 месеца ТСХ-то ми е норма (2.5), но доста често се изпотявам и ми личи по дрехите, което като жена ме притеснява. А ако нещо се притесня или имам стресова ситуация, то са едни кръгове, под мишниците.....Опитах и с козметични средства, но не става. Какъв е проблема, като ТСХ-то ми е норма. Моля, кажете, някои сблъсквал си е подобно нещо (след като ТСХ-то е в норма)?

# 423
  • София и там където не се пуши
tzvetam и аз и нося такива дрехи, че да не личи.

# 424
tzvetam и аз и нося такива дрехи, че да не личи.

(х) Dorothy , мерси за съвета, мила и аз така правя. Интересуваме какво мислят и другите Хашимотки и какво правят по въпроса, евентуално и всъщност се чудя дали е нормално това изпотяване при положение, че ТСХ-то ми е норма. Аз пак имах такова изпотяване, но преди ми беше височко ТСХ-то.

# 425
tzvetam,и аз се потя,особено ако се притесня за нещо.А най-абсурдното е,че ми е постоянно студено,ръцете ми са лед,и се потя едновременно.Ето това въобще не мога да си обясня.

# 426
tzvetam,и аз се потя,особено ако се притесня за нещо.А най-абсурдното е,че ми е постоянно студено,ръцете ми са лед,и се потя едновременно.Ето това въобще не мога да си обясня.

мерри, ето това е - точно както си го описала - и на мен ми е студено, ръце и крака лед, а се потя. Нека, моля ви някой с подобен симптом да се включи, та да обменим някои идеи.

# 427
  • София

мерри, ето това е - точно както си го описала - и на мен ми е студено, ръце и крака лед, а се потя. Нека, моля ви някой с подобен симптом да се включи, та да обменим някои идеи.
И аз съм от потливите Mr. Green Няма зиме, няма лете все си се потя, някой път и от студ... Close ...винаги се съобразявам какво ще облека. Но аз съм си така от както ми откриха заболяването(преди 17 години), независимо от това дали ТСХ-то ми е в норма или не.
Сега мисля да си купя една ролка за под мишници, за която има много добри отзиви в нета - "Хербина"...пък да видим дали ще има ефект... Whistling
 http://www.olcombg.com/herbina/deo.php   - ето за въпросната ролка.

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 23:50 от Karolin@

# 428
Аз пък точно с изпотяването нямам проблем. Дори се потя много малко. Четох веднъж, че при хопофункция, цитирам: "жлези атрофират - болните не се изпотяват. "
Иначе ръцете и краката ми са постоянно ледени. Sad

# 429
  • София
Привет момичета   Hug

Може ли да ми кажете какви трябва да са стойностите на TSH и FT4 по време на бременноста? По точно исках да питам дали през цялата бременност трябва да са едни и същи - TSH към долна граница, а TF4 към долна граница  newsm78

Благодаря Ви предварително   bouquet

# 430
  • София
Ей сега ми излезнаха резултатите:

fT4 19.72 ng/l    (9-17.1 ng/l )
ТСХ (TSH) 2.078 mU/l     (0.23-4.5 mU/l )

Защо това  fT4  се качва  newsm78 миналия път беше 18 и нещо, а TSH си стои едно и също  Crazy На л-тироксин 100 съм. Според вас трябва ли да го променям?

# 431
Kylie,
Не се обременявай да го мислиш... Екстра са ти изследванията. И Ф4 хубаво се качва, важно е да е в горната граница... Споко:)
Като по учебник си:)

В някои лаборатории стойностите за Ф4 са от 12-22
  bouquet

# 432

И аз съм от потливите Mr. Green Няма зиме, няма лете все си се потя, някой път и от студ... Close ...винаги се съобразявам какво ще облека. Но аз съм си така от както ми откриха заболяването(преди 17 години), независимо от това дали ТСХ-то ми е в норма или не.
Сега мисля да си купя една ролка за под мишници, за която има много добри отзиви в нета - "Хербина"...пък да видим дали ще има ефект... Whistling
 http://www.olcombg.com/herbina/deo.php   - ето за въпросната ролка.

Karolin@, благодаря за споделеното. Искам да те питам за Хербина ролката, дали мога да я намеря в аптечната мрежа?

# 433
помощ хора
 Cry Cry
от два дни по гребена ми остават топища коса   Shocked
какво да правя  Rolling Eyes

# 434
Здравейте момичета ! Накратко ще разкажа и моята история. След почти едногодишен опит за бебче с мъжо решихме,че е време да се обърнем към специалист ( на 33 г съм ). Направихме си цялостни изследвания и по време на прегледа с ехограф на щит.жлеза ми откриха възел,голям 3см и в рамките на 1седмица се озовах в операционната. Всичко мина добре, но след 30 дена като си взех епикризата в резултата на хистологията пишеше- Нодозна фоликуларна струма с оксифилна трансформация и огнимщен лимфоцитарен тиреоидит по типа на тиреоидит на Хашимото. И така разбрах за Хашимото. 30 дена след операцията хормоните ми бяха в граница - T4 12.43 и TSH 1.35. Пия Еутерокс 100 по 1 сутрин на гладно. Това е дозата, която ми каза хирурга на контролния преглед след операцията. Не съм се консултирала още с ендокринолог. Хирурга ми каза, че трябва да зарасне раната и след 6 месеца да си направя изследванията за Т4 и TSH и при ендокринолог. Дали 6 месеца не е прекалено дълъг срок ? Притеснявя ме факта, че не сам си правила изследване и за антителата след операцията. Дали е нормално и за тях да изчакам 6 месеца ? Вие как мислите момичета ?

Общи условия

Активация на акаунт