Каква машина за печене на хляб да си купя-моля дайте съвет

• 291 646
  • 1 283
  •   1
Отговори
# 1 050
  • Sofia
Моят Мулинекс изкара до края на гаранцията и сдаде багажа. Започна да прехвърля зъб и то не бе тракане и чудо. Започнах да правя все по-рядко тесто и да маже под бъркалките, за да не трака и прехвърля зъби и накрая го сменихме.

# 1 051
Моят вече 4 години работи безотказно, само с една сменена ваничка. Въобще не купувам хляб, само в машината правя.

# 1 052
  • София
Здравейте,
Аз съм си харесала много Breville Antony Worral Thompson BR11 Professional Breadmaker.
Вече половин година дебна английските сайтове да си я взема, но засега без успешно.
Някой, който я има да може да ми каже дали си заслужава или да търся нещо друго? За мен е най-важно да не е тефлонова кофата и да има опции за сладко, паста и т.н.
Много благодаря!

# 1 053
и най-обикновените машини имат опция за сладко. аз не я препоръчвам за ползване.
за пастата просто ти трябва подходяща рецепта и също така може да се направи в обикновена машина.
относно тефлоновото покритие - май най-скъпите нямат такова.

# 1 054
Унолд са без тефлоново покритие, но намерих информация, че тяхното покритие също не е съвсем безвредно /куантанум се водеше май/. Има ги в немския амазон и при намаление са стотина евра някъде. И аз се бях запалила да не е тефлон, но ми се отказах и си взех лидълска машина - година и отгоре я ползвам, няма проблеми.
За другото - Бонго ти го е написал, май всички имат опции за сладко, за пастата - Силвъркрест има специална такава програма, за другите не знам.

# 1 055
  • София
Унолд са без тефлоново покритие, но намерих информация, че тяхното покритие също не е съвсем безвредно /куантанум се водеше май/. Има ги в немския амазон и при намаление са стотина евра някъде. И аз се бях запалила да не е тефлон, но ми се отказах и си взех лидълска машина - година и отгоре я ползвам, няма проблеми.
За другото - Бонго ти го е написал, май всички имат опции за сладко, за пастата - Силвъркрест има специална такава програма, за другите не знам.

Точно заради покритието спрях да гледам и Унолд. Някой да ползва Беем? Немска марка.

http://www.ebay.de/itm/BEEM-Germany-D1000310-Multi-Back-Topclass … sh=item339fc837f6

# 1 056
  • София
 Здравейте. Чувала съм, че има контейнери с керамично покритие, знаете ли нещо повече по въпроса? Бях прочела, че се продават и като резервни части и има възможност само да си замениш контейнера, без да купуваш нова хлебопекарна.
 Аз имам машина от години, но повече я използвам за тесто в последно време, точно защото ме притеснява какво се отделя от тефлона, но си е занимавка и не приготвям ежедневно хляб в нея. Би ми било много по-удобно да си спестя прехвърлянето на тестото..Ще се радвам, ако някой има повече информация по този въпрос.

# 1 057
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=656153.0 виж тази тема, не знам можеш ли само казанче, т.е. от друга фирма казанче дали би станало на твоята и реално избора никак не е голям.

# 1 058
  • София
Струва ми се, че и тези Мърфи Ричардс са без тефлон. Някой ползва ли такава?

# 1 059
В повечето теми е традиция ,някой да ни напомня за какво е темата , но всъщност никога да не пише по темата Grinning
 Та Кливия - кое е спам поста на Мари или твоя ?
 В нейният се споменава марка хлебопекарна и съвети за нея.
  Поне има известен процент по темата.
   Бъдете любезни и не хокайте де който сварите.
Жармен,
Благодаря за думите. Аз наистина не виждам нищо странно да си дам мнението и съвети от моята практика. А така ... Сухо - Мулинекс или ... Д уга марка. Нали е място за споделяне и подкрепа.
Всъщност съм новак тук - ако греша - поправете ме.

# 1 060
  • София
Аз избрах Beem-а след дълго умуване Thinking
Чакам всвки момент да ми я донесат и почвам да пекаааа cook

Успех на всички с избора и ще се видим в темата за рецептите после:)

# 1 061
Здравейте, подариха ми хлебопекарна Gorenje BM 900 W Хлебопекарни , вчера пробвах да направя хляб, но не ми се получи - до един момент беше изпълнил целия съд, но след това спадна и повече не се надигна. Когато се изпече отвън кората беше добре, но вътре си беше сурово тесто. Явно нещо не съм направила както трябва. Ако някой има такъв модел моля за съвети.

# 1 062
Здравейте, подариха ми хлебопекарна Gorenje BM 900 W Хлебопекарни , вчера пробвах да направя хляб, но не ми се получи - до един момент беше изпълнил целия съд, но след това спадна и повече не се надигна. Когато се изпече отвън кората беше добре, но вътре си беше сурово тесто. Явно нещо не съм направила както трябва. Ако някой има такъв модел моля за съвети.

То не е толкова до модел, колкото до рецепта  Peace. И тъй като тук не е тема за рецепти, само ще ти кажа - или много мая си сложила или малко брашно/или влажно брашно. Като започне да меси в началото си гледай тестото, след около 5-6 мин го погледни, трябва да е хубава мека топка да не залепва и да не е да се маже под бъркалките или пък много твърда и брашняна.

Намери темата с рецептите която е, там има много указания и там може да попиташ нещо ако те интересува.

# 1 063
Здравейте, опитни хлебопекари Simple Smile Свекърва ми реши да ми направи подарък хлебопекарна, отдавна имам желание. Ровейки из сайтовете се изправих между 3 варианта: Хлебопекарна TAURUS MY BREAD ; Gorenje или  SANG BM1212.
Мнения и впечатления, съвети приемам всякакви. Прочетох за неуспешният опит на Valentina Yzynova с Горението, но допускам и аз, че е по-скоро от рецептата. Ще прегледам после и нея тема, тъй като ще търся друг вариант на маята за хляб.

# 1 064
  • Барселона
здравейте  Heart Eyes някой ползвал ли е тази   http://tiendas.mediamarkt.es/p/maquina-panificadora-sin-gluten-imetec-1252380

Общи условия

Активация на акаунт