Каква машина за печене на хляб да си купя-моля дайте съвет

• 291 545
  • 1 283
  •   1
Отговори
# 1 200
  • Пловдив
Здравейте! Тъй като искам да купя за подарък хлебопекарна, която да прави безглутенов хляб - това е единственото задължително условие и разбира се цената - от най-евтините до 120 лв. Гледах като марки Finlux И Gorenje. Моля за препоръки - кои модели правят безглутенов хляб освен Gorenie bm 900? И всякакви други неща, които биха ми помогнали да избора? ЕЛИТ, МИДЕА някак си подсъзнателно ми отпадат от класацията, но пък ако има и там нещо читаво, ще се радвам да споделите. Благодаря предварително!

И още един въпрос, може да се прави безквасен хляб в хлебопекарна?

Последна редакция: чт, 23 мар 2017, 17:08 от saved_

# 1 201
  • Самоков
Здравейте, прочетох в темата добри отзиви за хлебопакарните на Финлукс. Все пак се колебая между тези две хлебопекарни https://www.zora.bg/finlux/fbm-1480/7856 или https://www.masterhaus.bg/bg/product/191423-hlebopekarna-s-dve-b … -1-5kg-fbm-1683-w. Бихте ли споделили Вашето мнение. Приемам и други предложения и за марка също. Peace

# 1 202
Аз съм с втората от 4 месеца. Доволна съм. Като недостатък мога да изтъкна това, че отгоре не ми се изпича до по-кафяво /аз обичам по-препечено/, въпреки че си задавам коричката да е на 3та степен. Дали е заради това, че е с 2 прозорчета, не знам. Иначе си изпича равномерно, отгоре до златисто. За тези пари си е супер машинката, върши ми чудесна работа.

# 1 203
Тази седмица в Кауфланд има един модел на Финлукс ето този https://zora.bg/finlux/fbm-1580n/7857 за 100лв ако не се лъжа. Имам такава от 4г и съм много доволна.

# 1 204
Здравейте!Искам да си купя хлебопекарна Мулинекс ow6101/6121. Изчетох много коментари за всякакви марки хлебопекарни и реших да се спра на тази.Разбрах,че основното е да е с добра мощност за по-големите размери
 хляб, да е с 2 бъркалки и с 2 реотана. Колебая се малко между Gorenje BM 1600WG .  Моля някой който може да ми помогне със добър съвет да го направи.

# 1 205
  • Някъде на път....
Моята е Gorenje - BM1400E - много съм доволна!  Peace

# 1 206
  • София
Здравейте!Искам да си купя хлебопекарна Мулинекс ow6101/6121. Изчетох много коментари за всякакви марки хлебопекарни и реших да се спра на тази.Разбрах,че основното е да е с добра мощност за по-големите размери
 хляб, да е с 2 бъркалки и с 2 реотана. Колебая се малко между Gorenje BM 1600WG .  Моля някой който може да ми помогне със добър съвет да го направи.
Моята е MOULINEX OW6101, но вече се продава под името Тефал. Много съм доволна. Изпича и отгоре.

# 1 207
Моята е MOULINEX OW6101, но вече се продава под името Тефал. Много съм доволна. Изпича и отгоре.
Бихте ли ми казали, нещо повече за този Тефал, кой модел е?

# 1 208
  • София
Скрит текст:
Бихте ли ми казали, нещо повече за този Тефал, кой модел е?

Мисля, че отговаря на този тефал, така като му чета характеристиките. Това е другия подобен модел, но с повече програми и с друг цвят на корпуса.

# 1 209
  • sliven
Здравейте, дами
Миналия месец си взех хлебопекарна от Лидл  и след няколко седмици ползване по дъното забелязах да се отделят стружки. Ваничката взе да ми се струва че не стои стабилно. Малко след това  забелязах че реотаните не се включват в началото на програмата ( първите 10-15мин).
 Въпреки всичко хляба който правеше беше чудесен. Реших да я върна, понеже имат такава олция в Лидл.
Сега отново оглеждам сайтовете и се спрях на тази
https://www.zora.bg/finlux/fbm-1681ix/30303
но мненията във форума са много и все различни.
Прочетох че трудно се намират резервни бъркалки и ванички за FINLUX.
Така ли е все още? Всъщност никъде не намерих  сайт където да предлагат резервни части.

# 1 210
  • Някъде по Дунава
Здравейте, прочетох в темата добри отзиви за хлебопакарните на Финлукс. Все пак се колебая между тези две хлебопекарни https://www.zora.bg/finlux/fbm-1480/7856 или https://www.masterhaus.bg/bg/product/191423-hlebopekarna-s-dve-b … -1-5kg-fbm-1683-w. Бихте ли споделили Вашето мнение. Приемам и други предложения и за марка също. Peace
Аз имам първата и съм доволна макар че се чудих между двата модела. Приятелка има втората и сподели че повечето рецепти както са дадени по книжка не и се получават и тя си ги е променила малко след няколко неуспешни хляба, за да се получава добре.

# 1 211
Аз не разбрах - оправиха ли проблема с липсващите ванички за печене за Финлуксите?

# 1 212
Здравейте! Аз имам Горение като на t_ilieva, обаче нещо не пече хляб като преди. Вече е на 5 г. машината и хлебчетата стават като тухлички. Рецептата не съм си сменяла, пробвах различни брашна, маята сменях. Тц - не ми втасват хлебчетата като преди, ползвам двойното казанче, с него съм от началото. Голямото казанче се оказа с проблемна бъркалка, но го установих късно, смених бъркалките  -поръчах си от сервиза, но те въобще не паснаха на осите и не ми се занимаваше да ги връщам. Така си остана. Иначе ме увериха, че трябва да паснат. Казанът не е сменян като размер и форма.
Та се чудя на какво се дължи тази промяна в работата и дали е време за нова машина?! Чак не знам кава да избера. Двойното казанче ми харесва, защото стават по-компактни хлебчета с нормални за рязане филии. Които ми пасват на тостера и сандвич-пресата.
Горение пак не искам.

# 1 213
  • Самоков
Аз след дълго чудене и ровене из форумите си взех ето тази https://www.zora.bg/tefal/pf240e38-%D0%9A%D0%9E%D0%9C%D0%9F%D0%9 … efal-bc5122/33799. Беше на промоция преди Великден. За момента съм много доволна, правих няколко пъти различни видове хляб и се получават перфектни. Месих си и козунаците в нея, станаха вълшебни направо.

# 1 214
Развали ми се хлебопекарната и трябва да си купя нова  Mr. Green Засега нищо не мога да харесам, защото предишната ми беше от тези за багети с два реотана, но сега на пазара има само 2 модела такива и то на цени, които са зашеметяващи - над 400 лв. Та питането ми е - актуално ли е, че Горение и Финлукс се справят добре с печенето на хляб, ориентирала съм се към тези марки с мощност 800- 850 вата, 2 бъркалки и задължително да правят тесто. Четох отзивите ви, но ще се радвам още някой да ми препоръча нещо. За съжаление в е маг имаше Тефал с функция за багети на добра цена, но в момента там също няма нищо интересно.....

Общи условия

Активация на акаунт