Каква машина за печене на хляб да си купя-моля дайте съвет

• 291 530
  • 1 283
  •   1
Отговори
# 1 245
Имам по-стар модел на 4 години, грамажите са 750/1000/1250 и няма проблеми. Идеално ми е като меся тесто за козунаци, че правя много. А и в голямата машина можеш да направиш малък хляб, но не обратното. Laughing

Една мама сподели, че в голямата когато правела 1/3 доза козунак месенето било трудно, моткало се между бъркалките едва едва, отчете го като недостатък

# 1 246
А колко по-малък хляб би могло да се направи? Ако иска да направи 500 гр хляб, дали няма да се препече? Все пак машината е програмирана да пече 1000 гр хляб. newsm78

Според мен трябва да се прецени колко хляб се изяжда в домакинството за един ден, дали иска всеки ден пресен хляб или може да прави и през ден, два и така да се прецени за какъв грамаж хляб да се купи хлебопекарна. Peace

# 1 247
Един хляб пълнозърнест от магазина от 550гр го ядем 3-4 дена

# 1 248
И ние така, ама напоследък топлия хляб го изяждаме наполовина веднага след изваждането от фурната.  Simple Smile

# 1 249
  • София /Абсурдистан
Имам по-стар модел на 4 години, грамажите са 750/1000/1250 и няма проблеми. Идеално ми е като меся тесто за козунаци, че правя много. А и в голямата машина можеш да направиш малък хляб, но не обратното. Laughing

Една мама сподели, че в голямата когато правела 1/3 доза козунак месенето било трудно, моткало се между бъркалките едва едва, отчете го като недостатък
Аз преди имах с 2 бъркалки, супер е. Много лесно се меси голямо количество тесто и много хубаво става после. Мотка се между бъркалките, ако количеството е минимално, но пак се измесва и няма проблем.
Сега имам НЕО от Техномаркет, евтина е, но прави много хубави хлебчета. Обаче уплътненията на казанчето заминават сравнително бързо, сменя се в новия сервиз в Дружба за 26лв., вече смених едно и сега гледам, че и второто е тръгнало, но 2-3г. казанчето държи.
Ако сменям сегашната, бих си взела такава, която да има програма за безглутенов хляб, че ми се налага да го правя. И по възможност с 2 бъркалки /за козунаците/ и да не е Мулинекс. Последните са развалят веднага щом мине гаранцията им, сервиза е на забутано място в Лозенец, където ако си кола няма къде да спреш + че се чака с месеци да ти доставят някаква малка част от Китай и да я сложат. 2 такива машинки смених, повече нищо няма да купя от тях.
Машините за големи количества правят и малки. Мулинекс-а ми беше от най-големите, а малко хлебче 500грама съм правила на програмата за 750гр. и си става идеално,  нищо не препича излишно.

# 1 250
  • София
Скрит текст:

Аз преди имах с 2 бъркалки, супер е. Много лесно се меси голямо количество тесто и много хубаво става после. Мотка се между бъркалките, ако количеството е минимално, но пак се измесва и няма проблем.
Сега имам НЕО от Техномаркет, евтина е, но прави много хубави хлебчета. Обаче уплътненията на казанчето заминават сравнително бързо, сменя се в новия сервиз в Дружба за 26лв., вече смених едно и сега гледам, че и второто е тръгнало, но 2-3г. казанчето държи.
Ако сменям сегашната, бих си взела такава, която да има програма за безглутенов хляб, че ми се налага да го правя. И по възможност с 2 бъркалки /за козунаците/
и да не е Мулинекс. Последните са развалят веднага щом мине гаранцията им, сервиза е на забутано място в Лозенец, където ако си кола няма къде да спреш + че се чака с месеци да ти доставят някаква малка част от Китай и да я сложат. 2 такива машинки смених, повече нищо няма да купя от тях.
Машините за големи количества правят и малки. Мулинекс-а ми беше от най-големите, а малко хлебче 500грама съм правила на програмата за 750гр. и си става идеално,  нищо не препича излишно.

Не прави такива генерални изводи от себе си само. По тази логига аз трябва да кажа, че Мулинекс са най-добрите, защото моята е такава и е ок. Като цяло наблюдението ми в/у марката е, че те са едни от най-рядко развалящите се, т.к. имам пряко наблюдение и на машини, различни модели на приятелки. Така или иначе Мулинекс вече ги изкупиха и сега под 'новото си име' пак чувам добри отзиви, май само името им смениха.

Fortuna По въпроса за малкото тесто и голяма машина - не би трябвало да има проблем да се измеси, стига да не се слага много под минималното количесто. За изпичането - избира се грамаж който ще се пече и машината предвижда по-маклия грамаж - не се препича.

# 1 251
Афродита, става въпрос за новата хлебопекарна от Лидл. При нея грамажите са 1000, 1250, 1500гр. Та дали ако искаш да направиш хляб 500 гр, със светла коричка, примерно и зададеш най-малкия грамаж (в случая 1000 гр), той няма да се препече? Все пак времето за печене е според големината на хляба. Peace

# 1 252
  • София
Афродита, става въпрос за новата хлебопекарна от Лидл. При нея грамажите са 1000, 1250, 1500гр. Та дали ако искаш да направиш хляб 500 гр, със светла коричка, примерно и зададеш най-малкия грамаж (в случая 1000 гр), той няма да се препече? Все пак времето за печене е според големината на хляба. Peace
Така ще се препече. Моята е 750, 1000 и 1500г. но към 650-700 ги опича без да прегарят, има разлика с 750, но не е до степен да е неприятно.

# 1 253
Така ще се препече. Моята е 750, 1000 и 1500г. но към 650-700 ги опича без да прегарят, има разлика с 750, но не е до степен да е неприятно.

Току що изкарах хляб от лидълската новата, направих го с готовите им смеси пълнозърнеста, 500гр. смес и 350гр вода, сложих го на 1000 (най-малкия грамаж), тестото се полута и се спря на едната бъркалка, та малко крив излезна хляба, с наклон, не беше препекан сложих го на средно препичане, но вътре ми се струва суров, сякаш лепне в сърцевината. Какъв може да е проблема?

# 1 254
  • София
За 120 лева или малко отгоре, има значително по-читави хлебопекарни, а не китайска стока с немски етикет в кошници в хранителен магазин.
Общо взето няма как на 1000гр програма, 850 грама материал да остане глетав, а пък дори и на средно препичане...
Както съветват колежките в Лидълската тема - връщайте уреда пак в коша  Wink

# 1 255
Каква хлебопекарна ще ми препоръчате за около 180-200лв, като няма нужда да е прекалено голяма. Вероятно най - често ще правим хляб не по-голям от 750гр.

пп.. Какво ще кажете за тази?
https://www.technomarket.bg/hlebopekarni/tefal-pf220838-09150249

Последна редакция: пн, 26 мар 2018, 23:50 от angelova93

# 1 256
Аз искам да попитам за тази същата е по параметри с лидълската, която пускаха преди няколко години и всички бяха доволни.

http://technika.bg/product/5502/hlebopekarna-first-austria-5152- … dve-barkalki.html

# 1 257
Здравейте!
Виждам, че темата е "замряла" ,неактивна, но все пак ми се иска да ВИ помоля за помощ.
Мои близки искат да си вземат хубава хлебопекарна  за обикновен хляб/бял/ ,но да пече много добре  и  да е с по -голям грамаж.Качеството на хляба да е много добро.
Вкъщи имам на Лидл от миналата и от тази година ,но искам по -добра .

# 1 258
  • София /Абсурдистан
Аз си купих на Горение  с 2 бъркалки от магазин Зора в Младост 1 и много съм доволна. Ето тази взех https://zora.bg/product/bm-1200-bk

# 1 259
  • Някъде по Дунава
Абсолютно същата Горение си взехме днес. Утре ще я пробвам. Преди имахме същия модел, но на Финлукс. Тя обаче се развали, беше в гаранция, не успяха да я поправят и взехме тази като доплатихме. Оказа се че моделът на Финлукс вече е с казанче разделено на две за малки хлебчета и не ми се стори удобно.

Общи условия

Активация на акаунт