Каква машина за печене на хляб да си купя-моля дайте съвет

  • 290 976
  • 1 283
  •   1
Отговори
# 510
  • Ловеч
  • Мнения: 81
Ако искаш качествена машина, която да издържи дълго и безпроблемно заложи на Severin. Вносител е една пловдивска фирма - Новис или нещо от сорта беше.3 години ежедневно печене на хляб и не мръдна. Докато една Clatronic и една FIF тъщата отдавна ги бракува..

# 511
  • Мнения: 368
Да запитам аз нещо. Имам машина за хляб, но не съм сигурна,ч е мога да работя с нея. Кората на хляба става доста дебела. Нормално ли е това?

# 512
  • Мнения: 122
Да запитам аз нещо. Имам машина за хляб, но не съм сигурна,ч е мога да работя с нея. Кората на хляба става доста дебела. Нормално ли е това?

Каква марка е машината?

# 513
  • Ловеч
  • Мнения: 81
Температурата е ниска или програмата е твърде дълга, за да прави дебела кора. Ползвай по-кратка програма.

# 514
  • Мнения: 368
машината е Tarrington House (на промоция в Метро). Купих си я, за да се науча да правя хляб. Понякога се получава, понякога не. Сега експериментирам с рецептите. В общия случай обаче кората става много дебела. Благодаря за отговора, ще пробвам на по-кратките програми. Досега си мислех, че с тях хлябът ще излезе недопечен. Ще видим.  Hug

# 515
  • Мнения: 243
~iddi~ имам същата машина  и имах същия проблем. Намерих си точната рецепта и точната програма и си реших проблема. Правя само бял хляб по рецепта от тук :
1 чаша вода
2 с.л. сухо мляко
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
1 с.л олио
3 чаши брашно
1 ч.л. суха мая
и пека на 2 програма, на лайт коричка и размер голям  Mr. Green
Ако съм около машината я спирам 10 мин. преди края на програмата. Веднъж направих всичко по описания по-горе начин, но извадих и опекох във фурната. Във фурната коричката стана тънка и мека, нищо общо с кората в машината.
Пробвай Wink

# 516
  • Paris, France
  • Мнения: 17 435
Има и други причини за дебела и твърда кора - много сол, много вода, много захар. Може и машината ти да пече на по-ниска температура по-дълго време. По принцип в машина кората става винаги по-дебела отколкото ако от същото тесто се изпече хляб във фурна.

Ако искаш по-фина кора, добави повече олио, по-малко сол и захар и виж какво ще се получи! Добавяне на мляко изфинва кората, но променя вкуса. Ето нагледно. Груб селски хляб от бяло брашно, сол, вода, мая и малко зехтин. Тестото е оваляно в брашно преди да бъде върнато в машината за печене за да направи дебела и твърда кора:

http://inona.snimka.bg/family/hlyab.487439.18016354

Хляб от пълнозърнесто брашно, ядки, вода, мая, сол и зехтин. Не е овалвано в брашно преди печене. Вижда се в горния ляв ъгъл отчупена кора (ах, тези малки ръчички  Embarassed) Кората е тънка и мека:

http://inona.snimka.bg/family/hlyab.487439.18268310

Бял хляб с пушено месо и подправки, по-течно тесто и повече вода. Тънка, но твърда кора:

http://inona.snimka.bg/family/hlyab.487439.18268311

Още един подобен с по-големи парчета шунка:

http://inona.snimka.bg/family/hlyab.487439.18268396

Кекс от козуначено тесто. Заради захарта кората е прегоряла. Мека е от млякото и маслото:

http://inona.snimka.bg/family/hlyab.487439.18268469

Шоколадов кекс в машина, печен на бледа кора. Поради огромното количество мазнина и нищожното количество брашно кора......... не се получава никаква:

http://inona.snimka.bg/family/hlyab.487439.18268627

Експериментирайте докато намерите рецепти, които да ви харесат! Успех  Hug

# 517
  • Мнения: 368
Много благодаря! Ще опитам!

# 518
  • Мнения: 677
Моята хлебопекарна е  Moulinex. Забелязах, че кората става дебела и твърда ако не изключа машината след последния сигнал, а продължи да работи още 1 час. Тази функция се води - запазване на хляба топъл още 1 час, но всъщност препича много кората. След изкючване оставам съда с хляба до постои около 15-20 мин. в пекарната и после го изкарвам на плота да изтине. Хлябът го изваждам след като е почти напълно изтинал. Така коричката става златиста и мека.
Истината е, че трябва да пробваш различни рецепти и програми и да намериш тази, която ти харесва най-много. Аз използвам предимно бърза програма, която е 2ч. 10 мин.

# 519
  • Мнения: 21 602
Мимито - аз не разбрах съвсем - като приключи програмата оставяш хляба за 20 мин. в хлебопекарната, обаче капакът отворен ли е през това време или е затворен?

# 520
  • Мнения: 677


Капакът е затворен, защото в противен скучай изсъхва коричката. После изваждам целия съд от машината и като изтине малко хляба, чак тогава го изваждам от тавичката. Така коричката се запазва доста мекичка и става златиста на цвят.

# 521
  • Мнения: 243
Вадя хляба дори 10 мин. преди да приключи програмата или веднага след сигнала  Peace Колкото повече стои в машината, толкова по-твърда става кората. Поддържа се хляба топъл и това допълнително изсушава кората  Confused

# 522
  • sofia
  • Мнения: 9 235
Пред голяма дилема съм  Wink
За да угодя на мъжа ми, който от две години ми опява за хлебопекарна, най-накрая склоних. До колкото познавам себе си, почти съм сигурна че ще отлежава тоз уред.
Та сега в Метро има две на прИмоция: едната обсъждата по-горе Тарингтън (много им уважавам чаршафите с ластик) и Зелмер на идентични цени. Зелмера на външен вид ми харесва повече. Май ще е той.

# 523
  • Мнения: 21 602


Капакът е затворен, защото в противен скучай изсъхва коричката. После изваждам целия съд от машината и като изтине малко хляба, чак тогава го изваждам от тавичката. Така коричката се запазва доста мекичка и става златиста на цвят.
Пробвах това и наистина коричката става по-тънка и мека. Даже и с пълнозърнест хляб. Явно когато изстива по-бавно кората е по-тънка и не става така хупкава. При някои видове хляб това е по-подходящо според мен.

# 524
  • Мнения: 677



Пробвах това и наистина коричката става по-тънка и мека. Даже и с пълнозърнест хляб. Явно когато изстива по-бавно кората е по-тънка и не става така хупкава. При някои видове хляб това е по-подходящо според мен.

Аз имам пекарна от 1 година. За това време експериментирах много рецепти и начини на печене докато открия това, което ни харесва. Много сме доволни. Хлябът става чудесен. Само този, който не е опитвал домашен хляб, само той може да купува от магазина.

Общи условия

Активация на акаунт