Каква машина за печене на хляб да си купя-моля дайте съвет

• 291 003
  • 1 283
  •   1
Отговори
# 450
....Недостатъка и е само, че не можеш да върнеш програмата да се омеси два пъти тестота. За козунак например.

В такива случаи се спира програмата след първото месене и се пуска отначало. Не вярвам при теб да не може. Thinking

# 451
  • Пловдив
Здравейте мами. Темата малко е прашасала, ама дойде време и мене да ме побърка този въпрос: "Каква хлебопекарна да си купя?" та реших да И избърша прахта...
След двудневно разглеждане с мъжа ми се спряхме на следните две...

ELECTROLUX EBM 8000

и KENWOOD BM366

И двете са на еднаква цена ("+" "-" 20лева не са проблем). Някой от Вас да ползва някой от тези модели? Пък на всичкото отгоре тези две марки нещо не ги обсъждате във темата...

Търсим хлебопекарна, която да може да меси от половин до един килограм. Повече не ни трябва.

# 452
Здравейте, мамчета Simple Smile
Бих искала мнение за тези две машинки :

1. http://www.technomarket.bg/products/09081415/moulinex-ow-1101

2. http://www.technomarket.bg/products/09054644/kenwood-bm-210

Ако имате някоя ще се радвам на инфо за самите машинки и марките  Hug

# 453
Здравейте
Искам да си купя хлебопекарна.
Изчетох цялата тема, но не ми помогна честно казано.
В много от мненията има - аз имам ето тази хлебопекарна и е посочен линк, който не работи вече  ooooh!
Имам две условия да прави хляб 500 гр. - задължително и цената и да е до 250 260 лв.
Масово в темата се коментират аляска и мулинекс.
Мъжа ми няма да се навие на аляска ....
вчера ходих в голяма верига за техника и там консултанта ми препоръча също мулинекс.
Като го питах защо - ми защото са първите на пазара за домашни хлебопекарни ooooh!
Той ми препоръча мулинекс ow200034 .... но след прочетените мнения за ow 2000, не смея от тази серия да взема.
Аз се заглеждам в kenwood bm 366  http://www.kenwoodworld.com/bg-bg/Products/Cooking-Baking-Bread- … M366_Bread_Maker/. Kakво мислите за нея?
Надявам се хора които имат kenwood да се включат с коментари.
И като цяло се надявам някой да ми отговори, защото последните два отговора са останали без коментар  Confused
Благодаря ви   bouquet

# 454
Предполагам,  че препоръчват Мулинекс, защото все пак имат наблюдения колко и кои марки от хлебопекарните се връщат често за сервиз. С техниката всичко е въпрос на късмет. Някъде по-напред в темата съм писала - нашата е Мулинекс. Ползваме я вече 2 години. Печем хляб поне 4 пъти в седмицата. Пека козунаци в нея и е отличен помощник в месенето. Смазваме бъркалките и нямаме никакъв проблем. Не бих си купила хлебопекарна с една бъркалка. Peace

# 455
Предполагам,  че препоръчват Мулинекс, защото все пак имат наблюдения колко и кои марки от хлебопекарните се връщат често за сервиз.

Това според мен няма как да го знаят, защото ти правиш рекламация към сервиза, а не към магазина. Даже консултанта с когото говорих оня ден беше очуден, че този модел ow 2000 имал проблеми. Вика от вас го научавам ..... ooooh!

С техниката всичко е въпрос на късмет.
Peace Много си права.

Мерси за съвета за двете бъркалки. Ще почета за тях сега   bouquet

# 456
  • София
Здравей!
Защо не погледнеш "Ронсън" в Метро.Две бъркалки,има и лични програми освен зададените,много добре пече,малко е по груб на вид,но май само това му е кусура,струва около 140 лв..Препоръчах на две приятелки по отзиви от форума,много са доволни.Лично аз съм с "Мидея" http://www.techno-mix.com/product/3674/midea-ehd-25-ad  и "Силвър крест" на "Лидл",доволна съм и от двете,особено от "Мидея"-та,но нямат лични програми,а понякога ми трябват.Сега ако купувам ще е "Ронсън"-а!
Имай предвид,че всеки ще ти препоръча марката,която ползва.Гледай да е поне 600 вата,хубаво е да е с две бъркалки/ако месиш като мен голямо количество тесто/,но не е задължително.Купих на свеки "Аляска" пак от Метро и на друга роднина "Нео" и двете са с една бъркалка и пак правят страхотен хляб и си ги ползват с удоволствие!
Харесай си някоя и си я ползвай със здраве!Успех! Hug

# 457
cayman  Hug
Аз ще меся малко тесто - затова търся такава, която да месе 500 гр. хляб.
Та ако (доколто се рових из форуми и мнения ) двете бъркалки са за по голяма доза тесто - за мен не е проблем да е и с една бъркалка.
Какво означава лична програма ?  Embarassed
благодаря ти   bouquet

# 458
Тоня, много харесвам машината на Северин, защото е има опции да правиш хляб в 1 контейнер голям или в 2 отделни малки. Съответно 2 бъркалки,а другото с по една. Предполагам, че може да работи и само с един от малките контейнери.

Иначе тази марка "Северин" е изпитана и отлична  Peace

Цената й е около 240 лв

Интересно ми е защо малко количество ти трябва. Ако човек се кани да пуска всеки ден хляб, то трябва да знае, че му трябват минимум 4 часа на цялостна програма, за да стане свестен хляб или пък 2.30 минути, ако използва поотделно първо програмата за месене+втасване и после печене.

# 459
Кливия,  Hug
Трудно ще навия мъжа ми да купи уред Северин. Говоря му какво чета тук и в други форуми за Ронсън, за Аляска .... той ми вика " искам да е марка която да съм я чувал " ooooh!
Карам го да чете .... ама Tired
Трябва ми малко количество хляб защото сме двама. Аз почти не ям хляб, а отделно от това се храним 3-4 пъти (вечер) в седмицата в нас. И само ми изсъхва хляба или мухлясва ... или все е един твърд .... Тук до нас има магазин в който много рядко успявам да убедя продавачките да ми продадат половинка хляб ... и така решихме да си купим  Peace

# 460
  • София /Абсурдистан
След почти 4г. ползване на Мулинекс, след малко машината заминава на боклука, твърдо съм решила. Модела е 5000, с 2 бъркалки. Докато беше в гаранция, работеше перфектно, 2 м. след като изтече гаранцията започнаха ремонтите. Кой от кой по-скъп и всеки с по-дълго чакане от предишния. Съвсем отговорно мога да кажа, че сервиза е един от най-смотаните, които съм виждала и с доста некомпетентни и нелюбезни служители. Труден достъп /няма не само къде да паркираш, но и къде да спреш/ в Лозенец, ужасно дълги срокове за ремонт - от порядъка на по няколко месеца и много, ама много скъпи части и никаква гаранция след ремонта. Сменях двигател, чаках 2м., ремонта излезе 150лв, после чаках да ми доставят 1 бъркалка /15лв/ около 3 месеца, контейнерче сменях - 40лв, някакво уплътнение - една проста гумичка - 35лв. и т.н. Последното ново нещо е, че сега замина и програматора  ooooh! Няма да я поправям повече. Егати и боклука. Край, контейнера вече я зове окончателно. След малко ще извеждам кучето и ще използвам да я метна с кеф в боклука.
Повече за тази марка не искам и да чуя, честно  Tired
Сега се оглеждам за нещо друго, по възможност непроизведено в Китай.

# 461
Лейди, и аз съм като теб с Мулинекс за 1500 гр. Ами не съм доволна, защото ми протече казанчето и сега я пускам да работи само под мое наблюдение, отложен старт не мога да пусна. Иначе пече добре.

Северин е чудесна марка, убеди го. Имаме кана и тостер Северин-железни са  Peace

Еее, това ми се струва мисия невъзможна, да намериш уред, непроизведен в Китай  Wink Тогава ще е Тайланд, Тайван и пр.

# 462
Майка ми работи в сервиз за бяла техника и ми е казала Мулинекс да не си купувам. Моята е някакво измислена марка, евтина, но работи безотказно.

toniak, купи си Кенуоод тогава, поне е марка наистина  Peace

# 463
  • Има много детски смях.
Трета година сме с Мулинекс OW6000. Много съм доволна, нямам забележки. Минимум два пъти седмично я ползвам. Наистина, с техниката всичко е въпрос на късмет. Много добри отзиви има и за хлебопекарните на Панасоник.  Peace

# 464
Обаче Северина може едновременно да меси в двете контейнерчета 2 вида тесто  Peace Това май рядко съм го виждала при други модели.

Общи условия

Активация на акаунт