Каква машина за печене на хляб да си купя-моля дайте съвет

• 290 991
  • 1 283
  •   1
Отговори
# 480
toniak, честито! И хлебчето си изглежда твърде наред. Peace За колко си купи машинката?

# 481
polin_a , благодаря ти  Hug

за 199 лв си я взех.
А хлебчето беше наистина много добре ...  чак се изненадвам че толкова добре се получават нещата от началото  Crazy

# 482
toniak, честито!
Няма как да не се получи хубав хляб, ако спазваш рецептата от книжката. Peace
Със здраве да си я ползвате!  bouquet

# 483
Здравейте Simple Smile

И ние мислим да купуваме машина за хляб, обаче изобщо не сме ориентирани какво точно да търсим Sad
На повечето описанията са еднакви и само модела е различен. Ако някой може да ме насочи за критерии по които да избирам, ще съм много благодарна.  Praynig Чета че обсъждате 1 бъркалка, 2 бъркалки, приставка за багети, програматори и още куп неща... ooooh!

Освен това искам да ви питам някой ако има модел на Филипс дали е доволен. Четох доста назад в темата и повечето явно имате Мулинекс, но ние сме малко резервирани към тази марка, а сме доста фенове на Филипса. Гледахме освен това вариант на KENWOOD и Панасоник, но както казах, по описанията изобщо не се ориентирам какви са разликите и предимствата на моделите Sad

# 484
Краставичка,
както малко по нагоре можеш да видиш - аз от скоро имам хлебопекарна.
Ще ти кажа аз как си избрах моята  Mr. Green
Имах бюджет 200 лв.
Исках да е известна марка - тоест мъжо ми де  Crazy
Основно условие ми беше да прави 500 гр. хляб - писна ни да ядем твърд хляб и да хвърляме.  Whistling
От Мулинекса няма много модели които да правят малко хлебче - в моя ценови диапазон е серията 2000, за която четох че имало доста оплаквания. Тази с багетите ми беше скъпа. И се спрях на Kenwood - a. Тук нямаше много мнения и четох в амазон. Това е. За момента съм супер доволна от избора си.
НЕзнам дали ще ти помогна с този пост - но поне си определи бюджет и какво хлебче искаш и така ще сведеш избора до няколко модела  Peace

# 485
toniak аз съм горе-долу в твоята ситуация. Подобен бюджет, предпочитания на милото към по-известна марка. Само дето не съм ориентирана добре колко големи стават хлябовете според посочения в характеристиките грамаж. Но милото предпочита да има повече опции.
Аз имам известни предпочитания да може да бърка кексове и козунак освен хляба, ама това май повечето го могат. И другото е, че ми се иска да може да се спира програмата по някое време и да се отменя, с идеята, че може да се продължи наръка месенето и печенето. Милото пък иска да могат да се слагат ядки. Но така като гледам по характеристиките, всички ми изглежда да ги могат тези работи и не знам на какво друго да обърна внимание. Тук чета, че държат повече на броя бъркалки, мощност и други неща, но по тези въпроси съм абсолютно невежа и затова питам ако някой може да ме ориентира какво да гледам.

# 486
Краставичка, виж в тази тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=630658.720

в последните няколко страници се кометират няколко марки машини  Peace

# 487
  • Варна
Здравейте  Simple Smile
От известно време се двоумя дали да си купя хлебопекарна. Притеснявам се, че ще я купя и след няколко пускания ще ми мине мерака и ще стои само. Или ще я ползвам много рядко, защото е по-лесно да минеш през магазина и да си купиш готов хляб. Загледах се в тази http://zakuhniyata.tehnika.zora.bg/catalog/product_details/hlebo … midea_thd_30ak_s/, но не видях много мнения за нея...Ако някой има, моля да сподели.

# 488
toniak, много благодаря   bouquet
Задължително ще прочета и като изберем ще се похваля  Grinning

# 489
  • Sofia
моята е мидея, но по малкия модел за 1,250кг имам я от 1 година и съм доволна от нея

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 23:28 от Ani Ka

# 490
  • София
Краставичка, моята новата е Филипс, работи си чудно. Аз обаче само меся в нея и пека във фурната малки хлебчета. Харесва ни повечко кора да има в хляба. В сравнение с Мулинекса като че ли са малко по-дълги програмите, примерно основната е 3,5 часа, месенето е 1,5 часа.
Моят Филипс е с два реотана и две перки, с приставки за хлебчета и франзели, не съм ги пробвала още.

# 491
toniak аз съм горе-долу в твоята ситуация. Подобен бюджет, предпочитания на милото към по-известна марка. Само дето не съм ориентирана добре колко големи стават хлябовете според посочения в характеристиките грамаж. Но милото предпочита да има повече опции.
Аз имам известни предпочитания да може да бърка кексове и козунак освен хляба, ама това май повечето го могат. И другото е, че ми се иска да може да се спира програмата по някое време и да се отменя, с идеята, че може да се продължи наръка месенето и печенето. Милото пък иска да могат да се слагат ядки. Но така като гледам по характеристиките, всички ми изглежда да ги могат тези работи и не знам на какво друго да обърна внимание. Тук чета, че държат повече на броя бъркалки, мощност и други неща, но по тези въпроси съм абсолютно невежа и затова питам ако някой може да ме ориентира какво да гледам.
нито известна марка , нито пък повечето опции (програми) са критерии за получаването на хубав хляб.
- всички машини могат да бъркат кексове и козунаци , но е хубаво да се пекат във фурна.
- на всички машини може да им дръпнеш щепсела когато решиш - така ще прекъснеш всяка програма.  Laughing
- във всяка машина може да слагаш не само ядки , ами и каквото друго решиш. вдигаш капака и добавяш. има определено време за това де.
при покупката гледай да няма надраскване на контейнера и бъркалките , да се затваря плътно капака, да е с хубаво покритие , при което тестото не залепва, да има сервиз в БГ .

# 492
bongo_2007, понеже те мяркам в темите, които следя, аватарът ти е отвратителен. Повдига ми се от него. Би ли го сменил?
И още - аватар означава превъплъщение. Ти на този ли приличаш или много искаш да си като него? newsm78

# 493
Според моите наблюдения, големината е много важна. Моята е от 0.5 до 1 кг. Една съседка дойде да се консултира и каза Че аз по 3 пъти на ден ще трябва хляб да пека.
Бонго, от мързел укганових, че страхотно се изпича кекса в машината.   

# 494
  • София
Аз така и не открих добра рецепта за кекс в машината и колкото и да не е по темата, Трещерица, би ли ми изпратила твоята рецепта?

Общи условия

Активация на акаунт