Каква машина за печене на хляб да си купя-моля дайте съвет

• 290 710
  • 1 283
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Препоръчвам да я купите от Лидъл заради 3 годишната гаранция и лесното обслужване. И по-ниската цена, разбира се  Grinning.
То хубаво, ама кой знае кога ще я пуснат пак. Иначе за нея само хубави неща съм чувала.

# 601
Здравейте  Grinning
Бихте ли ударили едно рамо при избора на хлебопекарна.
Колебая се между Панасоник и Кенууд.
http://www.amazon.co.uk/Kenwood-BM450-Bread-Ingredients-Dispense … pd_ecc_rvi_cart_4

http://www.amazon.co.uk/Panasonic-SD-2501-Automatic-Breadmaker-D … MW/ref=pd_cp_kh_0

Също ми хареса този модел на Филипс
http://www.technoarena.bg/bg/catalog/id/411.html

Всяко мнение ще е от полза - благодаря   bouquet
Интересува ме също дали са безшумни или поне не много шумни и дали Филипса има свободно програмиране?

Последна редакция: пт, 21 дек 2012, 13:42 от anbibian

# 602
тези дни реших да си купя хлебопекарна, спрях се на MOULINEX OW502330 http://www.technopolis.bg/b2c/details/825810/P11130417/Hlebopeka … MOULINEX-OW502330. Считате ли, че е добър вариант?
На някаква промоция са в Технополис с везна... това няма значение де, ама видях че са с голяма мощност, предполагам е и с две бъркалки- на мен ми се иска такава. Дано да е добър избор. Някъде по назад в темата четох, че  на някои дами в Мулинекс отгоре не се запича коричката- това малко ме притеснява ако при всички машини е така, защото аз обичам по препечено хлебче. Ще ви бъда благодарна за съвети.
Не ми се иска да се заравям в много подробно търсене, защото ще се объркам от информация за магазини, марки и т.н. и сигурно пак ще отложа покупката- искам да отида, да я грабва и да си я пробвам още утре Grinning

# 603
  • Пловдив
тези дни реших да си купя хлебопекарна, спрях се на MOULINEX OW502330 http://www.technopolis.bg/b2c/details/825810/P11130417/Hlebopeka … MOULINEX-OW502330. Считате ли, че е добър вариант?
На някаква промоция са в Технополис с везна... това няма значение де...
Ние от повече от година сме с такава хлебопекарна. До сега не сме имали никакви проблеми с нея. Единствения минус  може би е че хляба винаги става с по-плътна кора. Рецептите са на диск, но аз съм си ги принтирала за по-лесно използване.
И да с две бъркалки е, и има значение, че е с везна, защото всички рецепти са с грамове.

# 604
ra4eto_hi благодаря ти за бързият отговор. а това с кората дали не е от рецептите- аз сега ровя и чета, струва ми се че препоръчват да се пробват различни пропорции и рецепти в този случай...или при всички варианти е с дебела кора? иначе добре се изпича вътре, нали?
А за везната така или иначе щях да купя, без това няма как. За мен цената не е от голямо значение- просто ми се струва че тази е прилична като мощност, програми, бъркалки...

# 605
  • Пловдив
ra4eto_hi благодаря ти за бързият отговор. а това с кората дали не е от рецептите- аз сега ровя и чета, струва ми се че препоръчват да се пробват различни пропорции и рецепти в този случай...или при всички варианти е с дебела кора? иначе добре се изпича вътре, нали?
Аз правя САМО рецептите на хлебопекарната. Нищо и никога не съм променяла. Само май понякога мъжа ми слага повече мая. Всичко ми се е получавало перфектно. Само един маслен хляб не става, но това не ми е болка за умиране. Иначе хляб с маслини, тост хляб, традиционен.... Всички хлябове са се изпичали перфектно.

# 606
Благодаря, утре ще ходя да закупя една и ще се похваля какъв избор съм направила Simple Smile

# 607
Asta, понеже и аз все се чудя и не се решавам, коя хлебопекарна да си избера, вчера се рових из нета и видях, че в магазини Зора този модел Мулинекс е с 20 лв по-евтин отколкото в технополис, но незнам дали е с везна.

# 608
ох, аз отидох до магазина и се върнах- пак съм в чуденка, разколебах се в последния момент. Има и един друг модел на Мулинекс, който е за 500, 750 и 1000гр. хляб, а тази която съм харесала е за по голямо количество-750,1000 и 1500. Не мога да преценя каква да взема, двама човека сме, хляб аз рядко принципно ям, но сега съм бременна и ми казаха че трябва да хапвам пълнозърнест всеки ден поне по две филийки- това е и причината пак да се върна на идеята за покупка на хлебопекарна. Аз когато става въпрос за техника купувам все най скъпото/и уж най доброто/ и колкото по-голямо е , толкова по добре Laughing Обаче в случая с хлебопекарната не мога да преценя- с голямата пък да не стане така да ядем все сух хляб поради голямото количество или пък да го хвърлям. Не мога да преценя Sad На мен ми се искаше да е хоризонтално казанчето и с две бъркалки, ама пък те са за по голямо количество... уф не знам. Като не съм ползвала не мога да преценя колко са големи самунчетата и за колко време ще го изяждаме. А  другата причина да искам хлебопекарна е за месене, защото аз не мога да меся, а обожавам козунаци, пити тутманици и тем подобни. И при тях си мисля, че по голямата пък ще е по - удачна....обърках сеее Sick

# 609
Машината с голяма вместимост Peace Peace Peace В нея можеш да правиш всякакви хлебчета и теста с малък грамаж, но в малката големи продукти няма как да произведеш. Не се притеснявай, че хляба като не се изяде за ден- два ще изсъхне, мухляса или ще му се случи всичко онова, което се случва с купения. При мен се е застоявал хляб една седм. и нищо му нямаше, важно е правилно да го съхраняваш.
Връщай се и купувай по- големия вариант с 2 бъркалки и големи ватове. В нея можеш и сладко, и качамак да правиш.

# 610
 Laughing абе и аз натам клоня...

# 611
  • Пловдив
+1 глас за по-голямата.

Ние също все още сме двама и не винаги ядем хляб, но винаги имаме по един готов и ни чака (издържа 7-8 дни преди да започне да мухлясва).

# 612
в голяма машина може да правиш малък хляб , но в малката не може да направиш голям.
друго - за правенето на тестени изделия с по-тежко тесто (козунаци,ръжен хляб) е хубаво машината да е по-мощна.
Весели празници !!!

# 613
И аз съм за по-голямата, и на мен ми престои такава покупка.

# 614
Честита Коледа на всички, желая ви много здраве, късмет и благоденствие, и кухни пълни с благоухания! Simple Smile
Сега аз не знам дали да се хваля или да се срамувам- ама след толкова обикаляне по магазините най накря купих по-малкият вариант Мулинекс http://www.technopolis.bg/b2c/details/825301/P11130417/Hlebopeka … MOULINEX-OW310631
Първо по съвет на Бонго ходих до Денси центъра за Северин- имаше един вариант с една бъркалка, питах девойката дали мога да поръчам други модели- то беше едно мрънкане... и аз си тръгнах. В Технополис отидох отново да гледам големия Мулинекс - обаче ме шокира как е закрепен капака- една метална планка в гнездо от пластмаса- и то така беше се протрило- само на този модел, който аз бях харесала-отчаях се и се отказах. С две бъркалки имаше и една на Горене обаче пък тя беше доста по тежичка и голяма-вярно красива изглеждаше, обаче кухничката ми е малка... и от много чудене реших да не отлагам за енти път и грабнах малкия мулинекс който беше на промоция с везна. Ама не съжалявам да ви кажа. Ще се понауча, а после може да я дам на майка ми- не е безумно скъп уред в крайна сметка. Обаче аз там въобще не гледах програми- само външния вид- Embarassed... и сега като чета пак в темите ... аз май нямам такива лични програми... или аз още не знам какво е. В книжката има много малко рецепти и то за по-особени видове хляб и сумата и време се чудех с каква рецепта да я пробвам- намерих в темите една рацепта с яйце и пробвах нея-като вкус стана страхотен хляб- вчера на коледа съм яла само хляб с кашкавал и масълце хаххаха-хората пържоли аз хляб! Обаче ако ви разправям какви перипетии с този първи хляб имах - първо слохих продуктите , почна да меси и стана много хубаво топче- и спря уж да меси... и имаше един звуков сигнал след който реших че мога да извадя бъркалката, извадих я хубаво, ама по едно време тая машина пак се опита да бърка- което ме стресира и реших че тя просто не е свършила месенето- и реших да върна бъркалката пък нищо че ще е с дупка. Обаче за да спре да върти натиснах Стопа и ... таймера се нагласи за начало на програмата след пускане. Ама си задавам въпроса какъв беше този звуков сигнал, а после пак започна да върти да меси. Ядосах се, извадих тестото - във фурната малко да повтаса и го опекох- това е първото нещо което пека омесено в живота си и стана превъзходен хляб. Направих го от малкия 500гр. и още имаме, така че мисля, че не е толкова фатално че взех малка с една бъркалка- няма да се ядосвам на импулсивното си решение- ама ако бях отложила решението си щеше да отложа пак покупката с няколко месеца. Та такива ми ти перипетии.

Общи условия

Активация на акаунт