Каква машина за печене на хляб да си купя-моля дайте съвет

• 290 681
  • 1 283
  •   1
Отговори
# 615
  • Стара Загора
Звуковият сигнал е за добавяне на ядки

# 616
Здравейте,моля за вашите съвети с повече опит.Аз се спрях на тази хлебопекарна,но точно кой модел е,не мога да разбера?
http://www.laredoute.fr/vente-machine-a-pain-et-baguettes.aspx?p … &numberpage=1
Мисля,че е тази, обаче програмите тук са 14
http://www.technomarket.bg/products/09071850/moulinex-ow-5023

# 617
Здравейте,моля за вашите съвети с повече опит.Аз се спрях на тази хлебопекарна,но точно кой модел е,не мога да разбера?
http://www.laredoute.fr/vente-machine-a-pain-et-baguettes.aspx?p … &numberpage=1
Мисля,че е тази, обаче програмите тук са 14
http://www.technomarket.bg/products/09071850/moulinex-ow-5023

не знам дали си си купила но ти препоръчвам хлебопекарна с мощност над 1200W и да има горен реотан, вместимост над 1кг , две бъркалки

# 618
  • София
слохих продуктите , почна да меси и стана много хубаво топче- и спря уж да меси... и имаше един звуков сигнал след който реших че мога да извадя бъркалката, извадих я хубаво, ама по едно време тая машина пак се опита да бърка- което ме стресира и реших че тя просто не е свършила месенето- и реших да върна бъркалката пък нищо че ще е с дупка. Обаче за да спре да върти натиснах Стопа и ... таймера се нагласи за начало на програмата след пускане. Ама си задавам въпроса какъв беше този звуков сигнал, а после пак започна да върти да меси. Ядосах се, извадих тестото - във фурната малко да повтаса и го опекох- това е първото нещо което пека омесено в живота си и стана превъзходен хляб. Направих го от малкия 500гр. и още имаме, така че мисля, че не е толкова фатално че взех малка с една бъркалка- няма да се ядосвам на импулсивното си решение- ама ако бях отложила решението си щеше да отложа пак покупката с няколко месеца. Та такива ми ти перипетии.

Понеже виждам, че 2 седмици никой не ти коментира поста, да се изкажа, каквото знам. Не ти е било свършило месенето. То е в няколко цикъла с междинни почивки, зависи от модела на пекарната ти. Мулинекс не съм имала, но всички са на един принцип, моята например сменя посоката отвреме на време и така си почива. Та значи почивало си е тестото преди последно месене, то е най-кратко и затова е и звука, да те подсети да сложиш ядки, семена,лук, маслини или каквото искаш. Може да имаш приставка, в която си ги сложила и машината сама я отваря, а може само звук и ти ръчно да ги сипеш. После омесва леко, но за кратко, за да не скашка ядките и започва втасването. От тогава до края не се отваря капака, докато месиш си отваряй спокойно. У нас детето всеки път си гледа месенето, въпреки, че има прозорче и лампичка, то и аз гледам де, много е интересно Simple Smile Това е, честито и ще видиш как ще си я ползвате, особено, ако сте готови да експериментирате с по-пълнозърнести брашна, много са вкусни  Peace

# 619
pigeon  все още не съм взела.Благодаря за разяснението.Чаках,ако намалят нещо от лредутци,но нищо.

# 620
pigeon  все още не съм взела.Благодаря за разяснението.Чаках,ако намалят нещо от лредутци,но нищо.

Не знам защо те цитирах, но пък може да съм ти полезна с информация. Crazy

4 години и половина ползвах Аляска от Метро. Мисля, че това е максимума, който можех да взема от нея. Машината продължава да си работи, но казана се износи страшно много, както и бъркалката. Сега си взех Neo, която е едно към едно  с Аляската. 89лв. от Техномаркет - черна, готинка, малко подобрен дизайн, но програми, мощност, всичко е същото като на Аляската. Вече си я ползвам, отлична е. Старата я прибрах в кашон, ако не дай боже, нещо откаже самата механика на новата, старата ще я замести. Казана пасва идеално, макар че е по-различен - по-тесен и висок. Препоръчвам. Peace

# 621
  • Paris, France
4 години и половина ползвах Аляска от Метро. Мисля, че това е максимума, който можех да взема от нея. Машината продължава да си работи, но казана се износи страшно много, както и бъркалката.

А защо просто не си купи нов казан и бъркалка за старата машина? Аз така съм свикнала с моята от 3 години, че изобщо не искам да я сменям с друг модел. Да чукам на дърво, никъде няма избелено засега, но при нужда ще и купя нов казан  Grinning. Тя го заслужава  Joy

# 622
Момичета, моля ви препоръчайте ми хлебопекарна, която е лесна за употреба. Предназначена е за възрастна  жена. Без хиляда функции за диетични хлябове и прочие. Лесно разбираема и използваема. Много ще съм ви благодарна, ако ми помогнете. НИкога не съм ползвала хлебопекарна, нищо не разбирам, а искам да направя един хубав и използваем подарък. Много ви благодаря предварително Hug  bouquet

# 623
Момичета, моля ви препоръчайте ми хлебопекарна, която е лесна за употреба. Предназначена е за възрастна  жена. Без хиляда функции за диетични хлябове и прочие. Лесно разбираема и използваема. Много ще съм ви благодарна, ако ми помогнете. НИкога не съм ползвала хлебопекарна, нищо не разбирам, а искам да направя един хубав и използваем подарък. Много ви благодаря предварително Hug  bouquet

Писах малко по-горе за машината, която си купих скоро. Peace

Невена, аз също се чувствах силно привързана към старата машинка. Crazy Преди време опитах да търся нов казан, но се оказа мисия невъзможна. Освен това мисля, че тук съм чела, но се спрягаше цена около 40лв. Не си струва според мен. Peace

# 624
Момичета, моля ви препоръчайте ми хлебопекарна, която е лесна за употреба. Предназначена е за възрастна  жена. Без хиляда функции за диетични хлябове и прочие. Лесно разбираема и използваема. Много ще съм ви благодарна, ако ми помогнете. НИкога не съм ползвала хлебопекарна, нищо не разбирам, а искам да направя един хубав и използваем подарък. Много ви благодаря предварително Hug  bouquet

Подобна дилема имах преди няколко месеца (за баща ми). Изборът се спря на ето тази с добавка електронна везна. Човекът е на 73 години и успешно си прави на всеки два дена по един хляб. Обаче и на двамата не ни допаднаха много рецептите от упътването и му купих допълнително книжка, от която той си хареса няколко рецепти и работи с тях. Единственото, което се случи е, че не можем да извадим бъркалката от казанчето (не става вече и с накисване в топла вода). Обаче тя и така си работи и не й придиряме хич.

# 625
все пак опитайте да я извадите , да почистите оста и бъркалката от вътрешната страна. после се приучете да я вадите след последното месене, преди последното втасване. и всичко ще е ОК.

# 626
  • София

4 години и половина ползвах Аляска от Метро. Мисля, че това е максимума, който можех да взема от нея. Машината продължава да си работи, но казана се износи страшно много, както и бъркалката. Сега си взех Neo, която е едно към едно  с Аляската. 89лв. от Техномаркет - черна, готинка, малко подобрен дизайн, но програми, мощност, всичко е същото като на Аляската. Вече си я ползвам, отлична е. Старата я прибрах в кашон, ако не дай боже, нещо откаже самата механика на новата, старата ще я замести. Казана пасва идеално, макар че е по-различен - по-тесен и висок. Препоръчвам. Peace

И "Аляска"-та и "Нео"-то ще  свършат работа.
Аз ползвам общо взето две програми-основна и месене.
На свеки купих "Аляска"-има книжка с рецепти.Доволна е жената.
На друга роднина взех "Нео"-от нея нямам отзиви,но мисля,че ще да е добър вариант.
Харесай си една и действай!Успех!

# 627
Благодаря ви много за отзивите   bouquet Разглеждам, ще отида и да ги видя на живо, да видим! Simple Smile

# 628
Четах, четах и със съветите на Бонго се ориентирах към тези модели:
Severin BM 3990
http://www.dekom.bg/index.php?page=product_details&structure … 71ec41a36c7b3749e
Severin BM 3989
http://www.densi.bg/index.php?menu=3&div=%C4%F0%E5%E1%ED%E8% … roduct_id=1116896
Midea THD 30AK-S
http://zora.bg/midea/thd-30ak-s/16976
като тук не ми е ясно, дали може да се прави и по- малък хляб newsm78
Midea EHD-25AD
http://www.densi.bg/index.php?menu=3&div=%C4%F0%E5%E1%ED%E8% … uct_id=1100024947

Всички са с две бъркалки, мощни са. Като четох мненията, има положителни отзиви и за двете марки. Чудя се коя ще е най- лесна за употреба.
Ще съм благодарна на професионален съвет от вас.  bouquet

# 629
Ибсена, да препоръчам Финлукс с 2 бъркалки и 1350 гр хляб в Технополис за 99 лв. Мои познати са много доволни от нея, по-доволни отколкото от старата им Мулинекс  Peace

Понякога я има на промоция за 89 лв.

Общи условия

Активация на акаунт