Каква машина за печене на хляб да си купя-моля дайте съвет

• 291 622
  • 1 283
  •   3
Отговори
# 1 080
  • Paris, France
Starrydream, купи си нови бъркалки. 24лв за 4 броя бъркалки за моята Силвъркрест.Тъкмо да имаш резервни.

# 1 081
  • София
Starrydream, купи си нови бъркалки. 24лв за 4 броя бъркалки за моята Силвъркрест.Тъкмо да имаш резервни.
После мулинекса бил със скъпи части.  Stop

# 1 082
  • Paris, France

По-скъпи са, да. Две бъркалки за Мулинес са 20лв.

# 1 083

Ама се ползват три години минимум. И бъркалките на Мулинекс не са от тефлон, а от някакво друго незалепващо покритие. Така че не се надраскват въобще, да не говорим за отлюпване на частици.

# 1 084
  • Paris, France
Бъркалкте на моята Силвъркрест, както и казана, са с незалепващо покритие разли4но от тефлон. Не помня ве4е как му е името. Нищо никога не ми се е отлюпило от казан или бъркалки за 6 години ползуване. Незалепващото покритие на мулинксите, които съм виждала не са с нищо по-добри от моето. Мулинексите са по-безшумни. За мене най-доброто покритие е това на Панасоник. Всъщност Панасоник е най-добрата машина за хляб която съм виждала в действие. Хляб от 4исто ръжено брашно с квас на една автоматизирана програма само панасоника може да прави. Даже и специална бъркалка за ръж си има.

http://www.amazon.co.uk/Black-kneading-blade-Panasonic-SD256/dp/6040984759

# 1 085
  • София
То май става вредно с олющени бъркалки. Тестото има директен досег с метала, което не е много полезно за храната.
Е да, тефлона е доказано вреден... Минал съм на купешки хляб.

Марките на лидл имат незал.покритие, под друг патент/фирма, но си е пак тефлон.

# 1 086
  • София

То цялото казанче с бъркалките беше 40-45лв. на мулинекса. За какво да ти 2 комплекта бъркалки, да си имаш за следващите 10г.  ooooh! Stop?

# 1 087
Здравейте Simple Smile Искам да си купя хлебопекарна, харесах си модел на Moulinex OW-6101/6121, но ми казаха че е остарял модел и ми препоръчаха Tefal PF-3501, която прави и багети. Притеснявам ме факта, че е с един реотан и не знам дали ще се пекат добре хляба и багетите. Бихте ли споделили мнение за хлебопекарната на Tefal Simple Smile   

# 1 088
  • София
Здравейте Simple Smile Искам да си купя хлебопекарна, харесах си модел на Moulinex OW-6101/6121, но ми казаха че е остарял модел и ми препоръчаха Tefal PF-3501, която прави и багети. Притеснявам ме факта, че е с един реотан и не знам дали ще се пекат добре хляба и багетите. Бихте ли споделили мнение за хлебопекарната на Tefal Simple Smile   

Показаният модел Мулинекс е чудесен, с 2 реотана е, пече равномерно има опция да запазва температурата до 1ч., количеството му е до 1,5кг. Какво значение има кога е произведен, не е чак преди 100г. Показаният тефал е много по-слаб като ватове, защото е с 1 реотан и с по-малка вместимост за хляб, съответно багетите или са по-малко като бройка или като грамаж, а може и двете. В общи линии моделите са несравними, т.к. са съвсем различни като вместимост и възможности. Въпросът е Вие какво искате от 1 машина. Аз лично бих взела мулинекса без да се замисля. В голяма пекарна може да се замеси малко количество, но в малка не може голямо количество  Mr. Green.

# 1 089

Показаният модел Мулинекс е чудесен, с 2 реотана е, пече равномерно има опция да запазва температурата до 1ч., количеството му е до 1,5кг. Какво значение има кога е произведен, не е чак преди 100г. Показаният тефал е много по-слаб като ватове, защото е с 1 реотан и с по-малка вместимост за хляб, съответно багетите или са по-малко като бройка или като грамаж, а може и двете. В общи линии моделите са несравними, т.к. са съвсем различни като вместимост и възможности. Въпросът е Вие какво искате от 1 машина. Аз лично бих взела мулинекса без да се замисля. В голяма пекарна може да се замеси малко количество, но в малка не може голямо количество  Mr. Green.

Благодаря за отговора Simple Smile На мен ми трябва хлебопекарна, която да пече 1 кг хляб. В магазина ми казаха, че един реотан е достатъчен да изпече 1 кг тесто. За първа хлебопекарна мисля, че тази на Tefal ще ми свърши работа.

# 1 090
  • София
За 1 кг. може и да е достатъчен не знам, моята е по-голяма, но багети дали ще пече newsm78. Да се включи някой, който има този модел.

# 1 091
Здравейте, мисля,че тук е точното място да поискам съвет.Дали може да се вземе нещо читаво за около 150-170лв.? Искам да прави бял и типов/черен хляб,козунак и тесто за пици Simple Smile.Отложения старт също е хубава екстра,макар ,че не съм запознат с тези уреди и не знам какво е добре да има,като опции/функции ,програми ,колко реотани и т.н.Относно вместимостта мисля,че и 1кг. мисля ,че ще ми стигне.
Това GORENJE BM-1200 BK https://www.technomarket.bg/products/09116614/gorenje-bm-1200-bk  влиза в бюджета принципно...
Виждам ,че и лидълските ги хвалят обаче...

# 1 092
  • София
Здравейте, мисля,че тук е точното място да поискам съвет.Дали може да се вземе нещо читаво за около 150-170лв.? Искам да прави бял и типов/черен хляб,козунак и тесто за пици Simple Smile.Отложения старт също е хубава екстра,макар ,че не съм запознат с тези уреди и не знам какво е добре да има,като опции/функции ,програми ,колко реотани и т.н.Относно вместимостта мисля,че и 1кг. мисля ,че ще ми стигне.
Това GORENJE BM-1200 BK https://www.technomarket.bg/products/09116614/gorenje-bm-1200-bk  влиза в бюджета принципно...
Виждам ,че и лидълските ги хвалят обаче...
Aз бих заложила на мулинекс, модел - според гореоисаите от теб предпочитания. Казваш искаш козунак да прави или само да меси/няма значение/, за това мисля че 1кг. няма да е достатъчно, но ти си прецени. В по-голяма пекарна може да опечеш малък хляб, но обратното няма как да стане. За мен чудесен модел е този.
Лидълските - на късмет, колкото са доволните толкова и ореваха света, че или под бъркалките се разваля или не пекат добре, така, че до късмет и партида е там. Прочети темата назад има мнения и за горение.

# 1 093
Благодаря за съвета ти.Да,1,5 кг.  е по-добре от 1кг. ,но заради бюджета ,не за друго Simple Smile. А за козунака предпочитам и да го пече ако имат тази възможност.Аз не съм готвач или кулинар,не умея да готвя ,но обичам козунак и предпочитам да го изкарва готов за употреба  Laughing . Освен да рискувам с това горение ,че то май други опции няма.Мулинексите са по скъпи иначе щях тяхна да взема.

# 1 094
  • София
Благодаря за съвета ти.Да,1,5 кг.  е по-добре от 1кг. ,но заради бюджета ,не за друго Simple Smile. А за козунака предпочитам и да го пече ако имат тази възможност.Аз не съм готвач или кулинар,не умея да готвя ,но обичам козунак и предпочитам да го изкарва готов за употреба  Laughing . Освен да рискувам с това горение ,че то май други опции няма.Мулинексите са по скъпи иначе щях тяхна да взема.
Пак ти казвам прочети темата назад. Това гореиние е с 1 реотан, нз как ще изпече 1200гр. Вариант е и лидълска - голяма и нискобюджетна. Ти си прецени колко средства ще вложиш в такъв уред Simple Smile. За козунака, тези които го имат като програма го месят и пекат, пишат го някъде програма "сладък хляб", аз лично си правя по харесана от мен рецепта и го пускам на програма "месене", след това или го вадя и доопичам в обикновена фурна или пускам програма "печене", така, че и да нямаш програма "сладък хляб" не е фатално. Понякога го пускам директно на програма за сладък хляб, която при мен се води кюгелхопф/кифла, но по рецепта на козунак и го вадя опечен.

Общи условия

Активация на акаунт