Каква машина за печене на хляб да си купя-моля дайте съвет

• 291 596
  • 1 283
  •   1
Отговори
# 1 110
  • София
С това робуване на марки, горе долу това казваш.
Те при много уреди основните функции са еднакви, но в крайна сметка разлика има в изпълнението на функциите и в качеството и издръжливостта на машината, отделно сервиз, обслужване и т.н.
Ако човек има ограничения в бюджета, естествено избира според него, няма как.

# 1 111
  • sofia
Машинките правят различен хляб. Имаме на Зелмер и лъдълската. Скапа се казанчето на зелмера и докато се наканя да купя ново ползваме лидълската. Мъжа ми не харесва хляба от лидълската. Прави по-твърда кора, дори и на най-слабото запичане. И отвътре е с по-различна структура, при абсолютно еднакви продукти. Просто технологията на втасване и печене е различна, нищо, че принципно всичко им е еднакво.

Лидълската я купихме заради мармалада - избощо не ми върши работа, защото правя големи количества сладка. Нещо за 2-3 бурканчета - става, иначе - не.

# 1 112
Пробвахте ли на друга програма? Повечето марки имат специална програма за хляб с по-тънка коричка - при някои се води Френски хляб, при други - Европейски, при трети - Сандвичи (т.е. хляб за сандвичи)... Това по спомени го пиша, може имената на програмите да са по-различни, но нещо такова беше.

# 1 113
  • sofia
Това на основната. Пробвах и на "пухкав" - същото, средата по-пухкава (логично).
Другите програми изобщо не ги ползвам. При основната програма мъжа ми си слага изостанали ядки, мюсли, царевично брашно меша с другото - винаги става хляба.
А и програмата за месене ползвам - за тесто за пица, за кифлички и подобни.

Ще дадем 40 кинта за казанче, просто трябва да се замъкна до сервиза.

# 1 114
  • София
Да де, разбрахме. Опитът и четенето ти говорят, че освен "Мулинекс"" други свестни машини няма, само тя единствена прави всичко.  Laughing
По този критерий мисля, че съм леко по-компетентна от теб, защото досега съм ползвала 3 различни марки и не намирам особена разлика между тях, освен копчетата, имената и времетраенето на някои от програмите, както и големината на мерителните чашки.  Laughing
Всички съвременни хлебопекарни имат едни и същи основни програми, които имат леки козметични разлики откъм времетраене и название, поне тези, които се продават в нашите магазини. Да не говорим, че и повечето модели са едни и същи, произведени на едно и също място, само марките ги различават. По-известна марка като "Мулинекс" - по-скъпа машина. Нищо, че е китайска. Абсолютно същата, дори като дизайн, но от по-неизвестна марка, като "Силвъркрест" например, струва наполовина по-евтино. Оттам нататък е въпрос на личен избор - на марка ли ще робуваш, или ще заложиш на функционалност и бюджет.

Не съм твърдяла подобно нещо не ми слагай букви в клавиатурата! Може и да има други добри машини, аз казах, че Мулинекс са добри. Не съм писала единствените на света. При "по-марковите" машини не се плаща само за марка, а и за качество, функционалност, сервиз и т.н. След като не намираш разлика между трите си машини, верятно са от едно и също качество и възможности при 3 различни марки. Това, че си имала 3 различни марки не те прави корифей на хлебопекарните и не значи, че мненето ти е вярно за всичко. Не разбрах защо се заяде с мен, ама не ми отговаряй.

Скрит текст:

Т.е. марковите неща не струват, не са функционални и единственото, което им плаща човек е името.
Колкото по- безизвестни и никакви са марките, толкова машините са  по-страотни, функционални и бюджетни и изобщо не си струва човек да се занимава с машини на някакви си  известни марки.

Къде го прочете това?
Няколко пъти вече го пиша в тази тема и още веднъж ще го напиша, специално за теб -
че няма никаква разлика между евтините машини и някои маркови от по-нисък ценови клас, ама абсолютно никаква. Във втория случай плащаш повече само заради марката, която, между другото, отдавна няма това покритие, което се очаква от нея.
Така че въпросът коя е по-добра изобщо е безсмислен за мен. Всеки да избира това, което му е кеф да ползва и после всичко е въпрос на късмет и грамотно експлоатиране.
По-скъпите модели имат допълнителни функции и екстри, обаче не се вписват във финансовия лимит на човека, чийто избор коментираме сега. Така че съветите от рода на "Не бе, не си взимай Горението, вземи Мулинекс, само защото АЗ имам такава, от което автоматично следва, че по-добра на пазара няма" са леко неадекватни, ще ме прощавате. Нормално е човек да похвали уреда, който ползва и от който е доволен, но да твърди, че е по- и най-, както и че другите марки не могат да правят това, което светият Мулинекс може да прави, е смешно.
Така че още веднъж ще си позволя да посъветвам човека - харесай си машината на дизайн и цена, основните функции при всички са еднакви.
Пък който не вярва - има ръководства за употреба в нета, да чете, да сравнява програми и възможности на уредите. Аз казах, каквото имах да кажа.

Разлика има, това, че ти не си я открила, проблема си е твой, но не заблуждавай другите. Ако сравним хяб направен с едни и същи продукти, едни и същи кг., на една и съща програма в 2-3-4 различни макри машини - ще има разлика в хляба. Иначе да - всичките хляб ще направят. Спор няма. Кой недоопечен отгоре, кой с твърди кори, кой баш по вкуса на потребителя. Ако за теб е безмислен въпроса коя машина е по-добра и просто отиваш да купиш най-евтината на пазара - решението си е твое, не е задължително всички да се отнасят така с уредите си.

# 1 115
  • Стара Загора
Ей голям спор. Имам Мулинекс купен за една Коледа. Януари отиде в сервиза за месец.Смениха мотора. Март същия дефект, оправиха я пак за месец, оттогава вече няколко години работи. Тази година по Великден купих от Лидъл за село да не мъкна моята за козунаците. Хляба го прави с по-тънка кора от Мулинекса. Тестото за козунаци е перфектно. Следващата ми машина няма да е скъпа.

# 1 116
Здравейте, момичета. Искам съвет за хлебопекарна. Днес ми пристигна списание с промоции на техномаркет и видях тази
Бюджета ще ми е точно 100лв (подарък от свекито) така че, тази ми е добър вариант. Искам я за хляб и месене на тесто. Какво ще кажете? newsm78

# 1 117
  • sofia
Щом ти отговаря на бюджета - взимай.

# 1 118
Благодаря за отговора Hug

# 1 119
Бих искала да разбера някой има ли опит с хлебопекарна Unold-electro 68511 Backmeister Extra. Купих си такава от amazon.de. Досега имах доста добър опит с Финлукс и бях доста доволна, използвах я  много активно 4 години, хлябът ставаше много добър. Ще са ми полезни мнения за пробвани рецепти, подходящи програми, особености. Явно има добри възможности - 2 различни хляба или 1 голям, но не съм сигурна, доколко успешно се справя напр. с 2 различни типа хляб.

# 1 120
Здравейте имам хлебопекарна taurus my bread но не съм я ползвала до сега днес реших и видях че няма книжка с инструкций за употреба нито рецепти.Някой може ли да ми обясни как да я ползвам или да качи книжка с инструкций.

# 1 121
  • София
Пекарната е в бокса от доста време, понеже се олющиха бъркалките много бързо.

Какви да си купя, понеже сервиза на Силверкрест не покриват това.
Има ли не-тефлонови?  newsm78

# 1 122
Здравейте. Имам хлебопекарна Tefal Bread & Baguettines  PF350138. Някой ако има същата или Moulinex  Bread & Baguettines OW3501(според мен са еднакви) може ли да ми напише колко време са програмите 4-Бял хляб и 6-Пълнозърнест хляб, защото доколкото съм виждал за пълнозърнестия хляб трябва да е повече време , а при мен е обратното, а пък в книжката пише съвсем различни времеви интервали за приготвяне, които нямат нищо общо с това което излиза на дисплея. 

# 1 123
Здравейте!
Реших и аз да си купувам хлебопекарна и понеже нямам никаква представа какви са разликите и кои по-добрите марки.... започнах да чета форума и да Ви кажа честно от последните 10 страници и споровете тук се обърках още повече.
Като гледам доста хора имат Мулинекс и са доволни.
Аз искам машинка с 2 бъркалки, отложен старт, мин 600- 700 w, на място ще гледам как се вади кошницата /дали е лесно/. Една приятелка ми беше дала нейната Аляска да я ползвам, да видя дали ще ми хареса  и ми хареса. Единствения проблем беше, че копчетата бяха на немски ез и менюто също, защото си я беше купувала от Германия и съответно ползвах само 1 програма.
Искам да питам - вие как разбирате с колко реотана е една хлебопекарна, тъй като не го пише в описанието - примерно на тази: http://www.technomarket.bg/hlebopekarni/moulinex-ow-1101-09081415
И също така се чудя , повечето сте описали че притежавате различни модели на Мулинекс, а в същото време не ги намирам в Техномаркет, Технополис или Зора. На други места не съм търсила, защото не обичам да пазарувам по и-нет. Та в този ред на мисли - да разбирам ли, че моделите са стари и не ги продават вече, или просто има някакъв проблем и за това предлагат само 1-2 модела Мулинекс ?  newsm78 И предварително благодаря на тези, които ще ми помогнат да си избера модел  chef

# 1 124
  • София
Колко голям хляб ще правиш?
Показваш машина за до 1 кг, тогава 2 бъркалки са ненужни.
Реотаните също, втори ако има функция за багети например. Иначе реотаните се виждат.

Общи условия

Активация на акаунт