кога усетихте бебо???

• 14 683
  • 232
  •   1
Отговори
# 135
  • в ябълковата градина
Аз усетих два пъти нещо като трепкане, а е много рано.
Не беше като къркорене, а точно като леко трепкане в корема.

# 136
усетих го в началото на 5-тия месец мн ниско долу.Малко по-късно започна да се усеща още повече и все по на високо.Сега в края на 6-тия месец се усещат ритници Simple Smile Joy...мн е приятно,усещаш че в тебе има живот.

# 137
  • София
За първи път - в първия ден на четвъртия месец. Не мога да го забравя, защото беше Коледа! После я усещах на 2 седмици веднъж. През 6-тия месец - всеки ден. Има дни, в които бебка е много активна, а в други - по-поспалива.

# 138
Още в 3ти месец, и то началото, усещам като пулсиране /пърхане/ в корема, но с допир не се усеща, само вътре. Много е приятно, просто едно трепкане....Супер е!

# 139
Здравейе, бременна съм в 4 месец, по-точно 18 седмица. Усещам бебето всеки ден по няколко пъти. Не знам дали това е нормално и дали не е прекалено рано за такава активност от страна на бебока. Също така всеки път, когато го усетя след това коремът ми се втвърдява най-често в долната част (близо до триъгълника), което малко ме притеснява.

Прочетох, че значение за всичко това, оказва разположението на плацентата. При мен комбинацията май не е от най-успешните - плацента ми е по-ниска и задна.

Моля, споделете дали това са признаци за притеснение. По принцип съм на преглед в петък, и се чудя дали да безпокоя докторката или да изчакам!

Мерси предварително и приятна почивка Simple Smile

# 140
Е вече е петък,но ако не си отишла още на лекър,ще те посаветвам да говориш с него/нея.Не че те плаша,но това е най-добре...аз или някой др нищо не разбира,но смятам че не е проблем(мое лично мнение).
Успех и пиши как е минал прегледа

# 141
аз усетих бебчо 13 -14г.с дясната половина на корема ми се надигна а лявата си остана нормално Grinning.Daniela83отиди на лекар защото аз при същите симптоми пих хапчета за задържане,но дано при теб не се случи.УСПЕХ!И какво означава чудя се да ли да безпокоя лекарката #Crazy -нали това и е работата,за това ти е лакар.

# 142
Аз започнах да усещам бебето в началото на 5-я месец и се разхождаше от единия край на корема до другия / ту в ляво, ту в дясно/ .

# 143
  • на морето
И аз го усетих в началото на 5 месец като трепкане Peace

# 144
И аз от скоро започнах да усещам пулсиране, пърхане и леко придърпване. Когато таткото  ми гали коремчето, на бебо явно му харесва и тогава е най-активен!!!!!!

# 145
...Също така всеки път, когато го усетя след това коремът ми се втвърдява най-често в долната част (близо до триъгълника), което малко ме притеснява...
Тези дни бях на преглед(както всеки месец) и без да споменавам нищо,доки ме попита дали усещам втвърдяване на корема ниско долу.Каза ми,че ако усетя подобно нещо трябва да му кажа,но не спомена какъв би бил проблема.
Най-добре говори с лекаря си.Няма как да го безпокоиш,това е негова работа.
Успех и дано всичко е наред. Praynig

# 146
  • София
2 дена след 16 г.с. като пърхане на пеперуда в корема ти Crazy
а в момента ох леле(вече 2-ри ден преносвам) е лудо ритане,обръщане и натискане с крака и ръце Mr. Green

# 147
  • BG
Не знам дали има вече такава тема(ако има ще ме извините).Вие кога усетихте бебо за първи път и как бихте описали самото усещане?

Аз го успетих някъде в средата на 4ти месец  Peace

# 148
  • Варна
Индивидуално е. Аз я усетих много рано 13-14 г.с. . Усещането беше като пулс (неритмичен разбира се), в началото не бях сигурна че е бебето, но във времето "пулса" заточна да се усеща по силно и се уверих Simple Smile

ПП: От къде я изкопахте тази тема, от февруари е  Laughing . Авторката вече със сигурност знае какво е усещането  Laughing

Последна редакция: ср, 13 май 2009, 10:49 от Miss Dior Cherie

# 149
  • Стара Загора
Усетих го към 4 месец .

Общи условия

Активация на акаунт