Мамчетата здраво пазаруват, а пък ЮНЧЕТАТА вече чуват! Тема № 30

• 11 507
  • 298
  •   1
Отговори
# 135
Gmarinova честит рожден ден   bouquet  bouquet  bouquet

# 136
  • Плевен
Gmarinova, честит рожден ден! Бъди много щастлива!   bouquet

Честито на Фейт и Promiscuous Girl за узнаването на пола  Heart Eyes

Ох, момичета, направо ми се плаче. С нашия тати снищи имахме големи пререкания относно името. Вярно е, че първото аз го избрах и сега исках той, но искам и на мен да ми харесва. Той по-принцип сега с тая криза има проблеми и напрежение в работата и е един такъв изнервен, дръпнат...  Twisted Evil  Та само като споменах, че искам да е с неговата буква П, той не се съгласи, отхвърли и всички мой надежди за Калоян, каза, че не е мислил въобше, но ще започне да мисли сега, ще чака да разбере пола... Ми ние трябва да сме подготвени и за изненади си мисля аз.  newsm78 Страх ме е, че ще иска да е кръстено на починалата ми свекърва и съответно на брат му, който аз не понасям  Sick Ох, знам, че не трябва да говоря така, но се чувствам много зле. Като му казах, че аз се мъча и аз имам повече право да избера име за детето ни той така избухна, ядоса се... Абе мъжка работа.... Ох, оплаках ви се, дано ми олекне  Praynig

# 137
  • София
 nbirthday  на gmarinova и от мен.

За масажа на перинеума: имаше тема по въпроса. Бях много навита, но като прочетох как се прави масажа  Shocked и доста се замислих, особено на момента с помощта на половинката. Идеята не е външно мазане, а мазане и разстягане от вътре

anyto, много ти се е насъбрало. Поговорете отново, когато се е успокоил.

# 138
Gmarinova, Честит рожден ден! Hug
anyto,опитайте се да поговорите,когато сте спокойни и двамата,например през почивните дни,защо не на Свети Валентин.Тогава едва ли ще си позволи да избухне така.
Между другото дете не се кръщава на починал човек!Мъжа ти не е ли чувал?

# 139
Анито, ще се успокой.
Хвани го тази вечер и си поговорете спокойно.
viper , в същата тази тема за масажа на перинеума обаче, повечето от майките прилагали тази "техника" пак бяха минали през епизотомия.
Говорих с лекарката си по въпроса и тя ми обясни че, това ще се случи да има разкъсвания или не зависи от доста неща- "бурни" ли са напъните, как напъваш, колко е голямо бебето, колко си "тясна", за колко часа се е получило разкритието /бързите раждания често водят до доста по-сериозни разкъсване/, и не на последно място, колко ти е еластична кожата.

# 140
anyto, дано да му е било моменто състояние само! Сигурно е бил уморен и изнервен, а после е съжалил, че е реагирал така. Може и ти да си била малко по-остра. Успокой се, не трупай негативна енергия, мисли за малкото човече в теб. Пожелавам ти да постигнете разбирателство мирно и тихо  Hug

viper, и аз така. Изчетох темата за масажа, видях че някои от юнските мами също са я чели. В началото бях много ентусиазирана и твърдо решена да го правя, докато стигнах до момента с инструкциите как се прави. И аз си мислех, че е само външно мазане, не очаквах да е с бъркане вътре и разтягане - хем гадничко, хем болезнено и т.н. ми изглежда. А и после ми изникнаха разни въпроси, които сигурно на някого ще прозвучат смешно или глупаво  Embarassed Така че - ще чакам още отзиви и ще си помисля - до 34та седмица има време!

# 141
  • София
Франческа, добре че си говорила с лекар, аз забравих да питам Blush Темата я бях позабравила, но сега я препрочетох, има повече постове от последното ми четене. Като гледам с какви темпове ми нараства шкембето не знам в 8-мия месец как точто ще стане този масаж, но явно има начин и хората го правят  Scream
За сега правя само стягащите упражнения. Максимум да приложа външното мазане по-нататък.

# 142
Fate честито ти момченце   bouquet

# 143
Аааа, май ще се откажа и аз от тия масажи, звучи ужасно  newsm78

Зъбът ме заболява все повече и повече, а зъболекарката не ми вдига и не знам какво да правя. Ужас просто, все нещо ще ме боли, почти няма ден, в който да нямам някакви оплаквания  #2gunfire

# 144
  • София
Gydelichkova , дано да спре да те боли, много е гадно. Не мисли за него постоянно, дано да те отпусне.

raia123, повечето от мъжете не са чували за повечето суеверия, а и да са чували, то не вярват в тях.
Ние също мислим да кръстим детето на починалата ми свекърва, която беше разкошен Човек. Още не сме решили твърдо, но и името ми харесва.

# 145
Не съм влизала 2-3 дни и айдеееееееееее 2 теми съм назад newsm09
Първо да се похваля бързо ни запишете в женския отбор newsm68 newsm44,още много не смея да се радвам,поне още веднъж да ми потвърдят,но за сега сме там,всички сме ужасно щастливи от този факт и се молим да не вземат другия път друго да ми кажат Praynig
Похвалих се,а сега отивам да чета назад  love001

# 146
Катя, радвам се, че си добре Simple Smile
Ти междо другото си ми един от източниците на информация в тази тема, защото точно по вашите ширини  Simple Smile има едни по-еко традиции и култура във всичко, включително в начина на гледане на деца. Забелязах и преди, че си написала, че там педиатрите препоръчват миене само с вода до една година и инстинкта ми нашепва, че това сигурно е правилно, бебешката кожа е толкова нежна, че всеки ден със сапун не мисля че е добре, разрушава се защитния слой.
За съжаление ми е трудно да намеря чисто био бадемово масло или жожоба тук. На Икаров маслата имат консерванти и не са студено пресовани. Така малко се губи смисъла. Затова и се чудя за кокосовото, защото много го хвалят напоследък, бързо попива, по-леко е също - става за лятото, а и това което аз ползвам е студено пресовано органик.

За моите линкове да допълня - от http://bebe.to/Kozmetika/kozmetika.html - който ще поръчва - обадете се и поръчайте доста по-рано. Мацката сама си ги внася нещата от щатите и някои неща се бавят понякога по месец и нещо ако ги няма налични. Най-добре звънете и питайте предварително какво има. Има понякога нови продукти, които ги няма на сайта.

fresh_ Преслав, Пресиян
Като коментирате имената се сетих, че имам няколко любими с "Б", които явно сега няма да ползвам, може пък да подскажа на някого - Биляна, Божидара, Белослава;

Mayflower когато маслата като зехтин, бадемово, бебешките масла и т.н. се мажат на мокра кожа те "заключват" влатгата в кожата и по този начин хидратират естествено.
Много ми е странно пък това което са казали, че бебешката козметика не се препоръчва за нас? Българските медицински лица си робуват на едни странни догми и хич не четат какво ново се прилага по света. Дори стандартната бебешка козметика съдържа една идея по-малко дразнещи и алергизиращи вещества. Откакто се къпя с бебешки душ гел позатихнаха част от алергичните реакции на кожата ми. Козметиката за бебета и за алергични големи много си прилича, разликата е в маркетинговата стратегия  Wink и цената.

gmarinova ами доста съм се ровила и чела в нета и от различни източници съм си сглобила информацията, но като цяло чистите растителни масла се понасят много добре от кожата, не дразнят. На английски не съм търсила толкова, сигурно има повече информация.
Ето някои линкове:
http://bglog.net/Zdrave/10774
http://www.cway.bg/index.php?m=2434
 и една извадка специално:
"Маслата като маслиновото, маслото от жожоба и кокосовото, се задържат доста на повърхностния слой на кожата, като по този начин запазват влагата в нея.  Затова и тези масла е препоръчително да се нанасят на влажна кожа. Хора, имащи кожни проблеми, които причиняват съхнене и люспене на кожата, могат да използват чисто кокосово масло след топла вана."

Sv. ЕБХ сте коментирали виждам, но ще се поровя да прочета. Майка ми беше шашната като разбра, че 2 годишни деца още ходят с памперс. Мен и сетра ми ни е научила на около годинка на гърне. То едно време освен памперси, че е нямало, но и са перяли на ръка!!! Аз затова сега съм навита да ползвам многократни пелени Бамбино Мио, защото имам пералня  Wink

yaya86 и мен веднъж ме обвиниха, че се правя и бях бясна. Ама още нямах голям корем, сега вече имам какво да показвам, за да им затворя устите. Най-много ме беше яд, че от шок загубих ума и дума и не вдигнах скандал за безумното обвинение.

Гъделичкова Кой има възглавница Спелта? И аз се интересувам за отзиви. Иначе ето сайта
http://www.spelta.biz/index.php

Fate вече съм на линия не ме мисли мила.  Heart Eyes Ама много ме е яд, че не се видяхме до сега да обсъдим Шейново. Аз май си харесах и докторка там. ЕЕ и ти си мъжка мама  Simple Smile

gmarinova честит рожден ден! Много щастие и усмивки!

Мале какъв ферман написах, ама нали ме нямаше дълго и сега наваксвам.  Simple Smile Тия дни пак се заформя лудница и не знам дали ще бъда на линия.

# 147
viper, че няма да мине без лекарска намеса, няма, за съжаление. Най-вероятно е попаднала храна между него и венеца и оттам идва и болката, а скоро сигурно и ще се възпали, ако не отида на време да ми го прочистят. Но не ми е за първи път, та ще се справя и сега.

Като става дума за имена, направи ли ви впечатление, че досега никой не е избрал за бебето си името Мария? Това много ме учудва, защото е едно от най-разпоространените бг имена за момиченца у нас. Казвали са ми за Мариите, че момиче, кръстено така, е или много щастливо, или много нещастно в живота. Има нещо вярно в това, като се сетя за мои познати с това име.

Тази година (а и миналата) явно името Калоян е на мода. Но това е нормално, и аз страшно много го харесвам.

Хахаха, вижте на какво клипче попаднах. Много е сладко, смешно и по детски наивно  Joy
http://www.youtube.com/watch?v=NfYkahfDWSk

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 12:18 от Gydelichkova

# 148
greenlife, не знаех че маслата трябва да се мажат на влажна кожа , мерси за инфото   bouquet. Аз дълго време си мажех тялото с детската Нивеа и като го чух това ,че не подходяща за възрастни - спрях. Помислих си ,че има някаква логика, но знам ли. Виж ти си доста по-информирана от мен. А и казаха ,ч е за лятото не се препоръчва олио, а мляко, тоест нещо по-хидратиращо.

Gydelichkova , и мен това ме мъчи от началото на бременността , направо си се образувал джоб между два зъба. Купих си зъбен душ и сега редовно сама си почиствам междузъбното пространство.

gmarinova, честит празник, всичко най   bouquet.

# 149
Gydelichkova , мен пък с предната бременност в 8-ми месец ме боля жестоко здрав зъб.
Влачих се като ненормална един ден по зъбари и никой не можа да ми каже защо не ме боли този зъб.
Така че, те разбирам и ти съчувствам напълно.
greenlifе, мерси за полезната информация. Само да кажа за ЕБХ-то- сложих Кати на гърне на 6 месечна възраст и хич не съжалявам. Преди писах че, рано-рано спря да ходи и спи с памперс.

Общи условия

Активация на акаунт