Мамчетата здраво пазаруват, а пък ЮНЧЕТАТА вече чуват! Тема № 30

• 11 508
  • 298
  •   1
Отговори
# 150
ГМаринова, честит празник! Бъди все усмихната и най-щастлива мама на юни!
Ivi, направо как сме се уцелили Simple Smile с размисъла за имена...Аз също мисля за Велислав, но ме притеснява после Велиславов/а в името  newsm78, Велин пък ми е по-кратко и ми се връзва с Яна, Калоян, Стоян - както сме сега у дома Simple Smile Но пък Велислав познавам разкошен човек! Най-много да измисля и друго Simple Smile

Анито, спокойно, всичко ще е наред, ти си познаваш мъжа и ще намериш език с него. Сега и хормоните ни карат да избухваме. Пък може и той да ти даде идея, която да ти хареса, не отхвърляй от начало.
Аз също сега споделям своите виждания само Simple Smile Но все пак имаме едно детенце на свекъра Wink

Аз харесвам много името Мария!  Peace

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 12:47 от ayas

# 151
Франческа непременно ще попрочета назад какво си писала за ЕБХ, тази тема живо ме интересува. И аз четох че е хубаво от 6 месеца на гърне и сега когато го имам проверено от теб непременно ще го направя.  Simple Smile

Gydelichkova най-искрено ти съчувствам. Големият ми страх в живота е от зъболекари. Ужас. Чувала съм, че жабурене с отвара от лайка облекчава възпаление, не знам при теб дали би помогнало. Много гадно сега, когато не можеш да пиеш нищо за болката.

# 152
greenlife, винаги поднасяш много полезна информация, благодаря!
Gydelichkova, може и да има мами, които да са избрали името Мария, но просто да не са го споделили  Wink
Аз съм в петък на зъболекар - имам дупчица  Sad По този повод - вчера видях зъболекаря си на обед. Може и да съм споменавала за него - страхотен професионалист, 2 години е по-голям от мен, страшен образ е! И преди всичко ни е добър приятел! Като седна на стола при него, съм имала не един случай, в който са ми потичали сълзи. Не от болка - от смях! Като почне ра разказва разни смешни истории, а аз съм с отворена уста и няма как да се хиля на воля, ми потичат сълзите ... Та, вчера пак имахме запис - "Имам дупка, кога ще ми я оправиш?" Той се ухилва и лукаво ми отговаря - "Ох, много съм зает, ама ела в петък след работа и без мъжа си, ще ти я оправя дупката"  Laughing

# 153
Здравейте мамчета! Поизчетох ви доколкото можах и си набелязах няколко неща да споделя с вас!
За флуора- преди да започнете да го взимате си сметнете колко и каква вода пиете и съответно колко флуор има в нея и тогава преценете, колко ще взимате.
За козметиката- специално по отношение на бебшкото олио бих казала да си помислите, защото здраве и живот ще раждаме в разгара на лятото а олиото е тежко"мазило" и аз самата мисля да се спра на мляка, флуид или нещо от сорта. Като марка на предишното раздаване ми бяха донесли от Белгия едни много приятни нещо, но в огремни разфасовки и Калоян, който вече е на 10м. още си има от тях. Да не забравя- GreenLife, мерси за инфо-то за био-бебшките продукти, голяма фенка съм станала.
За имената- и ние не кръстихме първото на никой, искаше ни се да е с царско име- Калоян, но това не значи че нямаше засегнати. И за второто здраве и живот ще е така и пак очакваме "включвания". Вие сте си избрали страхотни имена. Аз самата понеже съм учителка обикновено свързвам именета с конкретни деца и за това по-труден ми беше избора.
За гърдите- за съжаление не бремеността, а кърменето ги разваля и ако е било по-продължително по-вероятно е никога да не възвърнат предишната си големина и форма. Поне при мен стана така, а и при повечето от кръжеца майчета, с които общувам.
За маслото за перинеума- на мен ме каза аптекарката, че от 5 месец е хубаво да се започне, а аз от предишния бременлски курс си знам и за упражнениу за там, не за масаж!
Да не забравя да честитя на празнуващите и да им пожелая само най-прекрасни неща!!!! Хубав ден на всички!!!!

# 154
Greenlife, радвам се, че си добре!!! И мерси за полезното инфо. И аз мисля, че най-накрая трябва да се засечем задължително. Hug

# 155
gmarinova,честит рожден ден happy bdЗдраве,късмет и много усмивки lovekiss
За име още не сме говорили с моя мъж,но няма и да е скоро,като знам за на баткото името говорихме малко преди самото раждане.

# 156
Момичета някоя от вас беше казала че не е полезно да се яде пастет
бихте ли ми припомнили за какво става на въпрос,че от 2 дни дамо пастет ми се яде.
Опитах се да търся назад в темите но нищо не намерих
Благодаря предварително.

# 157
бихте ли ми припомнили за какво става на въпрос,че от 2 дни дамо пастет ми се яде.
Благодаря предварително.

Не е хубаво да се яде заради високото съдържание на Вит. А.

# 158
И аз знам, че не е хубаво да се яде, както и рохки яйца... и недобре обработено месо...

# 159
  • Плевен
За име още не сме говорили с моя мъж,но няма и да е скоро,като знам за на баткото името говорихме малко преди самото раждане.

Благодаря ви, момичета, за подкрепата, е как да не ви обичам  Heart Eyes

Абе и ние не бяхме говорили и аз си правих едни планове, а то какво стана. И ние предния път чак в 9 месец, накрая решихме, даже имахме името само за момиче, не знам ако беше станала някоя изненада като преждевременно раждане или от другия пол да се окаже... А сега като ми е много ниска плацентата и имам проблеми е много голям риска от преждевременно раждане, и затова искам да съм подготвена от по-рано.

Благодаря предварително.

Не е много полезно, ама като ти се яде си хапни, от малко нищо няма да ти стане, и аз от време на време хапвам, като давам на детето.  Peace

# 160
Като се заговорихме за храни, които не трябва да се ядат някой правил ли си е изследване за висок титър на листерия и токсоплазмоза?

# 161
Честит рожден ден gmarinova! Много здраве, щастие и радост ти желая!

Благодаря предварително.

Аз не ям пастет, защото не съм боледувала от токсоплазмоза, както и сушени меса, салам, луканка и т.н..Правят се от сурово месо  Peace.

Франческа, на мен ми взимат кръв за изследване за токсоплазмоза на всяко второ ходене при гинеколожката, на около 10 седмици.

# 162
Здравейте Simple Smile Франческа, как си ? За токсоплазмозата личната ми лекарка ми каза, че ако нямам котка в момента не е нужно да се прави, но аз имах преди година  newsm78

# 163
Да, моята мадама ще си има адашки от юнските мами  Grinning Радвам се, че и на други им харесва името.
Anyto, той и нашия татко избухва напоследък повече от нормалното-май моите хормони му влияят зле и на него  Joy Ще се разберете  Peace
Мислите ли, че е подходящо да се редуват масло и мляко от мазилата за бебето?

# 164
sarnichkata, здравей Grinning
Момичета ето едно интересна новина, особено за решилите да раждат секцио:
Нова за България оперативна техника за цезарово сечение използваха за пръв път в „Шейново”
http://www.focus-news.net/?id=n1129074

Общи условия

Активация на акаунт