Мамчетата здраво пазаруват, а пък ЮНЧЕТАТА вече чуват! Тема № 30

• 11 512
  • 298
  •   1
Отговори
# 165
anyto , споко, направи всичко възможно и ти да си спокойна и да проведете един разговор Simple Smile Ще се оправят нещата  Simple Smile
За токсоплазмозата - котето ми е ваксинирано и от както се помня съзнателно , все съм с котка около мен.Мисля, че съм с изградени антитела . Спазвам всички нужни хигиени... Не съм си правила до сега изследване, знам, че се правят две  - първото е за минала токсоплазмоза , второто за сегашна... струват около 50-60 лв. изследванията .. А и трябва да съм имала допир - устата ми с фекалиите на котето ...  Може всеки един да е изкарал , но без да усети, както и вашите съпрузи... не е само от коте Simple Smile От недобре измити зеленчуци също се заразява човек.

# 166
Да  ви питам и вас, някой знае е ли от къде може да се намери възглавница за бременни за спане върху нея? Обаждах се в един детски магазин и там казаха че имали само за кърмене, а аз търся подобна: http://melissajarquin.com/2008/07/pregnancy-insomnia-cure-boppy- … otal-body-pillow/   Hug

# 167
  • София
Франческа, на мен не са ми правили изследване за токсоплазмоза. Като се замисля, май каквото аз съм си изпросвала, това са ми правили...

# 168
Момичета, благодаря за топлите думи и пожелания! Нека всички да сме здрави и щастливи и да родим едни хубавички бебенца!

Да се похваля, че моите колеги ме изненадаха в 7 сутринта и ето какво ми подариха, както се казва, ексортираха ме до работа. И валят подаръци и обаждания. Голям кеф Simple Smile

Виртуална почерпка с шампанско и тирамису.

Fate, много се радвам за теб. Желая ти един силен и готин син, с който да се гордееш.
Edno_momiche, аз съм в 17:40 и непременно ще се засечем Simple Smile

# 169
Франческа, Mona-balona, токсоплазмозата определено не е свързано само с котки Simple Smile Във всички случаи, ако бременната има котка, е добре да си направи изследване. Моят лекар твърди обаче, че това изследване има смисъл само в първия триместър, защото тогава евентуална новооткрита токсоплазмоза може да повлияе негативно на зародиша - тоест налага спешни мерки и повишено внимание!
Колкото до изграждането на антитела, такова нещо няма. Или по-точно има, но те се изграждат чак след като човек веднъж вече се е разболявал. Много е вероятно, ако сте имали дълго време котки около себе си, да сте прекарали неусетно болестта - много приличала на настинка с гърлобол и уголемени лимфни възли, пък и при небременни, иначе здрави организми, минавала без последици. Тоест, ако сте били заобиколени от котаци през по-голямата част от съзнателния си живот, вероятността да не сте се разболявали е малка. При мен е така Simple Smile
Изследването за токсоплазмоза е едно - изследват се два титъра, доколкото знам, и показва дали някога сте карали тази болест (в такъв случай си отдъхнете, подобно на варицелата, няма да се разболеете отново Wink) и дали евентуално не сте болни в момента, в случай че не сте я карали. Всеки титър е около 20 лв.
И последно, за начините на заразяване - не е нужно да сте допирали акито на котката до устата си. Възможно е болестта да се предаде индиректно чрез ръцете ви и т.н. Именно затова са и препоръките по време на бременността таткото услужливо да се заеме с почистването на котешката тоалетна Wink Освен това котките не са единствен приносител на болестта, още повече че една добре гледана и ваксинирана домашна котка не е с абсолютно нищо по-опасна от един мръсен зеленчук с неидентифициран произход, даже напротив Simple Smile

sarnichkata, от йогата, на която ходя, знам за тези възглавници: http://www.spelta.biz/. Били екологично чисти, но аз лично не съм ги виждала и пробвала...

# 170
На мен ми е ясно че токсоплазмоза не се хваща само и единствено от котки.
С първата ми бременност ми правиха изследване на токсоплазмоза, което тогава покриваше Здравната каса. Но сега казаха, че вече е платено.
Аз не се притеснявам особено, защото съм карала тази болест 12 г. след като домашна, ваксинирана сиамка ми раздра жестоко ръката.

# 171
Прочетох статийката за Цезаровото сечение, чак ми се прииска и на мен да ми направят  Joy  

Възглавницата е именно на Септа, но помолих edno_momiche да каже каква са й донесли на нея от Англия и колко е струвала, предполагам, че ще е по-добра и може би, по-евтина Simple Smile

gmarinova, нямам търпение и ти да се върнеш с новини за пола. Браво от мен, че не си се тръшкала досега, че не го знаеш, възхищавам се и на твоето търпение. Ама нали помниш, че на последната среща се оказахме само мъжки мами, та може би не е било случайно, а един вид предзнаменование (леле, егати думата, изпотих се, докато я напиша)  Wink

# 172
Аз по мое желание още като правихме опити си пуснах токсоплазмоза ,халмидия и пълна кръвна картина ииии.
За каква възглавница по точно говорите напоследък спането нещо не е добро.
Четох статията, но във София само за съжаление, а във Варна ????? newsm78 кога ще се научат на мен май секцио се очертава.

# 173
Честит рожден ден gmarinova! Много здраве, щастие и радост и от мен baloni!Fate, честито момченце!
Колкото до гърдите, не съм съгласна, че е невъзможно вече да си възстановят предишната форма. Моите си станаха същите, въпреки че съм кърмила 9мес. В момента съм от 75Б на 80Б, който според съпруга ми все още е голям за мен. Но наистина много зависи и колко ще нарастнат bombs, а това е строго индивидуално, аз се шашках в родилното, че имаше майчета с огромни, но пък още тогава пълнеха цели шишета с мляко, а при мен дойде чак на 4-5 ден и то далеч не в такива количества. Така че всичко си има плюсове и минуси, но все пак най-важното е да има храна за бебчето за това са предназначени.

# 174
Да ви се оплача как побеснях днес! От Дженерали Закрила, където имам допълнително здравно осигуряване от работата, ми се обаждат и ми казват, че не ми се поема от тях женската консултация в Шейново, след като техния координатор в болницата ми каза, че се поема. И това три месеца по-късно!!! Сега им били пристигнали данните от болницата. И трябвало да си платя тези 320 лв. Направо изпаднах в бяс! Естествено им вдигнах скандал, но какво от това! Ако знаех това в началото може би щях да си ходя по здравна каса и само да си плащам на избрания от мен лекар. Може би дори, тъй като ще раждам в Шейново щях пак да си я платя тази консултация, но не и сега, по средата, в 6 месец да ме поставят пред свършен факт. Направо ми иде да убия някой!!!!

# 175
Толкова много неща исках да напиша и докато изчета всичко половината го забравих.Та накратко - Честито на всички узнали пола Hug
Днес ми пуснаха изследвания и всичко е ОК с изключение на хемоглобина,който от 106 е паднал на 100 Shocked и това при положение,че пия Малтофер.И от днес увеличавам дозата.
Токсоплазмоза и аз не съм си правила.
gmarinova и edno_momiche ще стискам палци Praynig

Охх на мойта госпожица незнам днес какво и става,но не се е спряла за 10 мин. Досега не ми се е случвало и се чудя това детенце не спи ли? В момента даже ме ръчка в дясно,ама много в дясно към кръста и имам чувството,че иска да ми се качи на гърба Joy

# 176
greenlife , а ти вече ходиш на консултация в Шейново, така ли??? Не се ядосвай, не си заслужава.........

Gydelichkova , минали ти зъбчето?
 Hug

# 177
Да  ви питам и вас, някой знае е ли от къде може да се намери възглавница за бременни за спане върху нея? Обаждах се в един детски магазин и там казаха че имали само за кърмене, а аз търся подобна: http://melissajarquin.com/2008/07/pregnancy-insomnia-cure-boppy- … otal-body-pillow/   Hug
  В Премама има доста голям избор на такива възглавници за спане на бременни , възглавници за кърмене   Peace
http://www.premaman.com/wapr/en/int/cat_paper.jsp

# 178
Ами ходя, защото до днес  мислех, че ми е безплатна! Знам, че не трябва да се ядосвам, но... много мразя така да ме поставят пред свършен факт.
Ами ако ги нямах тези пари, какво правя?! Да си имате едно наум за Дженерали Закрила.

Fate не знам кога ще успеем да се видим, но ако имаш нещо фрапиращо да ми казваш за Шейново, дай да го обсъдим на лични. Че явно ми е момента за генерални решения. Иначе още не съм си избрала лекар за раждането там, но съм си харесала и тия дни мислех да установя контакт.

# 179
Благодаря  Hug ще проверя там, че на други места се чудеха за какво става на въпрос Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт