Августинчето обича мама,гушне ли я- тя прощава!

• 17 593
  • 295
  •   1
Отговори
  • гр.София

Най - продуктивна дата: 07.08.2006г - 8 бебета
Най - разпространено име: Никола, Николай, Николета - 9 бр.
Най - тежко бебе: Калоян на nana77 - 4.350 кг.
Най - леко бебе: Явор на punita - 1.150 кг
Най - дълго бебе: Андреас на Ljubica - 56 см.
Най - късо бебе: Стефан на KoRn4e, Кари на Lorexa, Александра на Val_ Stef - 47 см.
Първото ни зъбче: Ивайло на Netty

НЕЩА ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ:
Парацетамол-сироп или свещички(Ефералган, Панадол, Калпол и др.)
Спирт или кислородна вода 3%
Стерилни марли
Памук
Хипоалергичен лейкопласт и цитопласт
Топоцин пудра или Бивацин спрей(за подсушаване на мокрещи и сълзящи рани)
Сироп за кашлица(Проспан, Хустагил,Стодал и др.)
Капки за нос или спрей за нос(Виброцил, Низита, Стеримар и др.)
Витамин Ц на ампули 2мл
Осцилококцинум(хомоепатично лекарство,което се дава при първите симптоми на разболяване)

НЕЩА ОТ ДОПЪЛНИТЕЛАНА НЕОБХОДИМОСТ:
Дуфалак(за разхлабване)
Сока на Хип против разстройство или активен въглен
Фенистил гел за мазане при единични пъпки
Зиртек или Фенистил капки при цялостни обриви или други алергични реакции
Гентамицин крем(вече няма производство, новия се казва Банеоцин)
Калгел или Дентинокс
Камомила или Осанит
Фуроталгин(капки за уши при оставане на вода в ушите)

Детски клубове в София

Детски песнички и стихчета за сваляне

# 1
Да се разпиша първа.
Blanc  Hug! Хубава муза те е споходила.

Време е да си нахраня детето, а ако успея да го приспя следобед ще се включа пак. Wink

# 2
  • София
Блан bouquet  bouquet  bouquet
Аз не съм сигурна, че Валката празнува днес, но четох че е Валентинов ден  Laughing - та, Честит имен ден, слънце! Бъди здрава, обичана, все така красива и усмихната!

Пък нищо не пречи след 4 дни пак да си честитим  Laughing

# 3
  • София
  Хайде и аз в новата темичка  Simple Smile

# 4
  • гр.София
Валка, Честит празник!

Имам приятелка Валентина и си знам,че днес им е именния ден.

Изядох предишния пост на Айла с буквите с надежда да ми хрумне заглавие.

Сега София се съблече  дибидюс, намърда се в банята и ме изнуди да й пусна душа.Сега прави наводнение.
Но не искам да спирам ентусиазма й ,понеже Петър с триста зора го вкрарвах доскоро да се къпе и се ужасявах,какъв ли мъж ще бъде. Пък той взе напоследък да ме изненадва и сам да си влиза в банята.

Кайли,дано при вас е слънчево като в София. Помага много за лошото настроение. Сигурно откак се е родила С. не бях ревала, а в събота и неделя си наваксах.

# 5
  • София
Blanc - нейде така, не ти подхожда на ник-а   Laughing ....пък и времето се усмихна навън.....

Айла радвам се, че с вас всичко е наред. Не знаех, че чакате пак девойка.

Елфче, мисля, че за майсторлък се говори когато първото е момче, пък второто момиче....другите не ги помня.....

ааа, сега тепърва ще поживеем, само да се оттърся от сънливостта  Joy

# 6
  • София
  Pouh  явно не съм писала тук откакто научихме пола на новото бебче. С таткото още отначало бяхме почти убедени, че отново ще е момиче.
  Аз съм чувала израза, че ако са от различен пол е майстор таткото, а ако са момичета е художник, ако са само момчета обаче си нямам представа  Heart Eyes

# 7
  • гр.София

Аз съм чувала израза, че ако са от различен пол е майстор таткото, а ако са момичета е художник, ако са само момчета обаче си нямам представа  Heart Eyes
Със сигурност ще е пак нещо ласкаещо таткото.

# 8

Със сигурност ще е пак нещо ласкаещо таткото.

Аз съм чувала че е майстор, ако прави момчета и Художник, ако са момичета. За момче и момиче сигурно е майстор-художник. Mr. Green

Днес поне се наспах с Тони. Ако не се беше обадила сестра ми още щях да си дремвам.

blanc слънчево е в Пловдив, но мъжът ми каза че духал хладен вятър и останахме да наблюдаваме слънцето от вътре. А и Тони сутринта пак беше с 37,5 температура и  се отказах набързо. Сега си мисля че го мъчат зъбките (долните кучешки, които леко са пробили но има още да излизат), защото се беше отпуснал на леглото сутринта гледа филм и си чеши зъбите. Дори ми позволи да го почеша аз и като си махнах ръката ми я дръпна пак към устата да продължа.
А тъжното настроение се дължи на доста неща, но имах чувството че лошото се повтаря с бабата на мъжът ми.  И тя получи инсулт в събота, за щастие по-лек и ще се оправи. Но ми стана много мъчно за нея. А и още не мога да изгоня чувството за вина, че не отидох да видя баба като я оперираха и беше добре. Cry Просто трябва повече време да мине.

# 9
Премествам се в новата тема, но тя е много мрачна Confused
За съжаление и аз нямам особено настроение. Днес е последният ми ден у дома, от утре съм на работа.  Едно ми е такова притеснено Rolling Eyes, въпреки че много ми се ходи на работа. Майка ми ще дойде довечера и ще гледа децата до края на седмицата. После ги поема татко им за две седмици/най-после осъзна, че децата са наша отговорност, а не на бабите Mr. Green/. Надявам се след това прослувутия ремонт /вече 4 месеца newsm61/ да е свършил и Деница да тръгне на ясла. За това време нова градина да бяха вдигнали.
Айла, честито ти момиченце. Май другите бременни мами и вече родилите са само с момченца Rolling Eyes
Значи нашия татко е майстор-художник Mr. Green
Кайли, дано се оправите и двамата с Тони Praynig Hug
Деница пък от няколко дни е с нов дежурен въпрос:"Това колко лева струва?". Преди беше :"Това какъв цвят е?"

# 10
  • София
Явно всички сме на една вълна. Аз вече съм като плондер в лицето от рев.

# 11
  • гр.София
 Що бе,Нана?!
 Помисилих си днес,че цари необичайно затишие откъм теб.
 Калоян добре ли е?

Кайли, Hug.

Албена,успех утре. Може пък да го оцениш като почивка ходенето на работа. Но си представям какво ти е нервно и свито.

# 12
Бланк, чудесна темичка си сътворила!
Айла, три красавици! Чудесно, а дали няма четвърто или е само едно бебче?Таткото как ще ги опази, ще му трябват де-ти пушки.
Даниел така си казва годините като го питаш - де-ти(две-три)
Албенче, как се смях на въпросите на Деница, важното е,че детето да се оправя само.

Валка, честит имен ден! Нека ти донесе само усмивки и весели моменти!
Кайли, страхотно заключение-засмях се на майстор-художник. ще видим нашия тати какъв ще бъде.
На мен ми хареса да сме си вкъщи,да не съм на работа. И Митко е почивка и се размазваме.
Много хубаво си казва името нашия малък сладурчо "Аз тазвам Данни", екого - това значи ето го....
От два дни много иска тай (чай)в Тавицата - Светкавицата Маккуйн
 Hug

# 13
  • София
Що бе,Нана?!
 Помисилих си днес,че цари необичайно затишие откъм теб.
 Калоян добре ли е?

Семейни проблеми. Надявам се да успеем да ги преодолеем.

Кало е по-добре. Днес отново идва педиатърката. Ще се наложи обаче да пие още едно шише Клацид. Много е упорито това възпаление. Стои нон стоп на инхалатора. Но е голяма мъка с лекарствата за носа. Пищи като заклан. Едвам го преборвам.

# 14
ха- имало нова темичка Grinning То не че съм от активните, ама поне да ви следя Wink

Общи условия

Активация на акаунт