майки студентки

• 71 231
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
Цитат
18:55
10.11.09
Помощите за близнаци и за майки остават
автор: Труд, прочитания: 28, коментари: 0
Допусната е техническа грешка от вносителите на проектозакона за държавния бюджет, що се отнася до помощите за близнаци и за майки студентки, които учат редовно. Това заяви вчера социалният министър Тотю Младенов. И показа, че текстовете в проектобюджета се разминават с тези в доклада към него. В първия документ пише, че парите за майките студентки отпадат, а във втория, че ще бъдат в сегашния си размер - 2880 лева за година.

Подобно несъответствие имало и със Закона за семейните помощи за деца, в който пише, че размерът на помощта за близнаци не може да е по-малък от този през предходната година.

Убеден съм, че всичко ще бъде оправено и помощите за близнаци ще останат в същия размер като сегашния - по 1200 лeва на дете, а не по 600 лева, както пише в проектобюджета, каза Младенов.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=277227

No comment....

# 541
Е каква е тази техническа грешка?  newsm78
Много точно описват тез 'технически грешки' коя точка отпада и с колко се намаляват помощите за близнаци  #Crazy

# 542
Е каква е тази техническа грешка?  newsm78
Много точно описват тез 'технически грешки' коя точка отпада и с колко се намаляват помощите за близнаци  #Crazy

За тези 'техн грешки' СНБМ алармира с писмото си миналия петък  Laughing
Можеш да го прочетеш на заглавната страница на сайта ни www.snbm.org

# 543
Да знам... следя я темата, прочетох и писмото ви Simple Smile Благодаря много, че се грижите за правата ни  Hug
предполагам, че не са очаквали да има отзвук в медиите и са си мислели, че тихомълком ще си прокарат бюджета, а после "Не може да се поправя, сори. Допусната е техническа грешка. " И може би щяха да се направят на ударени и да уволнят някой чиновник, че е допуснал тази грешка  ooooh!

# 544
Здравейте,
Младенов и по БТВ в сутрешния блок каза, че имало техн. грешка  ooooh! А като го питаха ще проучи ли откъде е дошла тази грешка, той вика... "е то е ТЕХНИЧЕСКА грешка, какво да я проучвам"  Laughing Ще ме убие тоз човек как се прави на ударен... Все пак има резултат от шуменето в медиите  Hug
Кофтито е, че майките на близнаци взимат по-малка еднократна помощ от нас, майките-студентки Sad А според мен това е несправедливо Sad

# 545
Както предполагах, просто пробваха ще мине ли номерът, точно затова смятах, че трябва да се вдигне максимална дандания.  Wink Grinning Peace

# 546
Кофтито е, че майките на близнаци взимат по-малка еднократна помощ от нас, майките-студентки Sad А според мен това е несправедливо Sad

Не е точно така. Предполага се, че майките-редовни студентки нямат доход и помощта им осигурява сумата от 240 лв/м за 1 г (но еднократно 2880) - което всъщност е равностойно на размера на мин майчинство за осигурените лица.
При майките на близнаци, при положение, че се осигуряват, освен еднократната помощ от 1200 лв/близнак, те получават и обезщетение за отглеждане на дете до 2 г възраст в размер и по условията, предвидени в закона (90% от осиг доход за 410 дни + 240 лв/м до 2 години на децата). Надявам се, че ме разбра.  Peace

# 547
Не е точно така. Предполага се, че майките-редовни студентки нямат доход и помощта им осигурява сумата от 240 лв/м за 1 г - размера на мин майчинство за осигурените лица.
При майките на близнаци, при положение, че се осигуряват, освен еднократната помощ от 1200 лв/близнак, те получават и обезщетение за отглеждане на дете до 2 г възраст в размер и по условията, предвидени в закона (90% от осиг доход за 410 дни + 240 лв/м до 2 години на децата). Надявам се, че ме разбра.  Peace

Разбрах те, да Simple Smile
Мерси   Peace

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 12:34 от Elichka_mama

# 548
това не е вярно , тя е написала "прдполага се " че не си осугуряван, в закона няма такова изискване, т.е доакто не го променят имаш право на помощта!Успех!

# 549
Цитат
Станала е грешка с текстовете за помощите за майки-студентки и близнаци, според Симеон Дянков

11 ноември 2009 | 13:26 | Агенция "Фокус" 

София. Между първо и второ четене на закона за бюджет 2010 г. в парламента ще бъдат коригирани няколко теми, сред тях тази за помощта за майки-студентки и за майки с близнаци. Това обеща премиерът Бойко Борисов на пресконференция в МС, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Станала е грешка, според финансовия министър Симеон Дянков. По думите му – става дума за няколко милиона и това не е съществено за бюджета.

Joy признат грях - половин грях

# 550
Кое в проектобюджета най-много ви притеснява като недостиг?

С всичко друго някак ще се оправим, но с плащанията по Закона за семейните помощи за деца имам сериозни притеснения. Надявам се приходите в бюджета да позволят корекции.

Но вече се чу, че трябва да намалите доходния праг за детските от 350 лв. на човек от семейството сега на 300 лв., за да се поберете в лимита. Така 225 000 деца ще бъдат лишени от добавки догодина.

До средата на идната година ще направим всичко, за да не се накърнят интересите на хората, които имат нужда от тези помощи.

Това е част от интервю с Т. Младенов. Нищо против студентките - но продължавам да твърдя, че помощите се обвързват с доход, в противен случай нестудентите - има вероятност да останем и без мизерните  помощи. newsm78Нищо лично.

# 551
Цитираш интервюто на Младенов за в-к Труд, 12.11.
Това е от същото интервю:
Цитат
Да разбирам ли, че ще плащате и през 2010 г. по 35 лв. детски, както сега, докато стигнат парите. А после ще търсите резерви, но няма да има отпаднали семейства от този вид помощ.

Готвим промени в някои закони, но не и в тези, които засягат семейната политика и децата, защото това противоречи на правителствената програма. Няма да намаляваме нито размера на детските, нито прага на достъп до тях.

Не си го прочела докрай? newsm78

http://www.mlsp.government.bg/bg/news/news.asp?newsid=1088&catid=10

# 552
Даа права си, силно се надявам, да не стане едното за сметка на другото.

# 553
Здравейте момичета, виждам че сте доста запознати по темата и да попитам:
Аз съм студентка - магистратура - дистанционно. Дали мога да кандидатствам за помощта за майки студентки? В какъв срок се подават документите ?

# 554
Здравейте момичета, виждам че сте доста запознати по темата и да попитам:
Аз съм студентка - магистратура - дистанционно. Дали мога да кандидатствам за помощта за майки студентки? В какъв срок се подават документите ?

За студентки редовно обучение е помощта  Peace

Общи условия

Активация на акаунт