Евро ДИСНИленд

• 42 495
  • 91
  •   1
Отговори
# 45
Да, права си, моя е грешката, сега видях от тук: http://www.ratp.info/orienter/cv/cv_en/carteparis.php
Съжалявам, явно аз не съм разбрала правилно, като сме били там. Питахме и ни ориентираха на английски разни хора кой влак акъде е, сигурно не сме се разбрали добре.

Трябва да си купите билети:
От гара: Marne-la-Vallee Chessy  (където се намира Дисниленд)
До гара: Val d'europe  (където е търговският център)

Билетите се продават на гишетата въре в гарата, най-добре си вземете и за връщане.
Пазете си билетите, защото с тях се влиза и с тях се излиза през машините с преградните бариери на входа и изхода на всяка гара. На всяко влизане/излизане трябва да ги пускате в машините, за да ви отворят.
Ето една карта, да се онагледи всичко:
http://www.dlrpmagic.com/guides/map/

Номер 19 е гарата в Дисниленд, номер 24 е търговският център с хпермаркета на приземния етаж и няколко етажа нагоре с магазини, а 25 е аутлет селището. Изключително наблизо е - с влак се изминава разстоянието от 19 до 24. Стига се за 2-3 минути, разстоянието е сигурно само около километър-два.

# 46
  • София
Жасмин,благодарим ти за подробната информация,мен ме интересува дали знаеш от операта в париж дали може да се хване влакчето РЕР за Дисниленд,или от къде в центъра на Париж може да се хване това влакче.Нашият хотел е близо до Мулен Руж!!!Благодаря предварително!

# 47
За съжаление нямам представа, не познавам Париж изобщо. От летището отидохме направо в хотела в Дисниленд и оттам пак на летището, не сме ходили до Париж с градския транспорт.
Но ето оттук можеш да видиш подробна карта на транспорта в Париж:
http://www.ratp.info/orienter/cv/cv_en/carteparis.php

Натисни горе MAP SEARCH и в search, където пише station, превключи на route. В падащото меню ще ти се появят отделните линии. Избери RER A - влакът, който ходи до Дисни и ще видиш откъде минава. Гарата, която е в Дисниленд, се казва Marne-la-Vallee Chessy.

Ето оттук пък план на Париж с всичките линии на железицата. Линията в червено е тази, която отива до Дисниленд, RER A4:
http://www.ratp.info/orienter/cv/cv_en/carterer.php

Вие май трябва да се качите от Gare de Lyon, но не съм съвсем сигурна. Между другото, като кликнеш върху дадена гара от маршрута на влака, оттам можеш да изкараш Local area map и да видиш улиците наоколо, както и да си пресметнеш walking distance. Така че, ако искаш, дай ми точния адрес на хотела, или поне улицата, на която се намира, да видим дали можем да сметнем къде трябва да се качите.

Последна редакция: пн, 23 фев 2009, 09:21 от Анонимен

# 48
A дали е удобно да се пътува с автобус София- Париж, понеже е по евтино. Дали случайно знаеш от там как да стигнем до дисни?

# 49
Много е дълъг пътят до Париж с автобус, аз съм ходила така до Италия и никога не бих повторила пак.
От Париж до Дисниленд ще стигнете с влака, за който съм писала в предния си постинг - RER A4.

# 50
  • София
A дали е удобно да се пътува с автобус София- Париж, понеже е по евтино. Дали случайно знаеш от там как да стигнем до дисни?

Това е убийствен път, ако ще водите дете.
От Операта може да се хване РЕР а, ще смените на Халите, картата е много проста за метрото и е много лесно за ориентиране. Трябва да търсите линия А по посоката, която е обяснила Жаклин. Ни сменяхме две линии на метрото и влакчето и пътят общо ни беше около 50 минути.

# 51
Някой плащал ли е директно в сайта на Дисни? Интересува ме, ще ми пращат ли ваучер по пощата, за да знам какъв адрес да дам. Или потвърждение по мейла е достатъчно?

# 52
Здравейте,
Изчетох всичко и благодаря и аз на Жасмин.Беше ми адски интересно, макар, че вече сме били там. Но в парка бяхме 1 ден само и въпреки дългите опашки основните неща за възрастни ги видяхме. Не стигнахме до студията, но да има нещо и за друг път.Имаше и доста неща в реставрация и не работеха. Затова е добре да не ходите в ранна пролет.
След 2 седмици пак сме се насочили натам с детето този път, за 3 нощевки, но не в Дисниленд.
Знам, че сега Еър Франс имат промоция, ако пътуваш с тях ти дават и безплатен билет за Дисни. Ние ще летим с тях, но билетите са ни по друга линия, както и пасовте за парка.
ще разказвам след 30 март, само живи и здраве и добро време.
Преди години по същото време беше пролетно и много добре прекарахме. За екстемните атракциони  мога да кажа, че са адски страшни, аз поне на един не отворих очите от страх, именно този с ракетите, които те изтрелват.
На всички , насочили се натам, приятно  изкарване и само весели  спомени!

# 53
...еха-а-а.... Peace

# 54
beca, ние се опитваме шрез сайта на Дисни да си направим почивката и пътуването, но нещо или не успяваме, или не можем да се орриентираме. Та и аз като теб очаквам някой с включване.
Специално за промоцията "Kids Under 12 Stay, Play & Travel for Free!" просто никъде не дава цена с пътуване, нито избор на дати за пътуване...., накрая дава една цена, която е само за нощувките в хотела.  Rolling Eyes
Сега търсим самолетни билети отделно, въпреки блестящата оферта в сайта. Нещо не се случва с тази оферта правилно, но не зная какво.

# 55
Аз в сайта се ориентирах, но за България няма опция със самолетен билет.

# 56
Аз в сайта се ориентирах, но за България няма опция със самолетен билет.
Аз влизам от към UK и пак не става Thinking

# 57
Когато ти даде цената на хотела, който си избрала, отдолу има два сини бутона:
1. Add transportation
2. Book without transportation

И като кликнеш върху първия те изпраща на страница с градовете само в Англия ( щом си на UK), дата и вид на пътуване и оттам си избираш и ти добавя сам. билети.

Обаче като дадеш страна България и тези бутони ги няма.

# 58
За съжаление, тези промоции с билетите май са само за UK. Аз не  съм резервирала през сайта, а през българска агенция - стана много бързо и съм доволна, че избрах този начин.

# 59
Благодаря ти beca, сега ще пробвам и по този начин.
Допълвам се: The selected offer is not or no longer available. Please try an alternative offer. Пък уж важеше до 4 Април.  #Cussing out
Освен всичко, цената на хотела за 4 нощувки ми излиза 512 паунда. Малко множко ми се вижда. Ще сравнявам явно.
Жасмин, нашите агенции дали ползват тези отстъпки? След като за БГ няма транспорт.... newsm78 Обаче пък може и по-евтин транспорт да се намери. Сега ще сравнявам пак. Crazy

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 14:17 от Доня Туфиня

Общи условия

Активация на акаунт