31-Австрийки на крапфен и кафе чакат Валентин от все сърце

• 13 882
  • 282
  •   1
Отговори
# 195
теди,коте69  мерси,имам много близо до нас и щом цената е приемлива май ще сме там.една съседка води детето си на частна ,но плаща 420 и аз затова ги отбягвах,но щом има и по така  Simple Smile.а иначе я записваме заради езика.

# 196
Хопен разликата в таксата на дет. градини е никаква. Но ако не получавате много пари в сем. бюджет отпускат помощи и аз държавната са по-големи. Една позната плащаше само 20 Е на месец за държавна. Но ако двамата с съпруга получавате над 1000 Е е все едно навсякъде плащате около 300 Е на месец. Аз съм за частната. Peace Мога да ти кажа хиляди предимства. Като започна от начина на обучение до децата там.
Сусан, от четката беше.Аз никога не съм имала такъв и за нула време ми се налепи  Sick  Четката беше на колгейт. Като я изхвърлих от 3 г. не ми се налага да го чистя.Ходя на 6м. на преглед и нито се вижда нито се усеща с езика.

# 197
  за помощите освен familienbeиhilfe   получава ли се нещо  друго?аз засега за това сам подала антраг,но понеже идваме от германия много ни разтъкават,документ от бг,документ от германия,чудя се още какво ще измислят...
и да ви препоръчам нещо много приятно.днес бях на безплатен майк ап,с нови австрийски продукти,един вид реклама,могат и да се закупят после.жената гримира много добре и обяснява кое как защо.за награда,че са те гримирали получава6 безплатна процедура в студиото.  телефона и е 0644 537 95 99 сандра.само мога да я препоръчам.
малка глезотиийка   Party

# 198
Aйде и аз да се запиша.
 Срещата беше много приятна.Радвам се,че се запознах лично с Меликат,Сани,ЯнаБибияна и Морков.

Свити и от мен леко бременеене,много голямо щастие  bouquetС нетърпение чакам да чуя какво е.

Нинка аз вече казах за свекърва ми която с удоволствие ще се включи в киндербетроюнга,за заглавието, ще ми се да кажа нещо оригинално,но......

Аз съм разстроена,Мим беше на антибиотик цяла седмица,след това 2 дена здрава и сега пак на антибиотик.
 Реве ми се в дупка съм,и само чакам да ми отмине РД.то по скоро.

# 199
Мили мами, посъветвайте ме, къде е по-добре да запи6а от септември Яни Сладурани, който тогава сте е на 13 месеца - на тагесмутер или на киндергрупе, какви са предимствата и недостатъците на тагесмутера, имате ли впе4атления?  Благодаря!

# 200
Добър вечер, дами!   bouquet

Hopen, освен Familienbeihilfe има и Ermässigung des Elternbeitrages ако семейството има по-малко от 2425 евро нето доход месечно. Какво точно се включва в тази сума можеш да видиш на тази страница:
http://www.wien.gv.at/bildung/kindergarten/abteilung/kontakt.html
Оттам можеш да си принтираш и формуляра който ти трябва, подава се в МА 10 независимо дали детето ходи в държавна или частна детска градина. Нали и аз сега обикалях тук и там, инфото е съвсем прясно  Wink .

За ел. четките за зъби мога да кажа че моето момиче ползва такава от 6 месеца и е особено доволна защото е с мелодии, дори ако имаше лесно щеше да ме кара по десет пъти на ден да си мием зъбите.  Laughing

Wine Gigi, пожелавам ви много бързо оздравяване   bouquet

Лека и спокойна вечер на всички   bouquet

# 201
Привет
Сю, защо не пробваш да му дадеш твойта четка с нов накрайник да видиш дали ще се получи, явно си е до дете  Peace
Морков, универсален отговор няма  Thinking обиколи ТМ, които са ти наблизо да видиш условията, имаш ли място за градина. Късмет  Peace
Има частни градини, които не приемат Ermässigung, най добре да се пита на място. Съни, кажи защо мислиш, че по добре частна от държавна, интерсно ми стана, аз се натискам за държ, пък ми обещаха място в частна  newsm78
Всички болни да оздравяват  Hug

# 202
  за помощите освен familienbeиhilfe   получава ли се нещо  друго?аз засега за това сам подала антраг,но понеже идваме от германия много ни разтъкават,документ от бг,документ от германия,чудя се още какво ще измислят...
http://mamiwawstria.blogspot.com/search/label/%D0%BF%D0%BE%D0%BC … D0%BE%D1%89%D0%B8
Тук има всичко.

Мили мами, посъветвайте ме, къде е по-добре да запи6а от септември Яни Сладурани, който тогава сте е на 13 месеца - на тагесмутер или на киндергрупе, какви са предимствата и недостатъците на тагесмутера, имате ли впе4атления?  Благодаря!
Когато тагесмутерката е болна ,няма кой да го гледа детето( или го гледа  болна).Плащаш месеца , в който е в отпуска.
Предимства: можеш да си правиш уговорки с нея, по-малко деца в групата.В яслите са 15 в група.
Моят син го пуснах на година и половина,имам познати пуснаха си децата на година. Нямам никакви оплаквания.

Държавните детски ясли(до 3 г.) са предимно за деца на работещи майки, но взимат и такива ,който учат.
Държавните работят дори и на Коледа , за разлика от частните(събират обаче децата ,който остават понякога от 2 детски градини.)
Аз лично не виждам предимство на частните .

Свити стискам палци за момченце  Sunglasses

Рени измисли заглавие   bouquet - Помощ за мама

Който иска да се включи в страницата  - да предложи киндербетруунг, или да потърси детегледачка , да ми прати е-маил (ще получи покана), за да може да чете/пише там. Понеже ще съдържа лична информация ,ще бъде с парола и ще е само за нас.Всеки отговаря сам и избира  какви данни да оставя(е-маил,телефон, адрес). Ако не може да си изтрие нещо ,което е писал ще му го изтрия,само да ми пише.

Галя Рожден ден ли е РД? Ако да- Честит Рожден ден Simple Smile Подаръци и целувки !

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 00:58 от nkolentsova

# 203
Ани  bouquet точно така ще направя  bouquet С резервния наконечник!

Hopen make up ли имаш предвид, гримиране newsm78 Чудих се какво може да е това...Къде се намира студиото по центъра ли, може да отида като се върна от БГ имам проблеми с гримирането цял живот, признавам си, та затова така си ходя натурално hahaha
Жалко, че Вяра не пише вече, нейната "мис Каприз" ходеше на тагесмутър, да сподели как се развиват нещата...Но откакто дадоха репортаж, че в Германия едно дете паднало от прозореца на тагесмутърката и никой не е виновен #Cussing out мнооого ми падна мнението за тази институция. При нас в съседния вход има една тагесбаба Mr. Green и тя живее на високо. Бих търсила на ваше място майка с градина, детето да е повече на въздух.
Деленето на частни и държавни градинки според мен е мноого относително-ако институцията има право да получава от държавата субсидии и вие да ползвате намаление при нисък доход-какво значение има чия собственост е???
Kinderfreunde май имат всичките "обучение по изкуство"-при нас има и рисуване, и апликации и музики и какво ли още не. Резултата от цялата работа е барабанене на каквото му падне като се сети за музика зверо Laughing
Свити,  за какво да стискаме палци за stork-boy или stork-girl??

# 204
  • Виена, Австрия
Добро утро!

Хайде на кафетоооо    food010  food010  food010

Пак съм лакони4на от към писане, но продължавам да се мъ4а на стария комп, а и някои от буквите ми се губят  #Cussing out

Гале, бързо да се оправя Мимката!   remybussi

Лек ден от мен!   bouquet

# 205
  • Виена
Добро утро и от мен !
Wine Gigi ,защо така за втори път (толкова скоро след първият) на антибиотик ?Не се е излекувала,или се е разболяла на ново?Представям си как се чувстваш  Rolling Eyes .Искрено ти съчувствам.Изпращам ви много   Hug и ви пожелавам по бързо оздравяване, и повече без никакви болести!
Жалко, че Вяра не пише вече..
Все се каня да питам,и все забравям.Преди време,още в  самото начало,когато пишех тук...Не знам защо,но в главата ми е останало едно момиче с ник Vjara (с едно око на аватара).Чудех се,дали си е сменила ника,или вече не пише.Явно вече не пише,а защо  Blush?
Аз лично(а и мъжът ми),не бихме пуснали децата си на ясла(естествено,ако не се налага да работя).И двете имах възможност,и си ги гледах.Прекалено са ми мънички,още бебенца и предпочитам да са си с нас.Сега(живот и здраве),септември месец,обаче трябва да тръгне  Rolling Eyes.Дори и до обяд,но просто трябва да започне да учи езика,а и не само това.Както беше написалаJeni,"контакта с деца на същата възраст е много важен за развитието". Пак ще ми е много мъчно,но ще го преживея  Wink.

# 206
дорбо урто и хубав ден.
make up da  ,но не ми се обръщаше на латиница Mr. Green
 barawitzkagasse 8  1190 .точно прес студиото спират 1оа и 39а,има и трамваи,тези посока nussdorf.
 ще погледна сега за другите видиве помощи   bouquet.нещо си спомням и за кранкенкасето ,от там май нещо се взима,но не знам дали не бъркам с германия.
до скоро

# 207
Да не забравите довечера сме канени от торбестото на опернбала!! Popcorn beer3

# 208
 rotfImao
 beer на място се купува, а  Popcorn всеки да си носи
удари ме лигнята, простете  newsm52

# 209
Да не забравите довечера сме канени от торбестото на опернбала!! Popcorn beer3

Всички ли  Twisted Evil ?

Вече започвам да се чудя дали ще дойде изобщо пролетта, омръзна ми тоя мирис на зима и сивота.
 Уомбат, на мен тапети не ми се свалят, но ако имате нужда от помощ при боядисването ме пиши - обичам да боядисвам.

Общи условия

Активация на акаунт