Ден след ден,час след час, ФЕВРУАРСКИТЕ мъници идват при нас...

• 16 712
  • 287
  •   1
Отговори
# 180
Добро утро и от нас за днес Simple Smile
 Честит ройден ден на Албенка и Боровинката Simple Smile Много радости момичета.
Боровинково мониче чакам с нетърпение да споделиш впечатления от окръжна, но когато му дойде времето.
 Честита радост и на Ред - да ви е живо и здраво бебчето.
 За яденето преди секцио и на мен ми казаха да ям най-късно до 19 часа и вода да не пия през ноща. За обезболяването и реанимацията май е различно за всяка болница. Аз седях в интензивното 3 дни и ме обезболяваха на няколко часа с различни медикаменти само едниния през система другите ми ги биеха в задника  #Crazy. Но май е най-добре да питаш някой раждал в шейново.
 Коникони така както описваш неволите си с бебето и кърменето все едно аз разказвам. И моя така го объркаха с АМ и го мързеше да суче и голяма борба пада. Сега го кърмя още със силиконовите зърна на Авент, че нали зърната са ми по-плоски та те малко приличат на биберон и му е по-лесно, но почвам вече да го пускам и само на зърната и си хваща и си суче с кеф даже се радва доколкото мога да преценя. Но ако нещо не е на кеф и се нервипак си му слагам силоновото и се кротва. Но малко по малко ще ги махам Simple Smile

# 181
  • в сърцето на един мъж...
Честит рожден ден на Албенка и Боровинчето!
Да сте живи и здрави, много любов, много късмет и най-сладките и послушни бебета да имате!

# 182
Честит Рожден Ден на Албенчето и Боровинка - да сте живи и здрави, много щастие, късмет и успехи ви пожелавам   bouquet Весело посрещане на празника и много положителни емоции  Hug

Тази вечер сънувах че daya9 роди своето бебче Simple Smile Thinking дали пък не е някакъв знак  Laughing Късмет на "избраните" днес - леко раждане и живи и здрави бебоци   bouquet

Охооо ама то оставало само седмица до термин - колко бързо лети времето - daya9 нищо чудно и ние да се засечем в болницата  Crazy Joy

# 183
  • София
Честит рожден де на Албенчето и Боровинчето!

Ние снощи бодувахме от 12 до 4ч.и то не да си мълчим а реване.Незнам какво да правя днес ще го водя при педиатъра да го претеглим(да видим дали му стига кърмата) и да видим някакви други капки за колики.
Някой има ли същият проблем?

# 184
  • пак там
larakroft1, моят е така почти всяка нощ - между 3 и 5 си търси внимание, в повечето случаи с рев... Педиатърката каза, че не било от коликите, просто тогава не му се спи и не му се стои сам (през останалото време инфаколът действа - няма логика точно тогава да не действа).

# 185
Честит рожден ден на Албенчето и Боровинчето!Да сте живи и здрави и много да ви радват бебчетата.
Честито на Ред.
Ох много се радвам на вас с кърмата, ние сме на цедене за да мога да събера поне за едно-две хранения на ден, толкова е малко, иначе сме по час-точто 10 мин преди хранене се събужда за сега, ако случайно се събуди по-рано давам водичка и пак заспива, веднъж хапва повече, веднъж по-малко.За болницата няма да коментирам, немога да се оплача от доктори и акушерки, но детските бяха ужасни, накрая накарах милото да ми донесе храна и преварена вода в термус и правих тайно иначе не ни даваха Ам-трябваше да се изпокараме, нейскаше беба да суче, а като изцедя 10 гр от двете, какво ще му стигне и рев.А ги преобуваха на 12 часа и смятайте колко беше пълен памперса, единия път бебка се омазала до ушите и подмокрила всичко към 12.30 и отидох да се помоля да я преповият, а тя детската спи и много сърдита че съм я събудила и с триста зора я оправи, и тези хора ни гледат няколко дена бебчетата.Ама нали вече сме си в къщи и сме добре.
Успех днес на всички очакващи.
 Hug  Hug  Hug

# 186
Кони Конкони,не се притеснявай за болките в пикочния мехур,напълно нормално е,та нали е слагано катетър,не става без да се раздразни местото.При мене е така,първият път едвам отидох до тоалетна,30 мин. се опитвах да пикам,после ставаше малко по лесно,но все още си имам една болка при пикане,при всеки е различно възстановяването.А за лохите и мойте бяха спряли,сега пак започнаха,май и тук е относително,мисля че и при тебе пак ще тръгнат

# 187
Здравейте момичета,
искам да попитам мамите на които термина им е края на февруари, колко е обиколката на главичката на вашето бебе в момента?
Моя термин е малко объркан смятаха го 11.02 , но излиза че по- късно съм заченала и сега ме водят края на февруари , началото на март.Лошото е че на бебка главичката е по- малка от колкото трябва. Диаметъра и е 8.64 /36 г.с/, обиколка на главичката 30.71 /33-34/ седмица, а тялото и си отговаря на 35-36 г.с. , по изчисленията на лекарите сме в 36 г.с. Възможно ли е да не могът да и измерят с точност главичката или да е генно, а не някакво заболяване? Ако има мами запознати нека пишат. Благодаря ви

# 188
  • Пловдив
КониКонкони,Зитка,като ви чувам какво разказвате за детските лекари,които се грижат за бебетата лошо ми става.Значи всеки си прави каквото иска и не се интересува дали майката има кърма или няма.Ще се напаснат нещата с бебчетата,но ще отнеме време.

# 189
  • в гората
 nbirthday   на АЛБЕНА И BLUEBERRYGIRL  newsm67

Моето секцио е за 18.02.- Шейново! Колкото наближава толкова по-голям страх ме хваща!
И във връзка с това искам да попитам родилите вече секцио вечерта преди операцията дават ли ти нещо да ядеш или не?Колко време се стои в реанимация?

Mr. Green Моето секцио е за 19.02., на мен ми казаха хранене до 20.00ч., предната вечер, и ми дадоха едни хапченца от сорта на ранитидин за стомаха.Аз ще съм в клиниката на доц. Щерев и там държат в реанимация 24ч., но доколкото си спомням имаше една мама със секцио там в началото на тази седмица( мисля че беше sve82) и с нетърпение я чакам да се появи на линия и да сподели как е било.

Цитат
Моя термин е малко объркан смятаха го 11.02 , но излиза че по- късно съм заченала и сега ме водят края на февруари , началото на март.Лошото е че на бебка главичката е по- малка от колкото трябва. Диаметъра и е 8.64 /36 г.с/, обиколка на главичката 30.71 /33-34/ седмица, а тялото и си отговаря на 35-36 г.с. , по изчисленията на лекарите сме в 36 г.с. Възможно ли е да не могът да и измерят с точност главичката или да е генно, а не някакво заболяване? Ако има мами запознати нека пишат. Благодаря ви

На мен не ми се струва малка, моето бебче пък върви малко едричко (поне така ми казаха) и в 37г.с. размера на главичката ни е 97.3мм, а и е момченце все пак.Така че с тези размери всичко е индивидуално.

Последна редакция: пт, 13 фев 2009, 12:55 от m@m@

# 190
  • в сърцето на един мъж...
Теодора, не си права - да, има механично нараняване от катетъра, но задължително да се направи тест на урината, защото може да има проблеми. А сега имунитета й е паднал, освен това е отворено нагоре и може да стане по-зле. И аз си мислех, че е от катетъра, ама като дадох една урина и се оказа, че имам инфекция. И понеже се забавих с ходенето на лекар, та се наложи да пия два антибиотика, за да се лекувам. което не е добре нито за нея, нито за бебето, да не говорим за кърменето.
Затова - беж на лекар задължително при такива симптоми!!!

# 191
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ОБЕБИЛИ СЕ МАМИ ОТ ВЧЕРА, КОИТО НЕ СЪМ ПОЗДРАВИЛА! ПОЗДРАВЧЕТО МИ Е ОБЩО КЪМ ВСИЧКИ, ЗА ДА НЕ ИЗПУСНА НЯКОЕ СЛЪНЧИЦЕ!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА АЛБЕНЧЕТО И НА БОРОВИНЧЕТО!
МНОГО ЩАСТИЕ НА ВСИЧКИ!И АЗ ДА ВИ ПОЧЕРПЯ, ЧЕ ДНЕС МОЯТА МАМА СЪЩО ИМА РОЖДЕН ДЕН!
Ние все още сме си 2в1 с моето беб4е и  newsm78 май ще трябва да ми удължават болничния, ако не родя до 18, когато съм на консултация!
И аз като доста от мамите ще съм май последна Cry В понеделник ме викат за последна консултация и тогава дано вече имам дата за секциото, че това чакане направо ме убива! а пък съм станала и една изнервена и черногледа!Направо ужас! Confused
Споко iveto_1979 май и аз ще си чакам, макар че бебо толкова напираше, а сега си трайка! И на мен ми е едно нервно, но гледам да си отвличам вниманието с разни нещица,за да не му предавам моите настроения!
Днес нямаме ли си беб4е?! Или някой си трайка! Sunglasses

# 192
  • Пловдив
ivonk ,45 те дни не могат да се удължават.Ако не родиш до края на 45 те дни,си стоиш без болничен докато не родиш.После чак гинеколога издава болничен за времето от края на 45 те до датата на раждане

# 193
Ох, аз хич не съм запозната с тези неща! Мерси, Елфитка! Тя на мен доки ми издаде с по-ранен термин от този, който ми е изчислила, защото си мислеше даже че трябва да съм родила с всичките мои задържания, контракции и разкрития, но..уви, аз не съм.  Нямам избор, ще чакаме малкия принц да си реши!

# 194
  • Пловдив
ivonk,ще обсъдите с лекарката.При преносване,държат 7 дни след термина и предизвикват раждане.Но щом са те писали с по-ранен термин,може и при теб повече да се изчака

Общи условия

Активация на акаунт