Ден след ден,час след час, ФЕВРУАРСКИТЕ мъници идват при нас...

• 16 717
  • 287
  •   1
Отговори
# 195
Честит Рожден Ден на Албенчето и Боровинка - да сте живи и здрави, много щастие, късмет и успехи ви пожелавам   bouquet Весело посрещане на празника и много положителни емоции  Hug

Тази вечер сънувах че daya9 роди своето бебче Simple Smile Thinking дали пък не е някакъв знак  Laughing Късмет на "избраните" днес - леко раждане и живи и здрави бебоци   bouquet

Охооо ама то оставало само седмица до термин - колко бързо лети времето - daya9 нищо чудно и ние да се засечем в болницата  Crazy Joy

Сега остава да ми кажеш, че имаш пророчески способности, та направо да отивам и да се стягам, дето се вика да не губя време Mr. Green
Засега няма изгледи за скорошно раждане, ама знае ли човек сънищата не са шега работа Thinking newsm78

А иначе вероятността да се засечем в болницата става все по-голяма, при положение, че и двете още стискаме краци.

Днес поне Дидерончето чакаме да се похвали

Ивка, това с размерите е относително, не се вкарвай във филми и нашата глава я измериха като за седмица по-малко бебче.

# 196
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА РОДИЛИТЕ МАМЧЕТА! Да са живи, здрави, весели, обичани и много да радват мама и тате!
                     newsm51  newsm51  newsm51  newsm51  newsm51

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА АЛБЕНКА И БОРОВИНЧЕТО! Да сте живи и здрави и най-щастливите мами на света!  newsm59   party023   bigdance2

Добре завърнали се на обебилите се маминки!  Hug

Момичета, аз тръгвам за болницата с усмивка и цялата положителна енергия, която вие ми давате! Отивам да сбъдна мечтата си - да стана мама /днес или утре/! Вие първи ще разберете! Искам много много много да ви БЛАГОДАРЯ за пожеланията и хубавите думи! Какво щях да правя без вас...   bouquet   bouquet   bouquet
Много ви обичам и се радвам, че ви има! Целувам ви и ще се видим след около седмица!

Успех на всички, които скоро ще се срещнат с бебчетата си!
                   smile3525  smile3525  smile3525   love001   love001   love001  newsm51  newsm51  newsm51

# 197
ivonk,ще обсъдите с лекарката.При преносване,държат 7 дни след термина и предизвикват раждане.Но щом са те писали с по-ранен термин,може и при теб повече да се изчака
[/quote
Ами моя термин е толкова относителен, единя доктор ми казва 19, другия 26, което не е никак малък период! Като гледам сте обсъждали преносването, че се предавало генетично, а аз съм била преносена..Така, че поживьом, увидим! Само където се побърквам вече....
Дидерончо, щастливо посрещане на  мига и бъди само усмихната! newsm51 newsm53 Flowers Four Leaf Clover newsm10
Аз отивам да се разходя малко и дано успея да купя подаръче на мама!
Цунки на всички и каот се върна да има поне едно беб4е baby_neutral Hug

# 198
Честита да е Станислава на Ред! нека да расте здрава и красива мамина отмяна!

ЧРД на Албенка и Боровинчето! нека животът им е изпълнен с радостни мигове, много щастие, надежди и любов! и да бъдат невероятно добри в ролята на "МАМА"!

Нежно цвете, ние завиваме Данито с подплатено памучно одеалце. да, аз се притеснявах в началото дали няма да се омотава в него, да се завива през глава, но не става нито едно от двете. само гледам да не й го слагам по-високо от под брадичката. тя обикновено докато мърда си го наглася даже около гърдичките, че дори си слага и ръчичките отгоре. ако ми се стори по-хладно и когато проветряваме, намятам отгоре едно олекотено, подобно на поларено одеалце и след това го отмятам пак. гледам да поддържам добра температура в стаята, за да не се чувства малката нито претоплена, нито да й е хладно - това значи, че усилвам или намалям парното в интервала 22-25 градуса. за къпане вдигаме температурата доста - поне до 30, а може и повече. включваме допълнителен маслен радиатор за целта, защото не суши въздуха толкова, колкото една духаща печка, например.

# 199
Дидерончо много късмет и споко всичко ще е ок newsm51стискаме ти палци fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossedи те чакаме да се завърнеш по бързо.ти нали се успокои за датата?айде до скоро Laughing

# 200
  • София
ЧРД на Албена и на Боровинчето! Да сте живи и здрави и много щастливи мами!!! Simple Smile

Мерси за съветите за къпането,както и за снимковия материал.За съжаление не помогнаха.Снощи с мъжа ми бяхме върха на некадърността.За малко да удавим детето.Аз го потопих във ваничката,държах му главичката и уж всичко вървеше добре,но за да му измием главата го вдигнах нагоре и мъжа ми докато го поливаше без да иска го заля,на бебко му влезна вода в очите и устата,малко даже се задави,започна да плаче,аз започнах да плача с него и преустановихме къпането.Днес умирам от ужас как ще се справим,решихме да пробваме мъжът ми да го държи,а аз да го къпя.Дано да даде по-добър резултат.Въпреки всичко съм категорична и продължавам да упорствам,че не искам помощ от бабите.Стискайте ми палци да се справим по-добре!

# 201
  • пак там
ЧРД на Албена и на Боровинчето! Да сте живи и здрави и много щастливи мами!!! Simple Smile

Мерси за съветите за къпането,както и за снимковия материал.За съжаление не помогнаха.Снощи с мъжа ми бяхме върха на некадърността.За малко да удавим детето.Аз го потопих във ваничката,държах му главичката и уж всичко вървеше добре,но за да му измием главата го вдигнах нагоре и мъжа ми докато го поливаше без да иска го заля,на бебко му влезна вода в очите и устата,малко даже се задави,започна да плаче,аз започнах да плача с него и преустановихме къпането.Днес умирам от ужас как ще се справим,решихме да пробваме мъжът ми да го държи,а аз да го къпя.Дано да даде по-добър резултат.Въпреки всичко съм категорична и продължавам да упорствам,че не искам помощ от бабите.Стискайте ми палци да се справим по-добре!

Ние бяхме горе-долу на същия хал в началото. После купихме една стойка за ваничка - елементарно проста - парче хавлия опънато на леко повдигната телена рамка. Сега Енчо пищи само когато го изкарваме от ваничката. А за нас е удобно, защото се налага да го придържаме само с една ръка, и то когато е по корем (малкият хитрец иначе пие вода от ваничката Simple Smile )

# 202
благодаря ви момичета, много съм притеснена  SadДано всичко е наред с бебка  Praynig

# 203
  • Sofia
Здравейте, момичета!

Честит рожден ден на Боровинчето и Албенка! Да сте живи и здрави, мацки, и маного щастливи майки! Много да ви обичат и да ви глезят!   bouquet   bouquet   bouquet

Честита сладурка на Ред! Голямо да порасне момичето и да слушка и папка за радост на мама и татко! Hug

Весе, ние май днес ще открием сезона на къпането във ваничка  Rolling Eyes Дано се справим, че е голям стрес всичко ДА МУ СЕ НЕ ВИДИ!!! Mr. Green Привечер се усещам, че намам сили да стоя права и то само от нерви е това! По цял ден се лашкам между "абе оправяме се, какво толкова" и "ужас! сигурно нещо не правя както трябва и ще го повредя детето!" Simple Smile

Деси, да продължа аз за педиатърката, че прочетох, че и вие не сте доволни... Оказа се, че докато детето няма ЕГН не е записано никъде и поради тази причина днес дойде една друга лекарка, която ни я препоръча наш приятел и много ни хареса. По-млада (но не прекалено), много усмихната, говори компетентно и няма остарелите схващания на предишната. Прегледа го детето, каза вече да започвам да го показвам на прозореца за малко и във вторник ни вика на мерене и за показване на масажи, обяснения за вигантола и ваксините и т.н. Показа ми как да го оригвам, че е голяма мъка с това оригване, каза да му давам по малко водичка след ядене, по 3-4 глътки и то ако иска (а той много много не иска). За жълтеницата каза, че не намира да има проблем и че очаква скоро да се изчисти, но че ще го следи и така. Много ми хареса, дано е читава! Praynig  

Кони, и мен така ме болеше при пишкане след операцията, но само ден-два. Щом при теб продължава, по-добре както са те посъветвали момичетата, отиди на лекар, че тия инфекции са много опасни, а и бързо стават хронични, а тогава вече не си е работа!
А за запушените канали искрено ти съчувствам! И мен една акушерка ме изтезава 2  дни в болницата с цедене на ръка и направо не искам да си спомням! #Crazy Такава болка май не бях усещала дотогава, ама хубавото беше, че забравих за операцията много бързо! Wink

Ивка, не се притеснявай за обиколката на главичката! Може просто детето да е с по-малка глава (като нашия тати, моята е по-голяма от неговата, ама си е умен де  Joy), а и често не могат да ги измерят добре вече в толкова късна бременност!

Днес нашият юнак се кокорчи 2-3 часа. Чудя се така като седи буден какво да го правя. Пея му песни, говоря му разни неща, ама дали нещо да му показвам? Вие какво правите, като будуват малките?

Имаше още, ама като не се сещам... newsm78

Хайде засега чао, после пак  Hug Hug Hug

# 204
Здравейте дружина и от мен.Още сме 2в1,никакви признаци за раждане нямам още,а само си лежа и зяпам телевизийка,но не ме свъртя и сега "бягам" да видя какво съм пропуснала вчера и днес  Hug

# 205
Здравейте мами   bouquet
Честито бебоченца на новите мами! Много да ги радват и да растат здрави и умни деца!

Честит рожден на Албенка и Боровинка! Много здраве, щастие и незабравими мигове!

Нали ви писах че сменихме капките със Саб, нооо се оказа че това не са нашите капки и 2-3 вечери миличкият не е мигнал, само плаче. От вчера сме пак на Еспумизан и е по-добре, пъшка и мрънка, но поне не плаче  Rolling Eyes
Хетера ние с къпането в началото бяхме същите, а и Криско беше едва 2280 като го изписаха. Направо не знаехме как и къде да го хванеме за да го измиеме. Та мъжо го държеше, а аз го миех, и така се справихме. Първите 2-3 вечери всичко ни трепереше преди баня, но после свикнахме. Вече го слагаме и на стойката, но в началото не смеехме защото беше мнооого мъничък.
Малко ми е притеснено, че Криско не иска да пие вода, плюе я и незнам как да му дам, а всички ми казват как трябвало да пие много вода  newsm78
Успех на мамите, на които им предстои незабравимата първа среща с малките съкровища! Hug

# 206
  • в сърцето на един мъж...
Тони, Криско пие АМ нали? Ако е само на АМ - то той си набавя водата от него, не е нужно да даваш изобщо. А и това с пиенето на вода и насилването на бебетата отдавна е отречено. Не се притеснявайте ако не искат да пият. Само им се пълнят коремчетата така и после отказват храна.

# 207

[/quote]Моето секцио е за 19.02., на мен ми казаха хранене до 20.00ч., предната вечер, и ми дадоха едни хапченца от сорта на ранитидин за стомаха.Аз ще съм в клиниката на доц. Щерев и там държат в реанимация 24ч., но доколкото си спомням имаше една мама със секцио там в началото на тази седмица( мисля че беше sve82) и с нетърпение я чакам да се появи на линия и да сподели как е било.
[/quote]

Привет и от нас!
M@m@, Аз родих на 5-ти със секцио в клиниката на Щерев. Операцията ми направиха д-р тимева и д-р Юнакова, анестезиолог беше д-р Ленгарска. С ръка на сърцето мога да ти кажа, че няма от какво да се оплача!
Хапченцата, които са ти дали почагат за премахването на киселините и за да те хване по-добре упойката. Цялата операция беше около час, като бебчо го извадиха на 10-та минута и после "шев и кройка" по мен. Презцялото време на операцията екипа беше в много добро настроение, бяха пуснали музика, общо взето всички се стараят да те разсейват. Слагането на упойката почти не се усеща - нещо като съвсем леко боцване с игла, ама не като коато ти взимат кръв, много по-леко. Катетъра ми сложиха докато мее хващаше упойката - усетих, че го правят, но не и болка. Упойката хваща много бързо.

Малко след като се роди Мишо дойде неонатоложката да ми каже колко тежи и колко е висок и че е здрав. А преди да започне операцията Тимева каза колки му е главичката и дължината на бедрото и имаше залагания за размерите  Joy

В реанимация бях на следващия ден до 10 часа. минава визитация и преценяват дали да те местят в стационара. Упойката пуска за около 2-3 часа. Вливат ти антибиотик венозно няколко дни (поне на мен). Заобезболяване ти слагат свещички Профинид, а може и да е имало нещо в системата първоначално. Много е важно да станеш възможно най-скоро да се раздвижиш - аз стана на 6-ия час някъде. И отидох да видя бебо, това ми беше разходката.
Сутринта ти махат катетъра и започваш да креташ до тоалетната и да правиш тегели. В момента, в който те преместят бебчо е при теб. Взимат го да му сменят памперса на всеки 3 часа и ти дават АМ да го храниш. Къпят ги 2 пъти на ден. Ако искаш може да го оставяш и при акушерките. Всички са невероятно любезни и мили, много добре се грижат и за майките и за бебетата. Храната си избираш отменю (с изключение на събота и неделя), но аз лично съм доволна много.

Трябва да отделиш газове (с извинение) след операцията, да се оправии перисталтиката на червата, за да ти разрешат да ядеш течни храни.

Моя съвет е да отидеш когато го сменят и го къпят, за да гледаш как и какво правят, питай, всички на драго сърце отговарят.

Има още много неща, но стана дълго. Ако нещо конкретно те интересува - питай, ще се постарая да влизам от време на време във форума.

Успех и хубав ден на всички мами и бебчовци   bouquet

# 208
Гея мерси за отговора, на АМ сме, и аз мислех че си набавя достатъчно вода, но всеки като дойде и започне да дава съвети и да ми казва че съм щяла да го обезводня така, и аз затова малко се спекох. И даже ми се обаждат по тел. да ме питат дали пие вода  #Cussing out Но повече няма да го насилвам да пие  Rolling Eyes
Разгледах снимките на бебоците и качих на Криско от погачата  Heart Eyes Абе много хубави тия бебчета  Grinning пу-пу-пу да са ни живи и здрави  Hug

# 209
  • Пловдив
toni_83 ,ще слушаш само себе си.Ти си майката.

Аз вода няма да давам.Отдавна е отречена.И не вярвам да си уморя чадото с това  Wink

Общи условия

Активация на акаунт