Детска млечна кухня - Бургас

• 116 209
  • 591
  •   1
Отговори
# 435
Някой каза, че не били много любезни в основния пункт - под новата поща. С мен се държаха супер при все че аз бях доста капризна.  Днес за първи път взимам кухня. ВЪЗМУТЕНА СЪМ САМО ОТ ЛИПСАТА НА БУРКАНЧЕТА . Обиколих половината град са търся празни. И накрая в един магазин намерих пълни с лютеница. А малки сигурно още по-трудно се намират, защото вече пюрета не се предлагат в такъв вид бурканчета. Явно обаче никой не се оплаква от липсата им защото от кухнята ми отговориха , че от толкова години само аз не мога да си намеря буркани.

# 436
аз също съм възмутена, но най много от това че само в Бургас се е запазил метода, да се дава в бурканчета, което въобще не е хигиенично. Взимала съм кухня, държавна и частна където храната е в кутийки за еднократна употреба. Толкова ли е невъзможно и в Бургас да е така, друго което ме възмути е храната  Sick Потресена съм, толкова безвкусно, стомаха на дъщеря ми не понесе храната и се разстрои. Имам 16 купона които се чудя какво да правя, не бих препоръчала Бургаската кухня на други мами, по добре сами да си готвим.

# 437
Една от причините да не пробвам държавната кухня бяха бурканите Sick
МимитоСавова има майки, които ползват купоните, защото харесват кухнята. Не можеш ли да им ги предложиш на тях?

# 438
някой ако има интерес към купоните да ми пише на лични, ще е по лесно на мами от Славейков. Peace

# 439
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Буркани продаваха на Младост на пазара, срещу рибния магазин в едно магазинче. И капачки - нови също.

# 440
На младост вече са само двата търговски центъра. Павилиончетата са превърнати в паркинг. Може магазинчето за буркани още да го има но аз не го намерих

# 441
На младост вече са само двата търговски центъра. Павилиончетата са превърнати в паркинг. Може магазинчето за буркани още да го има но аз не го намерих

Това е точно до "Амадеус"-а ако си срещу сладкарницата се пада от лявата му страна.
Аз видях, че са разрушили павилионите, но мисля, че са само тези откъм улицата, тези, които са на пазара и тях ли събориха?

# 442
И аз не бих се възползвала от държавната кухня.Бурканчетата са бляк. SickА и особено през зимата вземането на храната,заверяването на купони си е хамалогия и ненужен ангажимент.Синът ми реално яде четири пъти-сутрин и вечер е на кърма,на обяд му готвя нещо или му давам готово пюре,следобяд закуската също не ми е проблем,поне следя за хигиената и относителното качество на продуктите,както и съм сигурна,че това което приготвя ще му е по вкуса.Някак не мога да разбера това безумно препускане на майки за кухнята,суетенето дали времето ще позволява вземането на кухнята,ама дали детето няма да заспи,впрягането на цялата рода за вземането на купони,храна.Ами не е толкова трудно да приготвиш нещо у дома за детето си.А пък това бързане и записване на децата от 8-ми месец примерно без да се мисли дали продуктите са подходящи за тази възраст-то е прясно мляко,белтък....Вижте частните кухни с доставка са доста по-добър вариант.Иначе от държавната направихме проба с едно пюре,бурканчето което ми дадоха беше подобаващо хванало ръжда,яденето не допадна на детето.Повечето майки в квартала които съм питала казват,че супите ги дават със сухари защото били воднисти,десертите не ги дават защото били нишестени.

# 443
Аз също бързах да запиша малкия на кухня, защото започнах работа когато той беше на 10м., а от 6-тия вече не се кърмехме (спря ми кърмата). Сутрин и вечер ако го хранех с мляко, не че не съм опитвала, не става - буди се, гладен е, едното мляко не му стига.
Преди да го запиша на кухнята си бях направо готвачка в 90% от времето, в което детето е будно, вместо да съм му майка. Сутрин - приготвяне на закуска - айде ако е попара лесна работа, ама това от 10-тия месец, преди това не му давах. После бели тикви,ябълки - режи, вари, пасирай - това за закуската в 10ч. В 11ч. започвам приготвянето на обяда - заешко, пуешко - добре че ми бяха предварително нарязани на ситно и само вадех и размразявах нужното количество - пак на печката вариш, намачкваш и т.н., в 3ч, започвам следобедната закуска, в 6-7ч. вечерята....ами то цял ден на печката стоях. Вярно всичко ми беше домашно, проверено и т.н., обаче като тръгнах на работа вече нямаше как - записах го на кухня. Първо с детегледачката ходеха да взимат, всичко беше ОК. Купоните се заверяват като взимаш храната какво толкова има? Ако забравиш да завериш, което ни се е случвало, отиваш 10мин. преди да затворят пункта, даваш незаверен купон и ти дават храна, ако има останала. На мен лично буркан с ръждясала капачка не са ми давали. От частните кухни нямам наблюдения, не съм ползвала, защото пункта на държавната ми е на 20 метра от входа.

# 444
С голямото ми дете преди години вземахме държавна поради липсата на друга .Но не ми харесваше ,липсваха продуктите ,все вода и тъпча със сухари.Сега с второто ми дете от 10-я месец вземам храна от АМ-Ам и хич не смятам скоро да спирам.Идеална е храната ,разнообразие,доволно количество продукти.Най-рядко има пиле ,което ме радва ,все чета че е пълно с хормони влияещи и на детския организъм .Но пък пуйка,заек и телешко е основно ,така че ангажимента аз да готвя го няма .Единствено от рибата им не съм доволна ,винаги е една супа основно със зеленчуци ,рибата нещо я няма ,та аз си готвя веднъж седмично с повече риба .Друг плюс е че мога да взема колкото искам менюта без ограничение .

# 445
Пластмасовите кутии на частните кухни не са най-полезният съд за храна.  Peace

deyzi , супата е супа и не е основно ядене. Яде се за възбуждане на стомашната секреция, след нея се дава основно. Това че ние искаме супата да е гъста и само с нея да нахраним детето, е друг въпрос. А това, че е гъста като ти я дадат, не я прави по-полезна от сгъстена със сухар.

И стига с това, че била безвкусна храната от общинската кухня. Това е детска кухня, прави се по други рецепти. Почти без сол и подправки. Много ясно, че с Пикантина ще е по-вкусна.  Grinning

А десертите в детската кухня, освен плодове, мляко и нишесте какво предлагаш да съдържат? Шоколадова торта ли искаш или баклава? И пица за основно, да, няма да е безвкусно тогава.  Rolling Eyes

# 446
Пластмасовите кутии на частните кухни не са най-полезният съд за храна.  Peace

deyzi , супата е супа и не е основно ядене. Яде се за възбуждане на стомашната секреция, след нея се дава основно. Това че ние искаме супата да е гъста и само с нея да нахраним детето, е друг въпрос. А това, че е гъста като ти я дадат, не я прави по-полезна от сгъстена със сухар.

И стига с това, че била безвкусна храната от общинската кухня. Това е детска кухня, прави се по други рецепти. Почти без сол и подправки. Много ясно, че с Пикантина ще е по-вкусна.  Grinning

А десертите в детската кухня, освен плодове, мляко и нишесте какво предлагаш да съдържат? Шоколадова торта ли искаш или баклава? И пица за основно, да, няма да е безвкусно тогава.  Rolling Eyes
REAL_WOMAN не знам от опит ли говориш и колко кухни си сменила за да имаш база за сравнение, но мога да ти кажа че има ДК които готвят къде къде по вкусно от тази в Бургас Wink .Що се отнася до пикантини,торта, баклава и пици, в къщи и готвя къде по вкусно и без това което си написала. Peace
Чудя ти се, че за теб бурканчетата са по хигиенични , след като не ти го сипват в измити от теб бурканчета.

# 447
Пластмасовите кутии на частните кухни не са най-полезният съд за храна.  Peace

И стига с това, че била безвкусна храната от общинската кухня. Това е детска кухня, прави се по други рецепти. Почти без сол и подправки. Много ясно, че с Пикантина ще е по-вкусна.  Grinning

А десертите в детската кухня, освен плодове, мляко и нишесте какво предлагаш да съдържат? Шоколадова торта ли искаш или баклава? И пица за основно, да, няма да е безвкусно тогава.  Rolling Eyes
REAL_WOMAN не знам от опит ли говориш и колко кухни си сменила за да имаш база за сравнение, но мога да ти кажа че има ДК които готвят къде къде по вкусно от тази в Бургас Wink .Що се отнася до пикантини,торта, баклава и пици, в къщи и готвя къде по вкусно и без това което си написала. Peace
Мисълта ми беше, че и 10 кухни да смениш, никога не можеш да си сигурна какво даваш.  Peace Вече при домашната храна от домашни продукти е малко по-иначе. Но една храна без сол и подправки за мен лично няма как да мине за вкусна.
 Peace, защото ако тръгнем да задълбаваме, ще трябва екип от снабдители и готвачи да си вземем, за едно дете, което я изяде 2 лъжици, я не, както е моето.

# 448
Аз също съм много против това да се слага храна за малки деца в пластм.кутии,но и опцията за буркани не измити от мен също не ми е присърце Confused доколкото знам едно време се е носело буркани с имената на детето,оставаш едните и взимаш пълните и така си знаеш,че ти си си ги измила,но сега заради постоянно сменящите се наредби това е отпаднало във времето , а за мен това си е най-добрият вариант!

Вкъщи също се готви безсолно като знам,че и малкия ще яде от това ядене!Но специално за държ.и по-напред съм писала,те не са само безвкусни,те просто нямат продукти вътре само вода,а за Амам,супата винаги  ми миришеше на бульонче от рода на Маги,затова и я спряхме,най-доволна съм била от Бамбини,лично мнение,не го натрапвам на никой! Peace

# 449
Стъклените буркани в държавната кухня не само се мият, но се и дезинфекцират, което е по-важно.

Общи условия

Активация на акаунт