Из Магреба се разходете и приятели си намерете!9-а тема

• 16 779
  • 302
  •   1
Отговори
# 180
здравейте и от мен  Hug
цвети-мила прекрасно те разбирам -та нали и аз само преди 11 дни бях в същото положение даже и по зле защото аз живях на 350километра от столицата в едно малко селце в продължение на 3 месеца,където даже и да излезеш няма къде да отидеш,но ти прекрасно знаеш това,без интернет,без приятели,без бг телевизия ,но имах теб-и благодаря на господ че бе така защото иначе щях да полудея.когато се чувахме по телефоните то беше празник за мен.да щастлива бях та нали до мен бе любимия човек,но в един момент вече като чели не ми беше достатъчно....и ето върнах се където имам всичко,но не се чувствам по-добре,толкова много ми липсва Амин,че направо ще полудея а и сега когато съм и бременна и трябва заедно да изживей ме всеки един прекрасен ден заедно това ме съсипва ,но какво да направя освен да чакаме пустите документи да излязат.всяка вечер плача когато се чуваме и си казвам че това не е добре сега за мен в това положение,но те сълзите тръгват сами............май никъде няма пълно щастие-едно имаш друго ти липсва ,но така е в живота
горе главата приятелко моя скоро пак ще се видим на алжирска земя  Hug bouquet
браво на Делтичка за сутришната закуска,ама с тази пица ме обърка та сега се стягам и тръгвам да търся бегло подобие на тази
ЛЕКА И СПОРНА СЕДМИЦА ЖЕЛАЯ НА ВСИчКИ  bouquet

# 181
Добро утро, мили мои
съжалявам ако съм ви разстроила с моите два поста, но тва е истината и както Алба казва кат не ми харесва нещо е по - добре да го прескоча и да не му обръщам внимание. Да ама в чуждата земя тва е действителноста- всички вие които живеете по чужбинско го осъзнавате така че молбата ми е да сме толерантни към чувствата на другите- понякога имаме нужда да се шегуваме, понякога да си говорим сериозно, но това е живота. Не когато нещо не ни изнася да скачаме и да осъждаме хората ти си такав и онакав и така и иначе.
Дами как бих искала да мога да ви спретна една истинска алжирска закуска с алжирски кроасани  Party ще е истинско парти- но да се надяваме скоро алжир да отвори по- широко врати и да може всички да ми гостувате  Praynig Praynig Praynig.
Делтич казах ти аз че те искам за свекърва ама то късно- та ще се задоволя и с приятелство.
Дала, пиши пиши за да знам какво ме чака.
Ра не си единствената която чувства Марси като мама май сме доста с които е така. Хайде аз да ви почерпя с една хубава песничка
http://www.youtube.com/watch?v=EOs2TSXTOkQ

# 182
  • Varna
Oх Албичке,
като немога аз малко да слагам на масатааа Rolling Eyes
Цецифлонче, малко си ми далечко, ако беше от Варната тъкмо щях да те поканя на такава пица. Тъкмо изключих фурната Hug
Белбейче, дано поотворят малко Алжира. Миналата година мъжът ми за пъриви път беше там. Той се притесняваше, защото винаги има големи проблеми със моята слабост Египтяните. Но във Алжир е нямал такива проблеми. А още по очарован беше от Оман. За там пък аз почти нищо незнам.
Наши кораби ходеха много и във Сирия ама сега не. Стана като продадоха нашите тъпанари Балкан но оня Гад-нали така му е името я. Не обиждам на гад.
Ако се отвори и Алжир и Сирия как ще прескачам до таааам със голям кеф. Ще ми идвате на гости на кораба. Като Принцеси ще ви посрещам Hug
Дано и със кризата се справим и да има търговия!
Отива кака ви Делтич да омаа няколко парчета пица сега Wink

# 183
Ей сега веЧе мога да си хапна от пицата .
Да поговорим малко за расизма .Та едва ли някой Чужденец идваЩ във вашата страна да реЧем БГ ,който не познавате бихте го приели с отворени обятия и директно в къЩата си ,не нали .За мен белггйиците са мили хора ,културни ,поздравяват и заминават .Моето обкръжение от арабите са расисти заЩо ? Те са отвратени  към всиЧки белгйици ,българи ,негри и др .,за тях само тяхната раса е най-Читавата, другите вятъра ги брулил и са глупави и прости .Та те самите не искат да приемат културата на хората, в която държава пребивават е как хората да ги приемат ми кажете ,кво да им постелят Червен килим ,от какво не са доволни и социални вземат и дестки им дават и помоЩи и жилиЩа социално строят за тях ,кой е расист в тоя слуЧай ???КАто си отишъл в една страна има си закони ,тоест си длъжен да се адаптираш към тая нация ,да се социализираш .СъЩо така да уважавам и религията на тоя народ ,а не камбаните да ти преЧат ,заЩото на хората сигурно съЩо им преЧи мускето ,ама не са се вдигнали на възстание ,нали ?И все не им се давало шанс на тях ,ами като седиш пред портата си по цял ден пиеш Чай ,кой да те намери ,Че да ти го даде .Жадния търси водата ,ако си гладен Ще търсиш не амиии и под краката ти искри Ще хвърЧат ,ама нали като дават наготово е по -лесно ,заЩо да се претуварват ....

# 184
  • Varna
Добро утрооооооооооооооооооо

Тази сутри ще хапвате пица!!!
Марсито хапнах си от вчерашните ти вкусотии, че и аз не устоявам на сладичко Hug
Далче, като прочетох как се чустваш там истръпнах. Моят син когато учеше във Америката ми разправяше същите неща въпреки, че той беше сcс още 5 момчета от България във една къща. А там са и гадни расисти. Каза, че наз ни мразели повече от негрите. Върна се със омраза към американците.
Пък като ми разправяш за Раянчо все едно чувам за мойто диване. Искат си вниманието децата и не знаят, че мамите им имат още много задължения още повече когато няма кой да им помогне поне за нещо съвсем мънички.
Еееееехххх как няма едно вълшебно килимче и да дойда за малко при тебе, за малко при Белбейчето докато не съм на работа . Самотата е гаднаааа работаааааа, многооооооо. Как добре ви разбирам! Оща повече във чужди страни със различна култира.
Белбейче разплака ме снощи и за това и не писах Hug Hug Hug
Оченце на Ра- розе кака ти Делта пие само у дама Wink  Ще ти пиша на лични, че да не вземат да ни подгонят за чатърство Hug
Момичета възхищавам Ви се, ама многооооо. И това се отнася и за вас които тази сутрен не съм споменала по именно.
Далче, Душко песничките ти по късно ще ги завъртя, че имам работа по къщтата и аз  bouquet
Лек и спорен ден мои хубавици HugНе съм ви виждала, само Далчето съм виждала но си ви представям като много красиви млади жени. А това ми стига.  Вашите разкази и всичко което усещам за вас ви прави моите красиви момичета от Ориента но винаги оставащи си много умни, шеговити и красиви Български къщовници!!!!!

# 185
  • по пътеката
белбей, носталгията ли те подгони? Hug имаш нет и крайно време е да  се помотаеш сама наоколо, пък дори и да е за да видиш малко слънце!  Crazyаз като дойдох, по един 4ас нет  имах в на4алото, после като се роди дребната  по един 4ас на седмица, ни телефон, ни гсм, познай какво ме е държало на предела? ако имаш бг тв си е голяма екстра, аз дори от доста време  нямам и френски канали освен един тв5 дето само за африканци ми говорят и едни политики! слушам оба4е бг радио и руски станции за музика, тегля филми и така минава времето! с бебето хи4 няма да имаш време, ако не те отмени тотално семейството по 4истене, готвене, пране и пазарене! стегни се, няма да е толква лошо, сега ти се вижда нещо в 4ерно, но после ще си казваш ,я колко по-спокойно ми е било!просто си мисли, 4е трябва да си готова за вси4ко! мислая, 4е с пролетта ще ти мине малко мра4ното настроение! 4е ще те ядосват тамошните, приемай ги като временно явление или както казвам пасажерни в живота! минало-заминало! ако те е ядосал някой из форума, хи4 не си го слагай на сърце, никой не живее твоя живот, нито пък знае през какво минаваш! едва ли са много ,ако ги има,дето  им е като по те4ението и дори да са свежарки на вид, вътре им е такова хармони4но! терзанията са си присъщи на нас земните! дай да пием едно кафе заедно, аз съм готова  и една  алжирска торта да хапна, 4е тука са едни маргаринови и не ги ям, освен като закъсала хипогликеми4но!
аз ям хобиза, свеар , ти ме беше питала? това е слез,нали, невенке?вкусно и леко, ама свекър ми открил един страхотен нов тип хляб, е това няма какд а се  подминеприли4а на голяма мекица, по средата е залепено с дъното, като хрупкава кори4ка!ммммммммммм, и пицата на делта е какво да кажа, кашкавалоубийствена! аз как съм се затъжила за кашкавал4е витоша дето става на конци ииииииииииииии!тукашните ми идват солени- френските, толкова ли са солени, казвайте парижанки?аз съм сигурно от ония дето си тъжат за бг папкане, пък ,ако ще да ни го плюят,4е било нека4ествено!
шаки, не знам какво да кажа за расизъм! при свеки са отсядали и то за месеци гости от много държави, моят мъж си пада интернационал по манталитет! но познава неприятното отношение на някои европейски нации към арабите! макар,4е той си е намерил добри работодатели по онова дале4но време! жалко ,4е  се е прибрал! той винаги позитивно приема  4овека, като на4ало! както и аз!от европа пък са по-скоро дръпнати по подразбиране и си е до локален манталитет! кой как си е свикнал! и от какво се пази! не ми пре4и нито москето,,нито бедността, нито мизерията, нито нравите, ако хората сме добронамерени и се опитваме да се спогаждаме!
права си, 4е на емигрантите им липсва в голяма степен желание за адаптация, малко като търтеи идват, така ли? и  това не го разбирам! аз, такъв ентусиаст, бях като дойдох, екиваленс си направих, ама  както се разтърсих за работа в района, нищо не намерих , искаха да съм местна за да  ми търсят работа! а после стана ясно и какви подводни камъни може да ми се слу4ат, та  си спрях питането! в големите градове определено е по-лесно за жените 4ужденки! дидона може да потвърди! просто вси4ко е по-разли4но като отношение и възможности! Peaceтук например нищо не дават като социални помощи за раждане, бременност, дори детски - не се стимулира раждаемостта в никакъв слу4ай!  #Crazyв европа пък арабите подобряват расите,  Mr. Green! внос на генети4ен материал!хубави деца стават от омесването! Peace

# 186
   Расизма...според мен не е до раса и националност, а до тесногръдие, ограниченост и ниска обща култура на отделният човек. Първият ми шеф и колега бяха сенегалци. По-хубав работен период от този, в които бяхме екип с момчето- нямам . Толкова нормално беше сработването, че не ми е правило впечатление какъв е до момента, в които не се сблъсках с българи, които с отвратени физиономии ме питаха как може да работя ''с този''. Тогава честно казано се засрамих, че със същите тези хора говоря един език. Неприятното чувство, което остават у теб ситуации като тази са трудни за обяснение.  Съденето за чоека ''по дрехите'' е често срещано. И точно тези, недоволните знаят най-малко, да не кажа нищо за съответната нация. Различното винаги се е приемало по-трудно и по презумция расиста е настроен против, не се замисля, а дори и да го направи- мнението му не се променя, заради пълната му с предразсъдъци глава.

# 187
  • Varna
Подкрепям Албича на 100%
Няма просто какво да добавя!!!
Мисля по същия начин!!!

# 188
белбей4е върна ме години назад,когато дойдох тук,вие сега се оплаквате-а какво щяхте да правите на мое място newsm78-още нямаше сателит,мобилни ,интернет-имаше само една емисия новини на радио България от 10 минути и това беше.Други бг  не познавах,език не знаех с 2 малки деца-малко по малко нещата се промениха запознах се с българки,после запо4на  и сателита,с след това се появи и нета.Оба4е,когато поживееш в дадена страна  и нау4иш езика много неща се променят,особенно и когато си живеете самостоятелно.
За расизма-да определено ,ние българите сме расисти,у4их тук с колеги от разли4ни страни-имаше германци,американци,канадци,от Лат.Америка ,южна Азия ,Африка-никой никого не е делил нито по цвят ,нито по произход ,нито по религия.
шаки не знам,тук може би защото са смесени много религии,а и местните са смес от няколко народности-това за което споменаваш няма-в смесените квартали си има и джамии и църкви и тво на друзите/не знам как се нари4а/ и понякога са много близо една до друга-никой не протестира,никой не казва,4е нещо му пре4и,самите хора си общуват по привли4ане,а не по религия-мъжа ми има доста приятели християни-те идват на гости,ние им ходим и така.
Е вярно-снахата 4ужденка,винаги е нежелан,но наложен избор ,но ако погледнаш и в БГ си е така,особенно ако зетят ,не е амриканец или европеец

# 189
  • Varna
Далчееее,
изслушах ти музикатааа.
Първата ми е до болка позната. На нея моята група играе част от Пилатеса. Но това не значи, че ми е писнала-напротив- а и снимките които я придружават са страхотни newsm10
А второто което си пратила направо ме разтопииииии. Не го знаех тоз хубав и талантлив мъж Мохамед Роуане- а снимките които придружават песните направ рай видях.  Голям релакс тези негови песни. Аз обикновенно обичам бързи щото не се спрях и на тази възраст, ама тоз Мохамедчо бравос на него. Спечели ме, фен съм му.
Ха дано да се отвори и Алжир да видим таз красота Hug
Dtti ама и ти ми завъртя дебелата глава със тоз ресторант Flutter Обичам да посещавам 1000 и 1001 нощииииии Hug
Божееееее как ми се хайтосвааааа. Няма да си седна на д-то и това е Embarassed
Далчеееее всичките му песни въртяяяя, страхотни Душкооо Hug

Последна редакция: пн, 23 фев 2009, 20:35 от DELTA_DELTA

# 190
  • София
Здравейте момичета,
колкото пъти отвора тази тема и хоп, едни вкусни неща, едни чудеса, че само от гледане ми се лепи по дупето  Rolling Eyes то че моята лакомия граници няма си е факт, ама и вие какви ги намирате признавам ви го  Crazy
Belbey   bouquet  bouquet не се натъжавай, каквото и да ти кажа едва ли ще съм го усетила, защото не съм в твоето положение, а е по-лесно така от далече, но най-вече усмихни се и се опитай да се разтушиш.  Hug Ето и другите момичета са те посъветвали, излез, разходи се. Сигурно не е много приятно да си сама, пък и като не познаваш там народа, ама малко по малко и ще стане. Трябва да си спокойна и уверена заради теб и бебчето.   bouquet Не знам дали семейството на мъжа ти е около теб, но те също могат да ти помогнат, да научиш някоя и друга дума от шантавия им език, трудничък си е определено, но си заслужава да се знае. Хубавите и лошите моменти идват в живота. Не си слагай на сърце
Расизмът го има навсякъде и при българите, и при арабите и европейците. Той е по-скоро болест на човека, не на цялата общност.
За емигрантите и аз да кажа, че се отвори тема за чая. Не знам работни ли са или не, май също си е до човека. Струва ми се, че като си решил да емигрираш и да бягаш то си налягаш парцала и не мрънкосваш толкова newsm78 Ей го моя момък емигрант от 100 и кусур години вече, бачка по 10 - 12 часа на ден 6 дни в седмицата и все повтаря, че малко работи, още трябва - едно пари, че праща на родата, едно че събира настрани - нали за семейство ще се грижи и други подобни. Неговите авери, с които имах честа да се запозная, не бяха почивали 4 години и едва миналата година си бяха взели 20 дни ваканция да се приберат в Мароко да видят мама, татко ала бала... Та моите наблюдения са, че повечето от емигрантите бачкат като луди едно, че са щастливи, че са се скатали от родината, второ, че трябва да пратят малко парици на домашните, и то не на 1 - 2-ма ами 10 - 20 бройки.

# 191
Расизмът го има навсякъде и при българите, и при арабите и европейците. Той е по-скоро болест на човека, не на цялата общност.
За емигрантите и аз да кажа, че се отвори тема за чая. Не знам работни ли са или не, май също си е до човека. Струва ми се, че като си решил да емигрираш и да бягаш то си налягаш парцала и не мрънкосваш толкова newsm78 Ей го моя момък емигрант от 100 и кусур години вече, бачка по 10 - 12 часа на ден 6 дни в седмицата и все повтаря, че малко работи, още трябва - едно пари, че праща на родата, едно че събира настрани - нали за семейство ще се грижи и други подобни. Неговите авери, с които имах честа да се запозная, не бяха почивали 4 години и едва миналата година си бяха взели 20 дни ваканция да се приберат в Мароко да видят мама, татко ала бала... Та моите наблюдения са, че повечето от емигрантите бачкат като луди едно, че са щастливи, че са се скатали от родината, второ, че трябва да пратят малко парици на домашните, и то не на 1 - 2-ма ами 10 - 20 бройки.
Аз не съм много съгласна с това ,но навсякъде има изклюЧения .Браво ,Че си си намерила работен съпруг ,така трябва да е  Peace,ако става на въпрос моя мъж работи по 18 Часа на ден 6 дена в семдицата и не се е оплакал и с малката се знаимава ,въпрос на манталитет .А пък емигрантите тук един път като си вземат документи и се поЧва едно мързелуване ,не говоря за всиЧки но едно 70% са така ,може би и тук държавата им предоставя тази възможност да нехайстват и туй го има ....

# 192
  • София
Права си, че може би е въпрос на държава и какви облаги предоставя - ако дава възможност за мързел, то защо дасе мориш, но си е и до хората определено, в това спор няма. Знам една баба, българка - на 65 години хукна и обиколи Англия, Франция и накрая се спря в САЩ, то не беше работа не беше чудо, нямаше почивен ден, мен да ме бяха опънали така да работя нямаше да го направя, тя обаче уруш, та уруш и сега още е в САЩ гледа някакви старица още по-дърта от нея, доволна и щастлива, че 2 апартамента е купила на децата, че им праща пари и други такива...
сетих се за нея каква яка емигрантка е  Rolling Eyes

# 193
Да  и аз се възхиЩавам се на такива хора .Баба ми до 80 години плетеше ръкавици и блузи за една фирма и се отказа ,не заЩото беше стара ами заЩото не виждаше  веЧе и имаше пердета и на 2 те оЧи ,а тогава в Бг кой махаше пердета на старици  Rolling Eyes

# 194
Ох,и аз най-накрая......

Първо за Белбейчето-едно голямо ,ама мноооооооооооооого голямо Гуш  Hug
Слънце,нищо не е така черно все-пак....докъто дишаме,кроим планове и се борим-както водата в реката,която си нагазила Никога не е една и съща-така и при всяка от нас  е хем разбично,хем познато-мокро! А и всичко тече-всичко се променя...не си зле-повярвай чи!просто това е реалнотта.Знаеш ли-понеже все-пак съм бивша разведена..та влизам и чета и при Самотните мами-Е!Сърцето ми плаче,защото много и от тяхната болка ми е позната!
Ето това чета отдълго ,ама не съм писала ще....просто о липса на време.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=373275.0

Иначи обичам да чета стихвете-особенно вечер.

Старая се в душата си да влизам тихо
/да не я обезпокоя/.
Пък дано не се сети да пита
кой я е обрекъл на всичко това…

Много ми харесва едно стихотворение-Пеента на Майкат
Ше го сложа тук, заради ВСички нас  bouquet

Песен за майката
Марко Ганчев
Прохожда чедото, прохожда
И тръпка сладостна пробожда
Сърцето майчино, че вече
Човек е нейното човече.

И мисли тя, че го повежда
с ръка към своята надежда.
Не знае, че го е създала
за близост не, а за раздяла. Додето майката усети,
изтръгва й го от ръцете
безмилостният господар
на всички царства цар Буквар.
Остава майката сама
с играчките му у дома.
Погалва някоя играчка
и ето ти играчка-плачка.

Прописва чедото, прописва.
Вълна на нова радост плисва
и първа дума пишат двама,
и то се знае, тя е “мама”.
Когато мама е сама,
ще праща чедото писма…
Не знае тя, че рядко пише
синът зает с дела по-висши.

Додето майката усети,
изтръгват й го от ръцете
казарма, работа, жени…
А пък жените са едни…

Сама при старите му книги
остава мама и реди ги.
Поплакват заедно с буквара
и после всеки се затваря.

От ден на ден разбира мама,
че има син, но и че няма. Разбира тя,че го е създала
за близост не, а за раздяла.
И вече не до рожба близка
да бъде близо мама иска.
Обратното желае само:
синът да не извика “мамо”.
Да не извика “мамо, мамо”
синът в нещастие голямо.
И щом не сеща се за мама,
то значи, че опасност няма
И че светът добре го среща,
затуй за мама се не сеща.
И мама в стаята тогава
ръка на себе си подава,
поема я и се повежда
сама към своята надежда

Да с намерим в надеждите си......момичета-това е може би Смисъла...а докъто кроим планове и прогнози-той,Живота си минава Hug  bouquet
Извинете ме, мисис Съдба.
Много рядко към Вас се обръщам.
Днес, обаче, пристигам с молба,
стъпвам тихо и леко - на пръсти.
И от страх да не Ви огорча
с неуместна шега или дума,
аз неловко в момента мълча...
И си мисля - дали е разумно
да Ви моля точно сега
за неща, за които не бива...
Дъх поемам да се престраша,
а препуска във вените диво
мойта кръв. Може би ще сгреша,
може би ще звучи некрасиво,
но Ви моля днес, мисис Съдба,
разрешете да бъда щастлива,
искам глътчица жива вода -
за да ръся по утрото сиво,
за да светне отново денят
и развявайки огнена грива
слънчев кон да поеме на път...
Всъщност искам,
мисис Съдба,
да съм жива...

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=51555.0

Ох,за ръсизма не ми се почва....че ми е тежко

Утревече ПЕША ЗА РАШИДА ДАТИ......обещавам!!!!!
Клюкини

Общи условия

Активация на акаунт