Я,колко мъничко остана-през МАРТ и аз да стана мама!

• 14 056
  • 288
  •   1
Отговори
# 195
simona_stoyanova и natsti- възхищавам ви се момичета.  Hug Да имате все такива сили за бебоците си.
И аз така  Hug Децата ви могат само да се гордеят с такива мами! А "татковците"  Confused newsm78, просто не мога да повярвам, че има такива хора.  Sad
Любима, и аз се радвам за новините при вас!  Hug   Heart Eyes След малко ще видя снимките на твоята принцеса  Heart Eyes
Ние днес с майка ми направихме последните покупки - плътничка пелена за изписването, чаршафчета, завивка, хавлия и т.н. , остава само да ги изпера и изгладя и съм готова.  Crazy
А, забравих - последните ми изследвания показват, че хемоглобинът ми е 126  Shocked  newsm78 Нещо не ми се вярва да може да се качи толкова само от приема на Сорбифера. По тази причина да питам Роня77 (нали мъжът й беше д-р) - възможно ли е да показва такива стойности, защото при изследването е "хванато" това желязо, дето съм изпила примерно предния ден  Rolling Eyes
Веднага отговарям-всичко е наред.Ако правиш изследванията в една и съща лаборатория,можеш да бъдеш спокойна.Пиенето на желязосъдържащ препарат не води до рязък скок в стойността на хемоглобина,ефекта е кумулативен(т.е. с натрупване),като първо се попълват железните депа в тялото и чак след това се повишава хемоглобина.

# 196
  • София
ЛЮБИМА и НЕФЕРТИТИ, чудесни новини  Hug

Зеленко не е нужно да ядеш манджи след като родиш.Защо мислиш ,че те са пълноценна храна? Може да пиеш сокове(най-добре прясно изтискани плодове) ,мин.вода и др. течности,супички(те са полезни-ако ти си ги приготвиш не от готовите -стават за 20-30мин),и зеленчуци разбира се! Ей това е пълноценна и здравословна храна.За съжаление аз си падам по другата Laughing вредната Laughing тестяната(банички и т.н)

Аз съм голям (буквално) човек и само с една салатка и сокче няма да изкарам. Честно казано тези хора, дето живеят на салати и сокове не знам как го правят. Сега пък да не се засегне някой, де.... Аз обичам месо, примерно. По-добре супа или "манджа" със салата (не знам защо считаш, че това не е пълноценна храна...), отколкото сандвич, нали  newsm78

А относно това какво да ядем по време на кърмене: има цяла половин лекция по темата, прегледайте си я, де  Whistling Мислех да давам цитати, ама ще стане голям чаршаф, та се отказах...

И накрая да се отчета и аз, то нали наближи края, та всички сме все на преглед. Ами с две думи всичко е наред, само дето Буболечка върви напред (изкараха ме 38 г.с.) и по-големичък ще да бъде. За съжаление положението с подуването на краката е повече от страшно, но поне изследванията са добре. Толкоз засега от мен.

П.С. Срещата за лекцията утре (София) е 9.50 ч. входа на ЦУМ откъм крановете или направо горе, ако някой закъснее.

# 197
  • София - Рим и обратно
Някой питаше за припознаване на детето без склЮчен брак, аз като най-прясна да отговоря  Grinning Трябва паспорта (личната карта) на таткото и декларация от нотариус, че признава детето за свое. Правят го всички нотариуси, имат си стандартен текст, просто отива с картата си и го прави.
Искам специално да кажа на самотните мами - не се натискайте да ви припознават децата слагате си голям таралеж в гащите!!! После ще трябва да ги търсите за всяко нещо, за паспорти, за декларации, за излизане в чужбина ooooh! Аз в момента си патя именно по този начин #Cussing out Бившия е решил да си отмъщава и да ми къса нервите като ме изнудва с декларацията ooooh! Накратко - ще си спестите бая неприятности, а иначе няма да спечелите кой знае какво освен една мизерна издръжка в най-добрия случай ooooh!

P.S.  А, сега видях, че вече Сиана е отговорила за деклрацията

# 198
  • Варна
И аз да си кажа къде и как ще раждам - Окръжна болница-Варна, при д-р  Елена Димитрова, нормално раждане. Linka_bubulinka, май с теб сме при една и съща лекарка, но моят термин е 07.03. (а по показатели - 27.02) Simple Smile

# 199
И аз да си кажа къде и как ще раждам - Окръжна болница-Варна, при д-р  Елена Димитрова, нормално раждане. Linka_bubulinka, май с теб сме при една и съща лекарка, но моят термин е 07.03. (а по показатели - 27.02) Simple Smile
И моят термин е 7ми март, а по показатели 27.02 Simple Smile А аз на 27ми имам и РД

# 200
ЛЮБИМА е много права,даже сега свако ми(бившия)е осъден на 10 лева издръжка.....кажете ми може ли такова нещо,на кое дете биха стигнали тези 10 лева #Crazy

колкото до храненето,аз съм от тези с салатките и сокчетата които ги наяждат Joy не ям много и много бързо се наяждам,е то си ми личи де  hahaha дори и сега не ям много,но имам периоди в които newsm71 и само това по цял ден  newsm55

dani81 каква случайност може да стане с твоето бебче Party

# 201
започнахте ли с мазането на зърната,аз мисля утре да си купя кремчето Лансинох и да започвам, че време не остана Rolling Eyes

# 202
аз мисля нищо да не мажа,въпрос на мнение,но има ли смисъл от тея подготовки? newsm78

аз като се мажа с крема и си им правя масажи...но без специален крем.

# 203
зелено човече - права си, не съм чела всички лекции, ще ги прегледам. Благодаря, че ми напомни.

За кремчетата за зърна - мажа се от началото на 8-ми месец с крема на АВЕНТ.

# 204
Чудесни новини от Любима, Таня и Нефертити!  Hug

Дано и Мирамар скоро да гушне сладурковците малки  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

За лекцията утре и аз ще ходя.

# 205
Gery_Moore , Димитрова от Еквита,нали?

# 206
Здравейте  Hug
Аз не пиша често, но редовно ви чета  Laughing
Да се отчета и аз от консултацията, бебка си е главично разположена и е големичка, доки днес каза 3700гр., а преди 2 седмици беше 2600гр.  Whistling  Корема ми е паднал много, и големият ден ще е много скоро. Аз съм със серклаж, който по уговорка с лекаря ще махнем на 17-ти или 18-ти  Peace  А дано с бебка да удържим фронта до тогава  ooooh! Вече съм с чести безболезнени контракции, въпреки че все още пия Магнерич и Но-шпа  Tired  Аз съм качила +12 кг.
Аз за 1-ва стр. АГ Варна,д-р Г.Георгиев, нормално раждане  Naughty
П.С.  Вече е 13-ти Петък  hahaha да видим дали някое бебче няма да си избере тази дата  Mr. Green

# 207
kikoimery и аз утре(вече днес) очаквам доставка от Кикиморско царство  Party До всяка стока има кг.и в сайта по таблицата им на Еконт или Интерлогистика можеш да си изчислиш доставката. Peace Можеш и по скайпа да ги питаш-аз от два дни така комуникирам с тях-лесно е и удобно.Дори ми казаха N на пратката,ако случайно се забавят нещо,но ме информираха че кошарата ми е тръгнала днес от Ловеч.

adenis моят скрин за повиване е от Дибо,и когато го купувахме преди три години имаше там на място разцветки от тези меки повивалници и направо се оборудвах.Сега виждам мамите са ти казали този от къде е и цена. Ей много помните бе,да не повярва човек че сте бременни. Mr. Green
Зеленко наистина са похвални опитите ти да държиш нещата около раждането под контрол,но повярвай ми това е загубена кауза. Mr. Green Нагаждаш се според момента и ситуацията,не можеш всичко да предвидиш,а и първите седмици от умора и недоспиване няма да знаеш дори кой ден сме,всичко е една въртележка,матрица..де жа вю..

Ох аз пак за тези лекции,твой е избора естествено от къде ще се информираш,но те не са вся и всьо! А и това,което аз чух на тях за храненето на кърмачката беше крайно недостатъчно и "постно".Просто нахвърляни набързо основните неща в прав текст това-да,това-не и става въпрос за десетина храни.Tемата за храненето на мама и бебче за мен е много болна и изстрадана.
Нещата не са токова прости(поне за мен)-разбрах го след месеци посещение при доц.Ковачева-една от най-добрите детски гастроентероложки.Дарина до 9-ия м.след раждането беше с АБКМ(алергия към белтъка на кравето мляко) и през какви перипети и ограничения преминахме двете не искам да си спомням.Надявам се сега да знам повече за алергийте, храненето на кърмачката,и захранването-нещата са взаимосвързани и наистина трябва да се подходи много внимателно,особенно ако родителите са с някаква алергия!
Никъде в лекцийте не се споменава за диатезата, за чуждите белтъци,както и че рибата,яйцата,соята и глутена са опасни и потенциални причинители на алергий през първите месеци на бебето!

Ето една извадка от библиотеката,която не вярвам някой алерголог да оспори:

Като правило през първите седмици на кърменето от храната на майката се изключват кравето мляко, пилешкото, свинското, рибата, яйцата, ядките, кафето, какаото, шоколадът, цитрусовите и т.н. В отделни случаи списъкът може да е много по-дълъг, а в други по-кратък. След известно време продуктите се въвеждат един по един в храната на майката, като се спазват всички предпазни мерки. Ако у бебето към един от въвежданите продукти се наблюдава алергична реакция, която може да се прояви като зачервяване на кожата на бузите, сухота на кожата на коленете и лактите, повишено газообразуване (колики) и т.н., то този продукт трябва да се изключи от диетата за 1 месец, а след това опитът да се повтори.

Ето тук може да прочетеш за ротационните диети и не само.

Още една много интересна статия за диетата на кърмачката.

Въобще инфо в нета колкото искаш-знам че си недоверчива,но там информацията наистина е пълна и изчерпателна,често подкрепена с  примери и конкретни казуси от препатили и минали по този път майки и деца ,няма ние да откриваме топлата вода.. Wink Hug

Последна редакция: пт, 13 фев 2009, 00:36 от БОДЛИВКА

# 208
Я,имали сме рожденничка днес!

Честит празник veselina_s_p! Щастие,късмет и здрава бебка през март!

# 209
  • София
Честит рожден ден на Веселина и от мен! Много здраве, любов и сладко бебче през март!
Роня77, благодаря ти много!   bouquet И на мъжа ти също!  Simple Smile В една и съща лаб. ги правя да. А и точно така се получи - предния път беше 119, сега е 126, като започнах от 106. Просто не вярвах, че само с пиене на желязо може да се вдигне хемоглобина по време на бременност. Та - сорбифера значи заслужава похвала и реклама  Simple Smile
По темата със здравословното хранене - цяла бременност изкарах почти само на сандвичи  Blush , то си ми и личи  Animal Pig  Embarassed , иначе спор няма - готвено е по-добре да се яде, ама като не ме влече... Доколкото се познавам и после ще карам на сухи храни.  Rolling Eyes
За кърменето и храненето - дано да е успешно този път Praynig, пък ще се съобразя с диетите. 

Общи условия

Активация на акаунт