Сега и после , както и преди,пътешественици/чки сме, уви! - 8-ма серия - игра

• 21 551
  • 447
  •   1
Отговори
# 225
Вие трябва да се предадете, не аз  Joy
Айде, бе, мързели - казах ви,че е точно копие на Миланската Ла Скала и че сградата вече не съществува...изгаря напълно през 1971г...Верди...Аида...

# 226
Вие трябва да се предадете, не аз  Joy
Айде, бе, мързели - казах ви,че е точно копие на Миланската Ла Скала и че сградата вече не съществува...изгаря напълно през 1971г...Верди...Аида...
Еми как да я знаем като я няма вече , ар ю крейзи  Joy Joy Joy

# 227
Кайро  Party Mr. Green Mr. Green

# 228
Най-после един здравомислещ!
Сега вече не мога и да си я редактирам, толкова се забавихте...

31 - Khedivial Opera House

Това е старата опера в Кайро, построена през 1869 по инициатива на кедива Исмаил и в чест на откриването на Суецкия Канал. Планирало се е да бъде открита с операта на Верди "Аида", написана специално за целта, но поради избухването на Френско-Пруската война костюмите не пристигат навреме и се играе "Риголето". Все пак премиерата на Аида се състои на 24.декември 1871.
На 28.октомври 1971г. в резултат на пожар цялата сграда изгаря.Близо две десетилетия Кайро остава без опера до 1988г. когато е завършена новата сграда (на различно място - на остров Гезира, близо до Нил) Peace

Жеже, ще ти кажа аз кой крейзи, кой мейзи.Избяга в Белгията и полудя окончателно  Crazy Joy

# 229
Ееее, Олди с толкова жокери срамота да ни мързи чак така............... Mr. Green Laughing
Ето 36 от мен:

Ето и точната снимка:

Последна редакция: вт, 24 фев 2009, 11:24 от Asinka

# 230
А синка това ми прилича на най-южната точка на Америка , ако не се лъжа от другата страна пише еди колко си мили до Куба

# 231
jeje - съвсем вярно  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms
Key West, най-южната точка на САЩ, щото Америка......общо понятие  Wink

# 232
jeje - съвсем вярно  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms
Key West, най-южната точка на САЩ, щото Америка......общо понятие  Wink
Да де , сещам се че пишеше нещо .....continental USA ..... ама бързах да не ме изпреварят че и без това последните 2 теми само спамя.
А и за награда сега нямам готова снимка  Joy

# 233
  • Отвъд алеята зад шкафа
еее, че сте бързи....уф, и аз имам да пускам още една снимка и нещо вдъхновението ми сецна...за утре ще остане.

А за снимка 35 - не е Малта.

# 234
  • София
№ 33 е музеят на ислямското изкуство в Доха, Катар. Нали скоро пусках снимки оттам, та го знам.

така е. Нямах представа че вече е пускана тази снимка, а следя темата редовно. Май играта ще става трудна

О, не, не е пускана , просто аз разглеждах снимки от града и този музей го мернах. Всичко е ок  Peace

gadamer, дай жокер за 35, бъркам я с подобна явно.

А инфото за Суецкия канал и Аидата го помня още от 8-ми клас   Mr. Green

# 235
Адаш, помниш, ама те няма да го споделиш  Mr. Green
Освен,че е в Европейския съюз, какво друго знаем за 35?

# 236
№35 - може ли някакъв жокер?

Предполагам Кипър?

asinka, какво е усещането да си на края на континент, май си била на 2 такива уникални места?

# 237
scorpios - май да, така се очертава  Laughing
Да ти кажа усещането е да снимам, снимам, снимам ....до припадък Simple Smile

Аз към теб ще имам въпросчета за Закинтос, но на ЛС  Hug

# 238
  • Отвъд алеята зад шкафа
добре, жокер за 35 - не е Кипър. Това е къщата на една много известна, емблематична личност.

# 239
Предлагам за 35 Унгария newsm78

Общи условия

Активация на акаунт