Сега и после , както и преди,пътешественици/чки сме, уви! - 8-ма серия - игра

• 21 501
  • 447
  •   1
Отговори
# 255
По-откачена снимка не бях виждала  Crazy Поздравления за изкопаването и! Peace

# 256
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хаха, ще пийна токайско вино с удоволствие, ще ям гулаш до насита и да, ще карам ски, но не само, запланувала съм и културна програма. А Сеченските бани в Будапеща още в четвъртък вечер ще ги посетя.....Simple Smile) И ще си мисля за вас да знаете:)))

# 257
  • София
... и понеже нямах снимка на автобусна спирка в Южен Йемен, примерно, пуснах една друга. Laughing

Как така нямаш  Shocked hahaha ? Аз пък имам една пътечка в Хималаите, но ще ви я пусна друг път.

Гадамер, приятно изкарване  Hug

Сега № 39

# 258
№ 37 - Catedral de São Sebastião, Рио де Жанейро

# 259
Добито, браво. Тя е. Пускай снимка.
Построена е между 1964 и 1979 г. Формата й е конусовидна, с диаметър от 96 м и височина от 75 м. Църквата е с капацитет от 20 00

# 260
  • зад парка
Къде е този интересен мост:

№ 40

El Puente de la Mujer или Моста на жената, Бенос Айрес

Последна редакция: ср, 25 фев 2009, 18:12 от InaDot

# 261
InaDot, моето предположение е Калифорния?

# 262
Аз това съм го виждала някъде , но сега не се сещам.В Ротердам има нещо подобно но май не е този

# 263
  • след Околовръстното
№ 40 Севиля, Испания?

# 264
  • зад парка
№ 40 не е в Холандия, САЩ или Испания.
Потърсете още , иначе е много характерен мост , архитектът е спец по тях, със сигурност сте виждали негови мостове, ако се интересувате от архитектура

Последна редакция: ср, 25 фев 2009, 18:05 от InaDot

# 265
№ 40 - Puente de la Mujer bridge, Буенос Айрес - един от мостовете на Калатрава

# 266
  • София
40- Дубай?

# 267
  • зад парка
№ 40 - Puente de la Mujer bridge, Буенос Айрес - един от мостовете на Калатрава

Браво!  Peace

El Puente de la Mujer или Моста на жената, Бенос Айрес.
Пешеходният мост e създаден от испанския архитект Сантяго Калатрава (Santiago Calatrava) в пириода 1998- 2001 г. и е единствения му проект в Латинска Америка. Той е пионер в проектирането на мостове  с един свободно носещ пилон с  опънати въжета (архитектите да кажат как е известна тази констукция), което се явява модерен вариант на мостовете на висящи пилони.
Характерното за този мост е асиметричното разпределение и реверсната една мачта. На тази „кука” са опънати металните въжета, които поддържат средната част на моста, която се завърта на 90 °, за да могат да преминават кораби. Дълъг е 170 м (въртящото се рамо е дълго 102.5 м) и е широк 6.20 м; мачтата е висока 34 м, като наклонът й е 39º.
Името и дизайнът на моста идват от идеята на архитекта за мъж, който танцува танго с  жена, която накланя и линията на гърба й описва дъгата на моста.

Вижте тук за този тип мостове: http://en.wikipedia.org/wiki/Cantilever_spar_cable-stayed_bridge

Да, подобни мостове на архитекта има в Севиля и СА.

# 268
Нямам подготвена снимка, ако има желаещи - преотстъпвам си реда.
И ако може жокер за 38 и 39  Praynig

# 269
Ох аз съвсем се обърках , мислех че 39 е катедралата  Embarassed и се чудех ;
На мен ми прилича на парламент  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт