Пролетта отдавна е дошла, щом имаш СЕПТЕМВРИйче у дома!

• 26 585
  • 281
  •   1
Отговори
# 135
Alexal, обяснили сме и, обаче тя не се страхува от лекарката, защото казва, "мамо само гърлото ще покажа на докторката" без инжекции... Просто я е страх от самата инжекция, аз и обяснявам всичко... казах и че за да мине кашличката и пак да си играем веселко и да е здравичка се налага да слагаме инжекции, иначе ще има кашлица и ще я боли гърлото и няма да може да си играе. Wink

За храненето: ние закусваме към 9-9:30ч.; обядваме към 12-12:30ч.; следобедна закуска към 16ч. (зависи кога е станала от сън); вечерята ни е в 20ч. после пиеше доскоро мляко в 21ч. като си лягаше, сега вече не пием. Закуската тези дни е и по късно понякога защото нещо се отпуска да поспива . А, за самата храна, обичаме сутрин мляко с овесени ядки или нкаква попарка, с чайче обича, или принцеска, за обед от нашето готвено (не е много капризна, почти всичко ядем), следобед предпочита на е само кисело млекце или някакви плодове, най-често искаме банан. Вечерта пак от нашто ядене и после задължително търсим някакво лакомство или солетки или малко нещо друго там, каквото има в шкафа, а там винаги има по нещо складирано за нея... Laughing Wink

Ставам, лека вечер! Лека нощ! Hug

# 136
  • София
Марлела, аз изпитвах малко угризения в началото като тръгнах на работа. Сега нямаше никаква драма с градината - така или иначе бях свикнала да сме разделени. Ще свикнеш и ти. Така е, децата порастват и все повече се отдалечават от нас. Това е нормално и за тяхно добро. Като й говориш колко е хубаво там, как ще си играе, като си усмихната като се разделяте, така ще й помогнеш да отива с радост там. Пък е супер че "лелките" са с расти. Я си представи нашия вариант, когато ни се карат че сме закъснели след 8:30 часа! (Не че не са прави.)

Амаретто, много романтична ще е първата нощ в новия дом особено при пълнолуние. (Денис ги разбира тия работи.)  Аз например спах наистина на земята първата вечер, когато се нанесохме. Беше страхотно усещането да се събудиш под свой покрив (макар че не помня дали е било пълнолуние, но беше Илинден!)

Днес бяхме на карнавално детско парти в една чайна. Беше много релаксиращо. Ядохме морковена торта (бременните да не четат  Simple Smile),  пихме страхотни чайове с кардамон и други "женски" подправки. Децата търчаха напред-назад и се биха за балоните. Накрая се хванаха на нещо като хорце. Мила картинка! Разтопи ми се сърцето.

# 137
Честита Баба Марта

# 138
Да се разпиша среднощно, като в доброто старо време....

Марлела - много весели моменти, усмивки и хубави емоции желая на Мимиката в детската градина!
Chochy - голяма бонбонка е Миа!  Heart Eyes Вярвам ти на 100%, че радостта е огрооомна и хубавото е, че другото минава, пък радостта си остава. Добре е, това че енергично изкарвате неразположенията. И аз на болестите на Йоана туй им харесвам, че почти не я повалят и не и отнемат от енергията и настроението.
Alexal - скоро да минава трудният етап и с пролетта да дойде и свежото настроение!
За храната - Йоана много отдавна яде същото като нас, гледаме да е по-здравословно, но за всички еднакво. Е, сега Димитър пости, ама ние няма да се оставим тъй без месо.  Mr. Green
Кузманка - хайде да свършват тези инженкции и да се успокои детенце. В хубавото време и много игри на вън, болестите да бягат далеч от вас!
diman - тази чайна, да не би да е тази чайна ....http://www.vedahouse.bg/2008/07/blog-post_02.html. Бях много разочарована да видя бизнес - идеята си осъществена по невероятен начин и с най-малките подробнасти. Но така е ... не е достатъчно да си идеен, трябва да си и деен. Grinning
Днес получих следното мило съобщение: "Мамо, ти си една маймуна, пък аз съм едно съкровище!"  Simple Smile...
Друго исках да ви кажа, че на тамън гледахме "Беднякът - милионер". Много хубав филм! Heart Eyes Определено си заслужава оскарите...
Чао! Утре ще мина да ви закича по една мартеница!..

# 139
Честита Баба Марта  Heart Eyes

# 140
Честита Баба Марта, момичета! Да сте живи и здрави, щастливи ТУК И СЕГА!
Чочи, имаш си един малък подобрен /както казва педиатъра ни/  клонинг! прекрасна сладка дама   bouquet Знам как се чувстваш - и за трудностите, и за радостите, но пък все по-добре ще става положението! А малката разлика е огромен БОНУС!
АлексаЛ, взимай мерки за хемоглубина отсега! Нали знаеш - червено цвекло, моркови, ябълка и лимон! дава резултат, да знаеш!
Диман, супер звучи тази чайна. казвай бързо къде е и кога ще се сберем там?!
Марлелка, поздрави за голямата ти ученичка. Пиши кое как върви!
Рени, направо феноменално бързо стигнахте до покрив. Браво! Като дойдеш близо до нас, ще идваш на гости, нали!!!Чакаме ви! Отново ти пожелавам за РД на Бобо да сте там!

# 141
Честита баба Марта!Да сте много здрави,все засмени и готови за нови приключения  Heart Eyes
Чочи,много е порастнала малката ти красива дама  Hug Оздравявайте за д аможе да се радвате по-пълноценно на ежедневието.
Ренкаааааа,ама кога го развяхте байряка.Бравооооооо!
Аууу,тази чайна много ми хареса. Hug

Последна редакция: нд, 01 мар 2009, 10:48 от dennis

# 142
ЗДРАВИ, РУМЕНИ, ЗАСМЕНИ! ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

# 143
  • Пловдив
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА, и от мен момичета-кокичета! Hug

Много здраве и прекрасно пролетно настроение Ви пожелавам!

Днес ни е много забързана и натоварена програмката - РД и разни други гостита и разходки!
Ще се включа пак по-късно!

П.С. Чайната и мен ме впечатли! Rolling Eyes

# 144
Честита Баба Марта!

Много, много здраве желая в домовете ви!  Hug

Chochy, Мия е малък бонбон! Да ти е жива и здрава! Много се радвам, че болестите минават бързо и по-лесно. Все така хубаво да е у дома с децата! Горещи прегръдки!  Hug И аз искам Мимата да научи и българската азбука, но засега ще се огранича до английската, че и при нея се получи този момент с А и Ей.  ooooh!

diman, при мен вероятно положението е по-напечено, защото с Мими сме се разделяли единствено докато бях пролетта в България, а вече две години и половина почти сме като дупе и гащи.  Mr. Green И затова угризенията ми са силни. Мерси за подкрепата! Ш'с стараем! А чайната звучи много добре, дано просъществува! Преди години на "Неофит Рилски" имаше нещо като чайна (не с такъв облик), и не изкара много. Тази обаче изглежда е за ценители.

irinii, ще пиша аз, ма и ти пиши как сте?  Hug

На alexal желая повече почивка и бързо "влизане в релси".

И Мимката отдавна яде това, което сготвя и за нас. Опитвам се да е по-здравословно заради нея, но каймата за мусаката я запържвам и това си е. Избягвам да й давам гъби, защото е тежка храна, но тя пък си иска, та похапва и това. Закуската гледам да е нещо със сирене - попара, макаронки, филийка с крема сирене, защото тя не пие мляко, а има нужда от млечни храни. Писнали са й, ма няма избор.  Mr. Green Преди малко й направих сириал с прясно мляко и като я гледам, добре си похапва. След обедния сън яде плодове, много обича киви. Давам също така солети, сириал, понякога й мажа и филийка, но по-рядко. Вечерята обикновено е лека. То зависи и какво има сготвено у дома де, но често яде кашкавал, шунка, домати, краставици... И задължително кисело мляко. Кисели млекца яде и след обеда. Ако може да яде само месо, само това ще яде, но няма кой да й позволи. И аз се опитвам да е разнообразна храната й. Вчера бях сготвила телешки дроб с домати и лук, ми... сухо й е и едва я насилих за няколко хапки. Пък искам да хапне дроб. Днес - леща, че бобени хич не яде, ако не се брои ориза, но то е защото и аз не готвя. Обикновено се мръщи на лещата, да видим днес как ще е.

Ставам по домашни задачки!
Весел празник!

# 145
Maрлелка, да кажа и аз каймата я запържвам за мусаката. Даже сега ми дойде на идея какво ще се готви утре - мусака. То просто не я харесвам като не е запържена, а и нокой не я яде ако не е става по различна. А немога за нея да готвя отделно, защото тя хапва от нейната чиния после обикаля от нашите и така... Гледам в яденето да има пресни зеленчуци, или консервирани домашни, доколкото са правили майка и свекървата, като прати нещо. То нищо което ядем не е качествено според мен, в нищо не се знае точното съдържание и т.н. Гледам напоследък да купувам прясно мляко от една позната, хубаво и го подквасвам, когато имам време, ако нямам купувам от магазина нямам избор. Това е с храните.

# 146
  • София

И прощавайте, ако има нещо Wink Днес нали са Прошки Simple Smile

# 147
Честита Баба Марта и от нас!

МарияФ, чакаме от теб дата за срещата. В петък ли ще е?

Чочи, прегръдки за вас! За теб и моите "последователки", вече повторили, искам да кажа, че сега Дани като стана на 10 месеца е значително по-лесно. Скоро и за вас ще дойде този момент.

И ние ще имаме гости тази вечер!

Нека вечно е пролетно настроението ни!

# 148
Честита Баба Марда (както казва Йони), мили момичета!

На всички ви - малки и големи връзваме по една мартеничка и ви пожелаваме да сте здрави, весели, засмени и одухотворени!

Баба Марта да ни донесе аромат на пролет, слънчеви дни и лястовичи песни!
"Старите хора казват, че пред всяка къща стопаните трябва да закачат пресукани червени конци. Като ги видела, Баба Марта се засмивала, изгрявало слънцето и всичко се стопляло. Затова всяка година на 1 март си подаряваме мартеници с пожелания за здраве и благополучие."

Hug

# 149
А днес какъв хубав сняг наваля (за малко за жалост), истинска Баба Марта!  Heart Eyes

It's snowing

Общи условия

Активация на акаунт