Пролетта отдавна е дошла, щом имаш СЕПТЕМВРИйче у дома!

• 26 581
  • 281
  •   1
Отговори
# 120
Добро, утро...

Аз станах преди 10 мин. а Дани още спинка. Тя стана в 7ч. ама като се повъртя и видя, че мама няма да стане пак заспинка. Mr. Green

Предлагам да ипием по едно виртуално кафенце. Моля, заповядайте!!!

За нас: Дани тази вечер спинка по спокойно, но иска при нас и вече няколко нощи спи, при нас. Спи между двамата и явно и е топличко и се въртя цяла нощ. Но поне иначе тази нощ вече нямахме гъгнещо носленце, дишахме спокойно, но аз също прихванах  Tired. С хрема съм и запушен нос, и леки бодежи в гърлото. От днес започвам с чайчета, разтривки, като си дойде тати, краката в топла вода и др. Вчера милата, още като спряхме колата и каза "мамо неискам инжекция" с просълзени очички, толкова е жална Cry Поне на инхалациите не плака вчера, прдишните пъти 10 мин. е инхалацията тя 10 мин. плака. ooooh!

Това е засега!

# 121
Амарето,Жива,здрава,влюбена и засмяна да си  Heart Eyes

Марлелка,минало е значи супер с Мими и детската градина.Всички ги имаме тези терзания и мисли...поне първите 3 месеца,прогресивно затихващи...Имаш една огромна прегръдка от мен  Hug
Алина,звучиш бодро и свежо.Поздравления  Heart Eyes
Кузманка До другата седмичка да е здрава Даная  Flutter

# 122
АМАРЕТКЕ, Честито и от нас! Да си здрава, жизнерадостна и щастлива!!!

# 123
Амаретка, ЧРД, здрава и много щастлива   bouquet

Кузманка, да се оправя бързо Данайка... Боян прави Бронхити и пневмонии от нищо за два дни и е готов, гърлото му нищо не задържа. От един месец някъде му давам Боров мед... хайде да не дърпам Дявола...

Марлелка  Hug дано свикне бързо детето...

Алина, звучиш чудесно  Hug , а това с децата е така, едва когато имаш две разбираш колко е лесно с едно  Laughing

Наздраве от покрива  bowuu

Минах на бързо, извинете,  Heart Eyes

# 124
Благодаря за поздравите! Да ви се връща!

Получих много хубав подарък  Wink смесител за баня!
Rени и другите, наздраве!

# 125
  • София
Амаретка, ЧРД! Да си все така усмихната и весела!
Рени, честитооо...много бързо ми се струва построяването на вашата  къща, да сте щастливи в нея. Hug

Ние днес бяхме на консултация, нали сме на 2 г. и половина. Резултатите са-14кг и 94 см. Препоръча ми ваксината за хепатит А. Ави, мисля, я беше сложила на Сашко. Как я понесе? Каза  ми, че са 3 дози.

# 126
Амаретке, и оттук за много години!

Рени, честит ви покрив! Поздравления!

Базел, да, правилно си спомняш. Сложих на Сашко ваксина срещу хепатит А - само че на два приема през половин година. Нямаше проблем с поносимостта, още повече, че първия път му я биха едновременно с последното ДТК - по една във всяко краче. Препоръчват първата на втората годинка, но ние малко подранихме. Догодина ще сложа и на Дани, а и аз мисля да си сложа.

Обещавам скоро снимка на хлапаците - все не сколасвам

# 127
  • Пловдив
ЧРД на Amaretto , макар и на патерица!!!

Да си много здрава и щастлива, а и бързо пренасяне в новата хралупка! Hug

# 128
Добрютро!

Rени, чудесна си, наздраве! Честито! Най-много обичам да видя българския трибагреник поставен на къщата. Да си личи че сме българи, нали? Wink Бързо я построихте, къщата... Да сте много щастливи и със здраве да си я ползвате! Hug

Amaretto, тортата с ягодките, м-м-м-м-м много вкусна изглежда... Благодаря за виртуалната почерпка.! Hug

bazel, нашата докторка не ми е казала на 2г. и 6мес. да ходим на детска консултация... newsm78 Сега от теб чувам.

За нас: Ние сме по добре и двете, защото нали и аз прехванах скапаното вирусче... Сега Дани е по добре, аз съм по зле. Но аз със разстривки, загряване ще се оправя. За Дани има още инжекции, незнам, до кога. Докторката ми каза, докато оздравеете. Тя обаче много плаче на инжекциите и се усеща много. Още докато паркираме колата пред кабинета на докторката започва, да плаче и казва "неискам инжекция" "Ще слушам"... Cry Но после сле като я боцнат бързичко забравя, малко накуцва, защото е болезнено, но бързичко забравя и и минава. Wink

Ставам, за сега, че ме дърпа да ми правела прическа, чао, до после!!!

# 129
  • София
Кузманка, ето http://images.tedkamar.multiply.com/attachment/0/R@Do-woKCtAAAEr … pdf?nmid=87017456

да си търсиш правата. Нашата докторка много ги спазва тези директиви  Wink

# 130
Привет!

Ренка, честито! И на мен ми се стори, че бързо вдигнахте покрив. Пожелавам още по-бързо и да се нанесете в уют!  Hug

bazel, и Мими е ваксинирана среще Хепатит А в две дози, но и двете й ги сложоха преди да навърши две години. Не е имала никакви проблеми с тази вакисна, дори и температура не е вдигала, за разлика от някои други например. Тук след двете години консултациите са веднъж на година.

dennis, как е при вас?

Кузманка, разкажи за прическата де, хубава ли стана? Simple Smile

По този повод се сетих как карам Мими да я реша пред огледалото в банята, че иначе се дърпа. И все казвам колко е красива, та тя отскоро за всичко казва колко е 'убаво - "ного убав лук", "ного убави конки (макаронки)"... Понаучила е цифрите от игрите си сама, естествено на англисйи език и много се смях с нея, че по начало всяка непозната цифра е "пет", сега обаче е "фай" (файв).  Mr. Green

# 131
Приветки, момичета!
Амарето, чрд на голяма патерица! хайде, 31 февр дойде!
Рени, наздраве! Браво на вас, дано така бързо върви до края! А и да ти кажа какъв сладък скиор е Ичи!
Кузманка, дано това да е последното ви боледуване, стискам палци!
Omni, честитоооо! Весела бременност и успех накрая!
Алина Hug екстра звучат нещата при шас
Ирини, съотборнико, красавци сте вие цялото семейство!
Ави, Доника, Марлелка, Стели, Базел, Денис, Фиби Hug и всички други, мисля за вас
А къде ми се губи Марианка, мама Меги?
И при нас е болнично положението. В общи линии за 3 месеца на Ян му се събират има няма 18-20 дни ходене на градина. Последното беще конюктивит, с вирус хрема и кащлица, от днес и Миа има лека температура и хрема, ама се надявам бързичко да се оправи. Аз си мислех че след операцията на сливиците на Яни, вирусите ще ни подминават, ама не е така. Обаче има огромна разлика в начина му на боледуване – изцяло на крак, пълен с енергия, апетит и с билкови илачи се оправя.
Вкъщи е веселба, сама ги гледах двамата повече от месец, ама сега майка ми е тук, че таткото ни е доста дни в командировка, и ми е песен, стига да сме здрави. В общи линии програмата ни е: ставане към 7 ч, и двамата са ми едни ранобуднииии, закуски, тоалети до към 8.30, после играем на разни игри, към 10-10.30 излизаме навън, после се прибираме за обяд, приспиваме баткото /всъщност той понякога вече отказва следобедния сън, как са вашите деца по този въпрос/, после игри, таткото ни се прибира към 18 ч, аз спретвам нещо за хапване, и към 20.30-21 децата са полеглата. Малката я приспивам на гърдата, а с Яни четем приказки и се гушкаме.
Миа е голямо човече, над 9.5 кг и 72 см, обръща се, опитва се да седи, и е ясно, че обожава брато си. Той я целува десетки пъти на ден, вчера и сменям памперса, а той идва да и пръцка с уста по корема. Пълнят ми душата!
Не мога да кажа че е лесно да си мама на двама, но пък радостта е огрооомна.
Засега е мирно положението, но като Миа скоро почне да щъка, ще видим...
С нея нямаме никакъв строг режим на хранене, на около 2.5-3.5 часа, не ще шише, нито пък биберон, та аз съм в тази роля, когато имам възможност. Нощем също е залепена на цицата, ама не ми пречи на съня. Още спим отделно мъжете и жените...
С говоренето на Яни имаме напредък, нон стоп се обяснява, макар че само аз го разбирам на 99%. В градината се опитва да казва по нещо, ама то като 1 седмица ходи, после 2 – не, много бавно го развива англ. Но вчера му казвам, че лодка на англ. Е boat, а той чул-недочул: „неееее, ball е топка” така че му сече пипето в тази насока. И буквите ги учим паралелно, защото първо се занимавахме само с българските, ама той един ден ми казва, че А не било А, а било Ей. Трябва да прочета някоя книга за тази работа. А, напоследък четох „Подсъзнанието може всичко” на Кехоу, мн интересна за детското възпитание.
Любимите занимания вкъщи са скачане и катерене по едни матраци и възглавници, каране на кола и някои да го гони, игри с едни мини животни – големи сюжети падат, пъзели по 20 парчета, рисуване, пластелини, коли, готвим... където можем винаги вкл и Миа. Ходихме на един детски рожден ден, и Яни нарисува мн сладки картички за 2 момиченца.
eto Mia:

Хайде после пак ще драсна, че ме зоват
днес ще правим мартеници сами, че койте не се сети да си поръча навреме Grinning

Последна редакция: сб, 28 фев 2009, 20:48 от Chochy

# 132
Здравейте и от нас! Hug
Аз напоследък хич не се чувствам добре,постоянно ми се спи,гади(поне не повръщам),но и резултатите от кръвната картина си показаха,защо съм в такова състояние!Хемоглобинът ми е нисък,еритроцитите и т.н.,та вследствие на това се чувствам като изстискан лимон,едвам си върша задълженията,но важното е всичко с бебока да е наред!В сряда съм на преглед,нямам търпение! Grinning
Chochy ,много се радвам да ви "видя"!Миа е страхотна,съжалявам да чуя,че сте болнички,бързо оздравяване пожелавам!Засега Мишето не си пропуска следобедния сън,не знам докога ще е така...
Кузманка ,много неприятно това с инжекциите,защо не й обясните,че те не са наказание,а просто така трябва,за да е здрава!Аз положих много усилия в тази насока и сега Мишето ходи с удоволствие на лекар!
Ави ,чакаме снимки...
Rени,е страхотноооо!Не си мисли,че ще се разминеш само с една снимка,искаме още,пожелавам ви все така да ви върви и съвсем скоро да се нанесете в новия дом! Hug
Отивам да приготвям закуска на малкия бандит,в този ред на мисли-какво е менюто на дечковците ви и спазвате ли час за хранене?

# 133
  • София
Привет,

Чочи, страхотна сладуранка е Миа, а колко е голяма, тя още малко и ще настигне септеврийчета'2006.  bouquet Ние обедния сън го приключихме още към годинката. Спи 1-2 пъти в седмицата следобяд. Събират и се около 10тина часа сън на денонощие, което ми се вижда малко, но си е такава.

Алексал, почивай си повече. Когато я гледам аз, спазвам приблизителен час, закуска около  9-10, обяд около 1-2, следобедна към 5-6 и вечеря в 9. Менюто- за закуска съм изчерпана откъм идеи- днес например беше чаша прясно мляко и филия с пастет, за обяд е винаги нещо с месо, риба - веднъж седмично, за следобедна -също ми е трудно, най-често грис със някъв прясно изцеден сок, за вечеря пак от манжата с месото или някаква друга, варени яйца доста често в седмицата, общо взето гледам седмичното меню да е разнообразно, защото в един ден не мога да й дам много различни неща. Обаче миналата неделя бях сготвила й една яхния с доста карфиол, е, какво пръцкане падна  hahaha И другото което е , че все още готвя отделно за нея повечето пъти. Месото го пасирам, освен пилешкото.

# 134
Хелоууу сладурки,

Чочи, страхотна принцеска си имаш ти  Hug Прегръдки и за Ян и дано болестите се сведат до минимум скоро.
Алексал, как добре те разбирам..само дето аз и повръщах, но всичко отшумя с края на 15-та седмица.
За храненето и режимите мислех и аз да повдигам въпроса, та: режим нямаме твърд, но общо взето сутрин спим до към 9-10 часа, обядваме към 12.30-13.00 часа, следобената закуска след като стане от сън -  тя спи различно от към 14.00 до 14.30-15.00 часа. За съжаление вечерното лягане рядко е преди 24.00 часа, то и за това спим со късно де  Simple Smile
За храната - вече яде от това, което готвя и за нас, но задължително всеки ден отделно правя и една супа за нея. Разбира се съобразявам храната, която готвя за нас с нейните вкусове. Когато на нас ни се яде нещо, което тя не обича или не трябва да яде, готвя отделно...въобще голямо готвене пада  Laughing
Марлелка, да ни държиш в течение за яслата  Hug

Общи условия

Активация на акаунт