Отговори
# 645
Диманче, я кажи в онкото ли ходи на преглед.И като говорим за безплатните прегледи, аз за това ходя чак в София и си плащам.Защото не искам да ме претупват на бърза ръка, и после да се вайкам като теб.Дано всичко при теб да е наред.Аз като отида при доктора, процедурата трае около 15-ина минути.Разпити как съм що съм.През това време почистване, мазане с разни течности.Поглед с колпоскопа.Иска четки за цитонамазките.Следва ехограф, натискане по корема.И обяснява.Аз съм доволна от такъв преглед.
 Така.Сега да ви се оплача и аз.Тоя полижинакс, дето ми го изписа доктора, не знам защо, обаче ми причинява кървене.Възможно е да не е от него, но след като си поставя глобулата вечер,и на следващия ден до обяд кървя.Малко, но кървя.Някой, който го е ползвал, може ли да ми каже получавал ли е такова кървене при употребата му,или е само при мен.Не ми стига паниката от лошата цитонамазка, ами сега и това.Мрън.
Синеоч, чудесно, че всичко мина.Сега стискаме палци за добри резултати.Но е абсурдно сега да ходиш на цитонамазка.Чааак след три месеца.

# 646
Аз ползвах полижинакс, получавах от него болки ниско в корема плюс леко зацапване. След като ги спрях, спряха и симптомите. Два пъти ми го изписваха и в двата случая имах тези оплаквания.

# 647
Пеперудке, точно попадение! Не че  е с повишена трудност, де. Така бях решила, защото искам резултат и от друга лаборатория. Освен това там нали само с това се занимават, би трябвало да поназнайват нещичко...Пък и за без пари, абе направо почвам да се чудя какво не ми хареса в обслужването  smile3511

Димана, щом лекарят нищо не ти е казал след колпоскопа, значи нищо не е видял.Иначе би реагирал по друг начин.Или поне щеше да каже, че има съмнителен участък.А той мълчи-значи нормално е всичко.Кога излиза цитото ти.

След седмица. Цяла седмица приятно очакване...Мая, аз се чудя дали въобще е гледал. Дано да си права и аз на това се надявам.Но пари за такъв преглед не бих дала. Докторът, който ме оперира ми обръща нужното внимание, преглежда и обяснява, отговаря ня всичките ми въпроси. Не случайно пред кабинета му никога не е празно.
 Извинявам се, днес ми беше тежък ден. Поне си разказах ...

# 648
муми
на мен ми правиха тест за алергии и преди биопсията и преди конизацията,оказа се че сьм алергична кьм диприван/така май беше ,вечен епомня.попаднах на много добьр анестезеолог в,който ми сложи опойката в гьрба и след операцията нямах болки,само на др. ден леко крьста .....
пеперудке
аз си правя всички цитоназаки и прегледи в онкологията,точно с тази презумция ,че там все пак се занимават само с това и имат повече наблюдение ,там  докторката ми откри петното при преглед с колпоскопа и излезе пап 3д.....това беше преди конизааацията,а сега контролната цотноамазка си я правих на 2 места  ,ама за това сьм писала в пред. постове.в онкологията платих около 50 лв .за цито,преглед и колпоскоп...на касата н арегистр. се плаща
полижинакс сьм си слагала и аз ,но нямах подобни крьвотечения или др. ефекти
кьсмет на всички   bouquet
кюбит,деси,надявам се че сте добре Hug

# 649
Боби,добре съм аз,oще ми е лошо и предимно лежа. Hug

# 650
Здравейте,
направиха ми конизацио преди 3 седмици, изследванията от хистологията са ОК. Цикълът ми дойде 5 дни по-рано, а на датата, когато трябваше да дойде получих невероятен кръвоизлив, пия хапчета-лекаря ми ги предписа newsm78 newsm78 newsm78, определено кръвта понамаля, но кога ще спре и има ли опасност. Днес ми е 11 ден и вече се побърквам

# 651
  • Бургас
Здравейте, тези дни нещо се наплаших и аз. Преди три години имах раничка, която моята лекарка установи при преглед след раждане и маза със Солкожин. Цитонамазката беше ПАП 2. През Ноември родих второто си детенце, но през цялата бременност имах проблеми с гъбички и по-точно Кандида, които трябваше да лекувам след като родя. Два месеца след раждането отидох на профилактичен преглед и моята докторка ми изписа Ломексин за гъбичките,  но понеже още кърмех каза, че ще направим цитонамазка когато спра да кърмя и ми се възобнови цикъла. За много кратко време имах облекчение от ломексин-а и пак ми се възобнови течението. От 27.02 не кърмя, а цикъл още нямам и вече страшно се изнервих. Мога ли преди да се е възстановила менструацията да направя цитонамазка? След мазането две докторки потвърдиха, че раничката я няма.

# 652
Здравейте,момичета!Резултатите от ЧПВ-теста са ми готови.Изследваха се високорисковите типове-16,18,31,33,35,39,45,52,56,58,59,66,всички са отрицателни с изключение на №58 Sad .Обадих се на лекаря каза:"Успокой се,няма страшно,ще се лекуваме!Започвай Изопринозин!"Утре съм при него за да поговорим и да ми каже какво друго трябва да пия.Въпреки всичко ми се иска все пак да си направя колпоскопия и биопсия...за по-голяма сигурност.Все пак 16 и 18 са отрицателни,но пък и този 58 е в групата на високорисковите.Утре след консултацията с него пак ще пиша.Благодаря Ви за подкрепата,момичета! Hug

# 653
аз днес определено се чувствам по добре, нямам болки...за сега  Crazy

# 654
Момичета, благодаря за отговорите.
Синеоч, радвам се за теб! Оздравявай побързо! Какво пиеше за болките?

# 655
синеоч
както вече ти казах в пред. пост,всичко минава  и сега само чакаш добра хистология,радвам се че си добре и стискам палци Peace

# 656
Имам въпрос към по-запознатите от Бургас.
Тъй като имам направление, смятам да се възползвам от него. В Трета поликлиника, до колкото знам Михайлов е най-добър, или греша? Как става записването при него, колко време се чака?
Може ли едновременно колпоскоп, цитонамазка и микробиология? Много станаха въпросите, но ще съм ви благодарна за всеки отговор. Hug

# 657
Ми6ана,задължително колпоскоп и бопсия бих искала аз,за да се види какви са клетъчните изменения.

# 658
Момичета, благодаря за отговорите.
Синеоч, радвам се за теб! Оздравявай побързо! Какво пиеше за болките?

Аулин, но по половин пакетче, болката не е чак толкова ужасяваща и непоносима, но и лежане му е майката

Боби, Муми  Hug Heart Eyes Heart Eyes

# 659
LIANI здравей
 не съм влизала скоро и сега виждам твоето запитванелне знам какво лечение ти е изписано но аз мога да ти кажа от опит понеже много четох в тази насока.дори го коментирах тук преди време понеже на мен също ми бе изписано лечение комбинация от Полижинакс и Фарматекс за 12 дни за профилактика на папилома вирусна инфекция.Но други приятелки твърдят че им е изписвано същото лечение при 3 а гр на цитонамазката и след лечението стават отново 2 група!!!!
  Попаднах и на материал в тази насока дори мога да го побликувам да го видиш ако те интересува.

Общи условия

Активация на акаунт