Отговори
# 660
  здравей mery4
мисля че няма защо да се притесняваш,това което аз съм чела е че трябва да се провежда профилактика с Полижинакс и Фарматекс (за да не се активира пак вирусът)два пъти годишно и разбира се да си правиш цитонамазка на 6 месеца.

# 661
  • София
Здравейте, за съжаление и на мен бързо ми се наложи да се разпиша в тази тема...
вчера си вчера резултатите от биопсията карцинома ин ситу, а двете последователни цитонамазки са 3а..лекуваха ме с антибиотици и някакво кремче за кандида и коки...но при колпоскопиата ми казаха, че имам още кандида и ми взеха биопсия защото видяха някакво според техните думи "хълмче"....някой може ли да ми обясни как при цитонамазка 3а биопсията показва карцинома ин ситу...възможно ли е да са допуснали грешка..изчетох сума ти и неща и на всякъде пише, че карцинома ин ситу се появява при пап4..знам, че пап не е много точен, но все пак...(надеждата умира последна  Simple Smile) биопсията ми е правена в МД София..и още ми казаха, че ще е необходима конизация и може би няма да ми се наложи да ми махат матката...съвсем се побърках..някой знае ли как решават да се премахва матката...според събраното от мен инфо първо ти правят конизация и после ако не са изчистили всичко чак тогава махат матката така ли е или греша?...е това е...

# 662
nickname,съжалявам за дигнозата.
Мога само да потвърдя,че при ПАП 3а може да има Карцином,има няколко момичета от темата с подобни диагнози,които са конизирани и са добре.Стискам палци карцинома да се премахне успешно и да не се налага последващи манипулации.За махане на матката-хистеректомия само лекарска комисия взима такова решение,спрямо изследванията ти.Стискам палци никога да не ти се налага.

# 663
mickname,опитай се да се успокоиш.При " ка ин ситу" се прави конизация и след операцията, ако хистологията потвърди този резултат ще продължиш с профилактика на три и шест месеца.Естествено обаче е, че крайното решение за лечението ти взима лекуващия лекар.Потърси и друго мнение.

# 664
  • София
mickname , няма да ти дам някакъв уникален съвет, но направи си още една консултация, например в Онкологията или някъде на друго място.  
Преди около 9 месеца и моята първа биопсия беше от Майчин дом от онко кабинета и ми казаха - Карцином ин ситу, но от Тината ми излезе по-малко страшно. (съжалявам, че не мога да бъда по-точна, но епикризата ми е в къщи)

# 665
Здравейте, за съжаление и на мен бързо ми се наложи да се разпиша в тази тема...
вчера си вчера резултатите от биопсията карцинома ин ситу, а двете последователни цитонамазки са 3а..лекуваха ме с антибиотици и някакво кремче за кандида и коки...но при колпоскопиата ми казаха, че имам още кандида и ми взеха биопсия защото видяха някакво според техните думи "хълмче"....някой може ли да ми обясни как при цитонамазка 3а биопсията показва карцинома ин ситу...възможно ли е да са допуснали грешка..изчетох сума ти и неща и на всякъде пише, че карцинома ин ситу се появява при пап4..знам, че пап не е много точен, но все пак...(надеждата умира последна  Simple Smile) биопсията ми е правена в МД София..и още ми казаха, че ще е необходима конизация и може би няма да ми се наложи да ми махат матката...съвсем се побърках..някой знае ли как решават да се премахва матката...според събраното от мен инфо първо ти правят конизация и после ако не са изчистили всичко чак тогава махат матката така ли е или греша?...е това е...
Каква операция ще ти направят зависи от лекуващия лекар и от ТЕБ. Ако не си в детеродна възраст или просто не искаш да раждаш повече, в МД предлагат хистеректомия, за да решат проблема завинаги. Но можеш да настояваш за конизация и като излезе хистологията да се прецени дали има нужда от друга операция. Аз съм конизирана януари и април ще си правя хистеректомия в МД, ако нещо те интересува питай. Най-важното е да се успокоиш, гадно но живота продължава.

# 666
  • София
mickname, и аз подкрепям за второ мнение, можеш да си вземеш пробата от биопсията
от МД и да я занесеш на друго място за изследване, препоръчвам ти онкологията!
Желая ти кураж и успех!

# 667
  • София
alpha_beta как става това с вземането на пробата..те резултатите не искаха да ми дадат..чаках този, който ми е вземал биопсията да се появи и тогава...чак не ми се вярва, че сте ми дадат пробата..аз в Понеделник пак ще ходя за да се разберем с лекаря за конизация..

dany_30 може ли да те попитат ако не е много лично ти защо си се решила на хистеректомия...аз съм на 29г и имам едно дете на 10м и някак ми се иска да има шанса да имам още едно...но това божа работа...

Смехорана то и някак си по- леко да излезе т.е. CIN III..все тая пак конизация..някак си не искам да се бавя още време да не вземе да стане по зле...но ако успея да си взема пробата може и да го дам на още едно място...

# 668
  • София
mickname, за да не говоря глупости сега преписвам резултата
 от биопсията от МД:  - Ca in situ colli uteri
от Тина Киркова (св.София) - Койлоцитни промени, същинско ерозио, огнища на дисплазия II степен.
Конизацията ми я правиха в Тината!

# 669
и някак си по- леко да излезе т.е. CIN III..все тая пак конизация..някак си не искам да се бавя още време да не вземе да стане по зле...

Или аз не разбирам, или ти си се объркала нещо, mickname.

CIN III да е по-леко от кое? CIN III е най-тежката степен на дисплазия, в по-голямата част от случаите придружена от Ca in situ.
Ca in situ не е степен на дисплазия след CIN III. Ca in situ може да има и при CIN I и при CIN II.

# 670
mickname, не е прекалено лично. На 31 години съм и имам 2 деца. Реших да си направя хистеректомия, защото хистологията от конизацията показа карцином ин ситу до върха на конуса. Взех си материалите и ги занесох в онкологията при доц. Милев, той потвърди, след което ми наговори куп глупости за типизация, изопринозин и даже че съпругът ми ми изневерява. Така реших да реша проблема кардинално, ще имам яйчници и надявам се ще живея нормално. Дано при теб нещата приключат с конизацията, при кой лекар в МД ходиш?

# 671
  • София
Кюбит, аз с такова впечатление останах, че Ca in situ е след CIN3..в доста статии правят разлика между двете, но след като писа погледнах пак и то в Укипедия и там видях, че при CIN3 е тежка дисплазия или Ca in situ ..благодаря за поправката..то от преди една седмица ми дойде до главата..пак и АГ ми като го питах колко ми е CIN... той каза няма цифра... твоето е последното по скалата..не сам спец в тази област, но изглежда има нюанси между Ca in situ и тежка дисплазия ...а за това, че може да има Ca in situ при CIN1 и CIN2 не знаех..

Смехорана, ти ме обнадежди...трябва да разбера как да взема пробата от МД, за да я водя в онкологията...на моите резултати от биопсиата има една рисунка с кръгчета на едното пише М1 на другото М2, а третото ченгели "er" или "ez"...да не би това да са огнищата и степените им на дисплазия..их, че нямах възможност в четвъртък да говоря по- подробно с лекаря ми...

dany_30 благодаря за отговора...в този случай и аз бих се простила с матката..не са хубави тези неща, но се случват..аз всеки път като ходех за поредната процедура в МД ..си виках, ей сега ще ми кажат че нищо ми няма, но ето до къде стигнах..в МД нямам още определен аг-онколог..ходя при лекаря, който ми прави секциото...това всичкото излезе от цитонамазката след раждането...вярвам че АГ-то ще ме насочи към добър специалист в тази област..е поразпитах и събрах инфо за гуро-тата...

# 672
CIN3 е тежка дисплазия или Ca in situ ..
Цин 3 не е равно на Карцином,но често  има такъв при тежка дисплазия. Peace

# 673
 Мацки с тия разсъждения ме накарахте и аз да се замисля.Ако пак е лош резултата след това лечение, какво да правя.И при мен ли хистеректомия ще има....Майка ми настоява да реша веднъж завинаги проблема по този начин.Но как се решава човек на такова нещо....Съпругът ми смята, че жената вече не е жена, а кофа без дъно, ако и се направи хистеректомия...Как ще се справя Боже...Като съм на работа поне нямам време да мисля за това, но скоро пак ще ходя на цито в София.Уф...полудях вече....

# 674
Съпругът ми смята, че жената вече не е жена, а кофа без дъно, ако и се направи хистеректомия...Как ще се справя Боже...Като съм на работа поне нямам време да мисля за това, но скоро пак ще ходя на цито в София.Уф...полудях вече....
Това разсъждение е нелепо.Колко деца си родила? Трички ли бяха?Не се измъчвай! Най-добре е, разбира се резултатите да са добри, но ние тук си знаем .... Хайде, искам да те видя! Че и мен са ме налегнали едни такива хубави мисли...

Общи условия

Активация на акаунт