Отговори
# 675
  • София
alpha_beta как става това с вземането на пробата..те резултатите не искаха да ми дадат..чаках този, който ми е вземал биопсията да се появи и тогава...чак не ми се вярва, че сте ми дадат пробата..аз в Понеделник пак ще ходя за да се разберем с лекаря за конизация..
.........................

mickname, лично аз не съм го правила, но момичета тук са писали и споделяли, че са го правили.
Задължени са да пазят пробата определено време, а ние като пациенти
сме в пълното право да си я вземем и да я носим на друго място.
Съжалявам, но не си спомням коя потребителка го беше писала, и май
пак за МД ставаше дума нещо с "пресилен" резултат с цел да я оперират,
а се оказа че нищо и няма.

Освен това не винаги при карцином ин ситу се налага хистеректомия, както си разбрала
някои от момичетата тук са били с тази диагноза и с конизацията е изчистен проблема.
Разбира зависи от степента на проникване, ако конуса е с чисти ръбове и няма съмнения,
лекаря си казва мнението. Засега ти препоръчвам да не си тревожиш главицата с мисли за хистеректомия.
Желая ти успех!

Последна редакция: сб, 28 мар 2009, 14:18 от alpha_beta

# 676
Пеперудке, това изказване на мъжа ти е доста грубо и обидно. Другата алтернатива е болна от рак жена, която си отива постепенно. Той кое предпочита...?
Не се извинявам за острия тон. Някак си очаквам по подразбиране мъжете да са грижовни, а не създават допълнително напрежение и проблеми в тежки моменти.

не винаги при карцином ин ситу се налага хистеректомия, както си разбрала някои от момичетата тук са били с тази диагноза и с конизацията е изчистен проблема.
Разбира зависи от степента на проникване, ако конуса е с чисти ръбове и няма съмнения

Това е така.  Peace
Аз бях с Пап 4, Ка ин ситу и ЦИН 3, но за щастие кадърно направена конизация реши проблема генерално.
Не се предавайте без време.

# 677
mickname
аз сьщо бях решила да си направя изследване ново ,на др. място на конуса след конизацията.като отидох да си го поискам,те ми казаха че с разрешение на лекаря ,който ме е оперирал,той тр. да разпише и да го взема.Не знам как стои вьпроса в МД,но те нямат право да не ти го дадат,така ми каза патолога в онкологията........спокойно само
момичета ,аз приближавам втората си цитонамазка след конизацията и вече ме хващат лудите.....дай Боже да е наед вс.,при мен и при всички вас. Hug

# 678
Боби, колко ми е познато всичко! Аз след конизацията имам три цитонамазки / едната не беше добра и се наложи да я повторя /, сега чакам резултат от четвъртата и съм  baby_neutral...Чакането е ужасно. Изпитвам невероятен страх какво може да бъде. Нищо не е в състояние да ме успокои. Вече взех да си гриза и ноктите...

# 679
Volna peperudka, абсолютно споделям мнението Кюбит!
Направо не мога да повярвам, че един съпруг, вместо да се опита да бъде полезен на жена си в създалата се ситуация - я натоварва още повече.Извинявам се за директността предварително - той да не се оженил само за ...половата ти система (ще се въздържа от по-груб език)???
Мисли за собственото си здраве - явно той не мисли за това!
Извинявам се на всички - но наистина яхнах метлата....

# 680
  • София
Благодаря, за отговорите на всички..е аз не съм се предала...наясно съм и се надявам да мина само с конизация, но според мен човек трябва да е наясно с нещата и да е запознат със евентуална следваща стъпка..защото ако се наложи да ти съобщят, че минаваш в по- сложния период да не се сдухваш много много и да ги питаш неща, които ще са ти от полза...иначе гледам по всевъзможен начин да гоня лошите мисли...их колко джаджи са измислили..няма да е лошо някой да конструира шлем за гонене на лошите мисли..слагаш си го и те не те спохождат..е в един момент ще се произвежда в Китай, но...  Laughing
В Понеделник ще ходя в МД и ще искам пробата...стискайте по някой палец да случа на доктор...

Чудя се още как протича операцията....как разбират до къде да режат...оцветяват с някаква течност и където не се оцвети(заразената тъкан) режат и после пак (оцветяване като при колпоскопията) или режат на дълбочина на базата на диагнозата от биопсията..примерно ако е CIN 2 по-плитко...CIN3 по- дълбоко... newsm78..и как се насрочва конизацията аз си моя цикъл ще е след 6-9 дена...чака се да ти се изтече и тогава или бързат за да не се закъснява допълнително и режат преди цикъл...

Volna peperudka..съгласна съм с мнението на всички мацки..тези мъже акъл нямат в главата..ами дето се вика и да го погледнеш от най- практичната посока...кой ще гледа и възпитава децата..жената или матката...то никоя от нас предполагам не гори от желание да я кълцат...но се случва...никой не е застрахован.... част от мъжете са някак си силни и вилни защото те не са засегнати от това заболяване и няма как да изпаднат в подобна ситуация...както и да е..извинявай ако с моето питане за хистеректомия съм засегнала болна за теб тема... Confused

# 681
Пеперудке, това изказване на мъжа ти е доста грубо и обидно. Другата алтернатива е болна от рак жена, която си отива постепенно. Той кое предпочита...?
Не се извинявам за острия тон. Някак си очаквам по подразбиране мъжете да са грижовни, а не създават допълнително напрежение и проблеми в тежки моменти.

Тона въобще не е остър.Това е най-мекото, което може да се каже.Аз също мислех, че  ме разбира,  а то какво излезе...Седях като гръмната, и не повярвах на ушите си, когато каза това.И то не директно на мен, а коментирахме с приятели по темата....А аз се почувствах невероятно зле, защото той знае, че имам проблем, който е възможно да се реши по този начин.Обидена съм му много, и почти не му говоря.Дори не му казах какъв е сегашния резултат от цитонамазката.Щом мисли така, няма да споделям с него и толкова.

Volna peperudka, абсолютно споделям мнението Кюбит!
Направо не мога да повярвам, че един съпруг, вместо да се опита да бъде полезен на жена си в създалата се ситуация - я натоварва още повече.Извинявам се за директността предварително - той да не се оженил само за ...половата ти система (ще се въздържа от по-груб език)???
Мисли за собственото си здраве - явно той не мисли за това!
Извинявам се на всички - но наистина яхнах метлата....

Какво да ти кажа.Явно проблема идва от това, че имаме голяма разлика в годините.Той е възпитаван по един начинр аз по друг...Не искам да го оправдавам.Гадно е най-близките ти хора, на които мислиш, че може да разчиташ, да ти забиват нож в гърба....

..извинявай ако с моето питане за хистеректомия съм засегнала болна за теб тема... Confused

Няма такова нещо.За това сме тук.Да засягаме болните теми, да ги обсъждаме, и да споделяме мисли и преживяно.Иначе как ще стигнем до правилните отговори...От къде да знам, че следващата няма да съм аз.То ако проблемите се решаваха като си забодем главите в пясъка и да мълчим....

Извинавам се  за отклонението от темата, но мисля, че и това е важно, защото предполагам не съм само аз с такъв проблем.Благодаря ви, че поне вие ме подкрепяте.  bouquet

# 682
mickname  конизацията се прави първите чисти дни след цикъла.  Peace

# 683
Много е гадно, когато те ухапе близък човек. Дори случайно да се е изпуснал, това не го оправдава.
mickname  конизацията се прави първите чисти дни след цикъла.  Peace
Така е най-добре, но не  е задължително.При мен не беше така.

# 684
Пеперудке, сигурна съм, че мъжът ти го е казал принципно и неосъзнато и защото вярва, че това няма да ти се случи. Пожелавам ти, така да е! Hug
mickname стискам палци!

# 685
  • София
Благодаря, за отговорите на всички..е аз не съм се предала...наясно съм и се надявам да мина само с конизация, но според мен човек трябва да е наясно с нещата и да е запознат със евентуална следваща стъпка..защото ако се наложи да ти съобщят, че минаваш в по- сложния период да не се сдухваш много много и да ги питаш неща, които ще са ти от полза...

Чудя се още как протича операцията....как разбират до къде да режат...
.....примерно ако е CIN 2 по-плитко...CIN3 по- дълбоко...
и как се насрочва конизацията аз си моя цикъл ще е след 6-9 дена...чака се да ти се изтече и тогава или бързат за да не се закъснява допълнително и режат преди цикъл...

mickname, с теб сме от една порода, защо ли пробвам да те успокоявам, ти си силна
и ще се справиш, който притежава знанието - притежава и силата.
И аз като теб в същия момент ми се прииска да изуча цялата гинекология с все онкологията....

И аз съм се чудила как преценяват колко да отрежат!

Добре е да се оперира в първите чисти дни след менстр, но не е фатално и невъзможно
и по друго време, в онкологията имаше момичета които чакаха да се освободи легло
за да ги вземат и така ... когато се падне. Идеята е да не се смесва кървенето от операцията
с евентуално менструално, за да може да се преценява колко кърви и от какво!

Пеперудке, напълно те разбирам. Някои мъже се държат като свине - не се извинявам!
Приеми че това е първична реакция, така им е по-лесно.

Момичета, споделяйте спокойно какво и как Ви се случва, всички ние имаме нужда от тази
информация, за да се справяме по-лесно!

Желая на всички здраве и хубава неделя!

Последна редакция: нд, 29 мар 2009, 11:00 от alpha_beta

# 686
Здравейте на всички,излезе ми резултата от хистологията,кавум утери- пролифератинова фаза,конус-дисплазия 2-ра степен предполагам цин-2,на плоския епител,но това ме притесни най-много  тежка прозоплазия в единични цервикални жлези,жлезисто ерозио,ендоцервикоза,койлоцитна дисплазия във външната резакционна линия.Това е никъде не пише чисти ръбове или нещо подобно ,някой ще ми преведе ли?

# 687
Не съм сигурна, но според мен "койлоцитна дисплазия във външната резекционна линия" означава, че не са чисти ръбовете. Какво ти обясни лекаря ти?

# 688
уж че всичко е наред все пак се оперирах в ракова,надявам се че просто не го пишат изрязано до чисто

# 689
Таласъмче, и моята хистология беше без това заключение. Казаха ми, че не винаги се пише.

Общи условия

Активация на акаунт