Отговори
# 690
пеперудке
сьжаляваммила,че така се чувстваш,по повод думите на сьпругьт ти,но той мможе несьзнателно да го е използвал това само като фраза  ,просто не се е замислил че ти в момента си засегната от сьщият проблем,не го ооправдавам,само тьрся начин да погледнеш от друга страна ,за да ти е по лесно на теб,защото опитвайки да превьрнеш трагичното в комично,по лесно преодоляваш  ....дано да не остана криворазбрана...днес сьм малко  тьжна че слагахме годишнина от смьртта на баща ми и ми е  болно.
на всички много здраве Hug

# 691
Здравейте момичета!Не можах да изчета цялата тема,но при всяка възможност ще изчитам написаното от вас до момента.Все още се отърсвам от стреса на преживяното /ако изобщо някога успея/ и реших,че тук е мястото да споделя и моя проблем.
В края на август миналата година реших да си направя профилактичен преглед,тъй като ми предстоеше пътуване в чужбина и за всеки случай....Преживях ужасен шок когато се обадих за резултатите и гинеколожката ми каза,че трябва да се върна незабавно за да се направи биопсия, тъй като цитонамазката показва: Групи клетки с умерена дискарзия - РАР ІІІ А-Б.През ноември в Испания ми направиха биопсия и резултата от нея е CIN III.Там са страхотни професионалисти лекарите и много се държи на пациента,но много бавно те придвижват от специалист на специалист и това ме изнерви.Втълпих си,че там ще умра без да видя близките си и в началото на декември се върнах.Отидох с резултатите в Дървеница и на 13.01. ми направиха конизация. В епикризата ми пише: Карцином ин ситу с разпространение по цервикални жлези,развил се на базата на островърх кондилом.Хроничен ендоцервицит. Връх на конуса в здраво. Това е резултата от хистологията.
Поста ми стана ужасно дълъг,но в Испания ми превеждаха и почти нищо не разбрах,а тук никой нищо не ми обясни.Казаха само,че е хванато на време и в продължение на две години ще трябва да ходя в София за цитонамазка на всеки три месеца. Сега треперя от ужас защото през април ще е първата.Още не съм се съвзела от всичко преживяно и нямам сили да чуя лоша новина

# 692
emi_lia, точно така, хванато е навреме и сега е много важно да ходиш редовно на профилактични прегледи! Желая ти успех и много здраве! Моят пореден преглед е също през април и от сега ми се свива сърцето, моля се всичко да е наред. Praynig

# 693
Страхувам се, защото освен всичко останало все още не съм раждала и макар и на 39 години не съм се отказала от желанието да имам дете. А една хистеректомия ще сложи край на мечтите ми, и тогава какъв е смисъла да се боря с каквото и да е????????? Да не споменавам,че не искам отново да се връщам в тази болница. Ма, то никой не иска това.
olive19,  какво правиш междувременно - в смисъл,пиеш ли нещо,някакви по-специални грижи?
Пропуснах да кажа,че по време на конизацията,в стремежа си да стигне до здраво хирурга ми срязал артерия и сега постоянно ме боли сякаш левия яйчник и крака.Предполагам че е от това,но ще питам когато отида на цитология

# 694
emi_lia, пих известно време различни билкови хапчета-котешки нокът, ленено семе и много други-билкови, опитвам се да се храня здравословно-повече сурови плодове, зеленчуци, ядки, риба, не пия твърд алкохол, започнах от скоро да си позволявам по един, два пръста червено вино. Аз също не съм раждала, но и аз се надявам Господ да ме дари с детенце. Не се притеснявай, има много момичета, които са конизирани и след това са забременяли, дано и при нас стане така.

# 695
Включете се и по моя въпрос,моля ви.

# 696
  • София
Момичета стискайте палци,днес бях на контролна цитонамазка,след като предишната беше ІІІа и проведох едномесечно лечение с Betadine  и Macmiror.Резултата ще излезе другия вторник.Гинеколога ми каза,че за колпоскопия и биопсия можем да мислим след като и втория резултат не е добър Rolling Eyes Иска ми се да му вярвам,че нищо не изпускаме Praynig

# 697
Включете се и по моя въпрос,моля ви.
Таласъмче,лекар видя ли хистологията?
Лиани,стискам,но ти и при добър резултат си искай колпоскоп.

# 698
emi_lia, пих известно време различни билкови хапчета-котешки нокът, ленено семе и много други-билкови, опитвам се да се храня здравословно-повече сурови плодове, зеленчуци, ядки, риба, не пия твърд алкохол, започнах от скоро да си позволявам по един, два пръста червено вино. Аз също не съм раждала, но и аз се надявам Господ да ме дари с детенце. Не се притеснявай, има много момичета, които са конизирани и след това са забременяли, дано и при нас стане така.

Здравейте, абсолютно права е olive 19, конизацията не пречи на забременяването, стига да е направена професионално. Чувала съм, че някои лекари в стремежа си да те изчистят по-добре може да пробият стената на шийката на матката.  Не искам да те стряскам, просто мисля, че трябва да сме информирани за всичко. На мен също ми предстои преглед и съм притеснена. Стискам ти палци и дано всичко мине добре  Wink

# 699
Моля, помогнете ми да си намеря солкожин. В аптеките казват, че нямало внос от 1 година. А лекарката ми каза "само солкожин".

# 700
Моля, помогнете ми да си намеря солкожин. В аптеките казват, че нямало внос от 1 година. А лекарката ми каза "само солкожин".

Няма го наистина, доколкото знам има в Русия и Германия, ако имаш познати там помоли ги да ти пратят  Peace

# 701
Ивето, мерси за отговора, но нямам толкова близки, че да ми свършат такава работа. Надявах се в Турция ако го има ще ми е по-лесно да си поръчам.

# 702

Не мога да повярвам, че го няма. Преди 4 месеца си го купих от първата аптека, в която влязох. Потърси по аптеките, не може да не е останало някъде.

Последна редакция: пн, 30 мар 2009, 22:18 от daindi

# 703
Взех си резултата - ПАП 1 - 2 гр.  Joy!!! Какъвто съм карък чак не ми се вярва.Казах на доктора за онова кафяво течение, дето всички се оплакваме и той ми каза лекуващия лекар да ме гледа на ехо. На вас казвали ли са ви нещо подобно?

# 704
Браво, Димана.Ние с теб горе-долу по едно и също време треперим за тия резултати.Сега кога си на контрола.На мен професора ми каза след шест месеца, ама аз сигурно няма да издържа толкова и след три месеца пак при него.
Незнам дали и при теб е така, но аз треперах повече на втората цитонамазка, а не толкова на първата след конизацията.

Общи условия

Активация на акаунт