Отговори
# 705
Такава параноя ме гони  #2gunfire... Зарадвах се, а сега започвам да умувам. Не ми дадоха бланката от изследването, само ми записаха резултата на листче с печата на доктора. Това е в онкото / Варна /. Някой случайно да е правил цито там? Това обичайна практика ли е? Другия месец ще ходя при доктора, който ме оперира. Това сега беше като генерална репетиция  Joy Нали все се подсигуряваме на две места... Иначе правя цито на три месеца.

# 706
  • София
Здравейте на всички,излезе ми резултата от хистологията,кавум утери- пролифератинова фаза,конус-дисплазия 2-ра степен предполагам цин-2,на плоския епител,но това ме притесни най-много  тежка прозоплазия в единични цервикални жлези,жлезисто ерозио,ендоцервикоза,койлоцитна дисплазия във външната резакционна линия.Това е никъде не пише чисти ръбове или нещо подобно ,някой ще ми преведе ли?
Включете се и по моя въпрос,моля ви.
Таласъмче, не съм сигурна, че мога да го коментирам достоверно така, че да не те излъжа.
Предполагам Кюбит може да се включи.
Срещни се с лекаря си и изискай да ти го разтълкува.
Моята хистология на конуса беше съвсем съвсем кратка. При мен пишеше само дисплазия 2 степен,
койлоцитоза, плосковърх кондилом и чисти ръбове.

Браво Димана!

emi_lia , кой лекар те оперира в онкологията?
Стискам палци първото ти цито да е ок!

# 707
Димана, незнам как е във Варна, но по същия начин както при тебе е станало, процедират и в Пловдив.Пишат резултата на лист без повече обяснения.Хайде стига го мисли.Дишай спокойно три месеца.

# 708
димана
браво,радвай се и спри да се ровиш сега ,нали вс. е наред....
момичета и аз сьм др. седмица на втора цитонамазка след конизацията и вече ме хващат лудите,но дай Боже да е наред,че ще полудея.напоследьк няколко от момичетата тук май имаха проблеми с втората цитонамазка и затова ме е страх....ама мисля да е наред всичко
целувки на всички Hug

# 709
Мая, Боби, благодаря!

# 710
Такава параноя ме гони  #2gunfire... Зарадвах се, а сега започвам да умувам. Не ми дадоха бланката от изследването, само ми записаха резултата на листче с печата на доктора. Това е в онкото / Варна /. Някой случайно да е правил цито там? Това обичайна практика ли е? Другия месец ще ходя при доктора, който ме оперира. Това сега беше като генерална репетиция  Joy Нали все се подсигуряваме на две места... Иначе правя цито на три месеца.

Това е документ който са длъжни да ти го дадат!

# 711
Много зависи при какъв лекар си!  Една некадърница  ми беше казала, че имам папилома "II-б" и трябва да ходя в онкото да ми правят изследване за 100лв,защото това било много страшно.Така ме беше изплашила!Добре,че реших да чуя второ мнение и се оказа,че въобще не е така. Лекарят ,при който ходих за второ мнение ми обясни ,че дори и да е това не е страшно ,защото матката може да се запази ,вече ми прави 3 цитонамазки,които ги праща в центъра по онкология и резултатът е-няма нищо. А онази простачка с нейната тъпа лаборатория в тази поликлиника  newsm61 fight! Така,че много зависи какъв е лекарят и каква е лабораторията ,където ти праща пробата!

# 712
  • София
Здравейте, АГ-то и всички познати в областта ме насочиха към д-р Славчев....погледна ме човека на колоскопа и каза конизация с ел. примка...сега чакам да ми дойде цикъла ида ми насрочат дата и час...има ли някой с конизация с ел. примка....четох по сайтове, че успеваемостта била по- голяма от метода със скалпел....

# 713
mickname мен ме конизира д-р Славчев. Знам, включително и от него, че с ел. примка е по щадящо не знам за по-голяма успеваемост според мен е еднаква. За съжаление при мен нямаше начин наложи се да е със скалпел  Peace

# 714
Здравейте, АГ-то и всички познати в областта ме насочиха към д-р Славчев....погледна ме човека на колоскопа и каза конизация с ел. примка...сега чакам да ми дойде цикъла ида ми насрочат дата и час...има ли някой с конизация с ел. примка....четох по сайтове, че успеваемостта била по- голяма от метода със скалпел....
Аз,Кюбит и още няколко момичета.Успеваемостта не знам каква е,но е по-щадящ за тъканите,метод.

# 715
  • София
dimana, честити хубави резултати. На мен втората ми цитонамазка ще е началото на май, а аз от сега съм се притеснила. Дай Боже само да се хвалим.

# 716
Момичета, да ви попитам две неща:

Резултатът от цитонамазката ми е 2ра група. Казаха ми нормална цитонамазка. Но преди 6 месеца ми беше 1ва група. Лекарят ми каза, че няма от какво да се безпокоя и не каза нищо за лечение. Той ме гледа и на колпоскоп при вземането на цитонамазката и  каза, че всичко е наред. Вие така ли мислите? Каква може да е причината за промяна в групата?

Вторият ми въпрос е хипотетичен. Ако жена е заразена с HPV, възможно ли е да зарази дъщеря си при битовите им контакти, когато я мие, преобува. В тази връзка бихте ли си направили HPV тест при нормални резултати от цитонамазката?

# 717
2-ра А група е нормално, но това не значи че си болна, почти всяка жена е 1 или 2-ра група.

# 718
  • Варна

Вторият ми въпрос е хипотетичен. Ако жена е заразена с HPV, възможно ли е да зарази дъщеря си при битовите им контакти, когато я мие, преобува. В тази връзка бихте ли си направили HPV тест при нормални резултати от цитонамазката?

Мисля че, не може да стане заразяване, поне от всичко което съм изчела мисля че не е възможно. Единствено ако имаш кондиломи, които да са се разнесли по други части от тялото, но при теб не е така.

# 719

това д-р Славчев от Майчин дом ли?
ако е той е добър, той заедно с д-р Велев правиха на едно момиче хистеректомия (така ли се пишеше  Rolling Eyes Embarassed) 4 часа беше операцията

а аз още си чакам хистологията и трески ме тресат

Общи условия

Активация на акаунт