Свети Валентин наближава-януарчето с радост мама дарява

• 17 451
  • 295
  •   1
Отговори
# 180
Честит рожден ден Натали! Да си жива и здрава и много обичана!

Честито и на Лорини - сега ти си господарка  Laughing!

Марти вече 3-ти ден не може да се изака Cry. Сега ще звъня на педито. Пробвах всичко, което ми дойде на ум без ефект - а детето се мъчи. Иначе тази вечер беше по-добре, но като цяло е неспокоен.
Ами това е от мен. Само хубави неща да има днес.

# 181
  • София
Здравейте, момичета!
Не писах събота и неделя, защото нямах време, а и нямах желание- чаках мнението на лекарите за близък човек (свекър ми), и просто докато не знаех как стоят нещата не ми се пишеше- е, днес разбрах, че дявола не е толкова черен, и с операция има шанс за човека да живее още Praynig дано да е така Praynig Praynig Praynig
Иначе Йоанна е добре- вече не я дохранвам, защото като я кърмя и после е спокойна и аз решавам, че се е нахранила и, че ако още е гладна, ще плаче, щом след като не плаче, решавам, че кърменето й стига Rolling Eyes
Ядосах се, че сменихме вида на памперса и тя се подсече #Cussing out сега я мажа с крема на Мустела за подсечено, дано да помогне, че много ме е яд Praynig
Натали- Честит рожден ден, желая ти здраве, щастие и много радостни семейни мигове  bouquet

# 182
Ей, момичета, и ние навършихме първата си месечинка вече!  Grinning  И аз обаче съм от тези, които не са се научили още да качват картинки  Embarassed, та затова ще почерпя скромно така -  party023
А след обед ще правим със свекървата и истинска орехова торта, че май в нея са най-малко "забранените" ни съставки  Simple Smile

Оф, и аз да се оплача - малката нищо не  е качила от 2 дни, яде много малко. Аз много се чудя като казвате, че някое бебче сучело само по 10 минутки през нощта и ще му махате нощното хранене. Че ни еобикновено сучем по 10 минутки, а напоследъки по 7-8 минутки... Cry После си стиска устните и по никакъв начин не мога да я излъжа да ги отвори пак... В петък сме на преглед и ще видим педиатърката какво ще каже, де.

Иначе за нощните хранения - в родилния дом се опитаха да я свикнат да яде в 1 ч. през нощта и после в 7 ч., за да има 6 ч. пауза. Тя обаче сама си направи нов режим вкъщи и сега яде към 22ч. , после се буди в 4 ч. и после в 7ч. Така пак си прави 6ч. пауза, но по друго време и не знам дали се води, че й е махнато нощното хранене... Абе въобще дете с характер си е от начало и това е то.

Иначе вчера вечер ни пощуриха тия колики. Плака горкото от 17.30ч., та до 22ч. с кратки прекъсвания когато успявахме да я позалъжем нещо  Sad И днес от сутринта е кисела... И пръцка, милото, толкова силно... Sad Въобще светът на последък не изглежда толкова хубаво място...

Данче, Рая почти отказва вода. Аз й я предлагам като чайче, де... Пие максимум по 10-20 милилитра на ден.

Сиси, и аз имам тоя проблем със заспиването - зверски ми се спи, а ми е нещо напрегнато и спя максимум по 4 ч. на нощ, дори и да имам възможност за повече не успявам.

Емски, какви са тия 6 м. без спорт, бе  Shocked Защо така? Че то не си ли зараства всичко за месец-два? На мен лекарката ми каза, че 2 месеца след операцията мога лека по лека да започна и волейбол да си тренирам, а той е доста по-натоварващ за корема от ските, май...

Айде, това е от мен, че дълго стана.
Много целувки и един по-хубав и усмихнат ден!  Hug

# 183
Честит рожден ден на Натали!
Честити месечинки на Виктор на мама Лено,Александрина на мама Елена , Рая на мама emsski,  Боян на мама idimi, Ана на мама greeneyes, Рая на мама kateri4e, Тихомир на мама valito 79 ! Ех че много бебчета вчера и днес  Hug Hug Hug
Говорих с педиатърката каза ми да махна лепенката. но мен малко ме е страх (като знам как боли..) и ще изчакам мъжа ми довечера :о) не че той ще го направи, но поне да е тук за кураж!!!
Лено, аз най-накрая намерих рецептата за кремчето, но не мога да я разчета. Ако искаш аз съм от Дървеница, когато стане топло може да ти я дам направо??? На Петя и помага кремчето когато я мажа, престана ли отново излизат пъпчици...явно и е по-чувствителна кожата!
За неспокойният сън...и ние сме в отбора. Петя спи като мен (аз имам супер неспокоен сън), само се върти, пъшка, грухти  Joy  В събота през нощта се буди на всеки час, а снощи като заспа в 11 се събуди чак в 5.40 !
Доника, все си мисля да не се притесняваш за повръщането...Гого явно е по-лаком и си хапва повечеко:о) Дано на Хриси му мине скоро разстройството!!!
Катериче, може малката просто да суче по-ефективно! Петя никога не отказва гърда, но пък преди като я мерех кантарът показваше, че изсуква само 50-60 мл...
ral4e:)  Praynig Praynig Praynig
Лорини, хубав подарък ви направиха свекърите  Hug
Отивам да забъркам едно тесто за довечера, докато Петя спи  Laughing

# 184
цвети петкова, в нета има много инфо за флуора. аз лично не давам и не бих давала на децата. а наскоро видях снимка на зъбките на дете предозирано с флуор. направо се потресох, което още повече ме убеди, че по-малкото зло е да не се дава.

Натали, честит празник, весел да е   bouquet

# 185
natali81, честит рожден ден! Да си жива, здрава и много щастлива!   bouquet
barboran4e, така като гледам кожичката около лепенката е спокойна. Днес ще сменяме лепенката и ще видя под нея какво е положението. Мисля, че спокойно можеш да й смениш лепенката - няма да я боли.

Ана днес става на един месец. Така, че почерпете се за нейно здраве!

# 186
Честит Рожден Ден, Натали! Да си жива и здрава – много любов и здраве!

Честита втора месечинка на момченцето на Сънрайз и първа месечинка на Анна, Рая и Тихомир
Катериче, Сами също суче активно 10-15 минути, после заспива и просто си дъвче и смуче за кеф и успокоение според мен, особенно като го мъчат коликите
Сиси, и моят беборан много се стряска – ама не от външни шумове – на всякаква врява може да спи – стряска се от собственоте си движения – като размаха ръчички в съня си примерно или от свое си промрънкване или примляскване. Да ти кажа не мисля, че като се стряскат така е признак, че не се чувстват добре психически. Не помня кой доктор при който ходихме ни каза, че това стряскане е напълно в реда на нещата особенно за момченцата, били по-чувствителни, постепенно го израствали.

Хубав и усмихнат ден от мен   bouquet

# 187
 Честит месец на всички, не можах да разбера колко са и за да не изпусна някой минаваме със "всички".

Снощи ходих да търся лактогонен чай, и в двете аптеки на Нишава не намерих. Днес още не ми е останало време да потърся. Чушкопекът (не мога да ви обясни защо, но това е много нежно обръщение) днеска е мнооооооооооооого гладен, ама мнооооооооооого. Цедя и давам на принципа "луд умора нема" (само се поти). Да знаете каква цака хванах, за 30 минути 100 милилитра цедя с помпичка инжекция Чико и даже не се уморявам! Таткото заяви, че тамън съм си намерила смислено занимание, в което да въведа нови тенденции.  Party

Аз пих едно хапче, зимафлор май беше, докато бях бременна. Сега не давам нищо такова на Краси. Сигурно му стига. Витамин давам по 2 капки, но честно казано не съм много убедена, че и двете ги яде.

А сега отлитам в страната на помпите и шишетата.

# 188
Еспа, мани, ми сега четох за захласването, че го правели по-емоционалните и чувствителни деца... пък мойто вече 2 пъти ми го направи тоя номер.. Държа да кажа, че не съм го оставяла нарочно да реве... първият път беше в болницата, втория на преглед при педи малко след болницата, като и двата пъти просто го събличах... Crazy  Ама се притеснявам аз за психологичното му състояние, тая болница го повреди направо, чак почвам да се питам имаше ли чак толкова голяма нужда да ходим и дали не му направих мечешка услуга... Дали не причиних болка на детето си?!  Confused

# 189
Честит рожден ден на Натали  bouquetжива,здрава и много щастлива!
Честити месечинки на Ана,Рая и Тихомир!
За зимафлор-не давам но пих когато бях бременна,мисля че от 5-я месец
Ралче  Praynig Praynig Praynigдано с операцията всичко да отмине Hug
Сиска Марио няколко пъти се захласва и при мен не е нарочно,ако не съм в стаята и докато ида при него той горкия вече се захласнал и почервенял,първите пъти направо като го видях се оплаших,като го взема на ръце и си го гушна се успокоява

Последна редакция: пн, 16 фев 2009, 15:42 от desisladka

# 190
Благодаря на всички за честитките з амесечинката на Виктор  Hug! И тъй като тоя номер с картинките не го умея, затова само така:  newsm38  Simple Smile Ние вчера решихме, че е хубав повод да купим торта и да се облажим за здравето на детето  Party

Бърборанче, не се страхувай да махнеш лепенката - няма да я боли - просто я махай внимателно. Моят съвет е след това да я намеж с кремчето срещу подсичане и да залепиш новата лепенка като мине зачервяването. Нали и ние бяхме така, така че не се притеснявай. А за рецептата - ако продължи още дълго да се изрива малкия, можем да направим една срещичка  Simple Smile. Не мога да разбера кое му действа - имам чувството, че ту му утихват, ту пак пламват... Ту го мажа с антибиотичен крем, ту само почиствам с дистилирана вода и вече не зная кое е правилното. И на него му слязоха вече пъпчиците по телцето, но предполагам, че просто трябва да мине време..

Честит рожден ден, Наталиbouquet

Иники, кефиш ме със стила си на писане  Peace

# 191
Здравейте мамета!  bouquet
Първо да честитя рождения ден на Натали с пожелания за много здраве и щастие!  newsm51
Честити месечинки на всички бебчета! Да растат здрави и да радват мама и тати! smile3525

Ние бяхме на консултация, бебка е наддала 650 грама и 3 см., удариха ни ваксината, преслушаха и гърдичките, гърлото прегледаха, няма проблем, да чукна на дърво. Обаче според майка ми Александрина не е наддала достатъчно и настоява да я дохранваме с АМ по 40-50 мл. Тя е мед.сестра в детско отделение, аз много и се доверявам, но в случая си мисля, че не се налага да дохранвам, след като детето е спокойно, спи си след като се нахрани. Не знам как да направим. На гърда наистина не се знае колко изяжда, сутрин имам много кърма, вечер е по-малко, евентуално само вечер да даваме АМ.

Изписаха ни Вигантол по една капка, но се чудя дали да давам по 2, защото тази една капка я я глътне, я не.
Александрина също се стряска предимно от собствените си движения и звуци, особено като я кърмя и ако суче по-звучно.

Бърборанче, за лепенката на Петя - на мен като ми бяха сложили на операцията такава непромокаема лепенка, после така беше залепнала, че имах чувството, че ще ми смъкне кожата, та преди да я отлепя с едно памуче със спирт напоено обтрих залепеното и бързо я махна. После намажи с кремче, щом е зачервено мястото.

# 192
  • Варна
Здравейте и от мен!
Аз отдавна не съм писала, но моя мъж беше 3 седмици в отпуска и миткосвахме по цял ден навънSimple Smile

Иначе редовно ви чета, и като страничен наблюдател да ви кажа нещо: или аз съм някакъв страшен непукист, или повечето от вас се втеляват в повечко. Какви са тези симптоми за рахит и други болести - защо сами си слагате диагнози? Нали бебчетата ходиха на ортопед? Или пък, Бърборанче, да те е страх лепенка да махнеш. Да ви кажа, Елия пък от два дена от 4 до 8 вечерта голям рев, голямо дране. Ама я оставям - след като е наядена, напоена, сменен памперс, какво да направя? Да я дундуркам няма да стане, че веднъж свикне ли, отърване няма. Не ме разбирайте погрешно, обожавам детето си, но малко по-смело трябва. Ами когато наистина се разболеят от нещо - настнка, шарка, какво ще правите?

И още нещо - поколения наред са изгледани на АМ, давана е вода, рано са ги захранвали, били са им "обкновени" ваксни, не са пили капки за колики и т.н и т.н. и не само, че са оцеляли, ами са си и здрави и нормални хора.

Това го пиша, защото, ако се загледате в темите ни, няма много положително - само оплаквания. Малко по-ведро, момичета, това са ви едни от най-хубавите моменти в животаSimple Smile Наслаждавайте се, а не се вкарвайте във филми излишно.

# 193
Момичета питам пак - какви са тези лепенки които слагате на пъпчетата и защо........Всяка от вас ли е зодела бебето на ортопед, защото аз не съм и даже не съм знаела че трябва - само педи го наблюдава.
Вие правите ли вече гимнастика - аз съм решила утре да си купя степер и да започвам упражнения, че колко челулит имам да топяяяяяяяяяяяяяяя

# 194
Момичета питам пак - какви са тези лепенки които слагате на пъпчетата и защо........Всяка от вас ли е зодела бебето на ортопед, защото аз не съм и даже не съм знаела че трябва - само педи го наблюдава.
Вие правите ли вече гимнастика - аз съм решила утре да си купя степер и да започвам упражнения, че колко челулит имам да топяяяяяяяяяяяяяяя

Соня, тези лепенки ги назначава педиатъра, АКО има проблем...Щяха да ви кажат, ако трябваше-спокойно  Laughing
Мим,  добре си го казала -това са най-хубавите моменти в живота ни!!! А ме е страх да махна лепенката, защото обхваща цялото коремче и знам как ще я боли и ще плаче..та по-добре е да плаче като татко и си е вкъщи!!! Тя и без това е чувствителна душа!!!

Общи условия

Активация на акаунт