Свети Валентин наближава-януарчето с радост мама дарява

• 17 479
  • 295
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Момичета,

да питам нещо - ако някой е чел или преживял с първото си момченце - на Виктор единият тестис му е още качен горе - знае ли някой до кога трябва да слезе и има ли опасност да не слезе сам...? Не че се притеснявам много, ама нещо тия дни го мисля... че тия мъжки работи не ги разбирам много  newsm78
Според мен говори с педиатъра , по принцип е важно да се уточни къде точно е останал тестиса - дали е в ингвиналния канал или в корема . Може да се изчака , но най-добре да говорите с лекар - уролог или детски хирург

# 136
Катериче, Ели, благодаря за успокоенията  Hug

Иники, милото линукс потребителче  Hug Дано да му се оправи стомахчето и да спре да повръща... Ама виж - иначе добре си наддава, доколкото си спомням от постовете ти  newsm78. А най-кофти е това - да не знаеш от кво е.. Нацелувай го хубаво  Heart Eyes

Биляна... ами захарта си е захар - не е хубава за малки деца, камо ли за бебета.. но ти си знаеш  Peace И моята педи ми каза да давам за изплакване, ама кой ли я слуша  Laughing  Crazy

Емски, ти ме уби.. Нищо не съм чела за вит.Д... Аз давам по 2 капки дневно (не е задължително сутрин на гладно, поне педи не ми е казала), но Вигантол (както и повечето мамчета тук). И аргументът е именно, че не се изкарва на слънце. Вит. Д3 се произвежда като се излагаме на ултравиолетови лъчи, т.е. слънце. Тъй като нашите бебчета няма как да ги излагаме на слънце, щото такова липсва в момента, трябва по изкуствен начин да им набавим вит.Д3... и ей затова трябва да им се дават капките. Ама явно трябва да избираме между вероятностите да хванат рахит или да им се прецакат бъбреците  Confused Сега се мятам и аз да чета..

Лено, на мен някой (лекар, ама не си спомням вече кой, то малко ли са  ooooh!) ми беше казал, че може да се смъкне до към ... месец (ха де - като не си спомням точно кой месец, нещо далечно беше, върти ми се шести, ама да не те излъжа..). Абе мисля, че нямаш още повод за притеснение, а консултации със специализирани лекари мисля, че е удачно да правиш след като изтече този период.. На първо време - педи  Peace  Hug

# 137
Здравейте Честит Св.Валентин на всички  Grinning много,много да се обичате.Честито на всички именици.

Виждам,че обсъждате темата за капките за рахит,ние даваме Вигантол в началото 2 капки с капки кърма,но на последната консултация на 12.02 педито ни каза да ги увеличим на 2 пъти по 2 капки,така, че сега давам 4 капки на ден.Маги за 40 дни нададе 1,600кг. и порасна с 6см. и оказа се , че май я държа на много топло та затова ни ги увеличиха.
Каза ни , че имаме първ признаци на рахит   Sad ръчичките и крачетата понякога са и хладни и лепкави и доста често се стряска,а и до сега съм я изкарвала на разходка 4-5 пъти в по топлите дни,всичко това заедно с спането на бебето в топла стая водело до рахит.

Не мога да разбера претоплям ли я или не, обличам я с боди с дълъг ръкав без крачолки и гащеризон без ръкави с терлички завивам я с едно много тънко одялце и едно по плътничко Испанско ако се сещате за кое говоря.До сега подържах температура на стаята 24 градуса.Като я къпех освен климатика пусках и духалка.Ама май грешно съм правила.

Така, че да ви питам как обличате бебетата в къщи и как са облечени като спят,с какво ги завивате,колко градуса е температурата в стаята и каква е температурата като ги къпите?

# 138
  • Варна.....
Ванила, наистина е доста топло с стаята ти.
Преслав е облечен с боди, с дълго ръкавче и гащеризон. През деня спи с леко одеалце, памучно. Климатика е на 22 градуса.
Като го къпя затоплям повече спалнята, около 24 градуса а после намалявам на 20 за спане. Спи облчене пак с боди и тънка памучна дрешка- боди или блузка с ританки. Завит е с вълнена пелена.
Аз от днес давам Вигантол, по една капка. Така пише на опаковката поне. А забравих да  питам по колко лекарката ни, та затова на упътване я карам.

# 139
честит празник, на тези , които празнуват Wink нека всеки ден е празник за влюбените Wink
Дони, с този поздрав ми напомни за нашия сватбен танц Simple Smile , беше на Елвис песента "love me tender"
Emski  давам вит.Д , сутрин преди хранене по 2 капки, послушах педиатърката си, имам й доверие в случая
Vanilla наистина при теб е доста топло, температура от 19- 22, а за къпане -24 и после проветрявам; само се чудя newsm78 не ака ли зелено бебчето, щом е претоплено
Момичета, не съм ви питала има ли мами, които не замразяват кърма и са против това ?
Както и за климатика, чувала съм ,че бебета не е хубаво да спят в стая, отоплявана с климатик?

# 140
  • Варна.....
Както и за климатика, чувала съм ,че бебета не е хубаво да спят в стая, отоплявана с климатик?
Ами с климатици си отопляваме целият апартамент. Все пак не духа срещу детео или нас. Кое му е вредното?? Или е поредната легенда.....

# 141
Ха, добра вечер!

Честит празник на тия, които празнуват!

Аз, св. Валентин не го тача (щот си е католически празник все пак), но пък Трифот зарезан ог отбелязах с половин чаша винце  Wink

Преслав е облечен с боди, с дълго ръкавче и гащеризон.
И Никола така   Peace.
В началото държах около 22 градуса в неговата стая, ама щото нали ми беше много мъничък, а сега е 20 градуса. През деня е по другите стаи обикновено, а там е около 20-22 градуса, ама ние така сме си свикнали.

Виждам,че обсъждате темата за капките за рахит,ние даваме Вигантол в началото 2 капки с капки кърма,но на последната консултация на 12.02 педито ни каза да ги увеличим на 2 пъти по 2 капки,така, че сега давам 4 капки на ден.Маги за 40 дни нададе 1,600кг. и порасна с 6см. и оказа се , че май я държа на много топло та затова ни ги увеличиха.
Каза ни , че имаме първ признаци на рахит   Sad ръчичките и крачетата понякога са и хладни и лепкави и доста често се стряска,а и до сега съм я изкарвала на разходка 4-5 пъти в по топлите дни,всичко това заедно с спането на бебето в топла стая водело до рахит.

Малеееее, аз за първи път ги чувам тия неща  Shocked. И ние явно имаме тези признаци на рахит като се замисля. Аз давам също по 2 капки Вигантол. А като пекне слънце в спалнята го събличам и го пека, па макар и през стъкла и прозорци. Незнам дали помага това, но му харесва.

# 142

Честит празник на всички, които чувстват днешния ден като такъв и който и да е от двата празника да почитат.
Бъдете здрави, щастливи и винаги обичани.

# 143
Здравейте  Hug

Честит Св. Валентин  txtloves и Трифон Зарезан  newsm24 Да сте живи и здрави, много щастливи и да се обичате!   loveuuu

Днес моят съпруг има рожден ден. Да ни е жив и здрав! Да ви почерпим:

Ето снимка и на малката бебка ЯНA:

# 144
Добро утро! Гази сутрин кафето е от мен:

KrisDiMarYana Да ти е жив и здрав мъжа, мнооого любов и щастие ви желая! Hug  bouquet 
И аз давам Деавит сутрин х2 капки. На Андрей давах същите капки и съм нямала проблеми! Аз пък четох някъде, че като се предозирал вит Д водел до спиране на растежа на детето. #Crazy Тук мисля, че се коментираше, че и през лятото се давал - до 2 годинки. А нашия лекар /който не е педиатър, а общо практикуващ - аз нямам и др избор, де,/ ми каза, че като свършим шишенцето ще прецени дали да продължим да го даваме. Аз смятам да не се шашкам и да му се доверя, нали затова е лекар ...
Честита месечинка на малките Александрина, Рая, Виктор и Боян!http://s5.rimg.info/61f0e436fff90e181005a22a63bb3c02.gif

# 145
Много хубаво кафенце. Аз съм пак след безсънна нощ. На Марти е запушено нослето и трудно диша. Няма хрипове в гърдите, доколкото мога да преценя, но стеримара хич не му помага. Снощи в 4 часа търсих из нета какво друго мога да му дам, но за такова малко бебче само с консултация с лекар.

Ванила ти ме изуми - ако това е вярно, значи и Марти има начална форма на рахит, но лекарката в четвъртък нищо такова не каза  newsm78. Давам по 1 капка Вигантол, но пише че може и по две. С витамин Д внимателно, защото наистина при предозиране води до спиране на растежа.

В къщи иначе е около 22-23 градуса, а бебето е винаги повито с едно памучно одеалце. И ние сме на климатик, но стаята е топла и той рядко се включва, аз по-често пускам и духалка.

Стеларусева - аз не замръзявам кърма. Нямам против всеки да прави така както го разбира, но аз лично не бих замръзявала /засега/. Първо не ми се цеди, после с такова цедене може да си докарам свръхлактация и после да се чудя как да регулирам. Наистина така съм плътно с детето - но нали затова ми плащат. Е не мога да излизам, но пък после ще излизаме с бебето заедно.

Честити месечинки на Александрина, Виктор, Боян, Рая - да са много здрави.

# 146
Добро утро и от мен,Билянка мерси за кафето Hug
При нас температурата е 23-24 градуса а Марио е облечен с боди дълак ръкав,гащеризон и чорапки,или с камизолка,гащички,блузка и ританки това ни е облеклото,климатика го пускаме по някой път когато навън е под 0   и редовно му чистим филтрите.Ние сме на 2капки вигантол,давам ги на обяд в млякото
Честити месечинки на Александрина,Рая,Виктор и Боян!
Честит вчерашен празник на всички,KrisDiMarYana честит рожденник,да е жив,здрав и добър татко!
Да почерпя и аз че моят мъж вчера беше именник,а нямах време да седна на компа Embarassed

Последна редакция: нд, 15 фев 2009, 10:17 от desisladka

# 147
Десисладка, да ти е живо и здраво мъжлето!  bouquet
Елена, опитай, моля те, с помпичката! че като си спомня как се мъчеше Гого и ми е жал.... наистина помага!

# 148
  • София
Ха добро утро -Има ли махмурлии Joy Уважих се и аз с една чаша , само че бяло вино - нали уж е по-леко...Георги го уважи към 3 и нещо, но за 6 часа все си мисля, че се е разградило Rolling Eyes
Стеларусева, понякога нямаме избор-ако се наложи да излезем и се забавим, няма как бебчо да седи гладен и цедя...А когато са ми напрегнати гърдите и съм се изцедила малко, колкото да облекча( особено след 5-6 часова пауза от негова страна), няма да хвърлям кърмата я Simple Smile
В къщи в детската е 21 градуса. В студено време трудно се вдига, ако не пусна и духалка, че с една камина топлим 170 квадрата. Малкия е облечен в момента с боди с дълъг ръкав, ританки и елече(беше с блузка, но я понамокри Close) Не е задължително акото от претопляне да е зелено.
За Вигантола - още не съм го почнала, но докторката каза, по 2 капки за зимни бебета. С Хриси давах до началото на лятото, въпреки, че бяхме всеки ден на вън - има значение колко се е затворила фонтанелата, а не времето Simple Smile

# 149
  • Русе
Ехо от нас! И аз давам Вигантол по 2 капки с кърмата сутрин, така каза педи. Като бременна също го приемах, но по 4 капки на гладно последния месец. Изписаха ми го на ЖК. Направо съм бясна на нашата топлофикация- в това студено време ту пускат, ту спират парното и пускаме климатик в хола. #2gunfire И така бебка ту на студено, ту на топло..но в общи линии се стараем да поддържаме 20-22 градуса. Не знам как намирате време да четете и пишете, аз все нещо не мога да се организирам..явно проблемът си е в мен. На 20.02 оставам съвсем сама- майка ми и тя тръгва на работа. Мъжът ми вече от 11.02 тръгна. Поне вече времето да се оправя и да ходим на разходки. Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт