Проблем с розацея!?!

• 377 239
  • 1 028
  •   1
Отговори
# 165
ЗДРАВЕЙТЕ ,СПОКО-ИМА ЛЕЧЕНИЕ НА РОЗАЦЕЯТА .ЛЕКУВА МЕ ДЕРМАТОЛОЖКАТА ДР.ЧОЛАКОВА В ДКЦ8 В СОФИЯ.СЪЧЕТАВАХ ПО ОПРЕДЕЛЕНИ СХЕМИ ЛЕЧЕБНИ КРЕМОВЕ И КОЗМЕТИКА .ЕФЕКТЪТ Е ВПЕЧАТЛЯВАЩ,НЕ ВЯРВАХ ,ЧЕ МОЖЕ ЛИЦЕТО МИ ДА НЕ Е ЧЕРВЕНО И ПАРЕЩО.СЕГА ИМАМ  ЕВЕДНЕВНА КОЗМЕТИКА ЛЕЧЕБНА И ЗА ПОЧИСТВАНЕ И  СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ И СЪМ СУПЕР МАЦКА Grinning

# 166
krisi-krisi , може ли координати на лични, ако разбира се приема и има кабинет.
rumyord_m, поста ти може би, би направил по-добро впечатление ако беше с малки букви и си беше направила труда да се регистрираш.

# 167
joya не искам да подвеждам никого.Искам да видя дали ще има резултат.За момента съм червена и кожата ми се излющва но много бавно.Чак ми е неудобно да ходя на работа.Д-р Райчева няма кабинет.Прие ме в къщи.

# 168
krisi, можеш ли по-подробно да опишеш изследванията, които си правила, а също и диетата- какво е разрешено да ядеш и какво-не .  Praynig Начина на лечение като че ли прилича на този на украинския лекар- строга диета и излющване на кожата newsm78  Krisi, всичко което споделиш ще е от полза.
Желая ти успешно лечение ! Hug

# 169
  • Русе/ София
Здравейте и аз се включвам в темата ви със същия проблем.
Преди години ходих при д-р Николова в Александровска мисля (не съм от София и ако бъркам болницата моля да ме извините), щяха да ми правят лазерно премахване на капилярите, но за мой късмет или пък не, апаратурата им бе повредена и процедурата ми така и не се състоя. Дерматоложката ми в Русе още от вратата каза " Имате вегетативна невроза госпожо, от там идва розацеята , дерматита и всичките ви кожни проблеми, не си давайте парите за лазери защото ефекта (ако го има) е временен, пазете се от студ, слънце, вятър, кафе, цигари.......и т.н и най вече от стрес" За съжаление при мен стреса е форма на живот, така че се отказах от борбата за преодоляване на проблема. Ползвах кремчета - на Биодерма (серия сенсибио), на Авен, на Руборил, на Ла Рош, на Лиерак, всичко което излезе на пазара като медицинска козметика против гадното зачервяване. Не съм видяла някакъв супер ефект от изброените така че незнам дали има "вълшебен лек" за розацеята- ще продължавам да мажа и да се опитвам да съм по-спокойна Wink

# 170
mama Enia диетата която спазвам по време на лечението е: без месо включително риба,мляко и млечни продукти,никакви ядки,цитрусови плодове,грах,зрял боб,леща.Може да се яде ориз,картофи,маслини,зеленчуци,банани,българските плодове без ягоди и малини.Неможе да се пие кафе,алкохол.Относно изследванията-рентген на стомах,пасаж на черва,тест за алергия на хранителни продукти,ехография на коремни органи,матка яйчници,пълна кръвна картина,репродуктивни хормони и хормони на щитовидната жлеза.От утре започвам захранване с яйце.

# 171
krisi, благодаря за информациятя  bouquet
Установи ли се при теб след всички изследвания каква е причината за розацеята?  При мен проблема беше-колит  плюс стрес .
Пожелавам ти пълно излекуване Hug 

# 172
Д-р Пешева ми предписа Тетрациклин по едно на ден поне за 3 месеца.После контролен преглед и евентуално продължение на лечението.
-------------------
За мое най-голямо съжаление днес научих, че многоуважаваната от мен д-р Пешева е починала преди 6 месеца. Светла й памет!! В продължение на повече от 20 години много пъти съм водила при нея децата ми. Тя винаги беше много точна в диагнозите и лечението винаги беше много бързо и ефикасно. Винаги беше толкова любезна и внимателна. Мисля, че нейната кончина е голяма загуба за всички, които са я познавали.

# 173
mamaEnia от всичките изследвания които направих се оказа че всичко ми е наред.Само реагирах при алергичния тест на краве сирене до 24 час също така на шоколад,агнешко и пилешко месо.При мен розацеята е наследствена плюс стреса и напрежението.И като по-млада не си пазех кожата от слънцето,но като не съм знаела че съм болна от тази болест.Докторката която ме лекува в момента каза че цял живот трябва да се предпазвам от слънчевите лъчи.

# 174
Здравейте! И аз имам лека розацея от няколко години след използване на крем с кортикостероиди. Имам леко подобрение от кремчето на Биодерма. Искам да ви попитам дали избягвате сауната, защото моят дерматолог каза, че ще повлияе зле и ако ходя трябва да съм с медена маска на лицето. Но от друга страна чрез сауната се изхвърлят всички токсини от организма и това може да благоприятства излекуването на розацеята... Също искам да споделя, че сутрин лицето ми е много по-добре отколкото вечер, стреса и умората указват огромно влияние.

# 175
Здравейте, червенобузки! Embarassed И аз съм с розацея от 8 години. От 10 год.с миома на матката. Явно там е връзката - на хормонално ниво. Не ми е никаква утеха да чакам менопаузата ,за да ми намалеят естрогените и да ми изсветлее лицето и ми се свие миомата. Mr. GreenОпитвала съм всички видове медицинска козметика.От някои-Биодерма, Авен просто кожата ми не е раздразнена допълнително,но ефект върху капилярите -няма.Проучвам ефекта от лазертерапията.Най-модерният лазер в Б-я е във ВМА и в едно студио в Младост. Във Военна болница записването е за след 21/2 месеца- т.е точно в най- слънчевото време.Ако някой е ползвал подобна процедура - нека пише подробности.

# 176
healthi, моя съвет е да пробваш кремчето МетроРуборил на Изиз Фарма. Има ефект още след първа апликация, ползвам го поддържащо на седмица 2-3 пъти, с розацея съм от доста години, която вече е супер овладяна и без никакви прояви от както ползвам тази мед.козметика.
За мен си заслужава инвестицията до последната стотинка, има го в Ремедиум и по-добрите аптеки. През слънчеви дни ползвам УВ Блок 50 пак на Изиз Фарма.

# 177
Здравейте и аз съм със същата диагноза. Пила съм антибиотици по схема, ползвала съм Руборил, козметика на Юсерин, Биодерма, Биотрейд, Авен и какво ли още не, но без особен ефект. Това което ми изчисти лицето беше Тоник Pure skin на Боитред и Финацеа на Shering + слънце защитен SPF 50+ . Факт е обаче че в момента тази комбинация не ми помага като преди, а бях много добре до преди да забременея и да родя. Първия път ми назначи лечението доц. Господинов, гр. Плевен Успех с лечението и на вас и на мен!  Blush

# 178
Някой пробвал ли Сapillin на Ивостин?

# 179
  • Русе/ София
Аз ползвах мостри на този Capilin - зелен е и според мен тушира зачервяването. Прочетох от темата много добри отзиви от Roseliane на Uriage и си купих него, но като че ли не виждам такъв ефект, както от мостричките на полския крем на Ивостин. По евтин е също. Но не съм го ползвала продължително за дам обективно мнение.  Embarassed
Vian моля те да ми кажеш каква е разликата между Руборил и Метроруборил. Видях козметиката на Изис фрама, аптекарката като че ли не беше много компетентна относно медицинската козметика), има го и този слънцезащитен фактор 50+ (оцветен и неоцветен) и ако има такъв ефект за какъвто говориш (ако само с него лицето ти е овладяно), съм готова да си купя и двата продукта за лятото.
Благодаря предварително  Hug

Общи условия

Активация на акаунт