Проблем с розацея!?!

• 377 245
  • 1 028
  •   1
Отговори
# 180
Elida, ползвала съм и Руборил и Метроруборил. Първият е само за зачервявания, а Метроруборил-а е за по-тежка розацея, която протича с лющене, възпаление, сърбеж, образуване на ранички и корички, както беше в моя случай. Дава много добри резултати. Успех в борбата с този ужасен козметичен дефект!   bouquet

# 181
Мога да твъдя че Розацта е всичко друго но не и кожен проблем,затова тези кремове които ползвате не ви помагат,проблема идва отвътре,с лазер премахвам капилярите но топлите вални пак се поевяват,парене, щипане а няма капиляри,но лазера помага ама временно, засега съм набелязал основните причини за  заболяването,мисля че имам напредък в лечението,когато и ако постигна краен резултат ще ви пиша

# 182
  • София
аз също имам зачервяване от около 9 години. минах през различни лекари, като диагнозите варираха:
- демодекс - мазах се със салицилов спирт, пих някакъв антибиотик и ми предлагаха пилинг, за да се излющи кожата
- контактен дерматит, причинен от компютър - там ме накиснаха с кортикостероид, който по късно се оказа, че не само замаскира проблема, но и изтънява кожата
- розацея - предписаха ми руборил и диета
- купероза - това беше последната ми диагноза. докторът каза, че нямам пъпки, т.е. гнойно възпаление. при мен има само трайно зачервяване и тук таме разширени капиляри в основата на носа. беше ми изписал крем, който забъркаха в аптеката, на основата на дъбова кора и други билки. важното беше да се ползват стягащи кремове, които свиват капилярите.
като добавим това и че съм с мазна кожа, не остана нищо рекламирано, което да не съм купила и изпробвала - авен, биодерма, урияж,биокозметика и т.н.
преди няколко месеца четох статия за това как една жена е прилагала компреси с жълт кантарион и е пиела чай от жълт кантарион. все още не съм го изпробвала, но пък си купих дрениращ крем за мазна кожа с жълт кантарион и мога да кажа, че си пролича. да добавя, че намалих (тогава) значително кафето. иначе аз си знам дразнителите - кафе, шоколад, кока кола, червено вино. това мога да избегна или поне да сведа до минимум. засега не се справям с цигарите и стреса.
да добавя и това, че нямам видими пъпки, но пък кожата ми изглежда все едно, че е с обрив - грапава и груба.

Последна редакция: пн, 12 апр 2010, 17:10 от diakam

# 183
Здравейте!
Темата ме интересува, защото майка ми е на път да се сдобие с такава диагноза и от това, което прочетохме с нея в интернет, всичко съвпада твърде точно за нея. Confused
Искам ви да попитам - Някой пробвал ли е да се лекува с хомеопатия и имал ли е успех/ подобрение?
Благодаря!

# 184
Здравейте , и аз при вас !
Имам  установена розацея от 6 години ! Мазала съм се с Юриаж ,Авен и в момента с Биодерма. Правили са ми с течен азот процедури. Подобрение не видях от нищо ! Даже при мен положението става по-зле. Преди имах зачервявания само вечер. От известно време дори се събуждам с червена кожа. Когато започна някакъв нов крем в началото имам подобрение и след известно време не ми действа по никакъв начин ! Не знам при вас как е но аз имам и черни точки на носа ,който не знам как да лекувам поради чувствителната си кожа и акне по лицето и деколтето. Когато ползвам нещо за пъпките кожата ми става суха и още по-червена . За моята кожа ми казаха ,че никакви пилинги не трябва да се правят .
За лазер е късно ,но на мен ми казаха че процедурите с IPL  помагали много при спукани капиляри каквито аз имам на лицето ?!

# 185
AlLeksa, не е късно за лазер. Аз направих две вече - остават ми още 4. След товасе ползва крем със слънцезащитен фактор

# 186
healthi каква е цената на една процедура?

# 187
healthi  Hug

къде ги правиш ! И колко струват ?

# 188
  • Русе/ София
http://www.fitness-spots.com/spots/283

Здравейте, ето тук аз си правих преди години IPL на лицето. Направих 2- не видях ефект.  Sad Мисля че беше 5 лева на лъч или нещо подобно. През лятото може да хванете и някоя промоция. Ядосвах се, че не направих още 5-6 процедури както ми "препоръчаха"от центъра, но кожната лекарка ме разубеди, че дори да има ефект- той е временен, а парите доста. След процедурите ми изписаха слънцезащитен фактор на Isis pharma (50+) и ми обясниха, за да не стане лицето ми на петна, не трябва да не излизам без него. Лично при мен нямаше ефект, но който иска, да опита - пожелавам успех. Peace

П.П Страницата ви я давам единствено като адрес на центъра, няма много инфо на нея. newsm78

# 189
Искам ви да попитам - Някой пробвал ли е да се лекува с хомеопатия и имал ли е успех/ подобрение?
Благодаря!

И мен ме вълнува този въпрос. Писна ми от антибиотици и мазила без ефект.

# 190
Явно доста хора сме с този проблем.Интересно защо не срещам подобни на мен и на вас по улиците.Мисля си ,че само аз съм с лоша кожа.Много е трудно ,единственото решение е да поддаржаме да не стане по-зле от колкото е.Явно късметът ни е другаде,не в кожата.

# 191
Здравейте и от мен!
Реших и аз да се запиша при вас и да следя кой как успява да се пребори с това досадно заболяване.
На мен точно диагноза "розацея",никой не ми е поставил то не ми и трябва сама се лутах търсих четох ,тъй като моята дерматоложка НЕМОЖА да ми измисли кво точно ми има....ходих доста пъти и останах разочарована започнах да се рова и търся,жалко,яе няма публикувани снимки ,за да се ориентирам по-добре,но за мен си съм сигурна,че е тояно това.Топли вълни постоянно поти се лицето ми.Аз също съм с много светла и суха кожа,мислех,че е от зъби пих антибиотик(четох,че и развалени зъби може да доведат до розацея),нямаше ефектправиха ми едно изследване олющиха малко от кожата на лицето(незнам как се казва процедурата и за какъв паразит точно изследваха),оказа се отр.сега ми предстои кръвно изследване за някакви бацили ли паразити ли беше в стомаха и ако е положит.пак АБ.Не се поемат от здравната каса и всичко се плаща да не говорим за скъпаската козметика,която предписват.Започнах да си се самолекувам и във вас ми е надеждата момичета.Никога не съм била с толкова лоша кожа винаги ми е била като бебешка кожата,а онзи ден голямата ми дъщеря(на 3 г.),ме накарада се почуствам още по-зле,когато се опитваше да ми обясни за майката на друго детенце от ДГ и ми каза:" на еди кой си майката дето има много пъпки като теб,мамо"Умрях от срам.............
Опитвам разни кремчета ,но за сега няма ефект или той е краткотраен в смисъл избеляват за картичко и после пак на нова сметка.Дано не съм ви досадила,но никой друг не би ме разбрал така както хора с еднакъв проблем.......

# 192
JANILINA  Hug
Много е неприятно, аз и с двете бременостти и след това, докато се въведа в приличен вид (с антибиотици разбира се), се чувствах длъжна да обяснявам на всеки, че това е розацеа. Хората те гледат странно, и въпреки тоновете фон дьо тен, пак си личи, даже по-зле става. Как да обясня, че даже в пубертета нямах пъпки, а сега... Само който ме познава знае.
Момичета да ви споделя, много съм доволна от Ретин А. Няма го в БГ, на мен ми го донесоха от Дубай, там е доста евтин, в Европа май е по-скъп. Излющва и прави кожата супер. НАвремето го е имало и тука ама защо са го спрели не знам. Само трябва да се ползва много внимателно и оскъдно, защото е много силен, аз една седмица се белех като змия. Помага и за белези и бръчки между другото Wink

# 193
  • Русе/ София
Здравейте, не ми става ясно розацеята с пъпки като на тинейджър ли се проявява? Жалко наистина че няма къде да видим снимки. Кожните лекари им е трудно да поставят диагнози - на кого дерматит, купероза, розацея.... всичко под общ знаменател  Sad При мен има видими червени капилярчета, а пъпчиците са дребни и стоят като на точици, но подкожно. Лекарката каза че това са разширени точкови капилярчета. Самата кожа не е грапава.  newsm78
Четох за вегетативната невроза (една от поставените ми диагнози, на която се дължи и кожния проблем)- тя се характеризира с изчервяване (на толкова години, но уви...още го има при мен Embarassed ) и с влияние на кожата от климатичните промени, стреса и т.н
И непременно ли е кожата при розацея и разширени капиляри е суха? Обърках се съвсем Thinking  На всеки крем, тоник или мляко за почистване които си купя за "чувствителна кожа", той е задължително и "за суха"  Крема на Avene -Антирожур примерно, бе прекалено омазняващ за моята кожа.  Tired

# 194
Елида, доколкото аз съм изчела по въпроса не е задължително да ти е суха кожата,за да имаш розацея,имат я и хора с мазна кожа.Наистина и самите дерматолози немогат да дадат 100% диагноза,от което страдаме самите ние разбира се.При мен беше или розацея или невродермит или още нещо си забравила съм ги вече,пъпките при мен не са такива като при тинейджърите( с бял връх ),може и тези да са числят към розацеята ,нооооооо кой може да ни го каже,я?Моите са червени без връх по бузите и челото,също имам и цялостно изчервяване по лицето като ученичка на първа среща съм,въпреки,че те сегашните ученички хич не са от срамливите де hahaha.
joya ,този крем РЕТИН А как си го доставчш и каква му е цената?Ако може и снимка нещо да му покажеш newsm78

Общи условия

Активация на акаунт