Проблем с розацея!?!

• 377 256
  • 1 028
  •   1
Отговори
# 195
...пъпките при мен не са такива като при тинейджърите( с бял връх ),може и тези да са числят към розацеята ,нооооооо кой може да ни го каже,я?Моите са червени без връх по бузите и челото...

Положението е същото и при мен. Сега и от бременността доста ми се изостри  Sad

# 196
http://www.antiaging-systems.com/a2z/retina.htm
тука подробно е обяснено. Той е създаден против бръчки и после откриват другите му ефекти. В ЩАтите е с рецепта само, на мкен ми го носи позната от Дубай, там е около10 долара, знам че в Швейцария например е многоскъп, незнам другите държави. Намерих една онлайн аптека в която го продаваха ама не съм поръчвала.
http://www.antiaging-systems.com/iasstore/acatalog/retinacreams.html втората тубичка отгоре надолу.

# 197
Аз ретин А съм поръчвала от този сайт http://www.magicpharma.com/index.php?cPath=40_96&osCsid=49cb … 93aa6879b95902c82 но за да си мажа стриите. За 2 седмици ми го гоставиха.

А от 3 седмици се мажа с Биодерма и съм много доволна. Кожата ми се изчисти, но още си червенея.

# 198
Здравейте  Simple Smile

Аз също имам розацея, може би от около 4-5 години, като в началото беше едно много малко петно на челото, което се личеше само зимата поради рязките температурните промени. Сега обаче малкото петънце прогресира и е засегнало почти цялата лява част от челото ми. Също имам червени петна около скулите, като в лявата част е по-силно изразено. Лятото се стремя колкото се може по-черен да стана за да не си личи дълго време, но като почне да ми избелява кожата и тея петна пак се появяват Twisted Evil за това се налага зимата да ходя на солариум.Вече взе да ми писва мното от това всеки да ме пита защо ми е червено челото или къде съм се ударил #Cussing out За това преди 2 месеца реших да отида на дерматолог с нагласата, че ще се свърши с това зачервяване. След консултацията дерматоложката ми предписа някакъв мехлем по нейна рецепта за през ноща ,витамини и крем за лице anti redness на eucerine за през деня.След тези 2 месеца стриктност резултатът е нулев. Twisted Evil
Сега съм решил да си запазя час за консултация при  Доц. Мирослава Кадурина за евентуално лечение с IPL лазер.
За друг вариант не се сещам  Sad дано този лазер да помогне, че вече ми писна Twisted Evil

# 199
cooool, най-най-противопоказното нещо за розацеата е излагането на слънце и ходенето на солариум, моля те спри с тези експерименти.
Лятото, през деня, ползвай крем поне с 30 фактор и пак гледай да си на сянка. Зимно време използвай подходящ крем, тези температурни разлики е хубаво да се избягват поне малко, макар да е трудно.
Червеното вино и пикантната храна също са много противопоказни, макар аз това с червеното вино понкога да не го спазвам, но веднага ми се зачервява лицето  Embarassed

# 200
red shoe, да знам, че е противопоказно, както и куп други неща, но искам да се разкара тая розацея и да не мисля какво трябва и какво не трябва да правя/ям  Confused
Вижте какво открих докато се ровех в отчаяно в нета http://www.stop-rosacea.com/  и по-точно този линк http://zenmed.com/skincare/rosacea/default.aspx

Момичето разказва, че това  единствено й помогнало да се излекува напълно, след като предписаното от дерматолога й не помагало тя решила сама да потърси лек и го открила  Rolling Eyes
Изглежда обнадеждаващо, но  от сайта не го доставят до България, остава вариант с някой познат в Канада или USA.
Погледнете и кажете какво мислите Wink
Аз ще се опитам да направя поръчка до Гърция Confused

# 201
red shoe, да знам, че е противопоказно, както и куп други неща, но искам да се разкара тая розацея и да не мисля какво трябва и какво не трябва да правя/ям  Confused

cooool, всички ние тук бихме били малко по-щастливи ако нямахме този проблем, но с нещата, които правиш е абсурд да  "се разкара", а рискуваш да се изостри и да засегне по-голяма част от лицето ти.
Аз се боря повече от 7 години с този проблем, мазала съм се с какво ли не, много са малко нещата, които са ми повлияли, но не до пълно излекуване, винаги се появява отново. Винаги се радвам, когато имам някакъв минимален успех, защото вече ми е ясно, че пълно излекуване няма, въпросът е да се сведе до някакви разумни размери  Confused

# 202
Не мога да се примиря, че розацеята не може да се излекува напълно и ще ме съпътства през целият ми живот...нали живеем в 21-ви век #Cussing out трябва да има лек Confused

red shoe, ти пробвала ли си някаква лазертерапия?

# 203
red shoe, ти пробвала ли си някаква лазертерапия?

Не, не смея  Rolling Eyes
Мисля да пробвам с хомеопатия, но може би, след като родя.

# 204
  • Пловдив
Предварително се извинявам на авторката и на всички останали с този проблем, но не съм чела темата обстойно.

Включвам се за да спомена, че ходих при дерматолог в Пловдив. Проблемът ми беше козметичен, а не болестен - чувствах си кожата замърсена. Дерматологът изготвя маска и лосион специално за вашите нужди, които се забъркват в аптека. В разговор с нея не веднъж е споменавала, че за нея розацеята е на 100% лечимо заболяване.
Говоря за доц. Теодосиева. Кабинетът и е на бул. Руски.

# 205

Говоря за доц. Теодосиева. Кабинетът и е на бул. Руски.
Ами как може човек,който не е от Пловдив  да си поръча от нейните лечебни маски и кремчета.Някои нямаме възможност да обикаляме цяла България ако ме разбирате.  bouquet

# 206
Момичета, помните ли преди време коментирахме за един лекар в Украина, който уж лекувал розацеата, някой пробвал ли е, въобще има ли човек от Бг, за който да сте чули, че е ходил и е доволен. Имам възможност сега да отида, ама ме е шубе на сляпо. Да не е някой шарлатанин.
Кул в 21 век сме ама не само розацеата не се лекува. То едни бебешки колики не можем да орпавим, пък камо ли кожно заболяване. Да не кажа че е тъмна Индия за повечето лекари, лекуват ни насляпо затова ту се оправяме, ту пак се влошаваме.

# 207
Получих я по време на бременността след раждането дори имах проблеми със зрението повечето неща отшумяха с времето. Имах ринит и затова пиех Ксизал отидох на дерматолог и ми изписа вода и крем дс на Биодерма но в момента в който ми свърши Ксизала и всичко започна наново независимо от козметиката.Пих какво ли не но ми помогна най-много крем СКИНОРЕН два месеца се мажех с него особено около и по носа, бузите и брадичката. Пъпките и сърбежа изчезнаха но се остана леко розовеене за което ползвам преди лягане крем Бочко и сутрин и вечер задължително памуче с розова вода и хубаво почистване на лицето през деня не слагам нищо опитвам се да не стоя срещу слънцето ако усетя раздразнение по лицето изпотяване сърбеж винаги имам в себе си розова вода и памуче. Всичко в нета изчетох само Акне Аут Актив не ползвайте, че така ми изсуши кожата едвам я оправих със скинорена, беше ме състарил със 15 години

# 208
Мисля да пробвам един крем на Регал за бръчки в зелена опаковка. Една колежка много ми го похвали. Каза че мъжът й е много доволен от него а преди да го изпробва с какво ли не се е мазал.

# 209
Аз си правих IPL лазер. След процедурата лекарката ме предупреди ,че мога да имам зачервявания. Странното е ,че нищо ми нямаше. Около седмица трябва да се пазя много сериозно от слънце и топлина върху лицето. Каза ми да отида след 20 дни за следваща процедура. Трябва да направя около 5-6 . Според нея трябва да направя около 3 ,защото после идват горещините и силното слънце.Много съм доволна макар и от една процедура . имам минимално леко подобрение относно зачервяваната . не знам дали си въобразявам но и поричките ми една идея са се свили.

Ползвам в момента козметиката на Биодерма и усещането е приятно . Кожата не ми е опъната .

Общи условия

Активация на акаунт