Проблем с розацея!?!

• 377 069
  • 1 028
  •   1
Отговори
# 660
Обсъждахме ли преди козметиката Red Out на PHYTOCODE? Не поня дали имаше отзиви.
Момичетата в темата за фитокод много го хвалят, но те нямат розацея. Аз си го поръчах, не очаквам чудеса, важното е да не ми дразни кожата.

# 661
Момичета, искам да споделя какво предприех аз и на този етап имам успех.След консултация с д-р Божикова, тя ми изписа три антибиотика. Отказах да ги пия, не ги купих изобщо. тъй като хеликобактерът ми е твърде завишен, реших, че на първо време ще се опитам да прочистя храносмилателния си тракт. Един месец не консумирах никаква животинска храна, само плодове, зеленчуци, ядки, чайове. Към това "лечение" добавих и мазане на проблемните зони с правен крем ( метронидазол + канестен крем ) по схема. Метронидазолът доста изсушава кожата, моята започна да се бели, затова използвам мазен зашитен крем с фактор. За моя изненада, кремовете на Mixa се оказа доста сполучливи и цената е приемлива. Изполвам този против заервявания с фактор 15. Убедена съм, че повечето проблеми с кожата идват от неправино хранене. Червенината при мен намаля силно, нямам нови обриви, дано не се появят

# 662
  • В най - голямото село
Обсъждахме ли преди козметиката Red Out на PHYTOCODE? Не поня дали имаше отзиви.
Момичетата в темата за фитокод много го хвалят, но те нямат розацея. Аз си го поръчах, не очаквам чудеса, важното е да не ми дразни кожата.

Трябваше да помолиш да ти пратят мострички. На мен ми бяха изпращали. Не точно на този крем, но на други от техните. От всичките пламвах. (Още не знаех, че имам розацея).

# 663
Момичета, искам да споделя какво предприех аз и на този етап имам успех.След консултация с д-р Божикова, тя ми изписа три антибиотика. Отказах да ги пия, не ги купих изобщо. тъй като хеликобактерът ми е твърде завишен, реших, че на първо време ще се опитам да прочистя храносмилателния си тракт. Един месец не консумирах никаква животинска храна, само плодове, зеленчуци, ядки, чайове. Към това "лечение" добавих и мазане на проблемните зони с правен крем ( метронидазол + канестен крем ) по схема. Метронидазолът доста изсушава кожата, моята започна да се бели, затова използвам мазен зашитен крем с фактор. За моя изненада, кремовете на Mixa се оказа доста сполучливи и цената е приемлива. Изполвам този против заервявания с фактор 15. Убедена съм, че повечето проблеми с кожата идват от неправино хранене. Червенината при мен намаля силно, нямам нови обриви, дано не се появят

Страхотно че при теб е намаляла червенината, но не виждам не яденето на месо какво е помогнало  newsm78 Хеликобактер основно влиза в тялото през зеленолистните зеленчуци, за целта хора с розацеа задължително трябва да накисват всичко зелено консумирано прясно в сол и оцет поне 15 минути преди употреба. Освен това няма лошо да се пречистваш, щом мислиш че това работи при теб, но кожата основно се поддържа, подхранва и регенерира от вътрешен прием на качествени мазнини, ако не ядеш месо поне виж кокосово, студено пресован зехтин, защото ако не приемаш дълго време мазнини, червенината ще ти е последният проблем.
За Божикова споделям и мен ме е "лекувала" така, кортикостероиди, 3 антибиотика супер силни супер качествени чужбински, съответно супер скъпи и след тях гастрита така ми се обостри, че грам не ми пукаше за розацеата. 
Аз все още не съм убедена в твърденията на лекарите че хеликобактер причинява розацеа и защо само при някои хора се изявява, все търся друга причина   newsm78

Ред шу, между другото видях че поръчваш от Ихерб има едни чайове Йоги за детокс на кожата, сега ги пия, и за тях четох добри отзиви, евтинки са, за съжаление нищо не мога да кажа като ефект докато пия антибиотик, но все пак да кажа  Mr. Green

# 664
Няма как да не реагира и кожата, след като се изхвърлят всички отрови от организма. В днешно време това, което продават по магазините за МЕСО, е бъкано с хормони, сол и какви ли не Е-та. За кво ми е?! колкото до антибиотиците на Божикова, както казах, дори не ги и купих, но правеният крем много помогна. и Да, зеленолистните ги кисна дори цял час в много сол, както и избягвам всякакво ядене по заведения на зелена салата, зеле, зелен лук, магданози и подобни

# 665
някой беше пуснал във ФБ инфо за малко момиченце ,сдобило с гърди рано-рано от приема на месо тъпкано с хормони .
но диета изключва много други неща , като кафето например . не мога да се подложа на това .
не знаех за листните зеленчуци . ще ги кисна , щом трябва .добре , няма да се сдобиеш с Хеликобактер , но ако вече имаш , това ще го умори ли ?

правих няколко години детокс с Кленов сироп . мислех си ,че донякъде изчиства кожата .
тази година го правих по-продължително ,  към 3 седмици се събраха и ефекта е направо отрицателен .
по-точно май изобщо не влияе . преди е било просто стечение на обстоятелствата и така съм се заблудила .

в момента не смея да експериментирам повече . тъкмо усетих значимо подобрение . щом това работи - продължавам по същата схема , но ще следя какво споделяте и по-натам ако се наложи , ще се възползвам  от вашия опит .

само да се изчистя (доколкото това изобщо е възможно при Розацея) , смятам да включа нещо против бръчки по-скоро или изобщо за цялостно освежаване на кожата .
след толкова сушене , кожата ме се състари за 2-3 години , все едно са 10 .
а петната вече дори не ги броя за проблем !

# 666
Здравейте,
и аз вече съм с диагноза розацея.
Поставиха ми я преди месец.
д-р Борисов ми изписа крем който се прави в аптека..
Повлиях се още от първия път,за два дни обривите изчезнаха,но два дни след като го спрях се появиха отново.
Изкупих всички кремове и почистващи  от аптеката свързани с розацеята.
Кожата доста ми се изсуши.В момента като сложа грим съм ок.Имам червени петна които все още не мога да ги махна.Пия хранителна добавка за укрепване на капилярите,по препоръка на фармацевт.
Надявам се капилярите да се заздравят и да се скрият и така да изчезне червенината.
Имам въпрос
Когато нямате обриви продължавате ли да се мажете с кремове за розацея
в момента използвам на биодерма антирозация и мицерална  вода AR отново на биодерма.
мажа цялото лице без окоочен контур.Това грешно ли е?
Да кажа и за козметиката на фитокод
приятелка ми даде от нейните мостри за червени петна.Използвах ги около две седмици /мостричките бяха големички/,един прекрасен ден лицето ми пламна.Тогава се появиха и обривите. Не бях използвала нищо по-различно от това което ползвах през последните седмици.Не мога да обвиня категорично фитокод,но  с другите неща които използвам се познаваме от месеци. На първия преглед дерматолога каза,че е възможно да бъде алергия, из писа ми антихистамини  и крема за розацеята.На контролния преглед,когато кожата ми вече беше спокойна,се видяха ясно капилярите.Просто алергичната реакция е отключила розацеята.

# 667
О, Галя, мога да те уверя, че розацеята не е само капиляри, при мен са главно обриви, мисля и при Джоя, а и Оска, това което показа също  Tired

Сега малко ме вкарахте в размисъл с този фитокод, аз напоръчах няколко неща, знаех, ч е пращат мостри, но не ми се чакаше  ooooh!

Иначе е добре постоянно да ползваш такава козметика или поне такава за много чувствителна кожа Peace

# 668
така е , нямам капиляри ,  вероятно защото съм с по-тъмна кожа .
като изчистя обрива , дано го изчистя , ще видим какво ще е положението с петната .
сега , обриви , петна , белега който имам от биопсията и толкова ме притесняваше тогава , дори аз не мога да открия , хем знам къде е !

# 669
Момичета,сега ме хвърлихте в размисъл.
Аз имам червени,по-точно розови петна по бузите,на носа и брадичката се виждат капиляри.Много съм бяла,и ясно си личат.Обриви имах само за няколко дни,но с крема от аптеката изчезнаха.Дали е грешна диагноза?
Правих тест за стомашните бацили -  отрицателен.
Някъде четох,че можело да бъде от кърпите за лице,започнах да ползвам салфетки.
Започвам да се притеснявам,тези кремове дали няма да ми провокират някой проблем,както стана с фитокод.
Ползвате ли крем с фактор?
Аз си купих пудра на Авен с фактор 50,защото имам и лунички сега да я ползвам ли?

# 670
Не е грешна диагноза, а различни прояви на розацея. Мисълта ми беше, че и обривът не е случаен или пък алергичен.

# 671
ГАЛЯ розацеата има 3 стадия ( поне за сега, кой знае по нататък какво ще открият  Twisted Evil) та първи стадий обикновенно е червенина, втори стадий обриви - води се акне розацеа и трети вече има дори деформации на лицето.
По принцип се вини бактерията хеликобактер, до колкото съм чела надали има човек, в чийто черва да не живее или стомах, не знам, аз лично не си обяснявам в тази кисела среда какво вирее, ама не съм специалист. При някои хора довежда до язва, гастрит и подобни, при други като нас избива на розацеа. Ако вече я имаш, и има външна реакция, всяко нещо е временно и чистения и билки и промивки, рано или късно опираш до антибиотик, особено ако си втора фаза, макар че ето пример тук, някои хора успяват.
При мен с чистене не става и плодолечения съм правила, и с години не съм яла месо и млчени, апропо тогава ми се появи розацеата. Тоест да хранането е важно, но ако нямаш причинителя и ако си още първа фаза, много може да промениш. Например има една много хубава книга за кожата, там са описни храните които активират всякакви дерматити:
тотално избягване на:
глутен,
зърнени храни,
семена (+ всякакви модерни)
млечни,
ядки,
захар,
и тъй наречените нощни зеленчуци - спадат чушки, домати, патладжани и подобни.
Ще се опитам да изровя книгата и да я кача някъде, но определено режима е жесток. Аз опитвам в  момента без глутен зърнени и с намален прием на млечни, но лекаря ми каза че имам ли си причинителя и според него хеликобактер, той може да се активира по всяко време.
Може би след добро изчистване и после поддържане с билки, масла и добро хранене би било добра идея.  newsm78

oska като изключим пилето, повечето животни изхвърлят всякакви антибиотици и токсини, много бързо след приема, тялото си има механизми на чистене, ако се абстрахираш от всякакви теории за чистения и подобни,  определено дори лошото месо е по-добро от нитратните зеленчуци.
Между другото в темата за ВМ-НВД има страхотни обяснения за храненето и механизмите на организма, там често говорим и за всякакви здравословни проблеми включително кожни, и определено това е един от режимите които повлияват добре на кожата, ако се интересуваш разгледай.

# 672
  • София
обривът може да е случаен или алергичен. Червенината и капилярите може да са проявление на купероза. говоря от личен опит.

# 673
обривът може да е случаен или алергичен. Червенината и капилярите може да са проявление на купероза. говоря от личен опит.
С какво се различава лечението при купероза?

# 674
  • София
диета и подходяща козметика. при куперозата няма възпалителен процес и затова не е необходимо да се пият антибиотици.

Общи условия

Активация на акаунт