Проблем с розацея!?!

• 377 232
  • 1 028
  •   2
Отговори
# 675
диета и подходяща козметика. при куперозата няма възпалителен процес и затова не е необходимо да се пият антибиотици.
Да и аз така. Но пък дали с времето няма да се променят нещата и да дойдат и обривите ooooh!

# 676
  • София
при мен за 13 години не са дошли. при купероза обрив има на алегична основа. тя и диетата не е еднаква за всички, ами е от типа проба-грешка.

# 677
Сега съвсем се обърках

Прочетох за куперозата,и си мисля че може би това е моята диагноза,защото имам само червени петна и видими капиляри.
Дали да използвам кремовете за розацея или да отида отново на лекар?
Може ли куперозата да пемине в розацея?

От прочетеното в нета разбрах,че за едното е добре да ям кисели плодове и дори лимони,за розацеята да избягвам киселото
Като махна  храните с глутен,млечните,кафето,месото,шоколада.....,то май не ми остана много.
  newsm78

# 678
joya    ,за   ВМ-НВД не бях чувала . ще потърся темата .
като цяло , едва ли бих успяла с някакъв режим . лакома съм , цял живот съм се опитвала да се преборя с това и не съм успявала .
почти 2 години от живота си изкарах на строг режим . кърмех , а и двете деца бяха с алергия към белтъка на кравето мляко . това изключваше и всякаква готово приготвена храна от магазина (вкл. солети , колбаси и т.н. ) , но изобщо не повлия на розацеята ми .

споделям моите наблюдения , макар да не знам дали биха ви били полезни .
Розацеята при мен е най-обострена края на февруари- март , а края на лятото - есента нещата се подобряват .
хумата - много влошава състоянието .

"Розацеа тип "В" - това беше диагнозата ми от биопсията .предполагам отговаря на 2-ри стадий.

# 679
интересно би ли написала повече за тази биопсия ?
Взимат ти натривка от кожата ли ?
Виж също и Палео храненето, има много итнересни публикации за влиянието върху кожните заболявания.

Г*а*л*я ако мислиш че не са те диагностицирали правилно, иди на друг лекар, не си поставяй сама диагнози, защото кожните много си приличат, успех  Peace

# 680
Вече съм отчаяна  Cry  в някой моменти ми е мн тежко и знам,че само всички вие може да ме разберете ,не мога да се примиря че цял живот ще се срамувам,няма да имам капка самочувствие и ще усещам кожата си възпалена,смятам да пробвам плазмотерапята,при която ти взимат венозна кръв и я инжектират в лицето,ако някой си е правил моля да сподели

# 681
twilight77    Hug
Аз затова веднага скачам на антибиотик и не мога да издържа защото като се видя подпухнала, пъпчасала, болки и сърбел и ми иде да не изляза никога и да покрия всички огледала с одеало.
Плазмата е супер според моята лекарка, но иди на добро място, аз ще ходя тази пролет да си правя но тук в Канада, в България е доста по-евтино, до колкото съм проучила 1-2 процедури се правят една след друга и после според зависи 1 година или по скоро ако има нужда .
Ако си правиш процедурите преди април, май пиши моля те как се чувстваш. това което ме притеснява е момента след боденето, дали нашата кожа, която е все пак доста по-чувствителна, се възпалява и за колко време минава.

# 682
не е натривка уви ! и аз така мислех , но ако знаех ,че ще режат и после ще шият , едва ли щях да се съглася. от друга страна ,добре ,че направиха биопсия , защото всички изследвания преди това бяха с мн. противоречива резултати , а  едно грешно предписано лечение почти буквално ми изгори лицето .
добре е също ,че съм сигурна в диагнозата .

това с Плазмата против бръчки ли е ?

и пак да кажа - все повече се подобрява състоянието ми със Синорен.
неприятно е , заради лекото щипене и изсушаване , но пробвайте все-пак .
може и на вас да помогне .

# 683
и пак да кажа - все повече се подобрява състоянието ми със Синорен.
Много се радвам, когато прочета за подобряване Hug Направо съм щастлива.
Аз ще очаквам от Турция да ми донесат Изотрексин, който също е за борба с акне. Все пак след определен период на третиране с даден медикамент...ефектът понамалява...

# 684
JOYA, ще пиша щом направя процедурата,може би ще е към края на март,но резултатите знам ,че са след 3та седмица!
OSKA,плазмата е процедура не само за бръчки,най -вече мощен имуностимулатор,задебелява кожата,тъй като моята е доста изтънена от всякакви кремове и имам мн видими капиляри,подобрява кръвообръщението и изравнява тена.Поне тези качества й преписват

# 685
плазмата е комплексна процедура, бръчките са вторичен ефект. По принцип плазма се прави като лечебна процедура, при болни хора с пороблеми с костите, ставите, при косопад, и при всякакви подобни. След това е наложена като козметична процедура.
Взимат венозна кръв, отделят плазмата, обогатяват я, и я инжектират в проблемните зони. Преди две години моята лекарка ми каза че е добра идея за розацеа, но така и не се навих, сега и тук лекарите ми казаха че е добре, та се реших, подмладяването също е важно защото от тия кремове кожата изсъхва и с=поне моята е склона да образува бръчки.

# 686
Здравейте момичета,

аз направих още две консултации и доктора от МА,каза купероза - единствено лечение лазер.Втория - начална розацея,за сега лечение диета,лазер.И двамата обаче,ми казаха,че меторуборила и крема от аптеката са ми много силни и са направили кожата ми по-плътна.Другите Авен,Биодерма -стават,те били слаби.
Благодаря на Артемис,за мнението,че може да е купуроза,в противен случай не бих отишла още веднъж на дерматолог,сега някак дишам по-спокойно

Момичета подарявам,кремчето метроруборил,отворен е преди около два месеца,използван е три пъти,крема от аптеката /съдържа трихомоноцит- 3 таблетки и клотримазол 1 тубичка/това е по рецептата. Използван е не повече от четири пъти пъти,мазах го два дни. Крема е в стандаратно контейнерче,но аз съм с дълги нокти и никога не бъркам с пръсти,винаги със стъклена шпатулка/наследство от един ланкам/.

При интерес пишете на лични
Желая ви приятен ден.

# 687
  • София
Привет.
Записвам се да следя.,.,аз съм на АБ крем...ако има ефект, ще споделя. Успех на всички.

# 688
  • София
За диетата да попитам забелязвате ли някаква промяна като спрете забранените храни (ферментирали) и люто? Забраниха ми сауна и парна баня, гореши душове, и т.н.   споделете при вас как е?

Аз ползвам метронидазол стрит в канестен и много намаля червенината! За поддържащ ефект трябва да попитам на вторичния преглед.... Thinking

# 689
С диагноза "розацея" ли си?
Това оносно парната баня, сауната и всякакви горещини, мисля, всяка сама го е установила от горчив опит Sad
В стечение на темата се подразделихме на "с розацея" и с "куперозна кожа", ако си към първите други съфорумки ще ти помогнат с инфо. Аз съм се заела с изследване (върху мене си) на медицински процедури и мед. козметика, но съм с куперозна кожа. През последните седмици се чувствам много добре, ходих и на процедура по безиглена мезо с 1 ампула хиалурон, като накрайника за лифтинг го ползваха само около очите и на челото. Третият последен накрайник е охлаждащ, цялата процедура 20-25 мин, непретенциозно в обикновен козм. салон (за столичните стандарти Wink), но с огромно доверие към козметичката ми. Оправда го  Heart Eyes
Сега се чудя измежду няколко ампули анти-куперозни, които да си закупя и да пробваме с нея да ги поставим по-надълбоко чрез апарата и.
Отделно съм почнала хидратиране с кремче на Ла Рош. Кожата ми се е поизсушила от дългогодишната ми борба с еритемата (розацея)
Навън, фон дю тен.
Ще споделям тук как се развиват нещата, дано съм от полза някому  Hug

За храненето - от тийнейджърка съм установила за себе си - никакво люто, горещо, солено, мн кисело, шоколадови изделия...от тук прочетах и за френските сирена...от страни погледнато имам много ограничено меню, но аз от толкова мн години не съм ги и опитвала, че даже не се сещам, че съществуват - газирано не пия също...всъщност нищо различно от вода не пия Crazy, нищо тестено освен 1 конкретна "Вита" и т.н.

Пробваш за себе си и се учиш в движение Peace

Общи условия

Активация на акаунт