добър гастроентеролог в София

• 643 001
  • 822
  •   1
Отговори
# 450
Достатъчно ясно съм написала имената на гастроентеролога, който препоръчвам, и болницата, където работи, а това, че някой не чете, си е негов проблем.

# 451
  • в страната на чудесата
Айде по-кротко ако е удобно. Като сте написала та що?
Хората питат от зор.
Пък и какво препоръчвате вие може да няма значение за друг...

# 452
Масово явление е да не се чете, и веднага после другите са Ви виновни.
Затова все повече хора спират да отговарят на запитвания, защото все някой недочел и после започва и претенции, че далият ЯСНА информация, му бил виновен.
То затова си е речено - Неблагодарността ходи по хората, а не по животните, както и това, че Благодарността е най-краткото нещо - френска поговорка.

# 453
Здравейте, днес на съпруга ми му правиха колоноскопия в Дупница при Бачев, понеже има наследствена обремененост.  Откриха му полип 8мм., но не го е махнал, а е взел материал за биопсия. Каза обаче че пак трябва да се подложи на колоноскопия и да се махне. Някой има ли подобен опит и дали според вас е постъпил адекватно?
Моля препоръчайте добър  гастроентеролог   в София за колоноскопия! И след като има предрасположение към полипи на колко време се прави колоноскопия?
Благодаря предварително!

# 454
Много странно, че полипът не е бил директно отстранен. Лекарят как се обоснова за това свое решение?

Иначе, и на мен ще ми е интересно да разбера на колко време е хубаво да се прави профилактична колоноскопия. Лекар ми е споменавал, че веднъж на всеки 3-4 г. е достатъчно, за да се избегнат всякакви рискове, но наскоро в "Откраднах живот" чух, че било добре да се прави всяка година, без изключение, което ми се вижда безумно често. Вие какво мислите?

Последна редакция: ср, 16 окт 2019, 15:38 от Кристaлин

# 455
Лекаря каза, че полипа много кървял и затова сега е взел материал за биопсия , след 10 дни резултатите и до 6 месеца след това трябвало да се махне полита. Аз също много се ядосах, че не го е махнал, защото това си е гадна процедура, но се чудя дали пък не е това правилния начин на процедиране.  Много съм объркана и затова се чудя да сменим  доктора. Препоръчвайте добър гастроентеролог в София!
Доктор Саджаклиев в коя болница работи? Може ли отзиви за него? И работи ли с направление и каква е цената на колоноскопията?
Благодаря предварително!

# 456
Съвсем възможно е да е взел правилно решение. Ние не сме лекари, все пак. Стискам палци всичко да е OK накрая. Peace

Може ли да попитам на колко години е мъжът ти?

Колкото до препоръките, ако имаш време, поразгледай темата назад. Дадени са координатите на много специалисти, от които хората са останали доволни.

Конкретно за Саджаклиев - чела съм изключително хвалебствени мнения за него. Мисля, че сега пак практикува в София (доскоро беше в Панагюрище, доколкото знам). Искам да го посетя скоро, ако наистина е тук, но все не ми остава време.

# 457
  • София
Иначе, и на мен ще ми е интересно да разбера на колко време е хубаво да се прави профилактична колоноскопия. Лекар ми е споменавал, че веднъж на всеки 3-4 г. е достатъчно, за да се избегнат всякакви рискове, но наскоро в "Откраднах живот" чух, че било добре да се прави всяка година, без изключение, което ми се вижда безумно често. Вие какво мислите?
Много е трудно да се открие златната среда между печалбарството на частните болници и скръндзавостта на ЗК. Да, ние не сме лекари и няма как да знаем мотивите зад препоръките на професионалистите.
Аз също знам за период от няколко години, защото все пак се слага упойка и това не е съвсем безвредно за организма.

# 458
Аз съм посещавала д-р Цонев от 2-ра градска, Карагьозов - Токуда, Кацаров - ВМА и Петров от СофияМед. Днес бях при д-р Саджаклиев. Това е първият лекар, който ми "хареса", защото ме изслуша, прегледа и обясни...
Миналата седмица бях при д-р Цонев, който каза че имам рефлукс и омазнен черен дроб. Днес д-р Саджаклиев каза, че дробът ми е перфектен и нямам рефлукс. Отказа ми гастроскопия и колоноскопия, които д-р Цонев искаше да ми прави. Сега не знам на кого да се доверя и дали да ги правя тези изследвания!?
И на мен ми е интересно дали е добре да ги направи човек профилактично и на какъв интервал от време.
П.п. Прегледът е 80 лева. Докторът работи в болница Св.София на бул.България.

# 459
Мисля, че е редно на някакъв етап от живота тези изследвания да бъдат направени профилактично, особено ако пациентът е над 35-40-годишен.
Той е отказал да даде направление или изобщо не иска да извърши манипулациите, дори и платено?
Знам, че въпросът с направленията към днешна дата е леко щекотлив, та може и това да е причината за отказа му, особено ако пациентът няма изявени симптоми.

# 460
Каза, че след като нямам симптоми на ГЕРБ, нямам ГЕРБ. И няма смисъл да ми взима парите за ненужни изследвания.

# 461
И аз се чудя, дали колоноскопията която ми предложи гастрото от София мед, за не кой знае какви оплаквания, дали е належаща, или за усвояване на едни пари от касата. От първия преглед, без лекарства, без изследвания, без нищо - бам...дай да направим една колоноскопия.
Като знам, че и ненужни операции правят на хората за едните пари.....на маймуни ни обърнаха.

Последна редакция: чт, 17 окт 2019, 15:48 от Lemy

# 462
Lemy, ами, ти си късметлийка. Много хора, съдейки и от тази тема, драпат за гастро- и колоноскопии, но не им дават направления. Simple Smile Съвсем сериозно го казвам това.

# 463
За да се направят гастро или колоноскопия, не трябва ли да се влезе в болница, тоест да ти трябва направление номер 7 за болница, за издаването на което по принцип нямат проблеми личните?

# 464
Дано не подведа с грешно инфо, но доколкото знам, вече на личните лекари трябва да им бъде предоставено писмено становище от гастроентеролог, в което е обяснено защо точно се налага въпросната манипулация. Не става само с обикновена бележка, с каквато се минаваше допреди няколко години. Т.е. не е много лесно да ти издадат направление за хоспитализация.
Мисля, че и самият гастроентеролог би могъл да издаде направлението, но трябва да си минал при него по каса, а не платено. Така знам аз, де. Назад в темата някои потребители писаха, че дори да си минал на частно при даден специалист, той пак може да ти издаде направление №7, при желание от негова страна. При мой близък преди време, обаче, този номер не мина, та търсихме лекар, работещ по каса, за да се сдобием с направление №7.

Общи условия

Активация на акаунт