добър гастроентеролог в София

• 635 575
  • 822
  •   2
Отговори
# 240
  • в страната на чудесата
Ооо съжалявам, мислех, че всички гастроентеролози от клиниката там приемат по НЗОК. Пишете като научите цената на прегледа.

# 241
Здравейте,
Пиша ви с молба да ми кажете какви са опциите ми в момента, тъй като личната ми не ми вдига както обикновено...
Имам проблеми със стомаха и бях на преглед при гастроентеролог. Вероятно е ГЕРБ, но се притесняваме от усложнения - ще се прави фиброгастроскопия. Лекарката (няма да споменавам името й за момента) веднага ми я назначава и ми казва да отида в болницата, в която тя работи на частно. Щяла да ми пусне направления за изследвания и като ми ги направят и мина при кардиолог, в Понеделник ще ми направят гастроскопията с пълна упойка. Като междувременно ми пускат болничен лист с болничен престой за 5 дни...На въпроса ми ще струва ли нещо процедурата, отговора е "ами трябва да платите едни 150лв..те са за избор на екип". Ама аз не искам избор на екип. А тя ми казва, че за да не отида с направленията някъде другаде (?!), ще ми ги допишат там, на място. Опитах се деликатно да обясня, че не разполагам с парите и ще трябва да ги взема на заем, но това не беше взето впредвид, а аз наистина не мога да ги платя, още повече че знам колко струва реално процедурата...Някой изпадал ли е в подобна ситуация? Какво мога да направя? Имам ли някакви опции?

# 242
  • Sofia
   Не съм сигурна, че изобщо разбрах написаното. Щом условията не те устройват, просто не ходи там. Какъв е проблемът?

# 243
Ами...вече имам пуснати направления и предполагам,че специалистите са добри. Но не искам да давам тези 150лв - но мога ли просто да откажа да ги платя? Ако трябва да цитирам думите на лекарката, когато се обади на регистратурата за да предупреди да ме запишат за следващия ден: "Утре ще дойде едно момиче, приемаме я утре и я изписваме във вторник, но знаеш..по нашата си, старата система." Каквото и да значи това, те си се разбраха.
Не съм помисляла да отида другаде, защото ми се струва некоректно, не знам..

# 244
Здравей !
И аз имам ядове с корема.
Лежах два пъти и двата пъти с гастро и колонослопия но за по три дни.
А упойката се плащаше допълнително.
В последствие чух за един добър Гастроентеролог в София, болница "Иван Рилски"
Д-р Дереджан но не знам нищо за условита там.

# 245
  • Sofia
Не съм помисляла да отида другаде, защото ми се струва некоректно, не знам..

Shocked Shocked Shocked Това сериозно ли?! Ама ти си пациент, най-важно е здравето и спокойствието ти. За каква некоректност иде реч? И то заявена спрямо лекари, които си позволяват най-нагло да те изнудват и затапват. ooooh! Знаеш ли какво ми отговори моят лекар, когато го попитах дали мога да си платя избор на екип? Каза: "Абе, я не се занимавай с глупости, защо ще си харчиш парите?".

А и какво означава, че "вече са ти пуснати направления"? newsm78 Нали са ти казали, че направление ще ти издадат по-натам, чак като те хоспитализират, че да не им избягаш. Crazy Но дори и да не е така, никъде не е казано, че веднъж издадено, едно направление трябва да се оползотвори задължително.

Ти би ли се оставила в ръцете на лекарка, на чиито манипулации си отказала да се поддадеш? И, според теб, какво ще е отношението на тази лекарка, след като си отрязала търгашките ѝ мераци?

Честно, по някой път много се ядосвам, като ви чета. Rolling Eyes Защитавайте се малко повече!

# 246
Здравей !
И аз имам ядове с корема.
Лежах два пъти и двата пъти с гастро и колонослопия но за по три дни.
А упойката се плащаше допълнително.
В последствие чух за един добър Гастроентеролог в София, болница "Иван Рилски"
Д-р Дереджан но не знам нищо за условита там
Аз съм лежала в гастроентерологията на Иван Рилски, и Дереджан ми беше лекуващ лекар, но преди много години. Останала съм с хубави впечатления от отделението и лекаря, но сега не зная как е. Пациентите тогава спрягаха Николов за много добър лекар и човек, но нямам преки впечатления, сега гледам, че вече е станал професор.

# 247
Здравейте. От известно време имам проблеми с ходенето до тоалетна. Проблеми със стомаха съм имала винаги, уж колит. Но в последните 1-2 месеьа имам диария. Не в постоянно, нямам кръв в изпражненията. Притеснявам се от колоректален рак и искам да си направя колоноскопия, но без упойка. Интересува ме добър специалист в София по ЗК, кпйто ще ми направи иЗслвдването без упойка и ще бъде внимателен. Моля да ми препоръчате и да дадете отзиви за това изследване без упойка-колко точно боли.

# 248
  • Sofia
Притеснявам се от колоректален рак и искам да си направя колоноскопия, но без упойка.

А защо без упойка? Shocked Доколкото знам, е изключително неприятно. А и имай предвид, че в доста болници ще откажат да ти направят изследването без упойка.

# 249
  • София
 Досега винаги съм правила колоноскопия с упойка. Но съдбата ме срещна със старшата сестра на гастрото в онкологията в Дървеница и тя препоръча при тях без упойка. За онкологията в София Дървеница говоря.
 Каза ми ,че от упойките вредата е голяма,за 5 минути се търпи.
 Печалбари са и по здравна каса упойката е 60лв. Не 160.

# 250
Не е заради парите. Просто не искам упойка, страх ме е и в абсолютно никой случай няма да посволя упойка. Процедурата е кратка, ще я изтърпя. Може ли лични отзиви и препоръки? Благодаря. Simple Smile

# 251
  • София
 Без упойка не съм правила. С упойка в Софиямед ,но изпуснаха при прегледа карцином.
 Старшата сестра бе на посещение при сестра си в Онкологията ,където бях оперирана от карцином на яйчника. Та стана въпрос за колоноскопията.... Това е.

# 252
Извинявай, не те разбрах? При колоноскопията са ти изпуснали колоректален карцином? Странно, не е ли това най-надеждният метод? На колко години си? Аз съм на 22 и ме гони хипохондрията.

Надявам се всичко да е наред при теб. Добър гастроентеролог дали знаете?

# 253
  • София
Правят ехография преди колоноскопията в Софиямед и тогава не са видели карцином на яйчника.  От друг гастро нямам наблюдение. При 5 поредни колоноскопии с упойка все откриваха полипи,не съм правила от 2015г. колоноскопия,защото ме оперираха гинекологично. Препоръчаха ми да направя колоноскопия в Раковата болница,там не правели с упойка.

# 254
  • Бургас
Доктор Иван Сираков от март месец е ръководител на гастроентерологията в болница в Стара Загора. Честито на старозагорци!
Моля кажете ми къде мъжа ми да иде на колоноскопия с хоспитализация за 1ден в София?

Общи условия

Активация на акаунт