Да живеем в хармония със себе си - 3

• 42 071
  • 610
  •   1
Отговори
# 360
Вери, не знам дали зависи от пасатора...  newsm78 С моя (браун с някакви си приставки) не се загрява и наистина става за нула време. Но аз винаги накисвам ядките предварително, мисля, че това има значение.

# 361
Kюбит, мерси. Моят пасатор е един измислен.
Текра, сега погледнах на 17.стр Ескориал е дала 3 рецепти за смутита, а на 19-та пак е дала някои кратки разяснения.

# 362
Voila, милички!  Hug

Victoria Boutenko's Favourite
Blend well:
6 leaves of red leaf lettuce
1/4 bunch of fresh basil
1/2 lime (juiced)
1/2 red onion
2 celery sticks
1/4 avocado
2 cups of water

Sergei Boutenko's Favourite
Blend well:
5 kale leaves (green)
1/2 bunch of fresh dill
1/2 lime (juiced)
3 cloves garlic
1/4 cup sundried tomatoes
2 cups of water

Recipe #1
2-3 cups of greens of your choice,
2 cups papaya,
2 oranges
No water necessary

Recipe #2
1 handful lettuce leaves
1 handful mint
3 bananas
2 cups water

Recipe #3
4-5 kale leaves
3 apples
1/2 lemon juiced
2 cups of water

Recipe #4
3-4 stalks celery
2 ripe persimmons
1 banana
1 -2 cups water

Recipe #5
1/2 head romaine lettuce,
1 cup pineapple,
1 large mango,
1-inch fresh ginger

Recipe #6
2 -3 cups of your favorite grapes
1 handful parsley
2 handfuls of baby Spinach
2 cups of water

Recipe #7
1 cup pineapple
1 banana
2 sticks of celery
1 handful of your favourite leafy greens

Recipe #8
1/2 avocado
1/2 capsicum
one small onion
2 cloves garlic
one chilli
2 handfuls black cabbage
2 cups water

Recipe #9
3 bananas
a cup of papaya
4 big handfuls of baby spinach
2 cups of water

Recipe #10
2 bananas
1 apple
1 pear
2 handfuls of parsley
2 big handfuls of kale
2 cups of water

Recipe #11
1 large dragon fruit
2 bananas
1 handful of parsley
1 small bunch of bok choy
2 cups of water

Recipe #12
3 bananas
3 huge handfuls of baby spinach
2 cups of water

Recipe #13
2 bananas
1 dragon fruit
2 huge handfuls of baby spinach
2 cups of water

Recipe #14
2 bananas
1 apple
1 pear
2 handfuls of parsley
2 big handfuls of kale
2 cups of water

Recipe #15
1 large dragon fruit
2 bananas
1 handful of parsley
1 small bunch of bok choy
2 cups of water

Recipe #16
4 large ripe bananas
2 large handfuls of kale
1 small handful of parsley
1 handful of baby spinach 
2 cups of water

Recipe #17
1 apple
1 pear
2 bananas
1 1/2 cups of kale
1 stalk of celery
2 cups of water

Recipe #18
2 cups of papaya
1 banana
2 cups of leafy greens of your choice
2 cups of water

Recipe #19
3 cups of mango
1/2  medium sized romaine lettuce
1 cup of water

Recipe #20
1/2 pint  rasberries (fresh or frozen)
1/2 pint  blueberries
2 bananas
3 big handfuls of baby spinach
2 cups of water

Recipe #21
1 apple
1 peach
1 nectarine
1 carrot
1/4 avocado
1 lemon (without peel or seeds)
Then filled the blender (Vita mix) with
parsley
romaine lettuce
chard
1 cup of water

Recipe #22
Handful each of
kale,
parsley,
mezclun
1 celery stick
pineapple
1 banana. 
2 cups water

Recipe #23
1 cup papaya
1 orange
1/2 head romaine
1 big lovely bunch of red grapes.
two stalks of celery
2 cups water

Recipe #24
1 bunch coriander,
1 apple, 
1"ginger
1 banana
1 cup water

Recipe #25
2 handfuls baby spinach,
1 celery stick,
1 handful parsley,
1 Granny Smith apple
1/4 tsp ginger powder
2 cups water

Recipe #26
3 handfuls baby spinach
2 celery stalks & leaves,
1 cup water,
1 green apple,
1 frozen lady finger banana
a quarter of fresh pineapple

Recipe #27
2 handfuls of carrot tops
2 stalks of celery
1 handful of sunflower sprouts
3 big red lettuce leafs
1 serving of aloe vera dried gel (from "Good Cause Wellness")
3 bananas
2 cups water

Recipe #28
2 handfuls of baby spinach
2 kale leaves
1 serving of aloe vera dried gel
1 Granny Smith apple
2 oranges
1 cup of water

Recipe #29
3 big green lettuce leaves
1 handful of sunflower sprouts
2 handfuls of baby spinach
1 serving of aloe vera
6-7 big strawberries
1 handful of blueberries
1 cup of water

Recipe #30
2 bananas
6-7 strawberries
1 tablespoon of fresh aloe vera
half a Cos lettuce
1 cup water

Recipe #31
4 large ripe bananas,
2 large handfuls of kale,
1 small handful of parsley,
1 handful of baby spinach and
2 cups of water

Recipe #32
1 apple
1 pear
2 bananas
1 1/2 cups of kale
1 stalk of celery
2 cups of water

Recipe #33
2 cups of papaya
1 banana
2 cups of leafy greens of your choice
2 cups of water

Recipe #34
3 cups of mango
1/2  medium sized romaine lettuce
1 cup of water

Recipe #35
1/2 pint  rasberries (fresh or frozen)
1/2 pint  blueberries
2 bananas
3 big handfuls of baby spinach
2 cups of water

Recipe #36
3 bananas
3 huge handfuls of baby spinach
2 cups of water.

Recipe #37
2 bananas
1 dragon fruit
2 huge handfuls of baby spinach
2 cups of water. 

Recipe #38
1 handfuldandelion greens
1 handful parsley,
1 handful spinach,
1 banana,
1 orange
1 cup frozen raspberries

Recipe #39
lots of kale
juice from several lemonades (or lemons if unavaiable)
1" square or ginger, finely choppped
big dollop of honey
generous slosh of sugar cane juice
1-3 tsp of coconut oil
bit of water

Recipe #40
3 bananas
1 cup of papaya,
4 big handfuls of baby spinach 
2 cups of water

Recipe #41
1 cup spinach,
1/2 inch ginger,
1 lemon,
1 cucumber,
2 celery
2 pears
1 cup water

Recipe #42
1/2 avocado
1/2 capsicum
one small onion
2 cloves garlic
one chilli
2 handfuls black cabbage
2 cups water

Recipe #43
Half a head of green leaf lettuce
2 bananas
juice from 2 tangelos
1/2 a bag of frozen mangos
1 pear
1 cup of water

Recipe #44
1 banana
Handful of Strawberries
Large Handful of Spinach
Dab of Water

Recipe #45
3-4 celery sticks
50 cent piece of grated ginger
1-2 apple or banana or pear (varied to what felt right that day)
2 cups water

Recipe #46
1/2 cos lettuce,
1 apple
1 banana
1 cup dandelion greens 
1 celery stick
1tablespoon of soaked chia seeds

Recipe #47
1 lime
1 celery stick
1 cucumber
1 apple
1/2 gingerginger
1 garlic clove
parsley
mint
comfrey
dandelion
spinach or mushroom plant
brahmi
bazil
coriander
asparagus
fenegreek sprouts
tummeric
water

Recipe #48
4 very ripe persimmons
1 stalk of celery
1 handful of baby spinach
1 hand ful of dill
2 cups of water

Recipe #49
1 Large Pear
1" ginger
4 leaves of Romaine
1/2 a frozen banana

Recipe #50
1/2 banana
1/2 pear
juice of half an orange
about a cup of parlsey

Recipe #51
2 large handfuls of spinach (organic)
2 large handfuls of mixed baby greens (organic)
.5 cup alfalfa sprouts
1 Tbsp chia seeds
1 Tbsp flax seeds
2 slices of whole pineapple
1 small banana
1 cup water

Recipe #52
2 bananas,
2 cups spinach,
a stalk of celery and
2 cups of water

Recipe #53
spinach--4 or 5 fists full
cucumber--1 big or 2 small
(frozen) green grapes--1 cup
water--1/2c to 1c

Recipe #54
3 bananas
1/2 a bunch of fresh dill
2 celery stalks
1/2 bunch of bok choy
2 cups water

Recipe #55
one-half bunch of the following:
dandelion
parsley
cilantro
kale
red russian kale
5 stalks of celery
1 mango
about 10 strawberry 
1 pear
gel of whole aloe vera leaf
a pinch of homeade green powder
1/4 cup water
a few frozen grapes
garnished with
broccoli sprouts and bee pollen

Recipe #56
1 orange,
1/2 head romaine lettuce
1 bunch red grapes
two stalks of celery

Recipe #57
3 handfuls of mixed baby spinach and
celery stalks & leaves,
1 cup water, 1 green apple,
1 frozen lady finger banana
and about a quarter of fresh pineapple

Recipe #58
1 punnet of strawberries,
2 pears
3 small handfuls of baby spinach,
1 bunch of Chinese bok choy and
2 cups of water

Recipe #59
1 handful of spinach (organic)
1 handful of romaine (organic)
1/2 ounce of Mint leaves (organic) or more if you like it really minty Simple Smile
3/4 or 1 pound of strawberries (organic)
1 banana (organic)
1 cup of filtered water

Recipe #60
2 large glasses of water
2 large handfuls of baby spinach
bunch of parsley
little bit of kale
banana
pineapple
papaya
mango
plus 1 tsp flax oil

Recipe #61
1 apple
1 peach
1 nectarine
1 carrot
1/4 avocado
1 lemon (without peel or seeds)
Then filled the blender (Vita mix) with
parsley
romaine lettuce
chard
1 cup water

Recipe #62
Handful each of
kale, parsley,
mezclun
celery,
1 cup freshly squeezed pineapple juice,
1 banana.
1 cop water

Recipe #63
2 bananas
3 large spinach leaves
1/2 bunch mint
1 tsp maca
1 tsp soaked chia seeds
1 tsp goji berries (they give the smoothie lovely little pink flecks!)
1 date
1 cup water

Recipe #64
2 bananas
1/2 cup raspberries
1 pear
2 big handfuls baby spinach
1 tsp flax seed oil
1 cup water

Recipe #65
2 cups water
3-4 frozen or fresh bananas
3-4 yellow mangoes
1 cups raspberries
1 cup organic red grapes
5-6 or more kale leafs
some mint leafs
1 cup water

Recipe #66
2 oranges
1  lemon
1 bunch of fresh mint
1 bunch of a mixture of greens; spinach, parsley, kale
stevia to sweeten to taste.

Recipe #67
1 bunch bok choy,
1 banana,
1 pear,
6 strawberries,
celery
1 tablespoon of flaxseed oil
1 cup water

Recipe #68
Dandelion greens
Mango
2 bananas
8 romaine leaves
2 cups ice cold water
1 tablespoon raw cacao nibs

# 363
Страхотни съвети и идеи давате момичета!  bouquet

Искам само да допълня нещо за покълването. Аз правя точно по същия начин като realist Hug, само че поставям буркана под наклон 45 градуса, за да се изтича водата и да не мухлясват кълновете. Мисля, че по-напред коментирахте този въпрос. Много удобно е изплакването през марличката.  Peace Гледам да разпределя семенцата равномерно по стените на буркана и ги слагам примерно на поставката за отцеждане на чинии. В началото на покълването ги завивам с тензух или памучна кърпа, защото трябва да са на тъмно, а след покълването ги отвивам според съответния растеж. Преди имах специална дървена поставка, която ми събираше 4-5 буркана с различни кълнове и беше много удобно. Наистина е много лесно. Hug
А кълновете от люцерна са ми любими върху салатата, придават много лек орехов вкус. Peace
Не съм се сещала да ги правя на шейкове, благодаря за идеята  и рецептите на escorial  bouquet

# 364
Здравейте момичета, Laughing
покълването наистина само звучи трудно,но като опиташ винаги се получава,аз покълвам в гюведжета и промивам два пъти през голяма цедка,даже сега сложих соя/малка зеленичка/става много вкусна.  chef

Днес правих мляко от сусам и ленено семе/смлях ги в блендер/разбих ги в шейкър с вода и прецедих стана страхотийно.  chef

А случайно някой да намира небелен сусам?Навсякъде продават само белия/той е белен/,а по полезен е нелющения.

# 365
  • Варна
Бих искала да кажа 68 пъти благодаря на Ескориал  bouquet
Ще ги чета внимателно и ще си ги превеждам,а остава и да намеря някои от по-екзотичните.
Само един въпрос за сега - какво е kale?

# 366
Tecra
Kale се превежда като зелено къдраво зеле.
Има много видове Kale.
Някои са с по-мек вкус, а някои доста горчиви. Има зелен, черен, lacinаto kale...
Аз поне тези знам.
Ето как изглежда:
http://en.wikipedia.org/wiki/Kale

# 367
Ха, Ескориал, страхотна си! Мерси!!! Grinning

Небелен сусам в БГ има в диетичните магазини и на био-щандовете Peace

# 368
Вери ,
и с моя пасатор (BOSCH) не се заграява сместта. Много съм доволна и много хубава работа ми върши . Синът ми е захранен с домашни пюрета, правени с този пасатор. Не е мръднал!
escorial , Hug
БЛАГОДАРЯ за невероятните рецепти! Много ме заинтригуваха! Непременно ще ги опитам! Една по една! Таман днес си купих био-baby spinach и се чудих как да го хапнем този път! Ето сега вече имам твоя рецепта!!! newsm44.
Като ги прочетох и една от първите ми мисли беше - БОЖЕ колко много енергия, свежест, чистота и здраве има в тези напитки!
И се сетих за Дубай, където по целия град се предлагат всякави  фрешове - правят ти ги пред очите! От поне 10 вида плодове, авокадо, захарна тръстика и т.н. Много удобно и освежаващо! Там наистина е рай за вегетарианците!
Ако можеше тук някъде наблизо да има такава специализирана питиепродавница. Rolling EyesИ да си хоооодя там с кеф! Защото иначе домашното приготвяне си е хамалогия. Винаги да имаш под ръка пресни и разнообразни зелении , плодове си е доста сложничко......Между впрочем , колко хладилника имате вкъщи? Wink Че на мен нашия  все не ми е достатъчен. Laughing Явно някой ден  ще се местим в къща с голям двор и хубава градина с кладенец!....Мечти, мечти.......
Искам да те попитам каква вода слагаш обикновено в твоите напитки и дали знаеш за  (или ползваш) жива, сребърна или мъртва вода.
 Ако някой може да ме посъветва, ще му бъда благодарна. Отдавна се опитвам да се спра на вариант за вида на водата, който да ми допадне, но все не мога да си избера.
escorial
и още 1 въпрос имам към теб......чудех се дали да не ти го задам на лични....От една страна може да е досадно за другите момичета  да четат точно това, а от друга, може на теб да не ти се иска да споделиш директно в темата.
Става въпрос най-общо за социологизацията ти - на теб и семейството ти. Имам предвид общуването и контактите ти с хората. Чувствала ли си понякога препятствия, несъвместимост с околната среда.
Ще ти дам един пример. Преди да родя бях за последно в командировка в друга страна. Там имах много напрегнати делови дни и се хранехме организирано в ресторанта на хотела, в който бяхме настанени. Хотелът беше луксозен, но храната беше супер едностранчива- месо- месо и пак месо. Най- общо единственото безмесно нещо беше картофи и хляб.
Ти какво би направила в такъв момент? Аз си гладувах....
Сигурна съм , че си срещала и срещаш подобни предизвикателства в живота си. При мен примерите са безброй. А хем не съм суровоядка, а само вегетарианка.........
Как намираш хармония, баланс с приятелите  ти, които ядат месо и са ви поканили на гости, или вие сте ги поканили на гости, например?.........
Мисля, че за себе си и моето семейство за момента сме я намерили (при все, че съпругът ми не е вегетарианец).
Как се справят синовете ти ако са на РД или парти или на излет от училище?
Тук в държавните детски градини има 3 вида меню - обикновено, за алергични деца и вегетарианско. Но аз въпреки всичко предпочетох да запиша сина си в детска градина с "лична  храна".........
Понеже малко се отклоних, бих искала да се извиня на всички, които не одобряват тази публикация. Praynig Blush

# 369
realist
Аз не мисля, че има проблем да зададеш този въпрос тук.
На мен поне не ми е досаден и мисля, че всеки тръгнал по малко по-различен път от общоприетия се сблъсква рано или късно с такива ситуации.
Нямам конкретен отговор на въпроса ти.
Всичко решавам според ситуацията. Със всяко семейство се справям по различен начин.
В началото беше по-трудно, когато всичко е ново и за мен и за тях. Но с времето, когато те видят (става дума за приятелите и обкръжението ни), че ние си държим на новия начин на живот, постепенно свикват с идеята и даже започват да ме поразпитват за това онова.
Може би най-важното в случая с приятелите и роднините при смяна на начина на живот е да си постоянен в решенията си, да държиш на тях и да не се опитваш да ги налагаш на околните. Така в един момент те сами осъзнават, че това не е пречка за тях.
При ситуации, такива, каквато си описала - еднократни, с непознати хора - просто избирам нещо от менюто, което ми допада. Във всеки ресторант има салата и плодове. А ако това не ми е достатъчно, просто после си дояждам. Даже по-често преценявам предваритено ситуацията и си хапвам в къщи преди да изляза, така, че в ресторанта наистина да не съм гладна. Още повече ако ме питат защо не ям, бих отговорила, че не съм гладна и няма да излъжа.  Вместо да седна на дълго и нашироко да обяснявам какво точно предпочитам да ям и още повече защо.
Като цяло, винаги се водя от ситуацията и хората: Ако усещам, че хората отсреща нямат желание да научат наистина защо се храня така, въобще не се впускам в темата. Ако усетя, че ми задават въпрос, за да научат наистина нещо от мен - тогава отговарям.
Иначе давам само някакви общи отговори, така, че темата просто да се измести. Има хиляди други теми, на които можем да си говорим и да не сме на тотално различно мнение.
За градина и училище - приготвям храна на децата. Тук това е нормалното. В училищата няма храна. Всеки си носи. Така, че това не е никакъв проблем.
Когато са на лагер - също. Даже в момента големият ми син е във ваканция 1 седмица от училище и е на дневен лагер - пак се изисква да му се носи храна.

Когато излизаме някъде винаги си носим храна. Тук е много разпространено. Много хора си носят храна, въпреки, че ядат обща храна.
Ако ходим на гости на приятели - те вече са свикнали с нас и винаги ни предлагат нещо постно. Винаги има ядки, пуканки, сушени плодове, салата. В крайна сметка това го ядат всички, така, че не им е проблем.
Ако ние каним гости - им предлагаме постно.
Вече няколко пъти ми се е случвало да предлагам постни пици и да се самообвинявам, че не съм добра домакиня, защото гостите ми са върли месоядци Wink
И точно тея, мецоядците, после ме питат - "От къде я взе тая пица? Много е вкусна!" Ей такива очи отварям  Shocked
Оказва се понякога, че самата аз съм по-предубедена, отколкото те.
Така, че не е толкова страшно положението. Да, променя ти се обкръжението, други хора започват да те интересуват и друг тип хора започваш да привличаш около себе си. Но приятелите ти също се интересуват от теб и на тях продължава да им се интересно да са ти приятели. Винаги ще имате общи теми за разговор и винаги ще има хора с които няма да сте на едно мнение за всичко. Но това е нормално.
Всички сме различни и точно това му е хубавото на тоя живот Simple Smile

# 370
Вече няколко пъти ми се е случвало да предлагам постни пици и да се самообвинявам, че не съм добра домакиня, защото гостите ми са върли месоядци Wink

Аз съм малко по-безцеремонна.  Wink
Никога не съм изпитвала угризения, че предлагам постна храна. Нито се оправдавам. Дългогодишните ни приятели са свикнали. Когато някой идва за първи път (и не знае, че сме вегетарианци) само предупреждавам.
Не сервирам и алкохол, но казвам, който иска да си носи каквото иска. Чаши за алкохол/вино нямам. Пият във водни.
Когато ние сме канени някъде (не при приятели), предупреждавам, че не ядем това, това и това. И предлагам аз да занеса нещо. До сега все са ми отказвали и са се представяли отлично домакините с богат избор от манджиджички.
На гости при приятели е лесно - те знаят от години, обсъждали сме темата и никой не го намира за странно. Още повече - част от приятелите ни също са вегетарианци.
Когато сме на гости на родителите или те на нас се яде само постно. Няма мрънкане и подмятане никога.

Преди година и половина се запомнахме с едно младо семейство тук. Имаме чести контакти и си ходим на гости. Преди повече от половин година решиха да спрат да ядат месо. Аз се притесних, защото и до сега продължавам да си мисля, че го направиха, за да ни подражават (не в лошия смисъл на думата).
Никога не агитирам, не убеждавам, не аргументирам. Ако някой се интересува - научила съм се с 2-3 изречения да ги осветля. Казвали са ми, че съм безцеремонна и нагла в това отношение. Такава съм.  Mr. Green Смятам, че избора на начин на хранене трябва да е личен, да имаш вътрешна нужда от промяната, а не за да си модерен. Ако не си дорасъл, е само суета.
Не искам да променям възгледите на никой, както и разбиранията му, но когато общуваш интензивно с дадени хора, често се случва някой да прегърне чужди идеи. Ама те много бързо прегърнаха нашите...  Mr. Green

Отплеснах се и аз...  Rolling Eyes

# 371
escorial ,
благодаря за отговора ти!!! Сверих си часовнка! Wink
Е, при моите 18 години опит с този начин на живот, мога да споделя, че чак сега ми е вече лесно! А в споменатия от мен случай с командировката - нямаше никаква безмесна салата!Менюто на всички беше строго фиксирано, хранеха ни под час между семинарите....Това беше може би единствения случай в жиота ми , когато наистина "нямаше мърдане" Confused! Иначе съм съгласна, че това са еднократни ситуации, при все че продължават понякога по 1 седмица!
А за децата- и тук е така. Масово се носи храна в кутийки от вкъщи. Позната ми е тази практика PeaceНо ако са на лагер за повече от 3 дни и лагерът е на 500 километра от дома- кой им приготвя храната? За мен това е още далеч, но все пак искам да се ориентирам отрано.......
Би ли споделила и за водата? Praynig
благодаря ти още веднъж! Hug

# 372
Кюбит,
СУПЕР СИ ГО КАЗАЛА!
напълно съм съгласна с твоя подход и  изводите ти! Wink
Понякога наистина си струва човек да отстоява ценностната си система по-уверенно! Simple Smile

# 373
Аз по-напред писах май....
В къщи ползваме филтрирана вода. С ето тези филтри: www.wellnessfilter.com

# 374
Текра, ти по- рано пита какво да не се комбинира в смутита...банан и авокадо. Правих днес следобед хем да дам на Ясен, хем аз да пробвам: 140гр спанак, 1/4 ябълка, 1 банан, 1 авокадо. Тоя банан го сложих в последния момент, що не го подминах не знам. Детето пробва каквото пробва, но по- голямата част аз си я изпих. Минаха оттогава 3-4 часа и още ми е тежко. Така е като бързам и не чета.
Сега погледнах рецептите, които е дала Ескориал, никъде не ги комбинират двете, а и никъде не видях да предлагат да се сложи цяло авокадо.

А някой ползвал ли е черен сусам? Как и в какво? Предполагам черен и небелен са различни неща или греша?

Общи условия

Активация на акаунт