Необходими ли са помпите?

• 2 795
  • 69
  •   1
Отговори
# 30
Купих си помпата преди да родя, като мислех, че ще ми трябва в родилния дом, но ми беше необходима след няколко дни. Изцеждах само първите 2 седмици, докато кърмата се регулира. Сега само когато съм навън и оставям за бебето. Според мен не е от абсолютна необходимост, но е удобство.

# 31
  • София
Ползвах помпа, защото имах много кърма.

# 32
  • Варна
Не съм се цедила. Всъщност, никога и с никаква помпа не успях да изтръгна дори капка от гърдите си. Обаче кърма имах много. Бебето се давеше, докато сучеше.

И аз така бях. Бебето си хапваше достатъчно, а с помпа не успявах да изцеда и 5 мл. Ще видим сега как ще е, иска ми се да замразявам известни количества. Rolling Eyes

# 33
аз имам две- на Чико и на Авент. и двете съм ги ползвала по веднъж- най- ми беше удобно на ръка, но и това съм правила много мало пъти.

# 34
Моята помпа така и не влезе в употреба. Кърмих 8 месеца от двете гърди на всяко кърмене и не съм се цедила.

# 35
Помпа ползвах само в болницата, защото гърдите ми много се напрягаха. След това не съм, а кърмя успешно вече година.

# 36
Помпата ми беше необходима 3 седмици след раждане, защото получих запушване. На ръка нищо не можех да изцедя, защото кърмата ми е на капки - не тече, само с помпата успях да се възстановя за много кратко време. Не съм купувала - една приятелка ми даде нейната /а аз си мислех че никога няма да ми потрябва/.

# 37
нямам помпа и не съм се цедила, кърмих 3 месеца. след това ми намаля кърмата, може би точно защото се съм се цедила в началото, поне така казват някои... Rolling Eyes

# 38
На мен ми е много необходима, първия месец всичко беше наред с кърменето но от втория ми понамаля кърмата и малкия отказа да суче въпреки всички методи които пробвах та се налага да се изцеждам. В болницата я ползвах защото като слезна кърмата ако не бях изцеждала щях да гръмна Peace

# 39
  • хасково
И аз използвах помпа,отначало да се доизцеждам,а след това не ми стигаше кърмата и се изцеждах,давах му това което съм изцадила и дохранвах.На мен ми свърши работа най-обикновенна помпа-спринцовка,купи си най-евтината,защото може вообще да не ти трябва.

# 40
  • София
Цедила съм за да стимулирам, тъй като нямах хич кърма в началото. След околоко два месеца спрях да стимулирам и цедях само когато имах напрежение. Според мен имаш ли си кърма не е необходимо да се цедиш  Peace.

# 41
  • Пловдив
На мен ми беше много необходима,защото малкия не искаше да суче и затова изцеждах кърма и го храних със шише.Ползвах я около четири месеца,докато реши сам да се храни от гърдата.
Според мен помпата е много нужна.И не е задължително да купиш най-скъпата и по-обикновенна върши същата работа.
Аз имах на Бертони,но от неправилно стерилизиране се развали и след това си взех на Чико-25лв. струваше.

# 42
Аз лично мисля че без помпа не може.Добре че си купих че иначе щах да направя мастит.Имах много кърма макар и само за 1 месец и се цедях и замразявах.

# 43
  • до една звездичка
Ами, то сигурно зависи от това колко кърма имаш...
Аз, лично, като майка-новак в кърменето, не виждам как бих се справила без помпа.

# 44
Беше  ми от голяма полза, ползвах помпата на AVEN. Имах много кърма, докато се регулира процеса, напълних един фризер  Crazy.

Общи условия

Активация на акаунт