Любители на котки - тема 19

• 22 733
  • 286
  •   1
Отговори
# 210
 А ето и една дискриминацийка! В прозорчето с емотиконите има куче и какви ли не други животинки, но няма коте!  Laughing

# 211
  • Варна
НЕ и давай хапчета! ИЗключително вредни са, не мога да разбера защо изобщо продължават да се произвеждат и продават! Ето линк по темата:
http://www.zoomania.org/content/view/1640/52/

# 212
ina05 , не й давай таблетките. Те водят до рак при котките. На първата страница има статии по тоз въпрос. Кажи това на собственика на котката и нека той да прецени, но е най- добре да се кастрира животинката или да й се докара мъжки.   Mr. Green
Файза фон Юбервалд   Grinning  - добре е Уискас да има котета поне веднъж, такава красива котка е грехота да не даде поколение. Избери си мъжки, тук има и някой некастрирани все още  Embarassed като наш Бени. той още малък, ама да се кандидатираме за по- натам, ако ни искате  Flutter А и някой по- тъмен котак също ще й ходи....

# 213
 Благодаря за информацията, спирам таблетките! Собственичката до сега и е давала таблетки и ги е взимала винаги от едно и също място. Пак от там ми ги донесе и моята приятелка. Чувала съм, че има и инжекции, но си мислех, че таблетка в храната е по-малко травмираща за котето. Добре, че се случи да пиша тук, та да се осведомя как точно стоят нещата. Благодаря още веднъж!!!
 Трябва да намеря ветеринар, който ходи по домовете, че ако се наложи да го нося животинчето в чанта, съвсем ще го измъча.

# 214
 Е добре де, защо не те осведомяват за това и не ти дават право на избор самите ветеринари!!! То е ясно, че инжекциите ще са по-скъпи. Ама много се ядосах!!! newsm61

# 215
  • Варна
Инжекциите са също толкова вредни, защото принципът на действие е еднакъв - ударна доза хормони. Единствените безопасни за живота на котето варианти са да го изтърпявате или да го кастрирате. Лошото е, че не е ваше и решение за кастрация може да вземе само собственикът. Факт е, че много ветове продължават да предлагат хормонални препарати без дума да обелят за огромните вреди, които нанасят.

# 216
  SadНаправо ми настръхна косата. Гледала съм куче, но много отдавна още като дете. И до днес си спомням често за него и много ми липсва. Към тази котка се привързахме силно, като към член от семейството въпреки, че за сега не се знае дали ще я гледаме месеци, или години. За съжаление сме в апартамент, и разгонена котка не е най-лесното нещо за изтърпяване от комшиите, особено през нощта. А тя е разгонена вече няколко седмици. При първа възможност ще повдигна въпроса пред собственичката, но ако не се съгласи на кастрация ще се поставя пред огромна дилема...

# 217
  • Costa Rica
Ами виж, ако е само за сега, давай и по половин хапче на ден 10 дни, за да се кротне. Като и мине - мислете за кастрация. Вредно, не вредно - трябва и да се спи. Предполагам, че от един път няма да хване рак.

Тед кет, нямам нищо против Бени за зет, но сме далече. Аз съм си харесала един бял пухкав котьо (не чистопороден, просто е красив), ще водя преговори със стопанката му. Вероятно наесен ще осъществим сделката.

# 218
Аз сега наснимах Алфчо и реших да ви покажа колко блажено се излежава на леглото ми Laughing Heart Eyes

някои снимки са без светкавица, защото си затваря хубавите очички на снимките със светкавица Hug май станаха повечко Blush

# 219
Eх, че не ми е под ръка, така щях да го намачкотяяяяяяяяя

# 220
Привет ви, любители на котките!
Чак сега откривам тази тема...ама как съм пропуснала да се разпиша Blush
Да ви представя и нашето домочадие - Макси, Белка и Лиза. Всички са на различна възраст, защото са взимани в различно време. Лиза е старшата, а Макси и Белка са горе-долу на еднакви години. Те са нашето ин-ян Laughing

http://s53.radikal.ru/i140/0902/a4/1f07731a976d.jpg

http://s39.radikal.ru/i083/0902/6d/145c9af64160.jpg

http://i078.radikal.ru/0902/52/11cf6dc12e1a.jpg

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 08:08 от Melisita

# 221
Здравей Мelisita страхотни писани,много ми харесват и аз си имам една черна хубавица.

# 222
  • София
Melisita, добре дошла  Hug, много красиви мацета  Heart Eyes .
Аз си мислих, че съм единствената изперкала с 3 котета в апартамент  Crazy

# 223
dessito, споко, не си само ти! Wink
Иначе определено като чуе някой, че имаш 3 котки и те гледа малко странно, един вид "ти не си в ред" Mr. Green
Аз съм израснала с котки около мен от дете. Първо живяхме в къща и в двора винаги имаше котета, приходящи разбира се. Когато заживяхме в апартамент си взехме 1 котка. Почина на 10 години от рак на млечната жлеза. След това си взехме една черна писана, която умря на 8 години от същото нещо!....Междувременно бяхме взели Лиза, която видяхте на снимката и ни остана само тя. Дълго време не можахме да прежалим загубата на черната ни писана и бяхме решили, че ще си вземем отново черна, т.е. втора котка Mr. Green Един ден наша позната ни донесе едно малко, черно котенце, с много сладък поглед, който все едно ми казваше вземи ме! Котенцето беше мъжко, а и освен това имаше кожно заболяване. Отказахме и, защото другата котка е женска и тогава тя каза, че ще го хвърле в контейнера. Само като чух тези думи, изтръгнах котето от ръцете и го взех. Излекувахме го, а той порасна много красив, добър и любвеобилен котарак. Е, разбира се, вече е кастриран Mr. Green А Белка се появи изневиделица, до вратата на нашия апартамент един ден....Явно някой я беше изхвърлил, защото не беше малка, а и стоеше до вратата на апартамента с дни наред. Решихме да и намерим стопанин - пускахме обяви, но никой не откликна. И взехме трудното за нас решение - да вземем трето коте у нас Flutter Оттогава Макси и Белка са неразделни, много се обичат - гонят се, играят си, спят заедно - абе голяма картинка. hahaha

# 224
  • Costa Rica
Мелисита, бялото ти коте е точно като моето. Голяма красавица! И другите са прекрасни.

Аз съм си харесала едно улично сладурче - порода 'коте в смокинг', като Нико. Всяка вечер, когато се прибирам от работа, го срещам на улицата, водя го до дома, за да го нахраня. Много ми се иска да го прибера, но ако довлека още нещо вкъщи, ще ме изритат със все зоопарк.

Общи условия

Активация на акаунт