Отговори
# 135
  • Sofia
Заспа малката ламичка Simple Smile

Таман е време да ви почерпя, че днес двама от нашите батковци имат рожден ден!

Не знам как ще отпразнуваме още, че са малко болни и разквартирувани по баби и майки, ама все някак ще го отбележим Wink

Аз пък давам биба  Rolling Eyes Не знам дали е правилно, но понякога само така заспива... Не забелязвам да му се отразява на сученето и продължавам. Купила съм една каучукова на Чико с уж анатомична форма. Дават я за от 0-3 месеца, би трябвало да е ок!

# 136
Ох, мамчета, да се оплача и аз набързо.
От вчера и при нас е някакъв ад. Бебка яде по 20-30 мл и заспива. Ние сме изцяло на АМ, незнам дали си спомняте. Та яде по толкова и заспива и всички опити да я събудя са неуспешни до след 15-20 мин. Събужда се, надава вой, изцоква пак толкова и пак заспива. И така си откарваме до безкрай. Отиде на кино и режим и всичко. Днес откак се събуди в 8.30 сутринта, заспа за повече от 15 мин. към 3 след обяд. И то спането и беше 30 мин. До преди малко пак се хранихме и сега пак спи, ама не знам до кога. Направо в чудо се видях. Подпръцква си от време на време, но не мисля че я боли коремчето, или поне няма силни болки и ревове.
И другото, което е - всяка сутрин се събужда към 4-5 и будува поне до 6.30. Ходя вече като зомби.
Иначе днес двете сме си вече самички - бате на детска/не е ходил от 2 месеца/, тате - на работа, изпратихме и баба и планувах да си почина от цялата галимация през тези 2 седмици, но... момата имаше други планове как да си прекараме деня.
Айде стига съм ви надувала главите, но главната ми мисъл беше, че проблемите ви явно не са от кърмата, щото повечето кърмите и се притеснявате за това. Май причината е в децата ни Thinking
Ние пак се наспахме. Бягам.
Целувки от мен и на всички обебили се м/увремено - ЧЕСТИТО!!!   bouquet

# 137
и аз да се отчета - още сме 2 в 1! Като че ли не останахме много
честито на всички сдобили се с рожби!

# 138
Виждам, че нашата мама планинарка Уондъртеди се е прибрала вече Wink. Чакаме подробен разказ за сливенската одисея.

Честити бебета на Цвети Берова и lori_v, да са ви живи и здрави  bouquet

Деси, радвам се, че сте по-добре с бебко и никакво ходене по болници вече Hug

cutesmallcat да са живи и здрави батковците и много подаръци да получат Peace

# 139
  • София

аз ли бъркам, или наистина повечето от вас дохранват с АМ  Outta Joint Ларакрофт, в твоята ситуация си мисля, че бебокът просто няма нужда от допълнителна храна. Аз дори и вода не давам. Всъщност заради жълтеницата педито ми каза да пробвам с подсладена вода поне 10 мл. примерно между храненията по капка, обаче аз и нея пропускам и дано не направя някоя беля. Руси не иска много много, аз пък и не се натискам да давам... имам вътрешен страх да не вземе да му хареса от шише да пие, затова и биба залъгалка не давам  Embarassed Rolling Eyes голям съм дзвер  Mr. Green

На мен не ми се дава да дояжда АМ но на тегленето беше спаднал с 60гр.затова.А това че повръща по- малко незнам защо е  newsm78 #Crazy

# 140
Здравейте бъдещи и вече новоизлюпили се мамчета   bouquet
Аз минавам за малко да се похваля , че с малката Ева вече сме си в къщи и сме много щастливи  newsm47 само че няма много време за компа та затова чак сега се включвам. При нас около раждането имаше малко екшън и взех ,че се озовах да раждам чааааак в Сливен и сега си имаме едно малко сливенско варненче  newsm03. Сега куклата спи , но я чакам да се събуди всеки момент и затова няма да разказвам подробности. Сложила съм снимки в албумчето ако на някоя по-веща в занаята мама и се занимава ще помоля да ни изтипоса и нас с една снимчица на първа страничка  newsm47

А сега да ви почерпя с нещо за здравето на малката ми сладурка Ева newsm51

Засега това е от мен ще гледам да съм по-редовна вече, че много изпуснах
Много целувки на всички и честито на всички мамчета , които са се сдобили със сладки рожбички  Hug Hug Hug

# 141
Привет и от мен!

Честито на fi1, lori_v  и на cvetiberova! Да растат здрави и щастливи дечицата им!   bouquet

Много се радвам за всички завърнали се мами!  Hug

Аз официално пренасям вече. Ходя всеки ден да мерят тоновете. Засега са ок. И си чакам...  Rolling Eyes

# 142
Galiva, честито бебче!
Мами, да ви споделя ние почти цяла нощ не сме спали - от 4 без 20 до сутринта. Малката заспива най-много за един час и после пак се разбужда. Дори през нощта си мислех,че е гладна и й давах да я даде единият път в 5 и 30,после в 7 сутринта, което доста ни скъсява интервалите на хранене ( досега се хранехме на 2,5-3 часа). От друга страна незнам какво й става , но не иска да спи на креватчето си ( заспива в ръцете ми) и щом я сложа се събужда и се почва един рев...и така почти цяла нощ...
Вие имате ли такива проблеми със спането в креватчето?
И това  ,че започна да ми заспива на гърдата, означава ли,че вече се е наяла? Защото тя заспи, аз я сложа на рамото да се оригне (чакам чакам и обикновено не я чувам да се оригва, а само някакво хриптене ,което може да мине за оригване) , отново заспи на рамото и после като я сложа в креватчето се събуди, и после като й дам да яде пак яде. Това как ви се струва?
[/quote

Dorabelld, Имам чувството, че си ни описала нас, с малката принцеса. Нулева успеваемост с оригванията, заспиване на рамото ми, и тотално разбуждане щом я поставя в леглото.
В редките случаи когато сценарияят не е този - използва позата за оригване да си яде подложената под главичката тензухена пелена.
Не знам дали всичко това си има обяснение и е нормално, но мен определено ме притеснява.
Всъщност никъде не съм чела да е нормално след хранене бебето да пищи, като при изтезание. Започвам да си мисля, че може да са колики.
Със сигурност не съм ти била особено полезна, но поне може да те успокоява факта, че не сте единствени.

И да не забравя - благодаря за поздравите и пожеланията за рождения ми ден.
Бисе, Честито, макар и на патерица, за празника на твоя мъж.  newsm51   

# 143
ХОП в новата темичка, имам доста да чета пак, но...1-во ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ И ДОБРЕ ДОШЛИ НА ЗАВЪРНАЛИТЕ СЕ С БЕБЧОВЦИ В РЪЦЕ!
Ние още се чудим да излизаме ли или не. Всяка вечер съм с контракции и на ръба да тръгна за болницата, но в момента който го реша вече се обезмисля всичко Laughing Утре съм при докторката ми да видим какво ще ме изконсултира, че нещо нервите ми вече са  Whistling и то не толкова от това кога ще е деня Х, а колкото от тези неспиращи проверки по телефона #2gunfire! Ще трябва да изнеса информация в националния ефир, за да успокоя всички близки и познати!
Ламтурничето нещо ми се губи, сега ще се върна да поизчета назад, но оооохо, Теди  bouquet как е малката планинарка Hug
Цунки от мен на всички малки сладки бебешорчета и техните мами, успех на тези , които днес са или ще станат мами Praynig и много палци на всички, които са в очакване като мен Joy Heart Eyes

# 144
  • Пловдив
lori_v, честито! Да ти е жив и здрав Виктор и много да те радва!
Честито  и на cvetiberova, да са ти здрави и да слушат момчетата!

Аз сега се прибирам от доктор. Околоплодните ми води са доста намалели, плацентата ми е презряла изобщо очертава се скорошна развръзка при нас Simple Smile. Утре ме ще ходя на засичане на тоновете и евентуално ще ме оставят в болница за наблюдение.
Това е от мен. Поздрави на всички  Hug

# 145
yanast  bowuu ще пробвам - дано да не стигам до иглата, че  #Crazy
Вие от кога мислите да започнете да му отваряте прозореца за подготовка навън?[/color][/color]
Прозореца го отварям още от родилно - на всеки 2-3 часа. А за излизането, започнахме да се подготвяме на 5-тия ден. Излезнахме на балкона за 10-на мин. На 6-тия ден за 20мин. и на 7-мия бяхме вече пред блока. Времето преди 10-на дни беше хубаво и слънчево.

foxy81 Hugднес си мислех за теб, че два дена не си писала. Радвам се, че бебоците наддават пу, пу....  Peace
dessi06 голям кошмар си изкарала. Дано всичко вече е зад гърба ви  Praynig

^desika^продължавай да третираш пъпчето със спирт още 2-3 дена.
lori_v Честито - Да ви е жив и здрав   bouquet
v.pluemper ще стискам палци и ще се  Praynig ако успеете да се закърмите отново ще е супер.
cutesmallcatМного се радвам на куража ти да зарежеш дохранването newsm10
За пъпчиците - виж да не му е горещо  newsm78 момченцата не обичат на висока температура.

Нашите батковци са много големи и въобще не ревнуват - напротив само като ревне и двамата са отгоре й да видят бибката ли е изпуснала или да и пуснат музикалната играчка. Говорете му на баткото, че и той е бил толкова малък, че и той е папкал от гърдата на мама и т.н.

Ама днес си нямаме нито едно бебче - ми то в този сняг и студ на кой му се ражда Wink

Последна редакция: пн, 16 фев 2009, 18:07 от betunga

# 146
Здравейте и от нас.
Минавам да кажа,че и ние сме си вече в къщи.
При мен раждането премина спокойно,но после петте дни в болницата ми се сториха ад.Нервите ми се бяха разбили./Може би това е депресията ,за която говорят/Плачех за всичко и аз незнам защо точно.Не можех да осъзная,че вече всичко е реалност,че си имам бебче.Но ето че щом се прибрахме в къщи се по съвзех и сега вече започвам да усещам нещата истински.
Толкова много любов не вярвах,че може да се изпита.

Честито на всички мами и още малко търпение за останалите.

# 147
 v.pluemper, проверих активната съставка, консултирах се и с ЛЛЛ лидер-тя провери в още един съвсем докторски справочник-лекарството е безопасно при кърмене. Т.е. решението си зависи изцяло от теб, но спокойно можеш да даваш на принцесата да суче.

Ларакрофт-моля те да опишеш малко по-подробно колко пъти на ден суче бебето, колко пъти ака и колко пишка, дали сега кърмиш по-често от преди, изобщо-според теб дали сега бебето хапва повече от преди. Кога ще ходите пак на мерене?

# 148
  • София,Младост 3
здравейте момичета

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ СДОБИЛИ СЕ С ДЕТЕНЦЕ! И НА ТЕЗИ КОИТО ВЕЧЕ СА СИ В КЪЩИ!

sve82 ти в Шейново ли ражда? ако да били разказала малко повече подробности?

Аз утре влезам сутринта в болницата,а в сряда ще е секциото.Искам да попитам тези от вас които родиха секцио какви превръзки ползвахте след секциото в реанимация и след това?

# 149
 Здравейте и от мен! На новите мами: Честито, да са ви живи и здрави дечицата и много да ви радват и да ви слушат.
Гея, Честит рожден ден на патерица!  smile3525  newsm67  Пожелавам ти много щастие, здраве и радост покрай малката Радмила и батко Алекс!
Аз в последно време само ви четях, нямам настроение и не ми се пише. Моя възлюбен ме ядосва баш сега на финала, ама както и да е. Опитвам се да не му се връзвам.
Иначе днес бях при чичо доктор и той каза, че съм с 4см разкритие и може да се излюпим всеки момент. Като ме видя как се зарадвах и ми вика: "Виждам, че си готова да останеш" и то си беше така, но пък нямам контракции и нищо не ме боли. Сега чакам....., но ако до сряда сутрин няма изгледи, докторът ми каза да отивам сутринта и ще се заемат да попредизвикат ускоряване на процеса. Така, че сискайте палци на ръце и крака. Дано се справя и да няма усложнения.   Praynig Чудя се дали да притичам до близката аптека или до нонстопа да си купя Босилек да пийна? Бетунга, ти какво ще кажеш по въпроса?

Общи условия

Активация на акаунт