Отговори
# 120
  • Пловдив
Биби, изчисти си кутията. Hug

# 121
Леле,колко сте изписали... ooooh! Ще се връщам да ви чета после.Сега само се отчитам,защото два дни нищо не съм ви писала...И то не защото нямам време,ами защото Гошко спи в спалнята и съответно при него постоянно има човек /най-вече аз/,а компа е в хола,та нямаше как да ви пиша.Сега таткото излезе да пийне биричка,а аз доведох бебчо в хола,че вече ми писна да стоя в спалнята...
Иначе ние сме си добре.Насето ще го изпишат до края на тази седмица.Днес вече е 2250гр. Засега с Гошко се гледаме доста успешно и без чужда помощ.И той вече не е мъничък-цели 2620гр..Справяме се таткото доста добре и бебо е видимо доволен.Вчера имахме посещение от педиатърката.Гошко си има рефлеси на доносено бебе и всичко му е наред..всички сме доволни Mr. Green Храним се с кърма,но решихме да го храним от шише,защото от цицата не суче много и ми е трудно да преценя колко е изпил.Педиатърката каза,че щом се изцеждам бързо и успешно няма никакъв проблем да си продължаваме с шишето.Така или иначе си го храня с кърма.Иначе коликите и при нас започнаха миналата вечер.Е,не ревахме цяла нощ,но доста си поплакахме.Таз вечер спахме повече и плакахме по-малко.Изглежда Инфакол-а започва да действа успешно /пу пу/.
И накрая-невероятно е да имаш бебе.Независимо от това,че не спиш,че си постоянно в движение заради него,че не се храниш заради него и т.н. Аз съм толкова щастлива,че постоянно си повтарям какви малки чудеса имам до себе си. Heart Eyes

Докато не съм забравила ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВООБЕБИЛИ СЕ МАМИНКИ!!!! МНОГО ДА ВИ РАДВАТ МАЛКИТЕ ЧОВЕЦИ И ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ Heart Eyes Hug
И последно-отивам да оправям първа страничка,че доникъде не съм я докарала...Извинявам се на всички мами,които все още ме чакат за снимки Embarassed Ще си ги видят до края на деня,още сега започвам.

Биби,честито ви изписване.Казах ли ти,че в Окръжна всички са супер.И аз останах много доволна Mr. Green

# 122
v.pluemper лекарството можем да го проверим дали е съвместимо с кърменето, но трябва да знам активната съставка, а не търговското име. Ето, това е единият сайт където се проверяват лекарствата (сайта се ползва и от лекари):
http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp
Ако не можеш да се храниш опитай поне да поемаш повече течности (и евентуално да си правиш разни шейкове, крем супи...)
И наистина се опитай да се успокоиш и да си почиваш повече. Не се отказвай да цедиш-дори нищо да не излиза. Като цедиш-мисли си за хубави неща, гледай си децата... не мисли дали и колко кърма ще изкараш.

bibi_iv, за цеденето-доста изцеждаш след кърмене. Изглежда че всичко е наред. По принцип цеденето след кърмене е излишно, ако не са ти болезнено препълнени гърдите, така че спокойно можеш да си го спестиш. За замразяването на кърма-ето ти една много полезна статия, която ще ти отговори на всички въпроси за съхранение, замразяване и размразяване:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0
За спането- бебоците не са машини, просто си имат техен си режим и не винаги се държат акто по учебник Grinning
Дали ще даваш биберон залъгалка или не можеш да решиш само ти, както и за водата със захар. Личното ми мнение е, че водата не е нужна на бебето, още по-малко пък със захар. Ако си решила да даваш-опитай да не даваш голямо количество, тъй като заема място в коремчето, което иначе би се заело от кърма.
Иначе-явно всичко върви добре, радвай се на съкровището си!

# 123
Привет отново,
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА ФИ1, ДА ВИ Е ЖИВ И ЗДРАВ МЪНИКА!!!
Яна много ми е полезно това, което пишеш, стигам до извода, че мога да намаля АМ и постепенно да преминем само на кърма. Все пак ми се струва малко това което изсуква, щом после лакомо грабва шишето,но поне ще пробвам.
Биби, добре завърнала се!!!
Отивам да полегна да пробвам да поспя.

# 124
Здравейте мами,след дълги неприятни моменти при нас сме пак у дома.Аз писах в петък че имаме жълтеница,и бебчо е много апатичен,малко се храни и спи много.Дойде акушерката и ни прати при педиатър ката за кръвни изследвания....и нивото на билиробина ни беше 22,направо изпаднах в ужас,..рев и сълзи часове наред,Насложи се да ни приемат в болница и бебчо да стой 24 часа под една лампа,с паузи з кърмене и гушкане.За тези 3 дни в болницата свалих доста килца,то само това беше положителното в случая.Изписаха ни и днес след обяд пак сме на лекар за мерене на нивата на билиробина.Тази жълтеница ни разказа играта.сега сме много по добре,и активността му е голяма и папка много.Тези 3 дни в болницата правихме винаги мерене преди и след кърмене..хапва по 90 милилитра кърма.
Искам да честитя на всички нови мами да им пожелая здрави и весели дечица Hug
На все още не обебилите се...успех Hug
Не знам кога ще успея да кача снимка в албумчето но ще е скоро.....
Късмет на всички.

# 125
Здравейте мили момичета,

Честити малки бебчовци на fi1 и на cvetiberova. Да растат здрави и щастливи деца и да се радват на безгрижно детство

На всички, които са още в очакване, пожелавам скоро да гушнат своите малки съкровища.

Момичета вие как се справяте с даването на водичка и чай. Аз съм си взела чайче на Хип с лайка. Но в момента, в който започна да му давам от шишето и той се дави. използвам шишета на Авент с биберон 1-ца.  newsm78 Задавянето му е доста страшничко, вчера даже въздух не успя да си поеме горкото.
Иначе и от чайчето и от водичката си пийва доста лакомо.

При нас жълтеницата още не е отминала напълно. Склерите са му жълтички в краищата, но пък личицето му взе да поруменява.
Пъпчето ни падна, но всеки път , когато сменяме памперса виждам кръв по него. До кога ще продължава да кърви това пъпче? Не е ли време вече да започне да заздравява  newsm78

# 126
  • София
Здравейте момичета!Честито на родилите,а на тези които още чакат успех и леко раждане скоро ще гушкате и вие бебчовците си.
Аз вече много се обърках с това ядене.Давам му да суче после му додавам АМ,но не винаги иска,защото може би заспива.А и понякога го повръща дали това е защото се е нахранил незнам.Понякога изяжда около 30гр.АМ друг път 15гр или пък 60гр.Това че го плюва значи ли че не иска повече или пък веднага след това го повърне.Сигурно му е дошло в повече ,но аз все си мисля че е гладен.
Виждам че не съм единствената с тези проблеми и да ви кажа малко ми олекна.Ще се успокоя чак след като го премерим отново и е наддал човечето.
Вие от кога мислите да започнете да му отваряте прозореца за подготовка навън?

# 127
Здравейте и от мен,още съм си 2в1.Бебко си ритка активно всеки ден и по-малко през нощта като ставам до 00.Вече почна да става тясно в корема и доста си ме подритва под ребрата,но е приятно усещането.
Утре съм на консултация и ако до 20 не съм 1+1,може да отида в Окръжна да ме наблюдават.Явно с Deya9 сме се настроили на вълна преносване,ама да видим,може и да ни изненадат бебоците  newsm78.Аз си купих всичко за болницата,бяха ми останали бебешко сапунче,шише и термометър,багажа е готов.
Честити на всички обебели се и леко раждане на останалите като мен  preggo
Линка и аз се поразходих до банкомата да проверя за майчинството,но още нямам превод за януари,иначе се бях запътила към Вис Виталис,но си направих сметките без кръчмаря  hahaha,но и утре е ден.Просто реших,че ще ги похарча за бебето.Днес мама е купила комплект за повиване на кошарата,а ми донесоха страхотна изплетена бяла жилетчица,шапка и терлички за изписването бабата на мъжа ми .
Добре дошла на Бригита   bouquet,а скоро като се обебим всички,ще си направим една явка с  1stroller

# 128
Здравейте и от мен.Само да се запиша в новородилите.На 13.02.2009г./терминът беше 16.02/ се роди нашето слънчево момченце,казва се ВИКТОР и тежи 3840 кг.,дълъг цели 55 см.Днес ни изписаха,родих нормално във ВМИ Пловдив в 8.10 сутринта,бързах да не изпусна ден петък 13-ти Joy,нямам нито един шев !!! Mr. Green

# 129
Честито Лори,да ти е жив и здрав Виктор и много да ви радва   bouquet

# 130
yanast,
kloksacilin е доколкото разбирам активната съставка. Пише още, че е от семейството на пеницилинските антибиотици...

# 131
ееее човек да се разходи за 2 часа и то какво стана не мога да ви изчета.
1.честити бебета налори_в,на фи1 и на цвети берова newsm51.
2.фокси много се радвам за насето стискам палци по барзо да дойде петък
3.маринче споко мило,така ми се ще и аз утре да съм като тебе в болницата и скоро да се гушиме с бебка.
айде хубав ден на всички Laughing

# 132
Ето ме отново ...

Биби_ив, Деси06 - добре дошли отново. Очакваме включванията ви когато имате време Hug
Яна, златна си, да знаеш  Hug Не знам без теб какво щяхме да правим, кой щеше да ни дава съвети за кърменето и да ни успокоява ....... Аз май не съм те питала нищо конкретно до сега, но имам голяма полза от съветите, които даваш. Днес щях да питам, ама то се оказва, че отново има и друг с моя проблем. Оказва се, че и аз имам запушена поричка и на върха на зърното е избило бяло мехурче. Първо си помислих, че е нещо като пришка от сукането на малката, но снощи усетих гърдата си доста напрегната на едно място, а днес като прочетох питането на Бетунга и твоя отговор се усетих, че проблема е запушена пора. Сега ще пробвам препоръката ти за отпушване, дано стане без игла. Praynig

Десика, при нас като падна пъпчето доста време след това си кървеше, но почиствах със спирт и после с пудричка и вече е ОК. Имай малко търпение и ще се оправи и твоя юнак. Беше питала за ехографията на тазобедрени стави - в Токуда я правят заедно с другите изследвания в неонатологичния пакет. Поне аз избрах пълния пакет и там е включена и тя. А за даването на вода и чай - аз ползвам същото шише и биберон, но при нас проблема с давенето е при кърменето, ама момата е толкова лакома, че не минава хранене без да се задави 1-2 пъти. Направо ми изкарва акъла като я гледам опулена и недишаща  #Crazy Иначе вода не иска, но чайчето си го пийва, по малко.

Хайде пак стана ферман ........

# 133
  • Sofia
Привет! Simple Smile
Чак сега успях да се класирам малко да попиша и почета.
Честито, нови маминки! Да са ви живи и здрави дечицата и много да ви радват!  Hug

На очакващите - стисам палци скоро да дойде и бързо да мине и да се гушкате най-сетне!

Да кажа пак едно голямо благодаря на Янаст и Рени! Момичета, златни сте! Да знаете колко много помагате! Hug
Не съм дохранвала от вчера. Снощи като се кърмихме около 23 часа и после като си полегнахме върху мама и заспахме заедно с нея, та откарахме до 3 часа посреднощ! #Crazy Голям сън, голямо нещо! После към 3.30 пак похапнахме и откарахме до 7 сутринта.
Днес се храни на около 2 часа и суче по 50 мин  doh Е, на приливи и отливи, ама си виси по много време на гърдата, а аз не го махам насила... После повърна, предполагам че попреяде... Не се доизцеждам след това, ама сега усещам напрежение точно в гърдата от която е ял и мисля малко да облекча. Така правилно ли е?

За "разходката" на прозореца - вече втори ден излизаме и днес стоя около 10 мин. Утре сме на мерене и теглене и се подготвяме за външния свят Wink

Деси, пъпчето ще покърви няколко дни и ще спре. Аз слагах една стерилна марля между пъпа и памперса няколко дни след като падна, за всеки случай, ама капвай спирт, това е по-важно, марлята може и да е излишна.

Да ви питам - цялото лице на малкия е осеяно с малки пъпчици с връхче. Знам за бебешкото акне, ама се появиха тия дни, в началото нямаше... newsm78 Дали нещо аз не му предизвиквам?
И жълтеница си имаме, май не е много, ама кога ще отмине се чудя? Педито, като го видя не каза да има нещо притеснително, ама все пак много се задържа...

Фокси, браво на вас! Много се радвам, че сте ок и се справяте така успешно! Хайде сега и другия юнак да си приберете и щастието ще е пълно!  bouquet

Айдеее, пак иска да хапва... Ама не давам сега, че допреди 10 мин връщаше храна  ooooh!
Оставям ви, после пак!  Hug

# 134
Лори, браво, ти си герой   bouquet акъв юнак без нито един шев  Hug

Яна,   bouquet безценна е помощта ти за мен също. Мия, и за като теб, тъкмо да се оплача и някой друг ме изпревари  Mr. Green това бялото връхче при мен е едно твърдичко и като го разчопля то пада. Боли ме много, но само в началото на кърменето, после вече претръпвам  newsm78

Фокси, миличка, искрено се надявам да ви изпишат тази седмица и да се съберете всички. Мисля си обаче, че се хвърляш в голямо приключение с това цедене. Просто бебоците стават все по-будни и активни и все по трудно е да намираш време да се иизцедиш. При мен беше зор с едно, пък с две не знам. Ти ще си решиш сама, разбира се, извинявай че ти се бъркам  Embarassed

Еми, Дарко също кашля все още. Милото детенце, карам го да ходи в хола да се изкашля, все е с ръка на устата и като прокажено  Sad Много ме е страх да не зарази дребния, затова май започвам да обмислям вариант да спра за по-дълъг период градината  Thinking

Гея, пропуснах да те поздравя за рождения ден в цялата какафония около мен. На патерици ти пожелавам да сте здрави всички у дома и много обич да се лее около теб   bouquet

Аз казах ли ви, че в ТК лежахме в една стая със Савина1  Mr. Green Беше супер, супер съвпадение  Grinning. Видяхме се и с Десика, Мамури и Ивето. Дано вече ги изпишат Ивето и Карбо. Карбото, милата, се изчака и тя, много се зарадвах, че най-накрая е минал зорът  Praynig

аз ли бъркам, или наистина повечето от вас дохранват с АМ  Outta Joint Ларакрофт, в твоята ситуация си мисля, че бебокът просто няма нужда от допълнителна храна. Аз дори и вода не давам. Всъщност заради жълтеницата педито ми каза да пробвам с подсладена вода поне 10 мл. примерно между храненията по капка, обаче аз и нея пропускам и дано не направя някоя беля. Руси не иска много много, аз пък и не се натискам да давам... имам вътрешен страх да не вземе да му хареса от шише да пие, затова и биба залъгалка не давам  Embarassed Rolling Eyes голям съм дзвер  Mr. Green

Мами с каки и батковци, как се справяте с ревността, как успявате да преодолеете ситуацията. Аз все по-често изпадам в положение единия на цица, другия с лъжцата до мен храня, че страда големия. Иначе съм се превърнала в пъдар, защото ме е страх да не направи нещо на дребния. Възприема го като кукла и колкото и да говорим, че бебо е чуплив, той помни за 5 минути и после пак отново ... Ще се справим някак де. Емче, нашия батко също се нагнезди трайно между нас в леглото  Mr. Green та в общи линии сме си четириимата на спалнята и за какво са ни тия детски кревати - и аз не знам  Laughing

Хайде малки и големи хипопотамчета, пожелавам ви успех в най-важното начинание! Огън, служба не остана, скоро всяка тук ще бъде мама  Hug

Общи условия

Активация на акаунт