Отговори
# 150
  • София
В реанимация не ползваш превръзки.Слагат ти едни парцали ти си неподвижен и само лежиш,леко си повдигаш д-то и сменят парцала Simple Smile

За след това аз бях с нощни,а в самото начало за по-голяма сигурност с превръзки за раждали жени,но  и с нощни да бях щяха да ми свършат работа Simple Smile

Успех!!!

# 151
  • София
Яна сега ще ти кажа за днес
.Яде в 5:30 около 30мин и му дадох 30мл.АМ
9:30 го събудих аз яде от мен и му дадох 30мл.АМ
12:30 само от мен защото не искаше АМ повърна малко
15:30сука около 40мин и 30мл.АМ после повърна по-късно повърна пак,но повечко около 1 супена лъжица
сега му давам пак около 10мин  но заспа предлагам му пак но отказва.Сега се поразсъбуди и пак му давам.

Памперсите има аки преди всяко ядене ,а и понякога след ядене,пишка при всяка смяна на памперса,а и по време на смяната.Днес съм сменила около 5-6 памперса и баха с аки.(жълтеникаво с топчици някакви бели.)
За мерене към края на седмицата.

# 152
Инче да са ви живи и здрави батковците. Много да ви слушат, да ви радват безкрайно и да гледкат малкия Венци.

4erveno6iika , ivonk  успех, дано скоро се отчетете и да гушкате малките си сладурчета.

sve82   welcome

# 153
  • Стара Загора
Здравейте мамчета бъдещи и настоящи  Hug
Честио на обебилите се   bouquet Hug
Ние с бебка се гледкаме в къщи.Нямам много време за форума,но като ми остане малко време гледам да ви прочитам.Ние се кърмим ,но в началото ми беше голям зор.Бях на ръба да се откажа и добре,че не го направих,сега всичко е наред,само дето зърната ме болят,но това е в следствие от болницата.Мажа се с Лансинох,надявам се да се оправят скоро.Започнаха ни коликите,давам й Еспумизан,но имам чувството ,че я запича.Гледам ,че си говорите за Биогая,доволни ли сте?
В четвъртък сме на доктор за първо мерене и теглене ,да видим колко сме качили,че това ми е най-голяма грижа,дали качва нормално  Praynig

# 154
червеношийка- аз пих босилек 2 дни преди да родя. Нямах болки, дори не усещах контракциите и раждането беше бързо. От нач. на 9-я месец всеки ден пиех и чай от малинови листа.

Gall78- и аз нямам търпение да видя как ще реагира по-голямата ми щерка като види бебето. Сигурно ще му се радва, но ще е за кратко,после ще иска мама само за нея си  Mr. Green.

Аз кърмя Габи на 2,5- 3 часа. Хапва добре детето. Даже излизам на разходка, но без нея. Незнам кога ще излезем с бебето, вми се струва студено. Има леки колики, но засега минават без да давам никакви капки. Дано и занапред да са така. През нощта спи, само 2 пъти суче и това е. Послушна- също като кака си  Laughing

# 155
  • София
Момичета, видяхте ли това?

"Майките, които са редовни студентки, ще получат накуп 2880 лв. от държавата през първата година от раждането на детето.
Сумата ще се дава независимо от доходите на родителите и без значение дали те са осигурени или не. Тя е равна на 12 минимални заплати и трябва да бъде изплатена най-късно до половин година след раждането на детето.

Подобна държавна подкрепа ще вземат и майките на близнаци. Те ще получат еднократно по 1200 лв. на дете, което за тройка бебета означава 3600 лв. Това гласят промени в Закона за семейните помощи за деца, вече внесени в парламента от група депутати. Предвижда се поправките да влязат в сила със задна дата 1 януари т. г.В социалната комисия ще обсъждаме и предложението майките в заварено положение да вземат накуп остатъка от средствата, които им се полагат до навършване на една година на детето. Това ще рече, ако бебето е родено през октомври м. г., майката студентка или тази с близнаци, ще вземат парите си за останалите 10 месеца от т. г., каза вчера шефът на комисията Хасан Адемов. И уточни, че подобна идея се реализира за първи път у нас. Тя дава възможност на млади семейства със завишени потребности да получат така необходимата подкрепа от държавата в най-трудните месеци след като се сдобият с рожби.
Адемов сподели, че имало опция еднократната сума да се раздели на части и да се дава в продължение на 12 месеца - при студентките - по 240 лв., при близнаците - по 100 лв., за да имат постоянен допълнителен доход. Но това щяло да се обсъжда тепърва. Всъщност такава беше и първоначалната идея на вносителите.
Според един от тях - депутатката от НДСВ Христина Христова, по-добре е сумите да се дават наведнъж, когато семейството има много харчове за купуване на креватче, количка и т. н., особено при близнаци. Изплащането на парите накуп щяло да намали административните и бюрократичните пречки и да помогне парите да стигнат до хората преди да ги е подяла инфлацията."

# 156
4erveno6iika гледаха ли те на видеозон? Бебче ако е слезнало надолу и е разположено главично, може да започваш с  босилека. Аз го започнах точно с 4см., но си имах и контракции. А и след прегледа ми падна тапата. Та си прокървявах цяла нощ.

# 157
Преди да ида да си просна  hahaha стройната снага да пожелая леко раждане на Ирисчето утре, всичко да мине безпроблемно, стискам палци fingerscrossed
И Маринчето се запътва към болницата и на нея fingerscrossed

Ламтурничето ми се губи тия дни, дали не се е обебила вече newsm78
Айде лека и успешна нощ на всички родили и на всички все още търкалящи се мами Hug

# 158
Извинявайте, че се намесвам в темата ви, ама защо използвате босилек newsm78 Нещо като за предизвикване на раждането ли е или нещо друго?

# 159
mamuri как си?

Как я карате с бебока? Разкажи нещо и ти? Кога ви изписаха, как свиквате заедно?

# 160
Цитат
4erveno6iika гледаха ли те на видеозон? Бебче ако е слезнало надолу и е разположено главично, може да започваш с  босилека. Аз го започнах точно с 4см., но си имах и контракции. А и след прегледа ми падна тапата. Та си прокървявах цяла нощ.

Ами аз от няколко дни забелязах едни прозрачни слузести изтечения но бяха съвсем леки и не бях сигурна, че е тапата, но днес Христов потвърди съмненията ми. Не ми каза дали бебето е слязло, но си е с главично предлежание и той каза, че можело дори след 1 час да се върна в клиниката  Shocked , но като гледам няма изгледи. Никакви контракции цял ден, никакви болки, нищо. Аз четох, че Босилека отпускал маточната мускулатура, което пък не ми се връзва много с твърденията, че ускорява разкритието.... newsm78 . Та се чудя като нямам контракции да пия ли босилек или не.

# 161
Момичета, случайно видях пост на Прити в друга тема и май е бременна в пета седмица  newsm44 newsm44 newsm44

Може и да е писала тук, но да съм пропуснала...

МНОГО, МНОГО СЕ РАДВАМ  newsm10 Дано да имаш много хубава и лека бременност и най-прекрасното бебче, мила Прити

# 162
Момичета, случайно видях пост на Прити в друга тема и май е бременна в пета седмица  newsm44 newsm44 newsm44

Може и да е писала тук, но да съм пропуснала...

МНОГО, МНОГО СЕ РАДВАМ  newsm10 Дано да имаш много хубава и лека бременност и най-прекрасното бебче, мила Прити

Ако е истина, това е една изключително добра новина. Дано  Praynig Много лека бременост за Прити и здраво и пухкаво бебче на финала.

# 163
  • sofia
Momicheta Prity naistina e pri oktomvriikite ,dano tozi put vsichko da e nared.Prity,mila ako ni chetesh otvreme na vreme, s pojelanie za nai lekata i bezproblemna bremennost i edin zdrav i krasiv bebo na finala.  bouquet  bouquet  bouquet

# 164
Ураааа  Simple Smile Аз пък залагам на красива и добричка беба на Прити през октомври  Praynig Тази новина ми сгря душата  Hug

Ларакрофт, това с повръщането може да не е свързано с преяждане, а да е рефлукс. Доста често срещано е при бебетата. Дарко ми беше с много силен рефлукс. С времето отшумява, но е доста неприятно. Важното е детенце да наддава независимо от повръщането. Разбирам притеснението ти относно спадането. При мен се получи същото първия път и аз също дохранвах. По-важно от всичко е да растат децата Simple Smile

Последна редакция: пн, 16 фев 2009, 23:27 от GALL78

Общи условия

Активация на акаунт